"יוקר המחיה הוא אחד הנושאים החמים ביותר בישראל"...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גיל לייזר מנכ"ל פיוניר, ברגע של כנות, מספר מדוע ישראל, כמדינה קטנה ונטולת משאבים, צריכה לייצר מנגנונים מעודדי צמיחה עסקית, גם באמצעות סחר, יבוא ויצוא. מדוע עליה לתקן את העיוות ולהיות עזר כנגדו ולא רק נגדו.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000981733

המקור מגלובס.

תומר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בהכל הוא צודק, רק, שלדעתי ההבדל העיקרי בין סוחרים בארץ (של רובם) מול אילו בחו"ל, זה הרצון להרוויח הרבה ומהר.
בעוד שסוחרים בעולם המערבי מסתכלים על הטווח הארוך, הסוחר הממןצע בארץ רוצה את ה BMW תוך שנה.
קופיקס כנראה יהיה קים אחרי הרבה אחרי הסגירה של בתי קפה המוכרים הפוך ב 18 ש"ח...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מפריע לו ebay

גם מנכ"לית של iDigital אמרה שמפסידה כסף ממכירה של אייפונים

איזה מסכנים. ממש.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אם אני יכול לקנות מסך פלזמה בודד ולשלם מחיר ריטייל מלא (ולא ב-50-60% הנחה כמו היבואן), להביא אותו לארץ בטיסה אקספרס (!!) ולא במשלוח ימי איטי עם עוד 40 ארגזים, לשחרר ממכס, וכן לשלם את כל המיסים .. ואם זה עדיין יותר זול יותר..

אז מספרים לי סיפור על מחיר שכירות בקניון רמת אביב.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אם אני יכול לקנות מסך פלזמה בודד ולשלם מחיר ריטייל מלא (ולא ב-50-60% הנחה כמו היבואן), להביא אותו לארץ בטיסה אקספרס (!!) ולא במשלוח ימי איטי עם עוד 40 ארגזים, לשחרר ממכס, וכן לשלם את כל המיסים .. ואם זה עדיין יותר זול יותר..

אז מספרים לי סיפור על מחיר שכירות בקניון רמת אביב.

סיפרו לך גם על מכון תקנים שמעכב 90 יום מוצרים, לאחר שהם שטו בים חודש וחצי, גובה אלפי ועשרות אלפי שקלים
מיבואנים על תקן שכבר עבר במדינת המוצא, מדיניות תשלומים קלוקלת וכל מיני מסים ירוקים +עלויות מימון גבוהות (בגלל העיכובים ) והפעלת מערך מעבדות לתמיכה ואחריות. רק אח"כ מגיעה השכירות הגבוהה וכו...
זה עדיין לא מצדיק מחירים של חו"ל X3 כמובן, אבל זה לא כל כך פשוט כמו שאתה מציג את זה.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
בהכל הוא צודק, רק, שלדעתי ההבדל העיקרי בין סוחרים בארץ (של רובם) מול אילו בחו"ל, זה הרצון להרוויח הרבה ומהר.
בעוד שסוחרים בעולם המערבי מסתכלים על הטווח הארוך, הסוחר הממןצע בארץ רוצה את ה BMW תוך שנה.
קופיקס כנראה יהיה קים אחרי הרבה אחרי הסגירה של בתי קפה המוכרים הפוך ב 18 ש"ח...

צודק במילארד אחוז.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נראה כי יאיר לפיד הקשיב לו והעלה פטור ממכס ל-500$ ליחידים

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
קשה מאוד להשוות את השוק הישראלי הקטן , לעומת שווקים גדולים בארה"ב או אירופה .
עם כל הרצון הטוב והחכמה והתבונה יהיה קשה מאוד כאשר מספר הלקוחות הוא לא גדול .
אבל בוודאי שאפשר להתייעל ולהשתפר גם בשוק קטן כמו שלנו .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור