כיוון הסאונד של המערכת בתלות לזמן ההפעלה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אילו כמוני, שמכבים את המערכת לאחר ההאזנה ומדליקים אותה לפני, בודאי, בחלקם שומעים הבדל
ניכר של אופי המערכת אחרי האזנה בשעה הראשונה, אחרי 3 שעות ונגיד לאחר 10 שעות שהמערכת עובדת.
אצלי למשל ההבדל הוא עצום (הכל יחסי) בסאונד של המערכת לאחר שעה לבין הסאונד לאחר 6 שעות שהמערכת עובדת.
למשל אחת הטעויות שעשיתי לאורך זמן רב, היא כיוון המערכת לאחר שעבדה מספר שעות, ובפעם הבאה שהדלקתי אותה - לא הבנתי לאן נעלם הצליל מהפעם הקודמת....

בעיה לא קטנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני מניח שכוונתך היא לכיוונון (fine-tuning, adjustment) ולא לכיוון (direction), כמו ש[לא]הבנתי בקריאה ראשונה.

לאיזה פרמטרים של כיוונון אתה מתכוון?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הסאונד של המערכת...
עוצמת ופירוט הבאס, חדות הגבוהים, הפירוט במיד, וכל הבלבולים האחרים שאנחנו מתעסקים בהם...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הסאונד של המערכת...
עוצמת ופירוט הבאס, חדות הגבוהים, הפירוט במיד, וכל הבלבולים האחרים שאנחנו מתעסקים בהם...
לא הבנתי :(

האם אתה מדבר על פעולה אקטיבית מצידך של כיוונונים כלשהם (למשל שינוי bias של שפופרות, toe in של רמקולים, שינוי gain של מגבר, שינוי מיקום של רכיבים, הוספת משככים, וכו')

או על תהליך שקורה בעצמו כפונקצייה של הזמן שעבר מרגע ההפעלה (שאז אין כאן שום פעולת כיוונון)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא הבנתי :(

האם אתה מדבר על פעולה אקטיבית מצידך של כיוונונים כלשהם (למשל שינוי bias של שפופרות, toe in של רמקולים, שינוי gain של מגבר, שינוי מיקום של רכיבים, הוספת משככים, וכו')

)
כן, זה הכיוון.
לדוגמה, נגיד שבשעה הראשונה משככים גורמים למערכת להישמע טוב יותר, ואילו בשעה החמישית הם גורמים למערכת להישמע צורמת.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לשמחתי, עדיין לא נתקלתי בתופעה כזו :)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה אומר שהמערכת שלך נשמעת זהה בשעה הראשונה ולאחר נגיד 10 שעות?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אתה אומר שהמערכת שלך נשמעת זהה בשעה הראשונה ולאחר נגיד 10 שעות?
לא, אבל אני גם לא התעסקתי בכיוונונים עם מערכת קרה, אז לא יצא לי להתפלא על אי-התאמה שלהם למערכת קרה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא, אבל אני גם לא התעסקתי בכיוונונים עם מערכת קרה, אז לא יצא לי להתפלא על אי-התאמה שלהם למערכת קרה
אם התעסקת בכיוונונים כשהמערכת "חמה", אז היא נשמעת אחרת כשהיא "קרה".

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם התעסקת בכיוונונים כשהמערכת "חמה", אז היא נשמעת אחרת כשהיא "קרה".
אם אתה אומר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רוזי צודק. אבל מדוע לשמוע עם מערכת קרה?
הרי יש לך מגבר טרנזיסטורי (רוזי). מדוע לכבות אותו?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוזי צודק. אבל מדוע לשמוע עם מערכת קרה?
הרי יש לך מגבר טרנזיסטורי (רוזי). מדוע לכבות אותו?

פעילות ירוקה :) סתם פולניות...
מעניין שאקיופייז לדוגמא, המגבר האחרון שלהם - E470 - נכבה אוטומטית אחרי שעתיים שהוא לא מנגן.
אותי זה מדהים, כי אצלי המגבר שלהם רק מתחיל להתעורר אחרי שעה...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור