כבל hd עזרה ?

wesamm

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם .
המסך מגיע יום שלישי פיליפס 46 אינטש כולל ערכת תלת מימד ומכשיר די וי די .
עכשיו בעת הרכישה אמרו לי עדיף לקנות כבל hd .
השאלה שלי מה זה כבל hd ולמה זה טוב .2 איזה סוג דגם אורך ומקום קנייה כבל אתם ממליצים .
ומודה על העזרה.

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
כבל HDMI זול יספיק לך.
אם המרחק בין המכשירים למסך לא עולה על 5 מטר אין צורך להשקיע יותר מדי.

עכשיו למשהו אחר... אתה קנית רכב מבלי שיש לך רשיון...

קנית מסך מבלי שאתה יועד מה זה בכלל HDMI וזה חבל, ממליץ לך לקרוא את המאמרים בפורום לגבי סוגי מסכים, סיגי כבלים, אופן החיבור מכשירים, אופן התקנת המסך וכו'...
בכדי שתוכל ללמוד יותר על נושא ולהבין יותר ממליץ לך להתיעץ עם בעל מקצוע שיכול גם בין היתר להתקין את המסך, לחבר את המכשירים ולהסביר לך הכל בנושא.

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
לפי מה שאתה מתאר כאן מבחינת הרכישה, אתה זקוק לכבל שיחבר את הטלוויזיה לממיר הכבלים/לווין ולכבל נוסף שיחבר את ה- DVD לטלוויזיה. רוב הסיכויים שמדובר בכבלים HDMI - אך גם לכבל HDMI יש תכונות שונות - צריך אחד שמסוגל להעביר בלי בעיה אותו FHD. לא כל כבל זול יודע לעשות את העבודה הזאת טוב. מוזר לי שאתה כותב DVD, כי הוא לא מסוגל להוציא אות FHD אלא אם כן התכוונת ל- Blu Ray DVD.
שים לב שאם אין לך ממיר HD תזדקק לכבל SCART to SCART כדי לחבר ממיר לטלוויזיה.

אפשרות נוספת היא לחבר את הממיר ואת ה- DVD לרסיבר שימתג את האותות לטלוויזיה על כבל אחד, אך כאן אתה עשוי לשלם מחיר מסויים על איכות האות, ועלול להזדקק להדליק את הרסיבר בכל פעם שאתה צופה בלוויזיה.

לעניין אורך הכבלים - את זה תוכל לדעת לאחר שתמקם את הטלוויזיה ואת הממיר/DVD. בדרך כלל, כבל של כ- 2 מ' צריך להספיק אלא אם המיקומים אצלך מצריכים יותר, או פחות - כבלים של 1 מ' או 1.5 מ'.

לעניין סוגי כבלים, הכל עניין של איכות שאתה מסוגל להבחין בה ותקציב.
בארץ כבלים טובים ואיכותיים הם יקרים יחסית - לא בטוח שאתה צריך.

מצטרף להמלצה של המגיב הקודם: אם אתה לא מבין בזה, כדאי שתיעזר באיש מקצוע שימליץ לך וידאג לחיבורים נכונים ומתאימים של הציוד שלך.

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
צריך אחד שמסוגל להעביר בלי בעיה אות FHD ? חשבתי שזה כל מה שכבלי HDMI עושים

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
צריך אחד שמסוגל להעביר בלי בעיה אות FHD ? חשבתי שזה כל מה שכבלי HDMI עושים

לא הבנת נכון, או שאולי לא הסבירו לך נכון...

כבל לא יודע מה זה FHD או HDR או BBB או DDD או GGG, הוא יודע להעביר מידע דיגיטאלי, אות מנק' A לנק' B.

כל כבל שתמצא בשוק יתאים לך.

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
לא הבנת נכון, או שאולי לא הסבירו לך נכון...

כבל לא יודע מה זה FHD או HDR או BBB או DDD או GGG, הוא יודע להעביר מידע דיגיטאלי, אות מנק' A לנק' B.

כל כבל שתמצא בשוק יתאים לך.

אני יודע את זה, בגלל זה אמרתי את מה שמארתי. זאת הייתה תגובה סרקסטית למה שהבחור מעלי אמר

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
למה סרקסטי?

כל כבל HDMI מתוכנן להעביר רוחב פס מסויים. לא כולם מעבירים אותו דבר.

תבדוק למשל כבלים של Monster cable ותראה שיש להם מספר רמות:
Standard speed, High speed, Advance high speed, Ultra high speed
ה- standard למשל מעביר standard DVD שזה אומר 480p ולא 1080p ויותר מזה - כנראה שלא או לא מי יודע מה איכותי.

הבחור כאן קנה פיליפס משוכללת ויוקרתית, איני יודע מה הוא הולך לחבר לזה...
כל כבל יעשה את העבודה? לא בטוח שיעשה אותה טוב באותה מידה.

מנסיון אני אומר לך, כבל איכותי - רואים את ההבדל. אין אפס. חבל להשקיע בציוד איכותי ולחסוך בכבל.

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
למה סרקסטי?

כל כבל HDMI מתוכנן להעביר רוחב פס מסויים. לא כולם מעבירים אותו דבר.

תבדוק למשל כבלים של Monster cable ותראה שיש להם מספר רמות:
Standard speed, High speed, Advance high speed, Ultra high speed
ה- standard למשל מעביר standard DVD שזה אומר 480p ולא 1080p ויותר מזה - כנראה שלא או לא מי יודע מה איכותי.

הבחור כאן קנה פיליפס משוכללת ויוקרתית, איני יודע מה הוא הולך לחבר לזה...
כל כבל יעשה את העבודה? לא בטוח שיעשה אותה טוב באותה מידה.

מנסיון אני אומר לך, כבל איכותי - רואים את ההבדל. אין אפס. חבל להשקיע בציוד איכותי ולחסוך בכבל.

אהה, נכון שכחתי שאנחנו ב2005 עכשיו ולא 2011...
צודק טעות שלי...

:מבולבל:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור