ייעוץ בקניית מערכת ראשונה ובסיסית

• פותח הנושא ydd
  • פורסם בתאריך

ydd

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
היי שלום!

נרשמתי לפורום אחרי שעות שיטוט בהודעות והנאה רבה בקריאה.
התובנה הראשונה שעלתה לי בראש שאני לא מבין כלום בסאונד. והמצחיק שחשבתי שאני מבין גדול עד עכשיו. (כי יש לי סט של מורל טמפו ברכב, ואוזניות של CX 500סנהייזר:))

אז ככה רציתי לקנות מערכת סטריאו לבית. משהו קטן פרקטי ושימושי בתקציב זעום של 1000 ש"ח. וככה רגע לפני הריצה לחנויות חשמלץ חשבתי לברר קצת יותר ונסחפתי.

ועכשיו לשאלות העקרוניות.
1- את התקציב אני לא יכול למתוח בהרבה כרגע לצערי. (יש לי מיליון תחביבים וכסף מוגבל) האם שווה לנסות בלוחות היד 2 להרכיב מערכת בסכום הנ"ל שתישמע איכותית יותר ממערכת צעצוע במחיר המקביל ? או שעדיף לקנות מערכת צעצוע חדשה ופרקטית.

2- רמקולים ריצפתיים מתאימים לשמע מוזיקה נטו. בלי סנטר סאב וכל היתר. כמו כן לרמקולים מדפיים יש חשיבות לאחוריים או קדמיים?

3- רסיבר סטריאו קשה למצוא בתקציב הנ"ל רסיבר רגיל יעשה את העבודה? (השאלה כמובן יחסית)

4- כמקור אודיו אני יכול להשתמש בנגן MP3 למשל?

שאלות ספציפיות יותר הפריטים הנ"ל מתאימים?

רמקולים של JAMO E650 במחיר 550 ש"ח ונמצא לו מגבר

JBL TLX271 +,ONKYO TX DS555 במחיר 1200 ש"ח

רמקולים DENON SC-F100 במחיר 600 ש"ח

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
לך על מה שציינת בהודעה שלך.
בתקציב הזה אין הרבה ברירות.
לשמוע בצורה נורמאלית,תקציבך חייב לעלות משמעותית.
בהצלחה.

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
ב1000 ש"ח . רק האריזות יעלו לך יותר . גם צעצוע יעלה לך יותר בסטראו

תמשיך לחסוך . אולי בעתיד יהייה לך כסף למיני מערכת

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אם יש לך אוזניות ואתה נהנה מהם, תמשיך לחסוך עד שתגיע לפחות 3,000- 4,000 ש"ח

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
חפש בFACEBOOK קבוצה בשם "בית הסטריאו" גיא מחזיק שם הרבה ציוד יד שניה.
המחירים נוחים ותוכל למצוא משהו נחמד להתחלה.

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
כפי שציינו גם אחרים - בסכום הזה אין הבדל משמעותי בין רכיבים שונים.

לגבי השאלות הספציפיות שלך:
1 - יד שניה תמיד ייתן לך תמורה גבוהה יותר. רק קח בחשבון שבניגוד לציוד הי-אנד, שבו אנשים שומרים עליו כעל בבת עיניהם, ולקנות יד שניה זה כמעט כמו לקנות חדש, במחירים שציינת כדי הרבה יותר לשים לב שהציוד תקין. ממליץ לא ללכת על מערכת ביחידה אחת, כדי שתוכל בעתיד לשדרג חלק אחרי חלק. אבל אם תיתקל בהזדמנות פז, לא הייתי פוסל את זה בכל מחיר.
2 - אין חשיבות לסוג הרמקולים המדפיים. בכל מקרה, בתקציב הזה סביר להניח שרמקולים מדפיים יתנו לך תמורה טובה יותר. כנראה איכות יותר טוב על חשבון פחות בס. אבל באמת כל מקרה לגופו.
3 - לא ברור מה ההבדל בין רסיבר רגיל לרסיבר סטריאו. בכל מקרה, רסיבר יעשה את העבודה.
4 - טכנית אין בעיה, אבל נגן MP3 ייתן את האיכות הפחות טובה. עדיף מחשב (או נגן דיסקים). מצד שני, שוב, בתקציב הזה לא תשמע הבדלים מהותיים, אם בכלל, אז זו התחלה בהחלט טובה, ומקום לשיפור בעתיד.

לסיכום - קנה מה שנראה לך הכי טוב (אני יכול רק לחזק את ההמלצות שנתנו קודמיי). זאת התחלה טובה, ועם השנים תוכל להתקדם. תיהנה!!

ydd

אוהב את התחום
מעורבות
14
נקודות
8
קודם כל תודה על התגובות המושקעות. (ובנינו זה מעצבן לענות לחברים שלא מבינים בתחום)

צצה לי הזדמנות חדשה ושונה. מקרן קול ימאאהysp4000.
המחיר שלו גבוה מאוד אבל אני יכול להשיג אותו במחיר נמוך משמעותית. בתור התחלה זה יתן תמורה להשקעה?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
קודם כל תודה על התגובות המושקעות. (ובנינו זה מעצבן לענות לחברים שלא מבינים בתחום)

המחיר שלו גבוה מאוד אבל אני יכול להשיג אותו במחיר נמוך משמעותית. בתור התחלה זה יתן תמורה להשקעה?
תתפלא
אך מכל הציוד שהזכרת הייתי הולך עליו בתור התחלה.
לכשיזדמן לך סכום סביר,אל תתבייש כתוב ונשתדל לעזור.
בהצלחה :בעד:

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63

איפה???? גם אני רוצה-צריך פיתרון למסך טלביזיה דק במיוחד עם רמקולים מצחיקים

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור