כבלים מיבואן בהכנה עצמית - מקובל?

zionm

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
לפני מס' שנים קניתי אינטרקונקט של חברת היי אנד מהיבואן. כשקיבלתי את הכבל, זיהיתי שנראה מוזר, שאינו יצוק ולא נראה שכך יצא מהיצרן המכובד. שאלתי את היבואן והוא השיב שהוא מכין אותם בעצמו, כך זה מקובל ואין עם זה בעיה.
לאחר תקופת מה, נוצר נתק באחד הכבלים, פניתי ליבואן שביקש שאעביר לו את הכבל לתיקון, בתשלום כמובן.
כעת שוב יש לי נתק באחד המחברים. אציין שהכבלים מחוברים קבוע, אינני מחליף ציוד רב, והמכשירים והכבלים נשארים סטטיים, ללא "משחק" כמעט. ברור לי שלא היה קורה לי אפילו בכבל של אייס...

האם זה מקובל שהיבואן מכין את הכבל בעצמו? האם תפקידו של היבואן אינו לייבא, לשווק ולמכור, ולא להחליף את אשר מבוצע במפעל היצרן? האם חיבור המתאמים לכבל (הלחמה, בידוד, ציפוי וכו') בצורה מקצועית, שהולמת חברת היי אנד, הוא איננו חלק ניכר מהמוצר המוגמר, במיוחד במקרה של כבל? האם זהו חלק מתפקידו של היבואן, שאולי במקרה גם איש טכני, אך בעיקרו הינו איש עסקים?

אשמח לשמוע מניסיונכם, האם זה מקובל ומה דעתכם.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מעולם לא נתקלתי או שמעתי על יבואן שמבצע הרכבה של כבלים של יצרן X באופן עצמאי ומוכר את הכבל כמוצר של אותו יצרן X.
נשמע לי מאוד מאוד תלוש ומוזר.
אלא אם כן מדובר בכבל שמראש ידוע שהוא נרכש לפי מטר רץ ואותו יבואן נתן שירות של הרכבה וכל זאת בהצהרה כי הוא המרכיב של הכבל וכי אין קשר בין העבודה הנ"ל לבין היצרן.

שורה תחתונה, תבדוק שוב את הפרטים.
אני מניח שמדובר בכבל זול יחסית שככל הנראה נמכר אצל אותו יבואן לפי מטר רץ. דהיינו יש לו תוף בחנות והוא מוכר לפי האורך הרצוי ובו בזמן גם נותן שירות של הרכבת הכבל.
זה מקובל ומוכר. אין ביעה.
ואם זה אכן המקרה, אז לדעתי אם אין עדויות של לנזק על הכבל שנגרם כתוצאה משימוש לקוי כמו משיכה של הכבל אפילו אם בטעות וכד', אחריות התיקון צריכה להיות על אותו היבואן שביצע את העבודה.
אין סיבה לניתוקים בכבל אם הוא הורכב כראוי ובוצע בו שימוש נכון.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כמובן שזה מקובל אך בדגמים מסוימים.
אולטרחינק למשל מאפשרים זאת, דגמים מסוימים של ניאוטק ואנלייסיס.

לעיתים ישנה אפשרות לשדרג את הקונקטורים לטובים יותר. בקיצור, מקובל מאוד.

על איזה כבל מדובר?

zionm

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
מדובר על דגם כניסה של חברת כבלי היי אנד ידועה.

אני לא שאלתי כי היה לי ברור שאקבל כבל מוכן מהחברה והוא לא ציין זאת לפני. ליבואן אין חנות, אבל אני מניח שהוא מחזיק תוף.
נמר - האם במקרה זה, הציפיה היא שעבודת ההלחמה, הציפוי הבידוד של הקונקטורים תהיה ברמה המקובלת על היצרן?
האם במקרה של תקלות, שאינן נובעות משימוש לא תקין, אין לצפות לאחריות?
הרי לכאורה, יכולתי לקנות בעצמי כבל לפי מטר ומחברים ולבצע העבודה בעצמי. אז ברור שהיבואן אינו אחראי על בעיות נתק, אך אם הוא ביצע העבודה בעצמו, ואינו נותן אחריות על העבודה שביצע...
אם כך, מה ההבדל?

לי היה ברור שאקבל כבל מוכן מהחברה, עם רמה גבוהה גם של החיבור לקונקטורים, אולם בפועל, מיד ראיתי שהכבל מצופה בשרוול מתכווץ (כמו שהייתי מכין בנערותי...) ואינו נראה קשיח במיוחד, כפי שמקובל מזה שנים רבות (הרי כיום גם הכבלים הפשוטים היותר מגיעים יצוקים, או בחיבורים קשיחים שאינם מתנתקים סתם).
בוודאי שלא כפי שציפיתי בקניית כבל מחברה כזו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ציון.

בהחלט. איכות ההלחמה צריכה להיות ברמה גבוהה מאוד. אין שום סיבה שיקרע בלי שיקרעו אותו. האמת אני לא מכיר מקרים כאלה.

לא מעט כבלים מורכבים בארץ. אפילו בקובלה סוסנה למשל אתה יכול להזמין את הכבל עם שקעים של אוידה והם יורכבו כאן בארץ על ידי היבואן. להלחים כבל זו לא בעיה. והשרוול המתכווץ (זה שהיית מכין בנעוריך) הוא אותו שרוול מתכווץ שמשתמשים בו מיטב הכבלים כיום. קובלה סוסנה למשל מגיע עם שרוול מתכווץ לחיזוק. ועוד כמה חברות רציניות מאוד.

יחד עם זאת, אין יותר מידי בידודים מעבר לשרוול מתכווץ. וכמובן שהיצרן לא מבקש סטנדרטים בציפוי הכבל לכבלים מתוף.
ועוד משהו חשוב. אין הבדל בין כבל שחובר בחברה לכבל שחובר כאן. לעיתים קרובות החיבור כאן הוא קפדני אף יותר.

ואם אני אסתכל על הצד של היבואן למשל, יהיה נכון להוסיף שכבל לא נקרע מעצמו. על מנת שכבל ינזק יש להזיק לו. יש כאלה שבגלל איכות הרכבה לא טובה ינזקו מהר ממשיכה או שימוש בכח, יש כאלה שאיכות ההרכבה ברמה מאוד גבוהה ויצליחו לשרוד גם שימוש אגרסיבי במוצר. לא ניתן כמעט לתת לדעת כמה כח הופעל על הכבל.

כלומר, אם ננסה להיות כמה שיותר ניטרלים, למען ההגינות, איננו יודעים כיצד אתה התייחסת לכבל. אולי משכת אותו בכוח, אולי הוא התקפל או משהו. הרי תבין שאיננו מכירים את ההתנהלות שלך או אותך בכלל. וכמעט ולא ניתן לתפוס כאן צד או לדעת בכלל מה התרחש מאחורי המערכת שלך.

אז על מנת שנוכל לפתור לך את הבעיה, אם אתה באיזור נס ציונה, תביא את הכבל איתך, אני אשלח אותו לחבר קרוב שיש לו מעבדה רצינית, אבקש ממנו להלחים לך את הכבל כמו שצריך והכל יבוא על מקומו בשלום. הבעיה שלך קטנה, קל מאוד לעזור לך. אפילו לא יעלה לך כסף.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
אני מהמר שהכבל הוא של KIMBER 8TC או 12 TC , הכבליםהללו מגיעים בגלילים ומסופק ליבואן גם ספיידים ,מכשיר לחיצה ,ושרוולים מתכווצים ,ועל היבואן להכין הכבל לרוכש בהתאם לאורך שמבקש ,הכבל לא ניתלש לבד ,ולמה סתם להתלונן ,בטח העוזרת ניתקעה בו.

zionm

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
ברור לי שזו לא בעיה גדולה, רק שמבאס אותי שאני צריך להתעסק עם זה בכלל, בכבל לא סתמי וזול. אני משוכנע שזה לא אמור לקרות.
ברור שאינכם יודעים בוודאות כיצד נהגתי עם הכבל ולכן לא ביקשתי שתיקחו צד. רק רציתי לשמוע את דעתכם, בהנחה שמה שאני מספר נכון...(הכבל לא נמשך מעולם, אני אלקטרונאי בעצמי). מה שכן, הכבל עצמו מאוד קשיח ונראה "מועד לפורענות", אם אינו יצוק או מחובר פיזית בצורה מתאימה לכבל כזה.
אני מגיע הרבה לנס ציונה, אשמח לקבל את עזרתך. אכתוב לך בפרטי.
תודה לכולם :(

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בכייף.

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
הרבה חברות מאפשרות הכנת כבל לפי דרישה.
הבעיה אצליך נובעת מחוסר הידוק או הדבקה של ההחלמה. הלחמה קרה לאחר זמן מסויים יכולה להישבר, דבר על בסיס סיליקון או בידוד מתכווץ יחזיקו את ההלחמה במקום וימנעו חדירת חומרים שאלולים לנתק את המגע (אוויר, חום, קור, אבק, לחות, קורוזיה, חלודה וכו'...)

zionm

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אז זהו שהפורום נועד לא רק לתלונות...(lol), רציתי לשתף אתכם גם בחוויה היותר נעימה של הסיפור.
לאחר מס' פעמים שלא יצא לי לפגוש את נמר והבחור עדין המשיך להציע ולהתגמש על מנת שנוכל להיפגש, הצלחנו לתאם. יום שישי בצהריים, בשעה בה בד"כ מקבלים את השבת במנוחה עם עיתון (ומוזיקה כמובן), נמר עושה לי סיבוב קצר אך מפנק במכונית שחורה.
מגיעים לאודיו זיפ. עולים למעלה וזיו מקבל את פנינו בחיוך רחב, מיד מכין קפה עם עוגיות ביתיות, ולא מוכן לקבל לא.
בעודו עובד על תיקון הכבל, נמר ואני תופסים בעלות על חדר ההדגמה, בו מחוברים הרמקולים פרי יצירתו.
מה אני אגיד לכם, שמענו מס' דגימות מתקליטים שהוצאתם המקורית משנות השישים ואף החמישים, דרך רמקולים מדפיים לא גדולים, והתוצאה - פשוט נהדרת, לא יאומן. הסאב שמוצב ממול, מוסיף לבלבול, אבל בדקתי, הוא לא מחובר.
בינתיים זיו מסיים, אני שואל משהו על גיטרת הבס שמוצבת ליד, וזיו שם תקליט, תופס את הגיטרה ומנגן יחד עם המוזיקה, להנאתנו.
הכרתי את זיו עוד קודם בצורה שטחית, מביקורי בעבר במורל ומהתערוכות, והיה ברור לי שהבחור נחמד. אבל כעת גיליתי חבר ובנאדם פשוט נפלא, מארח מכל הלב, צנוע וכשרוני מאוד.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור