ייעוץ בבחירת מצלמת כיס לטיולים בטבע

amitkup

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום רב, קודם כל ברצוני להחמיא על הפורום שנראה ערני ביותר :)
ועכשיו לנושא השרשור, אני מחפש מצלמה קטנה (ברמת הכיס) שתספק איכות תמונה טובה לצילומים בטבע. לפי מה שהבנתי הזום בא על חשבון האיכות, אם כך אני מעדיף איכות מזום אבל אם יש מצלמה שמצליחה לשלב בין שני האפשרויות והיא מומלצת אשמח לשמוע.
תקציב: עד 2000 ש"ח
אני גר באנגליה אז אולי פה זה הדגמים יהיו יותר זולים?
ביינתים שמתי עין על:
Canon PowerShot G12

Sony a5000

Canon PowerShot S110

ממש לא מחייב שהבחירה הסופית תהיה בין אחת מהמצלמות האלה.

תודה רבה!
עמית

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היום כבר הקנון S120 החליפה את ה S110 - השיפור הוא קטן וכך גם ההפרש במחיר, אבל אני כלל לא בטוח שיש עדיין S110 לרכישה.

ה G12 הוחלפה וכעת כבר יש G15 וגם G16 - שבהרבה יכולות מאוד מאוד דומה ל S120 - רק שהיא בוניה יותר גדול.

מצלמה קומפקטית נסופת לבדיקה היא סוני RX100 מדורות שונים מספקת איכות תמונה טובה עם גדול מוצלח

הסוני A5000 עם עדשת קיט 16-50 מצלמה מעולה עם חיישן הרבה יותר גדול ואיכות תמונה טובה יותר בהתאם עם טווח דינמי טוב יותר ויכולת טובה יותר ב ISO גבוהה - בהחלט אופציה מאוד מעניינת, אפשר גם לבדוק את הפוג'י X-M1 עם עדשת קיט 16-50 מאוד דומה ביכולות ל A5000 ובחירה באחת מהן היא עניין של העדפה בתפעול קצת שונה של כל חברה לניהן איכות תמונה נהדרת ויש שמאוד אוהבים את הגוונים של פוג'י (כדי לעשות חיפוש ברשת לראות תמונות דוגמה)

amitkup

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על התשובה וסליחה על הבורות, אבל מה זה עדשת קיט?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הסוני A5000 וכן הפוג'י X-M1 הן מצלמות שניתן להחליף להן עדשות
גוף המצלמה ללא עדשה לא מאפשר לצלם - צרכים עדשה :)

עדשת הקיט זו בעדשה שנמכרת כקיט יחד עם גוף המצלמה (למרות ניתן לרכוש את המצלמה ללא עדשה ולרכוש עדשות בנפרד)

חשוב להבין שמצלמות אלו קצת יותר גדולות וכן העדשה שלה בגלל חיישן מאוד גדול שמספק כאמור איכות תמונה טובה יותר

השאלה האם הכיוון הזה מתאים לך?

amitkup

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אני חושב שכן, אין לי נסיון עבר בצילום אז כנראה שבשלבים הראשונים היא (כנראה
A5000 כי היא זולה משמעותית )
תשמש בעיקר לתמונות לחץ ושכח. ברור לי שאני לא ממצא את הפוטנציאל שטמון בה ולכן האם לדעתך זאת מצלמה ידידותיות לצלם המתחיל מבחינת ממשק/לימוד? איך כדאי לגשת לתפריט המצלמה וללמוד אותו? והאם יש מדריכים "איך לצלם תמונה"? :)

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
מצלמה טובה שנכנסת בכיס זו הסוני RX100.
ה A5000 + עדשה לא ממש.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור