יריד וינטאז' בחיפה - גם אנלוגי

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עיריית חיפה ממשיכה בניסיונותיה הכושלים להרים את עיר הרפאים האהובה עלי.
בחול המועד ובקיץ עושים כל מני שווקים, ירידים והופעות בעיר התחתית. הפעם היה גם יריד וינטאז' שטמן בחובו - איך לא - שני דוכני תקליטים עתירי תקליטים.

הייתי, בדקתי, נגעלתי.

פשוט מבאס לראות איך מנסים לסחוט את הלימון עד דק ומוכרים לאנשים זבל במחירים מופקעים. אנשים באים, חלקם הגדול לא יודע לבדוק תקליטים, וקונים תקליטים במצב מזעזעז ביותר מ- 100 ש"ח. סוחרים עלובים שחיים על "תקליטים נדירים" עאלק, ומוכרים זבל של ויניל וזבל של ציוד סטראו. מחרשות במצב גרוע, מגברים שאפילו חומוס היה מקיא עליהם, ופטיפונים חדשים ב- 500 שח עם מגבר.

אני בחיים שלי לא מתקרב יותר לכל הסוחרים הפאתט האלה שמציעים מרכולתם בפייסבוק וכל מה שיש להם להציע זה החלפת ידיים ולקיחת עמלה בדרך - אפס ערך לימודי מוסיקלי, איכות מוצר ברוב המקרים מזעזעת, וגם כשלא - אז במחירים שעושים לך חשק לבכות, או במקרה שלי - להקיא.
הצלחתי בתושיה רבה להציל כמה נפשות זכות מגורל אכזר ושלחתי אותן לאוזן השלישית או ל- BSIDE; על כך מגיע לי מקום בגן עדן.
ומי שמזדמן לעיר המשעממת והיפה שלי, אני כן ממליץ בחום על ה- BSIDE ברחוב מסדה. שני חבר'ה חמודים. לא יומרניים, לא פלצניים, רוצים לעשות רק טוב.

אצל מוטי באוזן השלישית לפעמים המחירים מבאסים ויקרים, אבל אצלו אתה מקבל תמורה לכסף. לא תמיד היא מתאימה. לא תמיד היא שווה. אבל קניתי שם עשרות תקליטים ואני ממשיך לבוא, כי תמיד מוצא משהו מעניין, ולא עוד גרסה מרופטת של החומה בהדפסה מ"מערב גרמניה" ומדבקה של "תוצרת חוץ".

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
האמת שאחרי ביקור ב-2 כאלו בתל אביב לפני כמה שנים הבנתי את הפרנציפ.
לא מתקרב לשווקים האלו. באמת אין שם כלום פרט להרבה אשפה.
תקליטים קונים חדש וזהו.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
עיריית חיפה ממשיכה בניסיונותיה הכושלים להרים את עיר הרפאים האהובה עלי.
בחול המועד ובקיץ עושים כל מני שווקים, ירידים והופעות בעיר התחתית. הפעם היה גם יריד וינטאז' שטמן בחובו - איך לא - שני דוכני תקליטים עתירי תקליטים.

הייתי, בדקתי, נגעלתי.

פשוט מבאס לראות איך מנסים לסחוט את הלימון עד דק ומוכרים לאנשים זבל במחירים מופקעים. אנשים באים, חלקם הגדול לא יודע לבדוק תקליטים, וקונים תקליטים במצב מזעזעז ביותר מ- 100 ש"ח. סוחרים עלובים שחיים על "תקליטים נדירים" עאלק, ומוכרים זבל של ויניל וזבל של ציוד סטראו. מחרשות במצב גרוע, מגברים שאפילו חומוס היה מקיא עליהם, ופטיפונים חדשים ב- 500 שח עם מגבר.

אני בחיים שלי לא מתקרב יותר לכל הסוחרים הפאתט האלה שמציעים מרכולתם בפייסבוק וכל מה שיש להם להציע זה החלפת ידיים ולקיחת עמלה בדרך - אפס ערך לימודי מוסיקלי, איכות מוצר ברוב המקרים מזעזעת, וגם כשלא - אז במחירים שעושים לך חשק לבכות, או במקרה שלי - להקיא.
הצלחתי בתושיה רבה להציל כמה נפשות זכות מגורל אכזר ושלחתי אותן לאוזן השלישית או ל- BSIDE; על כך מגיע לי מקום בגן עדן.
ומי שמזדמן לעיר המשעממת והיפה שלי, אני כן ממליץ בחום על ה- BSIDE ברחוב מסדה. שני חבר'ה חמודים. לא יומרניים, לא פלצניים, רוצים לעשות רק טוב.

אצל מוטי באוזן השלישית לפעמים המחירים מבאסים ויקרים, אבל אצלו אתה מקבל תמורה לכסף. לא תמיד היא מתאימה. לא תמיד היא שווה. אבל קניתי שם עשרות תקליטים ואני ממשיך לבוא, כי תמיד מוצא משהו מעניין, ולא עוד גרסה מרופטת של החומה בהדפסה מ"מערב גרמניה" ומדבקה של "תוצרת חוץ".
:בעד:

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
נשמע גרוע משוק הפישפשים

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אתה רואה מי מתחיל?! :p
אם אתה חושב שסוחרי חיפה המציאו את התרגיל הזה של לעבוד על לקוחות תמימים שרוצים להתחמם לאורה של הנוסטגיה, אז יש לי חדשות עבורך: סיור קליל בשוק הפשפשים יגלה לך שמוכרים שם תקליטים שהיו צורמים גם אם היו תולים אותם על קיר, ורסיברים מתים של AIWA מתחילת שנות ה 90 (פלסטיק שחור נוראי וכפתורים חסרים) במחיר שמאפשר להעמיד בו קולנוע ביתי שיגרום לספילברג לרייר.
לעומת זאת, לפני שבוע יום התקליט הבינלאומי תפס אותי בניו יורק (אעלה דיון נפרד על זה מאוחר יותר). נכנסתי ל Stereo exchange ול In living stereo שם לא מנצלים את היום והלקוח לטווח הקצר והמביש שמותיר טעם של גפילטע פיש מקולקל אלא מביטים לטווח הארוך יותר ועושים מזה יום חג.
השורה התחתונה: יזהר הקונה ויתבייש או יתגאה המוכר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
חיפה עיר יפה בקנה מידה בינלאומי ולא משעממת בכלל. נכון שהיא לא רצה 24 שעות סביב השעון, אך כך גם לא מעט ערים באירופה שלא נחשבות ל"משעממות". חיפה היא גם עיר מופת לקיום רב תרבותי (לא רק "ערבים - יהודים" כפי שהדיוטות נוטים לחשוב). עיר למופת.

חוץ מזה מספרים, ואת זה לא בדקתי, שגדולי האודיופילים בארץ הם חיפאים.

אריה

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
חיפה עיר יפה בקנה מידה בינלאומי ולא משעממת בכלל. נכון שהיא לא רצה 24 שעות סביב השעון, אך כך גם לא מעט ערים באירופה שלא נחשבות ל"משעממות". חיפה היא גם עיר מופת לקיום רב תרבותי (לא רק "ערבים - יהודים" כפי שהדיוטות נוטים לחשוב). עיר למופת.

אריה
אכן

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43

אריה
עושה רושם שאתה צודק בענין דרוגה האודיופילי של העיר הזו, גם אם הסיבה היא שאין יותר מדי מה לעשות בחוץ, אז נסדר איכות חיים בפנים. גם בענין היופי אתה צודק, העיר ממוקמת על אחד המפרצים היפים בעולם, סביבתה ההררית מקנה אינספור תצפיות על מפרץ מחד חורש טבעי משגע מאידך, וכל זה לא שווה הרבה בהנתן שבמרכז אותה שכיית חמדה שוכן לו אזור תעשייה ענק שעיקרו עיסוק בחומרים כימיים מזהמים ומסוכנים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אריה, להזכירך אני חיפאי ואוהב את העיר שלי. אבל בוא לא ניסחף, היא לא מהיפות בעולם, אפילו לא מתקרבת לזה.
קח את טריאסט באיטליה - קונפיגורציה דומה: יושבת על הים למרגלות הר, עם נמל. המכנה היחיד המשותף לשתי הערים האלה הוא שבשתיהן יש צאצאים לאבות אבותיי האשכנזיים, ובשתיהן יש קפה מהמשובחים לאותה מדינה. פה זה נגמר.

ולגופו של תקליט, למדתי והשכלתי. וחבל לי. ועוד יותר חבל לי שלא ראיתי שם אנשים כמו בני טסלר או נציגי ה- BSIDE שמנסים קצת לרכב על הגל הזה ולהציע תקליטים וציוד יותר איכותיים. כמות ההתעניינות שהיתה שם, היתה גדולה מאד. באמת מפתיעה יחסית לנישה שלנו.

אגב, חומוס, הסוחרים הם לא חיפאיים. הם באו מהצפון הרחוק ומתל אביב. הייתי בשמחה מזכיר שמות אבל אני לא שטינקר. פשוט כואב הלב לראות את התחום היקר כל כך לליבי נרמס באכזריות ע"י נוכלים, ואלה שכבר מתעניינים בו - לקוחות תמימים - מקבלים מוצר חרא, מחיר חרא ושירות חרא.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
על זה נאמר פרייארים לא מתים.....
כמו בכל דבר (כמעט) יש עקומת למידה בלתי נמנעת. במיוחד לנו הישראלים שחושבים עם לידתנו שאנחנו "מומחים" ו - "מבינים" (יותר) בכל דבר , במיוחד מבעלי ניסיון וידע, בעלי מומחיות אמיתית.
אל דאגה, בשנה הבאה יבואו אחרים ואלו "שנדפקו" השנה כבר לא יגיעו.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
נראה לכם שבני טסלר יהיה שם???
הוא לא צריך את זה הוא בהיכל משלו
ומפרגן לו בגדול

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ועוד נקודה חשובה: חיפה היא העיר מספר 1 בעולם במספר פרסי נובל.

הקטע של מכירת תקליטים בשוק הפשפשים לא קשור לעיר חיפה, וכשבני טסלר ימכור תקליטים בשוק הפשפשים אז שוק הפשפשים יקרא שוק האודיופילים.

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אתה צודק. אין שום קשר בין מכירת תקליטי פשפשים לבין העיר חיפה.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
ועוד נקודה חשובה: חיפה היא העיר מספר 1 בעולם במספר פרסי נובל.

הקטע של מכירת תקליטים בשוק הפשפשים לא קשור לעיר חיפה, וכשבני טסלר ימכור תקליטים בשוק הפשפשים אז שוק הפשפשים יקרא שוק האודיופילים.

אריה

עיר מקסימה גם משפחתי בחיפה ילדותי עברה בחיפה וגרתי בה תקופה קצרה אומנם אך חיפה היא חלק
החיים שלי את התקליטים הראשונים קניתי אצל ברגר אבילה בלומנטל והעיקר בתקליט חיפה במשביר
וגם ראשית הדרך מוסיקאלית שלי בחיפה
אכן אין לקשור מ'קרה מצער של מכירת תקליטים בדרך זו אחרת לחיפה
אגב אני רואה אותה מהבית שלי כל יום
אז
אין מראה יפה יותר ממפרץ חיפה בילדותי ראיתי אותה משבתי לוי לתוך המפרץ
הסרטים הכי אוהובים לי ראיתי בחיפה כמו רבי יעקוב ומיטה מעופפת ועוד ועוד מרי פופינס

חיפה היא יפיפיה אבא שלי אומר כי דומה למרסיי
אני אומר כי היא דומה רק לחיפה
חג שמח

נערך לאחרונה ב:

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
עיר מקסימה אבל האוויר. .. ולגבי האודיופילים חושב שרובם מתרכז באזור תל אביב ,אבל לחיפה יש אחד אם הגברה של מעל מיליון שקל

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
עיר מקסימה אבל האוויר. .. ולגבי האודיופילים חושב שרובם מתרכז באזור תל אביב ,אבל לחיפה יש אחד אם הגברה של מעל מיליון שקל

אני בטוח שיש בחיפה יותר מאחד כזה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור