יעוץ בנושא כבלים לרמקולים

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
שלום לכולם,
הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית בעניין כבלים לרמקולים (נחושת בלבד), כמו:
הבדלים, איכות ומה הייחודיות של כל כבל.

הכבלים שמתעניין בהם:

Analysis plus oval 9

Kimber 12tc

Acoustic zen Satori

Xlo reference 3

הייתי רוצה לדעת מהם ההבדלים ביניהם, איזו חברה איכותית יותר ובאופן כללי מה דעתכם?

תודה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
הקימבר לא מעניין משום מה להפתעתי ׳כנראה נחושת לא טובה , האנליסיס ממש טוב , אם כי סאונד טיפה סגור וחם מאוד , יעשה טוב למערכות צפצפניות, בקשר לאקוסטיקה זן , מכיר רק את ההולוגרם , בכללי לא סובל את החברה, הרבה נפילות באימטרקונקטים, עם כבר עדיף הרמוניק שממנה יצאה אקוסטיק זן, אבל ההולוגרם בסדר גמור, בקשר ל xlo, רוב הכבלים פשוט צורחים חוץ מהיקרים פחד, למה שלא תבדוק מה קורה גם עם ניאוטק. ווקס וכל מיני אחרים,
נכתב בפלאפון בתור לרופא.

נערך לאחרונה ב:

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
שניצל איזה קטלני אתה אבל בכל זאת מה דעתך על ה-XLO ריפרנס 3?
דרך אגב יש ביקורות על מגברים ורמקולים מה עם ביקורות על כבלים שונים וההבדלים בין חברה אחת לשנייה?
ערב נעים לכולם

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חאלד,
הקלישאה של "צריך לשמוע" נכונה שבעתיים בכבלים. אתה חייב לשמוע את זה אצלך כי גם אם יהיה לך פרופיל יחסית מדויק של צליל של כבל, לא תדע איך זה משתלב עם המערכת שלך עד שלא תנסה.
למשל, כולם יסכימו שקונדו זה כבל שקוף מאד, נייטרלי וצלול, פתוח וחסר גרעיניות לחלוטין. עם זאת, במערכות מסויימות זה יישמע צועק. כמו שכבל נחושת יכול להשמע סתום ובוצי במערכות אחרות.

אפילו אם הרשמים של חברי הפורום לגבי הכבלים האלה הם עקביים, לא תוכל להסיק מזה איזה כבל יתאים לך. אתה חייב לשמוע.

עומרי

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי לכולם
שאלה מאוד מעניינת וגם הייתי שמח לשמוע את דעתם של "התותחים הכבדים" פה באתר
ואולי מבלי לשייך זאת לאיזה מערכת יש בבית
תודה

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
חאלד,
הקלישאה של "צריך לשמוע" נכונה שבעתיים בכבלים. אתה חייב לשמוע את זה אצלך כי גם אם יהיה לך פרופיל יחסית מדויק של צליל של כבל, לא תדע איך זה משתלב עם המערכת שלך עד שלא תנסה.
למשל, כולם יסכימו שקונדו זה כבל שקוף מאד, נייטרלי וצלול, פתוח וחסר גרעיניות לחלוטין. עם זאת, במערכות מסויימות זה יישמע צועק. כמו שכבל נחושת יכול להשמע סתום ובוצי במערכות אחרות.

אפילו אם הרשמים של חברי הפורום לגבי הכבלים האלה הם עקביים, לא תוכל להסיק מזה איזה כבל יתאים לך. אתה חייב לשמוע.

הי מתן, אתה צודק הכי טוב לנסות בבית על המערכת האישית אבל לא כל יבואן יסכים להשאיל את הכבלים להתנסות בבית.
את ה ANALYSIS PLUS OVAL 9 אני יכול לנסות בבית, את השאר צריך לבדוק עם היבואנים.
אשמח לדעת דעתך אם שמעת אחד מהכבלים הנ"ל.
תודה

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
הקימבר לא מעניין משום מה להפתעתי ׳כנראה נחושת לא טובה , האנליסיס ממש טוב , אם כי סאונד טיפה סגור וחם מאוד , יעשה טוב למערכות צפצפניות, בקשר לאקוסטיקה זן , מכיר רק את ההולוגרם , בכללי לא סובל את החברה, הרבה נפילות באימטרקונקטים, עם כבר עדיף הרמוניק שממנה יצאה אקוסטיק זן, אבל ההולוגרם בסדר גמור, בקשר ל xlo, רוב הכבלים פשוט צורחים חוץ מהיקרים פחד, למה שלא תבדוק מה קורה גם עם ניאוטק. ווקס וכל מיני אחרים,
נכתב בפלאפון בתור לרופא.

תודה שניצל על המידע המפורט.
לגבי הניאוטק אני חושב שהם יקרים, כפי שאתה רואה כל הכבלים שציינתי הם בטווח מחירים עד 2500 ₪.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
דבר איתי יש לי כמה כבלים במחסן. אחד Acoustic zen Satori
שני ניאוטק NES-3004

לתת חוות דעת על כבלים זה מאוד קשה. מה שטוב במערכת מסוימת לא בטוח שהיה זהה באחרת.
משתנה מסוג הרמקולים ושאר הכבלים/אינטרקונקטים שיש במערכת.
הכי טוב זה לחיות איתם תקופה מסוימת ורק אז לדעת מה התרומה שלהם.

עומרי

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
האם חברת ניאוטק היא חברה מומלצת ע"י החברים האודיופילים?מישהו שמע אותם?ואיזו סידרה שלהם טובה?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
חברה מצוינת במחירים שפויים.

עומרי

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בוקר טוב לכולם
ראשית מי היבואן של חברת ניאוטק? אם איני טועה קראתי שיש שני יבואנים
קראתי קצת על החברה ויש להם בכבלי הנחושת 3 סדרות
3000,1000 וסדרת ה-SAHRA
איזו סידרה מומלצת ופופלארית? וסדר גודל של מחירים
איזה גוון סאונד הכבלים האילו נותנים
תודה וסוף שבוע נעים

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
בוקר טוב לכולם
ראשית מי היבואן של חברת ניאוטק? אם איני טועה קראתי שיש שני יבואנים
קראתי קצת על החברה ויש להם בכבלי הנחושת 3 סדרות
3000,1000 וסדרת ה-SAHRA
איזו סידרה מומלצת ופופלארית? וסדר גודל של מחירים
איזה גוון סאונד הכבלים האילו נותנים
תודה וסוף שבוע נעים
היבואן הוא אייל פור ,לעופר שחורי ,היבואן הקודם נשאר עדיין סחורה שלהם ,
בכללי הנחושת שלהם היסטרית באיכותה ולכן הצליל חלק יותר מאשר בכבל נחושת ממוצע טוב , פחות גרעיני ,יש הבדלים גדולים ככל שעולים במחיר של הכבלים ,
הניאוטק "סהרה " הוא כבל חלק ביותר ,עם צליל עשיר מאוד בהרמוניות וגדול ,ממש לא מפורט ,ויש שיגידו שהוא "לא אודיופילי ,ומתאים לחובבי מוסיקה "
בקיצור יש לו צליל ממש יפה ,וזהו ,יש לי אותו בבית מזמן ,משתמש בו לפי הקריזה ,לפעמים מחליף אותו בכבלים הרבה יותר מפורטים וצלולים ,אבל תמיד איך שהוא חוזר אליו כשנמאס לי ,לסיכום ,כבל לא מצטיין בכלום ,אבל הממוצע בהכל ממש טוב ,
למשל האוורסט של אודיוקווסט יותר טוב ממנו בהרבה בבס ובגבוהים ,וגם יותר צלול ,אבל המיד שלו יבש תחת ,כאילו הלחמת המגבר לרמקול ישירות ,כלומר בלי הצבע היפה שיש לנחושת המדהימה של הסהרה ,אבל זה צבע ,ולדבר הזה יש מחיר ,יש בשוק כבלים יותר טובים ,אבל עולים רצח ,בשביל בלנס קטן ,כבלים של טרספרנט ,קרדס ,JENA 'JORMA,ודומיהם מהסדרות הגבוהות עולים יותר מ10000$ ל3 מטר ,סתם מוגזם ,אבל הם יותר טובים ,אין מה לעשות!

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
היי לכולם
גם אני הייתי שמח להתייחסות של היבואנים לגבי הכבלים המדוברים
תודה -אייל

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
חאלד,

מסכים עם מתנוש, ואדגיש שמעבר להבדלי טעם (מה שלאחד נשמע צרחני לשני נשמע מפורט) יש גם עניין של התאמה לסט, וגם על זה מתן כתב.
ובנוסף לכל אלה, יש גם עניין של פרופורציות בין איכות מרכיבי הסט (ואולי גם העלות שלהם) לבין הכבלים, כלומר, יש מערכת שההבדלים בין הכבלים בקושי ישמעו, ויש כאלה שהשינוי יהיה כ"כ משמעותי שיהיה קשה אחר כך לשמוע עם כבל אחר. בדרך כלל זה יושפע מאיכות המערכת - אם היא נייטרלית ושקופה, כל פרט שייכנס למעגל ישפיע. ואם היא לא, אזי ההבדלים בין הכבלים בקושי יורגשו.

עומרי

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
איזה כבלים מהרשימה (של איזו חברה) יהיו טובים בכל פרמטר?הכוונה שיהיו מפורטים עם נפח ויעבירו בס מיד וגבוהים בצורה הטובה ביותר ובמחיר סביר ?
האם קיים דבר כזה או שרק מ-5000 ₪ ומעלה אוכל למצוא דברים כאילו
אשמח לשמוע את חוות דעתו של נמר בין היתר כיוון שיש סיכוי יותר מסביר שבדק את הכבלים האילו

joda5

חבר משקיען
מעורבות
122
נקודות
63
ערב טוב שניצל אתה אומר שקימבר לא כבל טוב סליחה לא הבנתי השאלה למי אולי?? ! . לי יש את קימבר tc8 ואני מאוד מרוצה . אין לי בעיה לשמוע אחרים אני לא יודע אם זה יתאים לי אבל זה עניין אחר . ואין לי בעיה לנסות . אבל לשלול את קימבר כבל ולומר שזה לא כבל טוב זאת הגזמה .

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
ה KIMBER ירד מהעניין מכיוון שהיבואן לא נותן את הכבל להדגמה בבית.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
ערב טוב שניצל אתה אומר שקימבר לא כבל טוב סליחה לא הבנתי השאלה למי אולי?? ! . לי יש את קימבר tc8 ואני מאוד מרוצה . אין לי בעיה לשמוע אחרים אני לא יודע אם זה יתאים לי אבל זה עניין אחר . ואין לי בעיה לנסות . אבל לשלול את קימבר כבל ולומר שזה לא כבל טוב זאת הגזמה .

הקימבר כבל יבש ומגורען ,פעם קיוויתי שיש לו נחושת טובה ובניתי ממנו ג"מפרים מיוחדים ,תכף אני שולח לך תמונה שתבין שאני לא מחרטט.
בקשר להגזמות ,מה איכפת לי להגזים ,הרי זה לא מכתב לבית חולים ,זה כולה פורום אודיו,וכאן מותר להגזים קצת בשביל הטעם!

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
הנה התמונות של הג"מפרים של קימבר 8TC

יצרתי מהם כבל רמקול באריגה שטוחה של 24 גידים לערוץ ,יעני כל צד 48 גידים ,כך שאפשר לקרוא לזה בשם חיבה "KIMBER 48 TC " ,כבל מדויק אבל יבש ,
מצורף בתמונות גם כבל חשמל באריגה מרובעת ,סתם כך בשביל העניין ,הוא דווקא מצוין.

IMG_7676.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_7676.jpg
    IMG_7676.jpg
    KB 168.2 · צפיות: 509

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה נותנת האריגה הזאת? ראיתי עוד כמה כבלים DIY שנבנו בצורה כזאת. אחד מהם שמעתי, אגב, היה פח אשפה. אבל לא רצו עליו הרבה אז גם לא ציפיתי להרבה.

יש לאריגה הזאת יתרונות כלשהם בגיאומטריה של הכבל, או שזה סתם בשביל היופי?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור