ייעוץ- עיבוד של תמונות RAW

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
שלום שוב לחברי הפורום הנכבדים:)
עד היום צילמתי רק ב JPEG, ובסופו של דבר הצבעים הלא מדוייקים מפריעים לי. במיוחד בגווני העור שיוצאים אדומים וורדרדים ומה לא. (LX100)
הבנתי שמה שצריך לעשות בגדול זה להתחיל לצלם ב RAW ולעבד את התמונות בתוכנה מתאימה, נניח לייטרום.
השאיפה שלי בתקווה שזה אפשרי להגדיר פעם אחת מסנן/ פילטר נכון של צבע וכך לעבד קבוצת תמונות בבת אחת. אין לי זמן ו/או סבלנות לעבור תמונה תמונה ולבצע בה עיבוד צבע..

האם מישהו מחברי הפורום יוכל לכוון אותי קצת בנושא הזה?
תודה.

איתן-

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
מקווה שזה יעזור לך .הסבר של דקה אחת , בדיוק לשאלתך.

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
מקווה שזה יעזור לך .הסבר של דקה אחת , בדיוק לשאלתך.

תודה איתן. למדתי משו:)

תקן אם אני טועה, אבל התוכנה לא נותנת בשום אופן 'לדרוס' תמונות קיימות, אכן?

ולעניינו. האם תוכל להפנות אותי לפרופיל מתאימה ל LX100, שתדע לתקן נטו את גווני העור, בלי שינויים מפליגים?
ראיתי המלצה על האתר הזה:
http://www.colorfidelity.com/panasonic.htm
מה הוא בעצם מוכר?

אני מצרף תמונה שתבהיר את הבעיה המקורית שלי. הילד בתמונה נראה כאילו מרח.. שפתון. תמונה טבעית רגילה שהמצלמה מפיקה.
P1070834.JPG

תמונות מצורפות

• P1070834.JPG
    P1070834.JPG
    KB 47.1 · צפיות: 361
נערך לאחרונה ב:

איתן-

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
תראה, אני האמת בערך כשבועיים/שלושה שבועות שאני בתחום הצילום .
רק עכשיו קניתי את המצלמה ובין הדברים הראשונים היה ללמוד היטב את הלייטרום.
לפי הבנתי - השינויים - אינם דורסים את התמונה המקורית !
כאשר אתה נמצא בתגית "Develop", בצד שמאל, תחת הPresets ,
זה Sets שהתוכנה נותנת ואתה יכול לעבור אחד אחד ולראות מה מתאים לך.
אך עם זאת אתה יכול ליצור לעצמך Set משלך ולשמור אותה.
כאשר תעשה זאת, אז יהיה קל לך לסמן רצף תמונות ולהחיל עליהם את הSet שלך.

לגבי האתר שנתת - לא יכול להגיב שאין לי ניסיון עם זה.
אבל אולי תנסה את הדבר הבא:
יש לך Develop,
בצד ימין יש Kens Corrections ,
כנס לתגית הProfile , תסמן Enable profile corrections ,
ותגדיר את המצלמה + עדשה.
אולי זה מה שאתה מחפש?

כמו כן , תסתכל בלינק הבא, זה בהקשר לפילטר שאתה מעוניין לקנות (לדעתי) :

איתן-

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
תוספת קטנה :
בלינק הבא - רצוי מאד לקרוא ולהבין . אתה תוכל להוריד Sets בחינם בשביל המצלמה שלך ומסבירים כיצד מתקינים.

https://logout.hu/bejegyzes/tuninger/how_to_use_camera_calibration_profiles_with_lightr.html

ואולי הלינק הבא גם יעזור לך :
https://howgreenisyourgarden.wordpr...ofiles-and-why-adobe-standard-is-a-liability/

אני לקחתי את התמונה שלך וניסיתי בעצמי, אבל בגלל שזה לא RAW אלא JPG אז לא הצלחתי .
אבל מה כן : כאשר אתה רואה את התמונה, לחץ על הכפתור W , חפש מקום לבן, כמו מפסק תאורה ותצביע עליו ותראה לבד איך מתעדכן התמונה למצב הרבה יותר טוב מהמקור.

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
איתן- תודה רהב על תגובתך!
אני אתקין את הקבצים שיש בלינק המצרף ואעדכן. פשוט תודה.

עכשיו בקתי משהו מאוד פשוט. צילמתי כמה תמונות עם אנשים ואז לקחתי את קובץ ה JPG המקורי של המצלמה, והשוואתי מול קובץ ה JPG שנוצר בלייטרום מהRAW בצורה הכי בסיסית בלייטרום. בלי שום פילטר/מסנן.
ההבדל מדהים. ב JPG שנוצרו מהלייטרום אין שפתיים אדומות או עור ורדרד.
אז.. הבעיה נפתרה. תודה.

(אין לי את התמונה שהעליתי בקובץ RAW..)
אגב הנה עוד אנשים שנתקלו בדיוק בבעיה שלי. עם אותה המצלמה.
https://www.dpreview.com/forums/post/55731637

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה לא קשור למצלמה ספציפית, זה קורה עם הרבה מצלמות

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
עברתי על הרבה תמונות. מצד אחד ה JPEG של הלייטרום בלי גוונים ורדרדים, ומצד שני הגוונים פחות מוצלחים משל ה JPEG של המצלמה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ב LR כאשר מצלמים ב RAW יש אפשרות לסמן לתוכנה לזהות את המצלמה ואז היא עושה תיקונים מתאמים - כמו כן אפשר לבחור בתיקונים לפי סוגי צילום של נוף, פורטרטים ועוד ...
כמו כן ככול שלומדים טוב יותר את ה LR אפשר להוציא מהתמונות הרבה יותר ממה שה JPEG של המצלמה מספק.

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
ב LR כאשר מצלמים ב RAW יש אפשרות לסמן לתוכנה לזהות את המצלמה ואז היא עושה תיקונים מתאמים - כמו כן אפשר לבחור בתיקונים לפי סוגי צילום של נוף, פורטרטים ועוד ...
כמו כן ככול שלומדים טוב יותר את ה LR אפשר להוציא מהתמונות הרבה יותר ממה שה JPEG של המצלמה מספק.
כרמי תודה.
ברשימת היצרנים לא מצאתי את פנסוניק בכלל. התקנתי 'קאמרה ראו' הכי מעודכן היישר מאדובי. (הלייטרום שלי הוא גרסה 6.5)
התוכל לבדוק אצלך בלייטרום?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אצלי גם אין פנסוניק - באמת מוזר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הפרופיל בדרך כלל עושה תיקון לבעיות של העדשות לא של המצלמה, אני חושב שמה שאתה מחפש הוא לא מה שהפרופיל מספק
היות ואני לא מכיר את מה שהוא הביא - אני לא יודע איך לפתור את הבעיה - מצד שני יש ברשת הרבה הסברים על פתרון בעיות כאלו. אני פשוט לא מכיר את הנושא של יבוא פרופילים - עדיין :)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שלום שוב לחברי הפורום הנכבדים:)
עד היום צילמתי רק ב JPEG, ובסופו של דבר הצבעים הלא מדוייקים מפריעים לי. במיוחד בגווני העור שיוצאים אדומים וורדרדים ומה לא. (LX100)
הבנתי שמה שצריך לעשות בגדול זה להתחיל לצלם ב RAW ולעבד את התמונות בתוכנה מתאימה, נניח לייטרום.
השאיפה שלי בתקווה שזה אפשרי להגדיר פעם אחת מסנן/ פילטר נכון של צבע וכך לעבד קבוצת תמונות בבת אחת. אין לי זמן ו/או סבלנות לעבור תמונה תמונה ולבצע בה עיבוד צבע..

האם מישהו מחברי הפורום יוכל לכוון אותי קצת בנושא הזה?
תודה.

אני עברתי תהליך הפוך. כשצילמתי בקנון 5D MK1 צילמי רק ב RAW.

כשעברתי לצלם בסוני NEX 7 כל ההתעסקות עם ה RAW הפכה למיותרת. אני מצלם ב JPG וכל תמונה פיקס. פשוט מדהים. אני מניח שזה גם תלוי בנושאים בהם אתה עוסק, אבל בגדול נראה לי שהמחשב של המצלמה טוב יותר מהמחשב שבין האוזניים שלי (לפחות בהקשר הזה...).

אריה

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
תודה אריה וכרמי. כפי שכתבתי אינני מחפש התעסקות מיותרת עם התמונות. הגוונים של המצלמה עשירים וקצת מוגזמים וזה בסדר גמור בשבילי.
הבעיה היא בגוון העור המציק שאנשים מקבלים, ובמיוחד השפתיים...

אגב למדתי להוסיף פרופילים לליטרום. פשוט זורקים אותם בתיקיה המתאימה והם מופיעים בתוכנה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם הנושא הוא רק הגוונים בררת המחדל של המצלמה - ניתן לשנות זאת
בכל מצלמה מודרנית יש אפשרות להגדיר זאת בדרך כלל זה נקרא פרופילים

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור