ייעוץ בתשתית למערכת סטריאו

Mz86

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם, אני קורא פאסיבי כאן בפורום כבר תקופה.

בקרוב אני הולך להכנס לדירה ראשונה שבבעלותי שהולכת לעבור שיפוץ מקיף ויקר (הריסה של 70% מהקיים ובניה מחדש, כולל שינוי חלוקה פנימית וכיו"ב).
לרגל השדרוג הגדול בחיים, החלטתי לפנק את עצמי ואת בני הבית במערכת סטריאו ראויה ראשונה. הקצבתי לטובת הנושא כ 15-20K בתור התחלה ולבטח התקציב יעלה עם השדרוגים במהלך השנים הבאות.
אבקש את הייעוץ שלכם במספר סוגיות שמטרידות אותי בנושא.
בתור הקדמה, חשוב לציין כי יש לי ניסיון רב באודיו לרכב עם מערכות בהמון כסף שנשמעו נהדר, אבל אין לי ניסיון כמעט באודיו ביתי.

נתוני פתיחה יבשים: חלל ההאזנה הוא מלבני (מטבח + סלון מחוברים) ברוחב 7.8 מטר ואורך 4 מטרים. המרחק מנקודת ההאזנה (ספה) לרמקולים צפוי להיות כ3.6 מטרים.
המערכת צפויה להיות מורכבת ממגבר משולב דאק שמניע זוג רמקולים מדפיים שיונחו על המזנון או על סטנדים יעודיים.

השאלות שלי נוגעות בעיקר לעניין התשתית, אני מעוניין ליצור תשתית אופטימלית כבר עכשיו בשלב התכנון שיעלה מעט. כל שינוי של התשתית אחרי שהכל בנוי יעלה פי2.
1. האם כדאי לסלול קו ישיר רק עבור המגבר מהשקע ללוח עם פחת נפרד?
2. יש מחשבה למקם את המגבר בתוך הארון תקשורת (יחד עם הממיר של הוט והפלייסטישן) שיהיה מרוחק כ3-4 מטרים ממיקום הרמקולים (ולשלוט עליו באמצעות עיינית) - השאלה היא לגבי אורך כבלי הרמקולים - אני יודע שעדיף שאורך הכבלים בין המגבר לרמקולים יהיה כמה שיותר קצר, השאלה היא עד כמה זה גרוע לעבוד בתצורה כזו עם כבלים באורך של כ 4 מטר בין המגבר לרמקול.
3. מהו המרחק האופטימלי בין הרמקולים? באיזה זווית הם צריכים להיות כלפי נקודת ההאזנה?
4. המלצות לטיפול אקוסטי בחלל החדר? צבע מיוחד לקירות? טיח אודיופילי שעושה סאונד "חם" ? :)

אשמח לקבל כל הערה בונה שתעזור לי לקבל תוצאה אופטימלית. דמיינו שהייתם יכולים לתכנן את חלל ההאזנה שלכם מ0 מה הייתם עושים? מוזמנים לענות גם תשובות מופרעות.

תודה רבה מראש.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
1. כדאי לסלול קו נפרד עבור כל המערכת, לא רק עבור המגבר. פשוט מוסיפים מפצל שקעים איכותי.
2. 4 מטר כבל רמקולים זה לא בעיה.
3. המרחק האופטימלי, לפחות בשלב הבדיקה הראשונה, זה מרחק שיוצר משולש שווה צלעות בין נקודת האזנה והרמקולים. במקרה הזה, 3.6 מטר.
4. תוסיף סלילה מהמזנון לקיר האחורי לטובת חיבור של רמקולים אחוריים. אם אתה חושב שאולי פעם תרצה גם אטמוס אז כדאי לעשות הכנה בתקרה - לחצוב תעלה מהמיקום של המגבר לתקרה, למיקום המשוער של הרמקולים שיהיו שם.
כנ"ל גם לגבי מקרן - כדאי להעביר צינור מהמזנון לנקודה שהוא אולי יותקן בעתיד.

מדפיים עדיף להניח על סטנד ייעודי ולא על המזנון.

ארז

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
שלום לכולם, אני קורא פאסיבי כאן בפורום כבר תקופה.

בקרוב אני הולך להכנס לדירה ראשונה שבבעלותי שהולכת לעבור שיפוץ מקיף ויקר (הריסה של 70% מהקיים ובניה מחדש, כולל שינוי חלוקה פנימית וכיו"ב).
לרגל השדרוג הגדול בחיים, החלטתי לפנק את עצמי ואת בני הבית במערכת סטריאו ראויה ראשונה. הקצבתי לטובת הנושא כ 15-20K בתור התחלה ולבטח התקציב יעלה עם השדרוגים במהלך השנים הבאות.
אבקש את הייעוץ שלכם במספר סוגיות שמטרידות אותי בנושא.
בתור הקדמה, חשוב לציין כי יש לי ניסיון רב באודיו לרכב עם מערכות בהמון כסף שנשמעו נהדר, אבל אין לי ניסיון כמעט באודיו ביתי.

נתוני פתיחה יבשים: חלל ההאזנה הוא מלבני (מטבח + סלון מחוברים) ברוחב 7.8 מטר ואורך 4 מטרים. המרחק מנקודת ההאזנה (ספה) לרמקולים צפוי להיות כ3.6 מטרים.
המערכת צפויה להיות מורכבת ממגבר משולב דאק שמניע זוג רמקולים מדפיים שיונחו על המזנון או על סטנדים יעודיים.

השאלות שלי נוגעות בעיקר לעניין התשתית, אני מעוניין ליצור תשתית אופטימלית כבר עכשיו בשלב התכנון שיעלה מעט. כל שינוי של התשתית אחרי שהכל בנוי יעלה פי2.
2. יש מחשבה למקם את המגבר בתוך הארון תקשורת (יחד עם הממיר של הוט והפלייסטישן) שיהיה מרוחק כ3-4 מטרים ממיקום הרמקולים (ולשלוט עליו באמצעות עיינית) - השאלה היא לגבי אורך כבלי הרמקולים - אני יודע שעדיף שאורך הכבלים בין המגבר לרמקולים יהיה כמה שיותר קצר, השאלה היא עד כמה זה גרוע לעבוד בתצורה כזו עם כבלים באורך של כ 4 מטר בין המגבר לרמקול.
3. מהו המרחק האופטימלי בין הרמקולים? באיזה זווית הם צריכים להיות כלפי נקודת ההאזנה?
4. המלצות לטיפול אקוסטי בחלל החדר? צבע מיוחד לקירות? טיח אודיופילי שעושה סאונד "חם" ? :)

אשמח לקבל כל הערה בונה שתעזור לי לקבל תוצאה אופטימלית. דמיינו שהייתם יכולים לתכנן את חלל ההאזנה שלכם מ0 מה הייתם עושים? מוזמנים לענות גם תשובות מופרעות.

תודה רבה מראש.
כשאני אגיע לשלב הזה בחיים, אני מתכנן את הדבר הבא:
ליצור יחידות רוטטות (לא למדתי לעומק אם צריך אלקטרוסטטי או וופר רגיל) כאשר הקיר מהווה את המחסום המפריד בין החלק האחורי לזה הקידמי.
במקרה הגרוע אפשר לשים רמקול פורט קידמי בתוך תיבה בולעת.
יתרונות:
1. זה לא תופס נפח.
2. זו ההתחלה האקוסטית הטובה ביותר. יותר מכל מיקום אחר. בהמשך לכך, כנראה שהכי טוב זה הטיית הקיר בכמה מעלות כך שלא יהיו קירות מקבילים ו/או שימוש ביריעה שבולעת את ההחזרות הראשיות (כמו שטיח על הריצפה או ספוג דקורטיבי על חלק מהקיר שנמצא ממול הרמקולים).

את ההגברה ואת המקור, גם הייתי מנסה לשים באיזו גומחה בקיר או בקיר גבס. בכל מקרה לא הייתי מרחיק אותם מהרמקולים ובטח שלא הייתי שם אותם ליד בזבזני הספק אחרים. לא פיזית ולא חשמלית.

את הכבלים של ההספק הייתי מנסה להסתיר מתחת לבלטות, ומוציא אותם בשניים / שלושה מיקומים פוטנציאליים.
את הכבלים להנעת הרמקולים הייתי מסתיר בתוך הקירות.
באופן אישי אני הייתי גם הולך על תשתית לאודיו רב ערוצי.

לגבי מרחק רמקולים: תברר מול היצרן.
אם החלטת על מדפיים אז עדיף לך להוסיף סאב אקטיבי.

בהצלחה ותהנה!

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
4. תוסיף סלילה מהמזנון לקיר האחורי לטובת חיבור של רמקולים אחוריים. אם אתה חושב שאולי פעם תרצה גם אטמוס אז כדאי לעשות הכנה בתקרה - לחצוב תעלה מהמיקום של המגבר לתקרה, למיקום המשוער של הרמקולים שיהיו שם.
כנ"ל גם לגבי מקרן - כדאי להעביר צינור מהמזנון לנקודה שהוא אולי יותקן בעתיד.

ארז

לגבי סלילת כבילה לטובת רמקולים אחוריים. זה מאוד תלוי האם מדובר בסלון אשר הספה היא צמוד קיר.
במידה וכן, יש למקם את יציאות החיווט במקביל לרמקולים הקדמיים בגובה של בין 60-90 ס"מ מנקודת האוזן, וזאת בתצורה של 5.1.
לגבי מיקום לרמקולי אטמוס בתקרה. אמורים להיות באזור הישיבה, אך לא מקבילים לרמקולים הקדמיים, והאחוריים. המפתח ביניהם אמור להיות קטן יותר.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מאחר ואתה "הולך" להרוס הרבה קירות ולבצע חלוקה מחדש
אשמח לדעת על מה חשבת בנוגע לחדר החדש?
לדעתי, זה הבסיס להכל ויותר חשוב מאורך כבל כזה או אחר.
מה הגובה של התקרה ?
האם אתה מתכוון לבנות קיר גבס או קירות בלוקים?אולי בטון ? איך אתה מתכוון לבודד את החדר (אקוסטית) בכל קיר שיש לו קיר משותף עם חלק אחר בבית?

לא הבנתי אם המערכת היא לסטריאו או לקולנוע ביתי?
מה שלא תעשה - תשתמש בצינור 23 לפחות ורצוי אף יותר (קוברה - 50 ממ- הכי טוב).
קו ישיר של חשמל תעשה ישירות מהלוח עם כבל 4 קוודראד, רצוי 2 קווים .
לא הייתי שם מגבר בתוך ארון תקשורת- גם מבחינת החום שהוא פולט וגם מבחינת רעשים שיכולים להיווצר מהכבילה בתוך הארון.
מאחורי כל מסך טלוויזה תעשה נקודת אינטרנט.
בתוך ארון התקשורת תכין עוד 2 שקעי חשמל מעבר למה שתכננת.
לא ניתן לקבוע באופן גורף את המרחק בין הרמקולים. מה שארז אמר זה "כלל אצבע" אבל אתה חייב ל"שחק" עם המיקומים בהתאם לחדר שלך.
מה שסחבק הציע לשים הכבלים בתוך הרצפה - לא נראה לי. אנחנו מנסים לבודד הכבלים מהמבנה- בשביל זה יש מרימי כבל.. (אולי ניסיון שווא)

המשך יבוא

Mz86

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה לכולם על התושבות עד כאן,
לגבי 5.1, בתכנית החשמל המקורית האדריכלית תכננה, השחלות לרמקולים אחוריים, אני וויתרתי על העניין ממספר סיבות:
1. עיקר השימוש שלי במערכת זה מוזיקה, ומה שיוצא מהטלויזיה (בעיקר כדורגל), למעט סרטים שאני רואה סטריאו זה מספיק.
2. כל הסיפור של קולנוע ביתי "לא מרגש אותי" ואני לא מוצא טעם להשקיע בו, אני אוהב סטריאו איכותי.

במקרה יוצא שכל הקירות שמקיפים את הסלון והמטבח הם קירות בטון שכבר בנויים (מניח שמבלוקים). גובה התקרה הוא 2.5 מטר. באיזה חומרים מומלץ להשתמש לבידוד אקוסטי?
אכן מתוכננת נקודת רשת ליד כל טלויזיה.

רציתי להעלות תמונה של התכנון של הדירה, משום מה אני מקבל הודעת שגיאה.

ברשותכם יש לי שאלות נוספות:
אני מניח שחלק גדול מהקהל כאן הם בעלי משפחות. איך אתם מונעים מהצאצאים להחריב לכם את הציוד?
כרגע אנחנו זוג בלי ילדים, וב"ה צפויים להתרבות העניין הזה מטריד אותי מאוד.
בנוסף, יש אחיינים שבאים לבקר מדי פעם, מדובר בטרוריסטים מהשורה הראשונה שאבו באכר אל בגדאדי פראייר לידם. אני חשבתי לבנות גדר חשמלית מסביב לרמקולים אבל לא נראה לי שאשתי תאהב את הפתרון :)

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
לגבי 5.1, בתכנית החשמל המקורית האדריכלית תכננה, השחלות לרמקולים אחוריים, אני וויתרתי על העניין ממספר סיבות:
1. עיקר השימוש שלי במערכת זה מוזיקה, ומה שיוצא מהטלויזיה (בעיקר כדורגל), למעט סרטים שאני רואה סטריאו זה מספיק.
2. כל הסיפור של קולנוע ביתי "לא מרגש אותי" ואני לא מוצא טעם להשקיע בו, אני אוהב סטריאו איכותי.

במקרה יוצא שכל הקירות שמקיפים את הסלון והמטבח הם קירות בטון שכבר בנויים (מניח שמבלוקים). גובה התקרה הוא 2.5 מטר. באיזה חומרים מומלץ להשתמש לבידוד אקוסטי?

אני מניח שחלק גדול מהקהל כאן הם בעלי משפחות. איך אתם מונעים מהצאצאים להחריב לכם את הציוד?
בנוסף, יש אחיינים שבאים לבקר מדי פעם, מדובר בטרוריסטים מהשורה הראשונה שאבו באכר אל בגדאדי פראייר לידם. אני חשבתי לבנות גדר חשמלית מסביב לרמקולים אבל לא נראה לי שאשתי תאהב את הפתרון :)
בשביל להעלות לכאן, תקטין את רזולוציית התמונות.
עם רמקולי ריצפה כבדים ורחבים *אמור* להיות פחות בעיה. בייחוד במידה ויש להם גרילים טובים שמגינים עליהם.

אני בחרתי ברמקולי מדף עם פורט קידמי, מוחזקים במתלה קיר (כנראה שזה נכשל מבחינה אודיופילית, אבל זה מה שעשיתי) ובתוספת סאב.

גם אותי מעניין רק מוזיקה. ועדין שווה לך לחשוב על תשתית רב ערוצית. זו דעתי.
בייחוד כאשר יהיו ילדים ואתה לא באמת תוכל להיות דבוק לsweet spot. כל שכן אם תרצה לרקוד איתם או סתם בשביל שגם הם יהנו מפיזור תדרים סביר.

Mz86

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הנה הצלחתי.

תמונות מצורפות

• Webp.net-resizeimage (2).jpg
    Webp.net-resizeimage (2).jpg
    KB 138.8 · צפיות: 581

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מה שסחבק הציע לשים הכבלים בתוך הרצפה - לא נראה לי. אנחנו מנסים לבודד הכבלים מהמבנה- בשביל זה יש מרימי כבל.. (אולי ניסיון שווא)

הכבל לא מונח בתוך הרצפה ואין בין הכבלים לרצפה שום מגע . הוא מושחל בתוך צינור פלסטיק אטום, כמו כבלי חשמל.
תמיד אפשר לבצע בדיקה איך זה נשמע כאשר הכבל מושחל דרך הרצפה או לא אבל בשביל זה צריך שתהיה תשתית.
ארז

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני תמיד אוהב להזכר בזה
http://www.6moons.com/audioreviews/theroom/1.html

מכניס אותך לפרופורציות לגבי מידת השגעון...

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
הכבל לא מונח בתוך הרצפה ואין בין הכבלים לרצפה שום מגע . הוא מושחל בתוך צינור פלסטיק אטום, כמו כבלי חשמל.
תמיד אפשר לבצע בדיקה איך זה נשמע כאשר הכבל מושחל דרך הרצפה או לא אבל בשביל זה צריך שתהיה תשתית.
ארז

כן הנקודה היא שרוצים שהכבל "יצוף" ולא יזחל על הרצפה ולא בתוך צינור..

RB68

חבר משקיען
מעורבות
593
נקודות
93
כשאני אגיע לשלב הזה בחיים, אני מתכנן את הדבר הבא:
ליצור יחידות רוטטות (לא למדתי לעומק אם צריך אלקטרוסטטי או וופר רגיל) כאשר הקיר מהווה את המחסום המפריד בין החלק האחורי לזה הקידמי.
במקרה הגרוע אפשר לשים רמקול פורט קידמי בתוך תיבה בולעת.
יתרונות:
1. זה לא תופס נפח.
2. זו ההתחלה האקוסטית הטובה ביותר. יותר מכל מיקום אחר.

אני גם מפנטז על התסריט הזה, אלא שלשים רמקול פורט קדמי משוקע בקיר זה לא רעיון כ"כ טוב - הוא מתוכנן לקחת בחשבון את השפעת ה-baffle הקדמי (וגם את שאר התיבה למעשה) ושיקועו יוציא אותו מאיזון טונאלי.
כדאי גם כדאי לשקע וופר בריא (דינאמי) בקיר אם יודעים להתמודד עם המשמעויות - זה לא שונה מתכנון עצמי של רמקול. צריך לבחור דרייבר מתאים (לעבוד בתסריט של infinite baffle) ולחתוך/להגביר אותו בנפרד ובצורה מושכלת. אני הייתי מתעלק על הקיר אם שני סאבוופרים ובונה להם baffle מתווך (כדי לאפשר גמישות עתידית). יצא לי לשמוע סטאפ כזה, כאשר שאר המערכת אינה diy כלל ועיקר, וזה נשמע נפלא.

לפותח השרשור - יש לך הזדמנות נדירה במחוזותינו לטפל בהיבט מהותי של הסאונד הסופי - לא אגזים אם אומר שאם תתכנן את החדר נכון (סורי אין לי הרבה להוסיף על הנאמר) תוכל להשיג תוצאה שקשה להשיג בתקציב כפול ומשולש..
הרבה בהצלחה

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אולי גם זה יכול לעזור
http://www.cardas.com/room_setup_golden_trapagon.php

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
המרחק מנקודת ההאזנה (ספה) לרמקולים צפוי להיות כ3.6 מטרים.

קצת הרבה מדי - תראה איך אתה יכול לצמצם את המרחק, אפילו באמצעות הרחקת הספה מהקירות.
מגבר ודאק - אני ממליץ לקחת בנפרד, זה מאפשר לך מקסימום גמישות בשידרוגים והתאמות של מגברים ספציפיים. הדאק הכלול בתוך מגברים, יהיה במקרים רבים פחות מוצלח מדאק עצמאי, פרט למקרים מאד יקרים.
רמקולים מדפיים - אם יש (או יהיו) ילדים קטנים בסביבה, תשכח מסטנדים. עדיף לקחת רמקולים מדפיים טובים ולהניח על פלטת בידוד ייעודית על המזנון, או לחילופין לתלות על הקיר עם מתלים ייעודיים. אם יהיה חוסר בתדרים נמוכים, אני ממליץ להוסיף סאב איכותי, שיכול להיות מונח בפינה.
לא פחת נפרד, אבל בהחלט פקק נפרד, מומלץ לפרוס כבל מסוכך מהארון ישירות למערכת.
אין שום בעייה לפרוס כבל רמקולים גם באורך של 15 מטר. הבעייה האמיתית היא אוורור, ובארון התקשורת אין מספיק אוורור בשביל המגבר, אז זה לא ממש מומלץ.
אתה אמור ליצור משולש שוה שוקיים בינך לבין הרמקולים, כך שהמרחק שלך מהרמקולים גדול יותר מהמרחק ביניהם. ציינת שהמרחק שלך מהרמקולים יהיה 3.6 מ', אז רצוי שהמרחק בין הרמקולים לא יעבור את 3 מ'. אני ממליץ על מרחק ביניהם של 2.5 מ', ומרחק מהפינת ישיבה של 3 מ'.
הדבר הכי אסתטי שאני יכול לחשוב עליו הוא פרקט על הריצפה, שבינו לבין הרצפה יש שכבת דיפון של לפחות 2 מ"מ.
אשמח לקבל כל הערה בונה שתעזור לי לקבל תוצאה אופטימלית.
.
תוודא שיש לך נק' רשת באזור של המערכת, ומספיק שקעים (ומקום) למכשירים שונים, כמו ממירים, מחשב, ראוטר וכו'.

אם תרצה עוד פרטים אתה מוזמן לפנות אלי דרך האתר שלי (בחתימה).
יאיר

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113

עניין של חינוך נטו, הבת שלי נולדה לתוך בית בו יש רמקולים וסט אם בכל חדר ומגיל אפס חינכנו אותה לא לגעת בדברים.

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
עניין של חינוך נטו, הבת שלי נולדה לתוך בית בו יש רמקולים וסט אם בכל חדר ומגיל אפס חינכנו אותה לא לגעת בדברים.
חינוך הוא תנאי הכרחי אבל לא מספיק. אני יכול להעיד שקיבלתי לתיקון מספיק רמקולים עד היום, גם יקרים להחריד, שנפלו מהסטנד או קיבלו אצבעות קטנות היישר לתוך הטוויטר (כולל מקרה אחד של טוויטר יהלום יקר).

Mz86

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
איפה אתה מתכוון לשים את הרמקולים ?
איפה מקרן או TV ?

התכנון הוא לשים את הטלויזיה על הקיר מול הספה הגדולה (מופיע שם כרגע תכנון לפרט טלויזיה לא עדכני). יהיה מזנון צנוע שהרמקולים יונחו עליו, או שאבחר בסוף ברמקולים רצפתיים שיונחו משני צדדיו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
חינוך הוא תנאי הכרחי אבל לא מספיק. אני יכול להעיד שקיבלתי לתיקון מספיק רמקולים עד היום, גם יקרים להחריד, שנפלו מהסטנד או קיבלו אצבעות קטנות היישר לתוך הטוויטר (כולל מקרה אחד של טוויטר יהלום יקר).

תמיד היו לי רמקולים ריצפתיים ויקרים (כולל סראונד). אצלי לא לגעת זה לא לגעת אין לזה פרשנות אחרת, גם לא בגלגול הבא.
מעולם לא הרמתי חפצי נוי בבית ויש לא מעט כאלה, הבת שלי כיום בת 12 ומעולם לא ארע תקלה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
אפרופו
חינוך

בנותיי הקטנות (7, 5, 1.8) יודעות "רמקול" (כל המערכת ) אסור לגעת.

בתי הקטנה קוראת לרמקול "אוי ואבוי" :)
ה"אוי ואבוי" הכי מתוק שאפשר לשמוע.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור