כבילת hi end לרמקולים

goodmood1234

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שאלה: הכיצד כבילת רמקולים hi end משפיעה על איכות/סגנון הצליל אם האלמנטים עצמם , בתוך הרמקול, מחוברים בחוטי חשמל דקים שנראים פשוטים?
ואם תאמרו שהאלמנטים ברמקולים hi end מחוברים בכבילה איכותית של יצרן כזה או אחר מדוע לא מופיע במפרט של הרמקולים אם זה ממש חשוב?
מעולם לא ראיתי שמצוין במפרט של רמקולים (יקרים ככל שיהיו) את שם היצרן של הכבילה הפנימית.

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
היצרן נותן את הנתונים החיצוניים של הרמקולים וזה מה שמעניין וחשוב,
מה שהוא עושה בתוך הרמקולים זה עניינו וסודו...
בתוך הרמקול יש לתאם עקבות בין היחידות השונות בתוך הרמקול , אורך החוטים והתנגדותם נלקחים בחשבון,
היצרן יודע לחשב ולייצר כך שהרמקול יעמוד במפרט , כל חוט שמחוץ לרמקול משפיע על ההתנגדות ועל הצליל, לכן חשוב שתיהיה התנגדות נמוכה בחוטים בין המגבר לרמקול...

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
יש יצרנים שמפרטים על כבילה פנימית.

חיווט פנימי לא צריך להיות עבה כמו כבל רמקול מאחר וכל כבל פנימי מחובר לדרייבר אחד בלבד.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
דווקא יש יצרנים שמציינים בברור את פרטי הרכיבים ברמקולים לרבות החיווט. אסטלון למשל משתמשים בחיווט של קובלה, מרטן בחיווט של ג׳ורמה, בזמנו YG זה היה חיווט של קימבר, אוונגרד בחיווט שלהם עצמם. זה ככה עולה לי בשליפה מהירה. בטוח יש עוד כמה שאני לא חושב עליהם כרגע.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
בד״כ יצרן רמקולים הי אנד שם כבילה פנימית איכותית ,ונדיר שיש פירוט לגבי הכבילה הפנימית כי זה מעיין סוד , בדיוק כמו שהיצרן לא מפרסם לדוגמא איזה קבלים ורכיבים יש בקרוס אובר הפנימי שזה גם סוד מתכוני של היצרן .
תהיה בטוח שברמקולי איכות היצרן בודק לפני השקת הרמקול את המצב הטוב ביותר של הצליל ולא חוסך בכבל טוב.
כמובן שכל דבר בפרופורציה , כלומר למרות שהכבלים הפנימיים יהיו איכותיים , לא שמים כבלים של אלפי דולרים בשום רמקול או מגבר ככל שידוע לי.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בדיוק מה שמוכרים בטמבור כבל רגיל תיקני ואני מניח שזה מה שכולם עושים שזה בסדר

מאיפה אתה יודע מאיזה חומר הכבל שבסרטון? מאיפה אתה יודע מאיזה חברה יצרן הרמקולים מזמין את הכבלים? כל מה שאתה רואה זה חוט חשמל מצופה בבידוד בצבע שחור ואדום.
חפרתי קצת בזמן האחרון על מנת לקנות כבלי חשמל לפרוייקט כלשהו שעליו אני עובד והופתעתי ממגוון הסוגים שאפשר להשיג. יש מנחושת טהורה, יש מנחושת פחות טהורה יש עם ציפוי כסף, יש כל מני סוגים ונחש מה, כולם עם בידוד פלסטי במגוון צבעים.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
לא חקרתי את כל יצרני הרמקולים ,אבל סתם אתן לך דוגמאות מה יצרנים שמים ברמקולים ממה שאני מכיר :

B&W משתמשים בכבלי VDH
Dynaudio משתמשים בכבלי VDH
WILSON משתמשים בכבלי Transparant
Estelon משתמשים בכבלי Kubala Sosna
Vivid משתמשים בכבלי VDH

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
living voice- kondo

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

האג'נדה שלך ברורה.
אתה לא מחמיץ שום הזדמנות לנפנף בה.
יש עובדות שאפשר ועדיף לבדוק לפני שמפרסמים "אני מניח" שגוי שעליו מבוססת אמירה שגויה שמשרתת את אותה אג'נדה.
גיא פירסם לפניך רשימה של יצרני כבלים שנמצאים בשימוש אצל יצרני רמקולים.
גם זה לא הפריע לך "להניח שזה מה שכולם עושים"....
ארז

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מאיפה אתה יודע מאיזה חומר הכבל שבסרטון? מאיפה אתה יודע מאיזה חברה יצרן הרמקולים מזמין את הכבלים? כל מה שאתה רואה זה חוט חשמל מצופה בבידוד בצבע שחור ואדום.
חפרתי קצת בזמן האחרון על מנת לקנות כבלי חשמל לפרוייקט כלשהו שעליו אני עובד והופתעתי ממגוון הסוגים שאפשר להשיג. יש מנחושת טהורה, יש מנחושת פחות טהורה יש עם ציפוי כסף, יש כל מני סוגים ונחש מה, כולם עם בידוד פלסטי במגוון צבעים.
ברור , אבל מה המחירים שלהם ? מעשרות שקלים ,עד כמה מאות בודדים?
VDH עולה בין 20-70 יורו ל-2 מטר

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא אמרתי שזה רע אבל זה בטח לא מגיע לסכומים גבוהים ביחס למחיר הרמקולים
נכון אבל אף אחד לא טען שזה מרכיב משמעותי בקביעת המחיר.
זה בכלל לא נושא השרשור.
זה נושא השרשור :
"הכיצד כבילת רמקולים hi end משפיעה על איכות/סגנון הצליל אם האלמנטים עצמם , בתוך הרמקול, מחוברים בחוטי חשמל דקים שנראים פשוטים?"
אתה מזהה התיחסות לנושא מחיר או להשפעת עלות הכבילה הפנימית על מחיר הרמקול ?
ארז

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
נכון אבל אף אחד לא טען שזה מרכיב משמעותי בקביעת המחיר.
זה בכלל לא נושא השרשור.
זה נושא השרשור :
"הכיצד כבילת רמקולים hi end משפיעה על איכות/סגנון הצליל אם האלמנטים עצמם , בתוך הרמקול, מחוברים בחוטי חשמל דקים שנראים פשוטים?"
אתה מזהה התיחסות לנושא מחיר או להשפעת עלות הכבילה הפנימית על מחיר הרמקול ?
ארז
קצת כן, כבלים דקים פשוטים איכות נמוכה לעומת כבלים ״יקרים״ איכות גבוה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
קצת כן, כבלים דקים פשוטים איכות נמוכה לעומת כבלים ״יקרים״ איכות גבוה

מעניין אם יש עוד קוראים שדעתם דומה לשלך.
אותי הפתעת.
פותח השרשור שאל איך זה מסתדר שברמקול היי אנד משתמשים בכבילה שנראית פשוטה במקום להשתמש בכבילה איכותית , כאשר המונח "איכותי" מתייחס לעובי הכבל ומה השפעתם של אותה כבילה פנימית על האיכות/סגנון צליל.
השאלה פשוטה, ישירה, לא מתחכמת ולא רומזת לפרשנות לכיוון עלות/מחיר.

הפעם הגבתי לך כי לדעתי אתה שוגה כאשר אתה מנסה בכל הזדמנות להביא את דעתך בנושא עלויות/מחירים/איכות , גם אם בכלל לא קשור לנושא השרשור.
זה סתם יוצר אנטגוניזם פבלובי וחבל כי יש שרשורים שנכון ויש מקום להביא גם את העמדה שאתה מייצג אבל אז כבר אין סבלנות/ראש פתוח לקרוא את אותו מסטיק לעוס.
לתשומת ליבך.
ארז

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מעניין אם יש עוד קוראים שדעתם דומה לשלך.
אותי הפתעת.
פותח השרשור שאל איך זה מסתדר שברמקול היי אנד משתמשים בכבילה שנראית פשוטה במקום להשתמש בכבילה איכותית , כאשר המונח "איכותי" מתייחס לעובי הכבל ומה השפעתם של אותה כבילה פנימית על האיכות/סגנון צליל.
השאלה פשוטה, ישירה, לא מתחכמת ולא רומזת לפרשנות לכיוון עלות/מחיר.

הפעם הגבתי לך כי לדעתי אתה שוגה כאשר אתה מנסה בכל הזדמנות להביא את דעתך בנושא עלויות/מחירים/איכות , גם אם בכלל לא קשור לנושא השרשור.
זה סתם יוצר אנטגוניזם פבלובי וחבל כי יש שרשורים שנכון ויש מקום להביא גם את העמדה שאתה מייצג אבל אז כבר אין סבלנות/ראש פתוח לקרוא את אותו מסטיק לעוס.
לתשומת ליבך.
ארז
אבל אתה תמיד לא קורא , לא ציטטתי את פותח בשירשור אלה משפט של משתמש אחר שהציג שרמקולים יקרים מאוד משתמשים בכבלים ״יקרים״

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אבל אתה תמיד לא קורא , לא ציטטתי את פותח בשירשור אלה משפט של משתמש אחר שהציג שרמקולים יקרים מאוד משתמשים בכבלים ״יקרים״

זה לא מדויק.
ארמה אודיו כתב "בד״כ יצרן רמקולים הי אנד שם כבילה פנימית איכותית".
הוא לא ציין מחירים.
"כבילה פנימית איכותית" זה לא חוטים מחנות טמבור....

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
יש זווית נוספת שקשורה לנושא. הרוב המוחלט של יצרני הרמקולים לא מייצרים את כבליהם בעצמם אלא פונים ליצרן מוכר עם רמה טכנית גבוהה שאת חותמת הצליל שלו הם אוהבים ומבקשים ממנו לייצר עבורם לפי מפרט.
אני הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר אצל יצרן כזה לראות בכמה הוא מוכר מטר של כבל ליצרן הרמקולים וכמה זה עולה לאחר הוספת איזה בידוד מפונפן ונעלי כבל לאודיופיל הפראייר הממוצע. כן, יצרן רמקולים קונה תוף של מאות מטרים בלה בלה בלה, לדעתי המכפלה היא פי עשר.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113

חפרתי, בדקתי וגיליתי שספנדור משתמשים לכבילה הפנימית של הרמקולים שלהם ב VDH.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
חפרתי, בדקתי וגיליתי שספנדור משתמשים לכבילה הפנימית של הרמקולים שלהם ב VDH.

תבדוק עוד, השמועה אומרת שהם עברו לאטלס כי ה VDH שבו הם השתמשו היה נחושת מצופה כסף והם רצו צליל יותר "נחושתי" לדגמים העכשווים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור