כבלי רמקולים- המלצות והצעות

• פותח הנושא Jay
  • פורסם בתאריך

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
הי, מחפש צמד כבלי רמקולים בעלות 600-700 ש״ח.
אורך מבוקש קצת יותר משני מטר לצד.
הצעות לפרטי או המלצות :)

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
אשמח להמלצות, יש הרבה אפשרויות טובות..

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מהם רכיבי המערכת שלך?

Jay

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
מוניטור אודיו rx6..
הגברה תשודרג בעתיד.. לכן מעדיף לרכוש כבלים גם אם כרגע ״גדולים״ על המערכת...
ראיתי מספר אופציות:

Tellurium q black
מונסטר מסדרה גבוהה
Xlo ultra
audionova
kimber 8tc
black rhodium
acustic revive

מה כדאי? אשמח להמלצה קונקרטית

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
נסה את הקימבר וה-XLO.
התמורה טובה בכבלים האלו.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אתה כמובן מבין שיש פה סתירה לוגית : אם אתה מאמין שאפשר לבחור כבל בלי להתאים לרמקול ולהגברה ולמקור, אז זה אומר שכנראה אתה חושב שאין ממש הבדל בין הכבלים ... ואם אין הבדל - למה לשלם יקר ולא לקחת הכי פשוט וזול ?

במקרה כזה אתה יכול ללכת על השיטה המנצחת : לקחת את הכבל הכי זול שעדיין ייתן לך הרגשה שלא תקלקל מערכת עתידית. רצוי (כמו במקרה של בחירת אישה ...) שיהיה יפה. ותיקח פירמה מוכרת שתוכל למכור ללא הפסד ביום שתשדרג.

אני חושב שלא תטעה באף אחד מהכבלים המפורטים פה. אישית הייתי ממליץ על הקימבר וה XLO שהיו שניהם אצלי (היום ה XLO). כמו שאומרים אף אחד לא פוטר כי קנה IBM ואף אחד לא קלקל מערכת כי קנה XLO ...

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
חהחה - ג'ינקס !

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
לא כל כך סתירה לוגית

כבל הוא כמו כל רכיב אחר במערכת. כפי שאפשר לקנות מגבר לפני שקונים רמקול (ולהפך) אפשר לקנות כבל לפני החלפת רמקול.

כמובן שכבל, כמו למשל קומפקט או ממיר, צריך להתאים לשאר הרכיבים, אבל עם הרצון הוא ללכת על מוצרים מפורטים וטבעיים, למשל, גם הכבל, גם הרמקולים וגם שאר הרכיבים יהיו כאלה, כך שאם הכבל נשמע טוב ומאוזן לאוזני הקונה, אין בעיה.

אני לא מאמין בכבל שמהווה איקוולייזר ונרכש כדי לתקן צליל של מערכת, אבל מי שעומד לקנות רכיבים בלתי מאוזנים אכן כדאי לו שידחה את קניית הכבלים לסוף, כדי לעמעם או להבהיר את הצליל (ולשלם בכך מחיר יקר באיבוד אינפורמציה מוזיקלית).

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
הלוגיקה נכונה. כבל טוב אין סיבה ש"יקלקל". וכמו שכתבתי כבל טוב מחברה טובה - גם אם לא יתאים אפשר יהיה להחליף בלי להפסיד כסף.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נסה את הקימבר וה-XLO.
התמורה טובה בכבלים האלו.
קניתי את הקימבר 8 tc בשביל הנחושת,פרקתי אותו וסרגתי אותו מחדש בכוון של קימבר ״24tc"באריגה שטוחה,
בעצם יצרתי ממנו 4 גמפרים של מטר לרמקול שלי בין המיד לבס ,נשמע יותר טוב ככה מהכבל היקר שעבד לי קודם , יש משהו בברידינג הזה שגורם לכבל להשמע הרבה יותר טוב מאשר כבל ארוז ומצופה באריזת שי , גם ההפרדה בין הפלום למינוס מנקה את הצליל ,בקיצור מן תרגיל לקחת כבל נחמד כמו ה8tc , ולהפוך אותו למשהו היסטרי בעובי וביכולת.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור