ייעוץ לקניית מצלמה מקצועית ראשונה.

• פותח הנושא ydd
  • פורסם בתאריך

ydd

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
היי ערב טוב.

לאחר פתיחת שני שרשורים שנגעו ספציפית בדגמים מסוימים אני רוצה להגיע להחלטה.
אני מאמין שהשאלות שלי כאן יהיו שימושיות מאוד גם לקוראים נוספים. התקציב הוא 3000 ש"ח כולל עדשה.
הדרישות הן.
יכולת צילום ופיקוס במקומות חשוכים.
יכולת יצירת עומק שדה רדוד.
יכולת שליטה נרחבת "למשחק" עם המצלמה כי אני רוצה להכנס קצת לעולם הצילום כתחביב.

בתחילה נטיתי לקנות את הפנסוניק GM1 לאחר המלצתו החמה של כתב האתר כרמי. (שוב תודה).
הגודל והעיצוב קסמו לי מאוד וכנ"ל המחיר. (עם עדשת קיט כ1700ש"ח).
הבעיה האמיתית שלי איתה. זה שלמיטב הבנתי קשה מאוד לעשות איתה "עומק שדה רדוד" עקב אורך המוקד וגודל החיישן. לא ממש הצלחתי להבין כמה זה נכון אשמח להבהרת הנקודה הזו מבעלי ידע.

כאופציה שניה חשבתי על מצלמת DSLR. בשתי ערוצים חדש ויד שניה.

חדש.- ניקון D5300/5200 (כ1900ש"ח) ועדשת טמרון 17-55 לא מיוצבת. (1100ש"ח).
משומש- 1- ניקון D7100 כ2100ש"ח ועדשת טמרון 17-55 ב700ש"ח/ חדשה.
2- ניקון D5200 כ1500ש"ח

3- אופציה שונה לגמרי. D7000. (עם 64000K) עם עדשת טמרון 17-55 2.8 ועם עדשת סיגמא 50- 150 2.8 ב3000ש"ח. כאן מעניין אותי מה הרלוונטיות של מצלמה להיום. כי סוף סוף מדובר במצלמה מאוד ישנה ומצד שני נראה לי שהעדשות כאן מפצות במשהו.

עקב חוסר הבנתי. אני אשאל בנוסף אם מצלמות הDSLR שהצגתי הן בערך באותה הרמה של הפנסוניק חסרת המראה . או שהן הרבה יותר ואז יש להן נקודות זכות רבות יותר.

מה אתם! הייתם עושים:מבולבל::מבולבל::מבולבל:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש משפט שאני שומע לאחרונה "מצלמה מקצועית" - אני לא מבין את המושג הזה ומה הכוונה של מי שאומר אותו, מה הוא רוצה מצלמה עבור מקצוען שצריך לצלם ארועים אלפי תמונות בשבוע, או שמדובר על איש סטודיו משתשש במצלמה רק על חצובה ועם פוקוס ידני בלבד? כאמור לא ברור מה הכוונה.

יותר מכך למצלמות שונות יש יתרונות שונות עבור צרכים שונים:
לדוגמה מי יוצר לטיול ורוצה לצלם נוף יכול מאוד להיות תתאים לו מצלמת קטנה ופחות חושב לו עומר השדה הרדוד
יש כאלו שרוצים וידאו ברמה גובהה ויש כאלו שחושב להם אוטופוקוס בוידאו ולא כל המצלמות עושות זאת טוב

כעת לשאלות שלך - אתה לא מציין שאתה מחפש וידאו במצלמה אז אני לא מתיחס לנושא היות וזה יכול לשנות את ההמלצות
למצלמות פנסוניק יש חיישן בגדול 4/3 '' שזה חיישן כלל לא קטן, אבל למצלמות DSLR יש חיישן קצת יותר גדול למרות זאת יש רבים שאומרים שיכולות הצילום של מצלמות קומפקטיות המתקדמות של סוני מסדרת RX100 עם חיישן בגודל 1'' מספקות איכות תמונה מאוד דומה למצלמות פנסוניק - אז נכון שלדעתי לגדול החיישן יש חשיבות גדולה, אבל מאוד חשוב איזו עדשה מתאימים לו.

לדוגמה לפנסוניק יש מצלמה קומפקטית מעולה LX100 עם חיישן 4/3'' ועדשת עם צמצים גדולים שמספקת עומק שדה רדוד ויכולות פוקוס נהדרת (דרך אגב גם וידאו 4K מדהים) והיא יכולה להיות פתרון עברוך.
מצד שני סוני RX100 III עם חיישן קצת יותר קטן (כאמור) גם מספקת יכולות מוצלחות עם איכות תמונה ברמה דומה מאוד, עדיין ללא היכולת לעומק שדה ברמה זהה ל LX100 (לדעת רבים העדשה שלה טובה מזו של ה LX100)

כעת אני חוזר לשאלות שלך אם יש לך אפשרות לרכוש ציוד יד שנייה, אז בטוח זה מספק תמורה טובה יותר לכסף - יש לקחת בחשבון מצלמה כמו D7100 היא גדולה וכבדה יותר ממצלמה כמו D5300, מצד שני איכות התמונה לא תיהיה שונה, אבל בהקשר של מוחות ויכולות תפעול ה D7100 הרבה יותר מוצלחת.

בקשר לעדשה מדובר על 17-50 ולא 17-55 ואני לא בטוח שאפשר למצוא את הגרסה הלט מיוצבת של טמרון (אני לא בטוח שעדיין מיצרים אותה), כדי לבדוק שיש במלאי (לא תמיד יש במלאי למרות שיש פרסום).

כך שסט של D7100 עם עדשת 17-50 עם צמצם F2.8 זה סט מעולה שיספק יכולות פוקוס נהדרות יכולות לעומק שדה רדוד ותפעול נוח, חיסרון זה משקל, גודל ומחיר.

ה D5300 עם אותה עדשה תספק כאמור איכות תמונה ברמה זהה עם יכולות פוקוס ברמה דומה ויכולות עומק שדה זהות, תפעול יהיה טוב, אך פחות מוצלח, משקל וגדול יהיו קטנים יותר מה D7100 (דרך אגב D3300 אותו דבר עם תפעול עוד קצת פחות טוב ועם גוף קטן יותר וקל יותר).

החסרון של מצלמות כמו GM1 או אחרות עם חיישן קצת יותר קטן זה הצורך בעדשות עם צמצם יותר גדול לקבל את טומק השדה הרדוד- כאן ה LX100 יכולה לעזור עם עדשה עם צמצם גדול מאוד בטווח הרחב F1.7
חשוב לעשות חשבון שערוך גדול הצמצם לערכי 35 ממ ואז יהיה קל להשוות דברים
לדוגמה ה F2.8 בעדשת 17-50 שווה ערך ל 35ממ זה כפוך 1.5 (ערך גדול החיישן מול חיישן 35 ממ) - זה אומר 1.5*2.8=4.2
מול 1.7 עדשת LX100 שיש לה צמצם גדול עד F1.7 בתחום הרחב ורק עד F2.8 בתחום הצר - זה שווה ערך ל35ממ זה כפול 2 (ערך גדול החיישן מול חיישן 35 ממ) - זה אומר 1.7*2=3.4 שזה נהדר בתחום הרחב מצד שני בתחום הצר 2.8*2=5.6 שזה פחות מוצלח
חיסרון של ה LX100 זו מצלמה ללא יכולת להחליף עדשות מה שיש זה מה שיש ואי אפשר להתקדם, יתרון גדול, מהירות ווידאו ברמה הכי גובהה.

אני מקווה שההסבר לא ארוך מידי

ido-sch

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אכן פורמט חיישן גדול יותר מקל על השגת עומק שדה רדוד, כי ניתן להשתמש באורכי מוקד גדולים יותר עבור אותו שדה ראייה. מדובר בהבדל משמעותי בעיקר עבור שימוש בעדשות זום; אם תוכל להשתמש בעדשות הפריים הנהדרות של מיקרו 4/3, כמו האולימפוס 45mm f/1.8, תוכל בהחלט לקבל עומק שדה רדוד.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יש משפט שאני שומע לאחרונה "מצלמה מקצועית" - אני לא מבין את המושג הזה ומה הכוונה של מי שאומר אותו

זה דומה למושג אחר - "רכב מנהלים" :)

ydd

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
כרמי. אל דאגה ההסברים שלך ארוכים אך מועילים, מעולים, ואינפורמטיביים.
ואני בטוח שהרבה ממשתמשי הפורום והמתלבטים מוצאים בהם תשובות לשאלות שלהם.

הצורך שלי בצילום זה בעיקר לצילומי המשפחה. רק רציתי שזה יהיה באיכות נורמלית. אני לא מתכנן מסעות צילום או צילומי בע"ח אבנים פרחים וכל השאר...

אני מבין מה שאתה אומר שלאדם מן השורה גם אם הוא מאוד מעריך איכות בצילום. אין צורך "אמיתי" (סוף סוף יש גם רגש לא רק מוח...) במצלמות מתקדמות באמת דוגמת הD7100 ואפשר להסתפק בדגמים הפשוטים יותר. וזה בהחלט נכון, והגיוני.

אני מבין שנשארו שתי אופציות. שאיך שהבנתי ממך איכות התמונה תהיה דומה.

הGM1 עם עדשת הקיט ועדשת פריים כדוגמת מה שהציע עידו שהיא במחיר סביר ( אולימפוס45 F/1.8) שזה יצא בסביבות ה3000 ש"ח ואז אני נשאר עם מגבלת הפלאש. ומגבלת הזום. ומצד שני נהנה ממשקל וגודל נוח.

200/D5300 עם הטמרון הנ"ל. שם אני יהנה מהגמישות עם עדשת זום . כחדש זה אותו המחיר.
ושאלה קטנה- עדשת הטמרון שהזכרתי היא נראה לי ללא מנוע פוקוס מובנה . היא תתאים לD5300? ועדשה זה מוצר שנכון לקנות יד 2 או שזה מוצר רגיש?

ומה לגבי האופציה הזו. D7000. (עם 64000K) עם עדשת טמרון 17-55 2.8 ועם עדשת סיגמא 50- 150 2.8 ב3000ש"ח שווה? המצלמה לא ישנה מדאי?

ושוב תודה....

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם את מחפש סט קטן אני חושב שכדי להוסיף לרשימה את הפנסוניק LX100, אתה מקבל את אותו חיישן של ה GM1 ואת אותה מערכת פוקוס עם עדשה בעלת צמצם גדול - יתרון נוסף וידאו מדהים

אם אתה הולך על סט של DSLR אתה מדבר על מצלמה גדולה יותר ובטוח תספק לך איכות תמונה טובה - עדשת טמרון 17-50 F2.8 חושב לשים לך זה 17-50 ולא 17-55 יש מספר דגמים אני לא בטוח שגרסה ללא המיצב של טמרון עדיין זמינה (לדעתי היא לא מיוצרת וזה שיש פרסום לא אומר שיש במלאי), יש דגמים לקנון ויש דגמים לניקון- הדגם הממולץ הוא
Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD עבור ניקון וכן יש דגם מקביל של סגמה
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM עבור ניקון
עדשות אלו יתאימו למצלמות של ניקון, הגרסאות האחרות לדעתי גם יתאימו, אבל הם פחות טובים אופטית וההפרש יחסית קטן.

לגבי ה D7000 נראה שהיא עברה שימוש רב, אני לא בטוח כמה זמן נשאר לה עד להחלפת מנגנון התריס וכמה בדיוק החלפה זן עולה. בכל מקרה לא מדובר על מצלמה קלה וומדובר על שני דורות אחורה גם באיכות החיישן (עדיין מצלמה נהדרת).

בקשר לעדשות בדרך כלל אם הן לא קיבלו מכות הן יכולות לעבוד שנים רבות מאוד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור