ייעוץ בנושא מצלמת חובבים

Adiel-Sharabi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום.
אני מחפש מצלמה לשימושים הבאים (לא כולם באותה רמת חשיבות כמובן)

1. משפחתי - חופשות, ילדים, אירועים (כולל בתוך הבית).
2. וידאו - אין חובה ל4K אבל שיהיה מיוצב פחות או יותר לטווחים קרובים (גם לצורך משפחתי בעיקר)
3. צילום חובבני - אפשרות להתפתח לפחות קצת עם המצלמה (שליטה ידנית) - החלפת עדשות - בונוס.
4. אפשרות ללכוד תמונת סטילס גם תוך כדי הקלטת וידאו - בונוס רציני.
5. עדשה סבירה (שתיכנס במחיר) שתוכל לכסות מגוון יומיומי של טווחים (לא לצילום גרמי שמיים ;) )

טווח מחירים 1000-2500.
המבחר שהומלץ כאן ממש עשיר ומבלבל. אז אנסה למקד.
מצלמה קומפקטית - באה בחשבון (למרות שאין החלפת עדשות) ואופציה טובה בשל הזמינות שלה.
מגה-פיקסל - לא מאד קריטי.

אפשרויות שנראות סבירות (אבל אשמח לתיקון/המלצות נוספות)
Fujifilm X-A10
Panasonic Lumix DMC-LX100 (קצת יקר ביחס לקודמת)
Canon PowerShot G9 X Mark II

אשמח לעזרה והכוונה.
תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פוג'י מצלמות מאוד מוצלחות עם חיישן גדול ואיכות תמונה מומצלחת בהתאם X-A10 זו מצלמה ללא מראה הזולה ביותר שלהן ובתאם היא בעלת יכולות שליטה יחסית מוגבלות מול דגמים מתקדמים של החברה, אבל עדיין יכולות לשיטה ידנית וכאמור היא תספק את איכות התמונה הטובה ביותר. בעיה שלה שבתקציב שלך אתה מדבר על המצלמה עם עדשת קיט 16-50 שהיא עדשה לא רעה בכלל אבל תקבל טווח זום של כפול 3 בלבד (זה נמדד 50/16 = 3.125).

מצד שני מצלמת קנון G9 X II היא מצלמה קומפקטית ובעלת חיישן קטן (למרות שגדול מול זה של מצלמות קומפקטית רגילות), אבל G7 X II ובטח G1 X II מספקים איכות תמונה טובה יותר ושליטה טובה יותר - הכל עניין של תקציב.

בהקשר של פנסוני LX100 היא מצלמה נהדרת, אבל אני חושב שכבר לא ניתן להשיג אותה.

אם אתה חושב להתקדם פוג'י בהחלט אופציה מעניינת, אבל מי שרוצה להתקדם היא בטח לא תספק אותה והוא יבחר בדגם יותר בכיר בעתיד :)

אני יודע שאני לא מספק תשובה היות ואין תשובה חד משמעית בנשא

Adiel-Sharabi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על התשובה המפורטת.
רק לוודא שהבנתי.
בפוג'י נותנת תמונות מצויינות אבל העדשה לא מקרבת הרבה. עם יכולת לשדרוג עדשה (ובמידה וזה יהיה רציני אז שדרוג למצלמה אחרת לגמרי) והיא הכי זולה בשלב זה.
הקנון תתן תמונות מצויינות ללא אפשרות של התפתחות וזום יותר טוב (X5)

הפנסוניק עדיין נמכרת (בזאפ לפחות) האם היא מובילה בפער ניכר באחת הקטגוריות?

מה לגבי איכות הווידאו? האם יש יכולת לצלם סטילס באמצע הווידאו?

ושוב תודה על ההשקעה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הפוג'י בעלת חיישן APS-C זה זהה בגדול לזה שיש במצלמות DSLR ופוג'י יודעת לספק איכות תמונה נהדרת מהחיישנים שלה, אבל ההפרש במחיר בין X-A10 ל X-A3 הוא ממש קטן לדעתי וב X-A3 מקבלים חיישן חדש יותר ויכולות שליטה נוחות יותר כך שלדעתי שווה לשקול את X-A3 עם עדשת קיט - יש למצלמה וידאו, אבל ללא מייצב וכן עם מגוון עדשות להתקדם בעתיד, אבל יש לקחת בחשבון שעדשות זה לא סיפור זול.

אפשרות מעניית זו הקנון G1 X II עם מייצב תמונה כמובן שיש לה וידאו, חיישן גדול של 1.5 אינצ' מאוד קרוב בגדול לזה של פוג'י איכות תמונה טוב מאוד, עדשה טובה, אבל ללא יכול להתקדם עם המצלמה בחלפת עדשות - עד כמה זה מעניין אותך?

בהקשר של LX100 זה שהיא מופעיה ב זאפ זה לא אומר שבאמת יש אותה במלאי - היא מצלמה עם חיישן מוצלח וידאו 4K ואיכות תמונה טובה מאוד - קצת פחות טובה מזו של פוג'י.

אני לא בטוח בהקשר של יכולת צילום סטיילס בזמן הוידאו, כל מצלמה עם המגבלות והיכולות שלה, צריך לבדוק כול דגם ודגם בהקשר הזה - עד כמה זה חושב לך?

Adiel-Sharabi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה!
הצילום סטילס באמצע וידאו הוא חשוב אבל לא ישבור את העסקה (אם הבנתי נכון זה די נדיר גם ככה)
אז בעצם האפשרויות הן מצלמה עם כיוון התפתחות (עדשות יקרות) ו בנתיים וידאו לא מיוצב וזום קטן או מצלמה עם זום סביר ומייצב אבל ללא אפשרות להתקדם.

תקן אותי אם אני טועה...
תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה צודק
אופציה נוספת לבדיקה עם מגוון עדשות קצת יותר גדול וקצת יותר זול אולימפוס omd-em10 mark ii עם עדשת אולימפוס 14-42.
איכות תמונה קרובה מאוד לפוג׳י

zarfati88

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
הפוגי XT100 צריכה להגיע לארץ . נכנסת לתקציב שלך . על פי מה שראיתי וקראתי בחול שווה עד מאוד לחכות לה

Adiel-Sharabi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חן חן על כל התגובות. יש נראה לי מספיק חומר למחשבה והחלטה.
תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בהצלחה

Adiel-Sharabi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הכיוון הוא omd-em10 mark III (בגלל הוידאו בין היתר)
היא נמכרת בקיט עם 14-42 וישנה אפשרות לקיט כפול עם 40-150 mm
השאלה עד כמה זו עדשה שימושית או שאפשר להסתפק בעדשה 14-42 בהתחלה. (כמובן לקנות בנפרד זה יותר יקר...)
תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מאוד אוהב את המצלמה הזו ולדעתי היא גם מאוד יפה.

אחד היתרונות הגדולים של מצלמת ללא מראה של אולימפוס זה כמות העדשות יד שנייה שניתן למצוא למצלמה זו
חיפוש קצר ב EBAY ראיתי בפחות מ 500ש"ח (וגם בהרבה פחות מכך) את עדשת 40-150 ממוכרים ביפן (אני חושב שהיפנים בדרך כלל אמינים ושומרים על הציוד), מעבר לכך יש עדשות זום טובות יותר וגם יקרות יותר (מי שידוע אולי בעתיד ...).

אני יודע שלא כל אחד אוהב לרכוש ציוד יד שנייה ולא מחו"ל, אני רק מציין את האופציות - האם חייבים עדשת זום גדול נוספת, לא ממש לרוב הצילומים בבית היא חסרת משמעות גם שמצלמים נוף מצלמים בזווית רחבה בדרך כלל, אבל עדשת זום טוב שיהיה (כאמור לא חייבים, אבל זה אישי לכל אחד - רוב האנשים שאני מכיר מצלמים עם טלפון ללא זום בכלל :) )

Adiel-Sharabi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אין לי בעיה עם יד-שניה בעיקרון ועד היום עם ebay היה לי נסיון חיובי (לא מאד גדול).
זה נראה שזה לא מאד חיוני כרגע מצד אחד ומצד שני יד-שניה בהמשך מצמצם מאד את הפער.
מקווה להגיע לחנות הפיזית, לראות להתרשם בידיים ואז נראה.

תודה רבה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מצלמת אולימפוס כדי לרכוש עם אחריות של גטר לא בכל מקום יודעים לתקן מצלמות של אולימפוס

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור