אני מניח שבצילומי תקריב אתה מתכוון למאקרו - לא כן?
אם כן: עדשה בטווח של 70-200 היא לא הכתובת.
למה?
זו עדשת זום ולעדשות זום יש בעיה עם תצלומי מאקרו גם בגלל זווית הראייה שלהן וגם בגלל המרחק המינימאלי מהאוביקט לעדשה (באזור המטר או משהו כזה).
האם אי אפשר או לא נכון לעשות צילומי מאקרו עם עדשה כזו?
אפשר,כן. נכון ... אני לא מכיר בית משפט שבו יוגש כתב אישום למי שצילם מאקרו עם עדשה כזו,אפילו לי יצא לעשות כן - אבל זה ממש מין שאיננו מינו.
עדשות המצאימות לצילומי מאקרו הן עדשות יעודיות לסוגה הזו ונקראות...:עדשות מאקרו.
בד"כ,אבל לא תמיד,אין לעדשות האלה טווח והטובות והשכיחות ביניהן הן בכלל עדשות פריים (עם זום קבוע).
מאפיין נוסף,וחשוב ביותר,של עדשות מאקרו הוא: שיש להן יכולת הגדלה של 1:1 כלומר גודל האוביקט במציאות שווה לגודל האוביקט בסנסור. זה חשוב,אפילו מאוד,כאשר דוחפים את העדשה לעולמם הקטן של בעלי החיים והצומח,ומשנה את התמונה לגמרי מעדשות שיש להן יכולת לצלם מקרוב אבל הן לא עדשות מאקרו.
רוב היצרנים מיצרים עדשות מאקרו של 60 מ"מ 90 מ" ו 100 מ"מ. כאמור אלה,בדר"כ,עדשות פריים ותמיד,אבל תמיד,יסומנו על ידי היצרן כעדשות מאקרו ועם יכולת הגדלה של 1:1 - שילוב של שניים הופך עדשת מאקרו למה שהיא ומבדיל אותה מכל עדשה לסוגת צילום אחרת.
עדשות המאקרו,של כל היצרנים,אינן זולות ולרובן המכריע אופטיקה טובה מאוד ואפילו מצויינת.
אפשר עם עדשות מאקרו לצלם דברים אחרים שהם לא מאקרו כמו שאפשר לצלם מאקרו עם עדשת זום 70-200,אבל זה שאפשר אינו אומר שזה נכון וטוב לעשות.
ודבר אחרון וחשוב מכל דבר אחר: לא תרצה שמשהו יחדיר עדשת מצלמה לחדר האמבט או לחדר השינה שלך. גם הטבע לא רוצה שתחדיר את העדשה שלך לעולם הקטן והנעים,והקשה להשרדות,שלו. ולכן צילום מאקרו והא לא הפרעה לטבע,הוא לא תמונה בכל מחיר,הוא לא הפחדה או הבהלה של אוביקט הצילום והוא לא הרס הטבע,באשר הוא,רק כדי לתפוס תמונה עשירה בלייקים.
כשנכנסנים לבית של העולם הזעיר מתנהגים בהתאם לכללי הבית ושומרים את פרטיותם וחייהם של אוביקטי הצילום גם אם הם לא מתלוננים,לא מזעיקים משטרה ולא מעוררים כעס ומדון למעט אלה שכשתפר את כללי ההתנהגות לא יבישו לפרוש כנף ולעוף/להעלם או,בלא מעט מקרים חסרי אחריות,להנחית עליך את נחת העוקץ הרעיל או הסתם מכאיב שלהם - ובצדק.
מנחם.