יעוץ בבחירת עדשה למצלמה

מי-נדב

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לך מר כרמי
אני נוטה לקבל את המלצתך לגבי רכישת מצלמת ניקון D5100.

ברצוני להתיעץ איתך לגבי העדשה . אני אוהב מאוד לצלם צילומי רחוב תוך התמקדות בפורטרטים . . אז כמובן אי אפשר להתקרב לאנשים ויש לצלמם מרחוק .. כמו כן אני מצלם גם צילומי נוף ופרטים בנוף כגון צמחים בעלי חיים וכ' ( אני צועד במסגרת קבוצתית בשביל ישראל )
האם יש עדשה אחת שיכולה לענות על צרכים אלו .

האם העדשה של טמרון 17-55 (עבור קנון) עם צמצם של F2.8 לכל האורך עליה המלצת , היא פתרון טוב ?

האם יש לך יותר פרטים על העדשה ניקון 18-140 (כ 1700 ש"ח) עליה המלצת לי

בתודה

אלחנן

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראשית אם מדברים על עדשת טמרון מדברים 17-50 F2.8 עבור ניקון (יש להם גם עבור קנון, אבל אתה הולך על ה D5100 שהיא מצלמת ניקון :) )

שנית היתרון של עדשה זו פרט לאיכות האופטית שלה זה גם צמצם גדול F2.8 לאורך כל הטווח הזום מה שמאפשר מספר יתרונות כמו קבלת עומק שדה רדוד (האוביקט המוצלם בפוקס והרקע לא בפוקוס) מה שמספק תמונה מרשימה, מעבר לכך צילום בצמצם גדול כזה מאפשרת צילום עם מהירות חשיפה גבוהה יותר שמספקת יכולת לקבל תמונה חדה יותר וכן לצלם בתאורה חלשה עם הגדלה פחותה ברגישות (ISO גבוהה).

כמובן שלעדשה הזו יש חיסרון, עבור צלמים מתחילים שמחפשים דבר ראשון טווח זום גדול ומרגישים מאוד כבולים עם טווח זום קטן. לדעתי אין עדשות טובות עם טווח זום גדול, ומי שמחפש איכות צריך התפשר.

לאחר שהסברתי זאת למי שכן חשוב בטווח ופחות הנושא של שדה רדוד או מהירות הצמצם, עדשה כמו ניקון 18-140 מספקת טווח זום גדול יותר שמספיק לרוב הצרכים ואפשר לחיות איתה גם כעדשה בודדת על המצלמה (כאשר מוותרים על נושא הצמצם הגדול).

אני לא יכול להחליט עבורך, אני יכול להגיד שאני מצלם רבות צילומי רחוב עם עדשת 17-55 F2.8 של קנון (טוב יש לי מצלמת קנון כעת:) ) וכן עם עדשה נוספת לטווח הגדול. האם זה גורם לי לפספס תמונות, בטח שכן וגם אם הייתה לי עדשה עם טווח זום ענק, אני בטוח שגם הייתי מפספס תמונות :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור