ייעוץ לרכישת מצלמה לטיול

itayp

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי,
אני טס לטיול בדרום אמריקה ל-7 חודשים.
אני לוקח איתי את הפלאפון שלי - Galaxy S5. למרות שבפלאפון המצלמה די טובה ביחס לפלאפונים אחרים בשוק, אני מרגיש שהיא לא מספיק טובה ומעדיף לקנות מצלמה דיגיטלית קומפקטית. אני בדרך כלל אוהב לצלם תמונות בטיולים, אומנם מצלמה דיגיטלית תספיק בשבילי.

התקציב שלי הוא 800 ש"ח וחשוב לי שיהיה WiFi ולפחות מעל 16 מגה-פיקסל (זה מה שקיים ב-Galaxy S5).

1. פה אני כבר שואל את דעתכם המקצועית - עד כמה מצלמה בתקציב 800 ש"ח תהיה יותר טובה מהמצלמה של ה-Galaxy S5? איכות צבעים, חשיפה אוטומטית טובה יותר, צילום באור מועט ועוד...
2. בינתיים הסתכלתי על המצלמות Canon SX610 HS, Canon IXUS 275 HS, Nikon S3700. מה דעתכם על המצלמות האלה?
3. לאור הבדל של 150-200 ש"ח, לא ממש הבנתי מה ההבדל בין ה-Canon SX610 HS ל-Canon IXUS 275 HS. יכולים לעזור לי?

תודה מראש :)

נערך לאחרונה ב:

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
לא מאמין שתמצא מצלמה הרבה יותר טובה ב-800₪, אלא אם תלך לשוק המשומשות.
לגבי כמות המגה-פיקסלים: שכח ממה שאתה חושב שאתב יודע. לא רלוונטי לאיכות התמונה ולפעמים ההיפך הוא הנכון.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כל מצלמה קומפקטית חדשה תספק תמונות טובות יותר מטלפון, בגלל חיישן הרבה יותר גדול ועדשה טובה יותר שאלו הדברים החשובים לאיכות התמונה. ובאמת מספר ה MP חסר חשיבות.

לאחר שאמרתי זאת הקנון SX610 היא מצלמה מוצלחת לטיול בתקציב שלך (היא טובה יותר מ 275 בגלל עדשה טובה יותר)

itayp

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
כל מצלמה קומפקטית חדשה תספק תמונות טובות יותר מטלפון, בגלל חיישן הרבה יותר גדול ועדשה טובה יותר שאלו הדברים החשובים לאיכות התמונה. ובאמת מספר ה MP חסר חשיבות.

לאחר שאמרתי זאת הקנון SX610 היא מצלמה מוצלחת לטיול בתקציב שלך (היא טובה יותר מ 275 בגלל עדשה טובה יותר)
קודם כל תודה על התגובות :)

1. גודל החיישן ב-Galaxy S5 הוא 1/2.6" לעומת ה-SX610 בה הגודל הוא 1/2.3". האם הפרש זה משמעותי באיכות התמונה?
2. מה הם הפרמטרים שמעידים על עדשה טובה? רק הזום האופטי או דברים נוספים? ל-SX610 יש זום אופטי של X18, לעומת ה-275 שלה יש X12. למרות שזה נראה לי ההבדל העיקרי בין המצלמות, ה-275 עולה 150 ש"ח יותר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש הבדל גדול באיכות התמונה בין טלפונים למצלמות מהרבה סיבות וכן גודל החיישן הוא אחת הסיבות להבדל, אבל לא רק, מערכת מדידת אור, יכולת הגדרת פרמטי צילום ועוד לחלק מהטלפונים היום ניתן להגדיר פרמטרי צילום לחקלם ניתן לפרוץ ולשנות את התוכנה לעשות זאת - מתגובות של אנשים זה משפר מאוד את יכולות הצילום

אין פרמטרים שאני ואתה יכולים לקרוא בנתונים ולדעת אם העדשה טובה או לא - זה בהחלטת בעיה, מה שכן אפשר להבין שעדשות עם צמצם גדול יותר (ערכי F קטנים יותר היות וזה מחושב עם 1 חלקי ה F) נחושבות בדרך כלל טובות יותר.

בקשר לתמחיר בארץ קשה לי להסביר זאת

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
לדעתי לא יהיה הבדל משמעותי באיכות התמונה.
סך הכל, המצלמה בגלקסי S5 די טובה אבל אם אתה רוצה לראות שיפור משמעותי - תגדיל את התקציב למצלמה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי לא יהיה הבדל משמעותי באיכות התמונה.
סך הכל, המצלמה בגלקסי S5 די טובה אבל אם אתה רוצה לראות שיפור משמעותי - תגדיל את התקציב למצלמה.

כאן, אנחנו לא מסכימים

itayp

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
השוותי בין ה-SX610 (שנראית שנותנת אחלה תמורה למחיר שלה) למצלמות נוספות שעולות כמה מאות שקלים יותר ואני חייב לומר שלא התרשמתי יותר מידי מההיצע והתכונות של המצלמות היקרות יותר ביחס ל-SX610.
אולי יש משהו שאני מפספס פה ואתם, המומחים :), מבינים יותר ממני...

אם אני מגדיל קצת את התקציב ל-1100-1200 ש"ח, יש מצלמות שאתם ממליצים עליהם?
מזכיר את הפרמטרים - קומפקטית, WiFi ולא יד שנייה מכיוון שחשוב לי לקבל אחריות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מאוד את סדרת ה S110 וה S120 החדשה יותר של קנון
עם גןף מתכתי, חיישן יותר גדול, עדשה נהדרת, מהירות תגובה ופוקוס - כך זה בגוף קטן וקל

itayp

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אני מאוד את סדרת ה S110 וה S120 החדשה יותר של קנון
עם גןף מתכתי, חיישן יותר גדול, עדשה נהדרת, מהירות תגובה ופוקוס - כך זה בגוף קטן וקל

לפי מה שראיתי המצלמות האלה הרבה מעבר לתקציב שלי (נמכרות החל מ-1500-1600) אז לצערי אוותר.
אני חושב שלבסוף אקנה את ה-Canon SX610 HS.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי מצלמה מוצלחת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור