ייעוץ לאחר רכישת מוניטורים - אביזרים משלמים

ירון40

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

אני חדש בתחום האודיו, לא שהתחלתי לשמוע לאחרונה :) פשוט עד עכשיו השתמשתי בציוד פשוט יותר כמו רמקולים למחשב וכדומה. ולאחרונה כאשר התחלתי להתעניין בתחום רכשתי זוג מוניטורים (כל אחד מוגבר בנפרד) ותוך כדי כך יש לי שאלות ובהם רציתי לבקש את עזרתכם. אולי חשוב לומר שאני גם חדש בפורום הזה, בין היתר לאחרונה העלתי כמה פוסטים לעניינים דומים בפורום מקביל אך לרוב השאלות לא קיבלתי תשובות והחלטתי לנייד את עצמי לכאן. יש לי יותר משאלה אחת וכדי לשמור על סדר אמספר את השאלות.

1. לגבי DAC
א. מחפש המלצה ל-DAC עד 100 דולר עם עדיפות לכמה שפחות.
ב. ראיתי שיש DAC עם USB ויש בלי - מלבד העובדה שבאחד יש ובשני אין, האם יש הבדל מבחינת האיכות שאקבל? (המקור הוא מחשב בלבד)
ג. אם אני קונה DAC בלי USB אני מבין שהיציאה הרלוונטית במחשב היא היציאה של האוזניות, הבעיה (לפי איך שאני מבין את הדברים) שהיציאה הזו מוציאה כבר אות אנלוגית שמעובדת ב-DAC של המחשב, אז איך לכאורה מנטרלים את DAC של המחשב? או איך פתאום היציאה הזו תוציא אות דיגיטלית?

2. יש לי עוד כמה שאלות לגבי כבלים ועוד כמה דברים קטנים אבל אשאיר אותם להמשך.

אודה מאוד לעזרתכם.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
היי ירון.

קודם כל תתחדש. מוניטורים מוגברים יכולים להיות פתרון מעולה וזול.

לגבי סעיף ג, הבנת נכון, אין דרך שהיציאה באוזניות תוציא אות דיגיטלי (חוץ מכרום קאסט אודיו, שמוציא גם אות TOSLINK דיגיטלי), ולכן DAC בלי USB לא מתאים לך ליציאת אוזניות. בקיצור הכי פשוט עבורך זה דאק עם כניסת USB.

לגבי המלצות - אולי אחרים יציעו. תחפש סקירות ברשת.

עומר.

ירון40

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום עומר,
תודה רבה על התגובה, עכשיו זה מאוד ברור ומובן.

בהמשך לשאלה הזו, לאו דווקא עומר (אני לא רוצה להטריח אותך שוב רק בגלל שענית פעם אחת אבל כמובן שאשמח אם תענה)

אם כך - ממיר DAC שאין בו כניסת USB אבל כן יש בו כניסה שנקראת Coaxial אז לפי מה שאני מבין הוא אמור להתחבר בחיבור RCA? בהנחה שהבנתי נכון, אז האם אפשר לשלב ממיר מ- USB (שיתחבר למחשב) לחיבור שיתחבר לכניסה של ה-RCA (ב-DAC)

ראיתי שיש כל מיני ממירים מ- USB ל-RCA או XLR 3.5MM למשל בקישורים שאצרף. (שהם לא בדיוק מתאימים אבל אלו דוגמאות כי רציתי להבין אם טכנית זה מתאפשר ואז אחפש משהו יותר ספציפי)

https://www.amazon.co.uk/dp/B06XP5R449
https://www.amazon.co.uk/UGREEN-External-Microphone-Headphone-Raspberry/dp/B01M7QQQC7

אציין שהסיבה לכל האקרובטיקה הזו היא שההיצע של ממירים בלי USB גדול יותר.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
היי
בכיף
הבנת נכון. coaxial זה אות SPDIF דיגיטלי בחיבור של RCA. (אם אני הבנתי נכון...)
אישית אני לא מכיר ממירים כאלה מ USB ל COAXIAL, אבל זה שוק פורה. לדעתי, הלינקים שצירפת הם ממירי DAC שמוציאים כבר אות אנלוגי, ולא אות דיגיטלי קואקסיאלי.
במצבך הייתי מחפש ממיר אחד מ USB לאנלוגי. למה להסתבך עם שני התקנים, אולי הם לא ידברו טוב ביניהם, אחד יכבה את עצמו אחרי כמה זמן IDLE, והשני פתאום יוציא ספייק רועש, ועוד מרעין בישין. שלא לדבר על זה שבמחיר הזה, תהיה פשרה רצינית באיכות. לך על פתרון אחוד פשוט.
עומר.

alont

אוהב את התחום
מעורבות
15
נקודות
18
היי ירון, בתקציב שלך הייתי ממליץ על JDS labs OLDAC או Schiit modi 2. אחרי משלוח זה יוצא קצת מעל התקציב שלך אבל באמת שלא הייתי הולך על משהו זול יותר. חבל על הכסף.

תרגיש חופשי לשאול כמה שבא לך - כל הסיפור הזה באמת קצת מבלבל כשמתחילים.

שיהיה אחלה יום :אצבע מורמת

ירון40

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי,

תודה לשניכם על התגובות, ההמלצות, ההסברים, והרצון לעזור.

עומר עזרת לי מאוד עם העניין מבחינת הידע כעת אני יודע בדיוק מה לחפש. והחלטתי גם לשמוע בעצתך ולא לפצל בין הרכיבים.

alont אני מאמץ גם את עצתך ולא ארכוש DAC פשוט.

המסקנה מכל הסיפור הזה מבחינתי - בנתיים אשתמש ברמקולים בלי DAC חיצוני אלא אחבר אותם ישירות למחשב. בהמשך תוך חודשיים שלושה, אקדיש לנושא יותר זמן ותקציב וארכוש DAC סביר (שכמובן בין האופציות יהיו ה-jds וה-modi).

למרות שהחלטתי להשהות את העניין אני משאיר חלון קטן פתוח - ואם הפריט שצירפתי בהודעה השלישית בקישור השני עדיף (על הנייר) מכלום אשמח לדעת. (כדי שישמש אותי בתקופת הביניים)

שוב תודה רבה, והמשך לילה טוב.

alont

אוהב את התחום
מעורבות
15
נקודות
18
שמחתי לעזור :)
הפריט המדובר לא יהווה שדרוג בהשוואה לכרטיס קול סטנדרטי שמגיע עם המחשב.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור