יהודים רחמנים, צריך עצות לגבי טלוויזיות 42"-50"

• פותח הנושא ran65
  • פורסם בתאריך

ran65

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
נתחיל בדקת דומייה ל-Loewe Calida האהובה כ"כ שהלכה לעולמה בשיבה (דיי) טובה בגיל 8.....
אמן

ועכשיו אני צריך עזרה במציאת יורשת:
(בטח כבר עשו על זה ריאליטי)

גודל: הטלוויזיה מיועדת לסלון, שהוא דיי גדול (6 מ' מקיר לקיר). לפי מה שקראתי עד עכשיו באתרים שונים טווח הגדלים שאני צריך לחפש הוא בין 42" (שהוא מספיק אם יושבים 3-4 מ' מהטלוויזה, ז"א גבולי), לבין 50" (שהוא מספיק גם אם אני יושב על הירח).

פלסמה/LCD: מהדגמים שראיתי עד עכשיו, ומעצות שקיבלתי, בגדלים האלה יש יתרון מסויים לפלסמה (מה גם שהמחיר נמוך משמעותית בד"כ). הפלסמה רחמנית יותר בזמן צפייה בשידורים רגילים (YES) ובגלל שהטכנולוגיה הבשילה, רוב הבעיות שהיו לפלסמות בתחילת דרכן (צריבת תמונה, אורך חיים, שחור-לא-שחור) כבר לא ממש רלוונטיות בדגמים החדשים יותר.
מהסיבות האלה אני נוטה ללכת לכיוון הפלסמה, אבל לא נעול על כלום. אם למשהו יש LCD טובה להמליץ לי אני אשמח.

שימוש: דבר ראשון, והרבה לפני הכל, הטלוויזיה תשמש לצפיה בשידורים רגילים (שוב, YES). קשה לי לראות את חברות הלווין/כבלים עושות משהו כל כך משמעותי לגבי איכות התמונה ושידורי HD בתקופה הקרובה. מהסיבה הזאת חשוב לי מאוד שהטלוויזה תתמודד בגבורה עם כל המחלות של השידורים בארץ, כי זה יהיה השימוש העיקרי שלה.

הרבה מאוד טלוויזיות שראיתי עד עכשיו הפכו כל דבר ששודר בחנות למשהו שנראה כמו ציור של סלואדור דאלי - פרצופים שהופכים לקוביות, שהופכות למריחות, שהופכות לחירטוטים של המוכר לגבי זה ש"בבית זה יראה פי אלף יותר טוב". כן אהה...
בקיצור, אני מאמין שכמעט כל טלוויזה, גם המעפנות ביותר, יראו תמונת HD בצורה טובה. לצערי זה לא ממש שימושי. אני מאמין שעם הטלוויזיה יבוא גם התאבון לאיזה PS3 ואולי גם ל- HTPC אבל הדגש הוא לראות טוב טלוויזיה.

מחיר: התקרה היא 15,000 ש"ח. עד עכשיו ראיתי כבר כמה דגמים שעושים את העבודה בהרבה פחות.

לסיכום: גיליתי שלבחור היום טלוויזיה טובה זה עבודה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי. יש כלכך הרבה חברות, עם כלכך הרבה דגמים, בכלכך הרבה גדלים שקשה למצוא את הידיים והרגליים.
מה גם שברוב החנויות שבהן הייתי רוב הדגמים שמציעים הם:
א) חברות סוג ז'/מותגי מדבקה/Made in Aza
ב)דגמים זולים/פשוטים/ישנים של חברות מוכרות
ג)דגמים שאמורים להיות מוצלחים, אבל מסיבה כלשהי רואים ממש חרבנה, בד"כ ממיר 1
לכל 1000 מכשירים. "בבית תראה ב 20% יותר טוב" - ואני נשבע
שאמרו לי את זה.
ד)כל התשובות נכונות

טלוויזיות שראיתי עד עכשיו ונראו לי סבבה:
50" Samsung S50Q91
Lg scarlet 42C60FR "42
Lg P6200R "42
Lg PG100 "42
*יכול להיות שעשיתי קצת סלט עם השמות של הדגמים

בקיצור, אני אשמח לקבל המלצות לדגמים שונים, כי אני כבר דיי הלכתי לאיבוד

תודה
רן

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שלום וברוך הבא,
ראשית, אתה אומר שהתקציב שלך הוא עד 15,000 ש"ח, האם הדגמים במחיר הזה שהראו לך נראו לא טוב?
במרחק שלך, לא הייתי הולך על פחות מ- 50"
תוכל לבדוק גם דגמי פלזמה פנסוניק בתקציב, את הסמסונג, החליף דגם חדש וגם בסדרת ה- LCD הגיעו דגמים חדשים ומשופרים, בתקציב הזה תשיג אולי 46".
אם תסתפק ב- 42", שווה לחפש גם פיוניר KURO מדגם 4280 / 428 אם נשארו במלאי, דגם ה- 508 גם יתאים לך מאוד אבל הוא יקר יותר מתקציבך.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
רוב המסכים לא מצלחים להתמודד עם שידורי הטלוויזיה הנחותים שלנו,מלבד
מסכי פלזמה של פיוניר (שהעדפתי אותה בסופו של דבר) או פנסוניק, שלא רעים בתחום זה. (לא ראיתי LCD טובים בתחום)

דבר שני,לווה אחת הטלוויזיה הטובות שאני מכיר (יש לי אחת 32 אינטש,עברה לחדר ילדים) וקשה
למצוא משהו שיתחרה באיכות תמונה שלה בשידורי טלוויזיה...למרות שפיוניר עושה את זה לא רע בכלל,אפילו מציין בערוצים מסוימים.
(אתה יכול להתרשם מתמונות בתרד שלי, עד כמה שאפשר להתרשם מתמונות)

על גודל לא הייתי ממליץ לך להתפשר -לך על 50" {לא תצטער} אני אחרי כמעט חודש עם המסך
וכיף גדול לשבת מול מסך בגודל זה -אגב, גם 60" היה טוב.;) (מרחק של 3.5/4 מטר)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
רן - איפה ראית את המסכים?
האם קפצת לראות בחנויות שמתחות בתחום ולא רק ברשתות חשמל?
באיזה אזור אתה גר? אני בטוח שחברי הפורום יוכלו להמליץ לך על חנוית טובות לראות בהן מסכים באזור שלך

ran65

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אז ככה..
דבר ראשון תודה על העצות, והאמת שלא ממש שקלתי כמה מהדגמים שהועלו פה (פיוניר ופנסוניק בעיקר) ואחרי שחפרתי מספיק בפורום ובפורומים אחרים, דיי התלהבתי משתי הטלוויזיות. כל זה בלי לראות אותן בעיניים עדיין, ככה שזה בערבון מוגבל.

שלום וברוך הבא,
ראשית, אתה אומר שהתקציב שלך הוא עד 15,000 ש"ח, האם הדגמים במחיר הזה שהראו לך נראו לא טוב?
במרחק שלך, לא הייתי הולך על פחות מ- 50"
תוכל לבדוק גם דגמי פלזמה פנסוניק בתקציב, את הסמסונג, החליף דגם חדש וגם בסדרת ה- LCD הגיעו דגמים חדשים ומשופרים, בתקציב הזה תשיג אולי 46".
אם תסתפק ב- 42", שווה לחפש גם פיוניר KURO מדגם 4280 / 428 אם נשארו במלאי, דגם ה- 508 גם יתאים לך מאוד אבל הוא יקר יותר מתקציבך.

כמו שאמרתי בהודעה המקורית, רוב המוחלט מהטלוויזיות שמוצגות בחניות הן דיי בררה:
מותגי מדבקה ו/או דגמים ישנים/זולים של חברות ידועות.
מהסיבה הזאת רק חלק קטן מה שראיתי מצא חן בעיני -

" Samsung S50Q91
Lg scarlet 42C60FR "42
Lg P6200R "42
Lg PG100 "42

כל אלה עולות בין שש לאחת-עשה אלף, ככה שהן בתחום המחירים, אבל אף אחת מהן לא גרמה לי לרצות לרוץ ולמכור כליה בשביל לקנות.
לגבי הסמסונג, לאיזה דגם חדש יותר אתה מתכוון?
דיי התלהבתי מה- S50Q91 ככה שאולי הדגם החדש ימצא-חן בעיני עוד יותר (ואני מקווה שגם העיצוב השתנה כי זו אולי הטלוויזיה הכי מכוערת שראיתי עד היום).
חוץ מזה אולי תוכל להסביר קצת בין ההבדלים בדגמים השונים של הפיוניר.
חיפוש בזאפ מראה משהו כמו 10 ואריאציות שונות של מספרים/אותיות. לדוגמה
508XD 5080XD
XD-XA-XG-HD

רוב המסכים לא מצלחים להתמודד עם שידורי הטלוויזיה הנחותים שלנו,מלבד
מסכי פלזמה של פיוניר (שהעדפתי אותה בסופו של דבר) או פנסוניק, שלא רעים בתחום זה. (לא ראיתי LCD טובים בתחום)

דבר שני,לווה אחת הטלוויזיה הטובות שאני מכיר (יש לי אחת 32 אינטש,עברה לחדר ילדים) וקשה
למצוא משהו שיתחרה באיכות תמונה שלה בשידורי טלוויזיה...למרות שפיוניר עושה את זה לא רע בכלל,אפילו מציין בערוצים מסוימים.
(אתה יכול להתרשם מתמונות בתרד שלי, עד כמה שאפשר להתרשם מתמונות)

על גודל לא הייתי ממליץ לך להתפשר -לך על 50" {לא תצטער} אני אחרי כמעט חודש עם המסך
וכיף גדול לשבת מול מסך בגודל זה -אגב, גם 60" היה טוב.;) (מרחק של 3.5/4 מטר)

לגביי הלווה - מסכים עם כל מלה, חבל רק ש 15 אלף שקל מספיקים בקושי כדי לתלות את הקטלוג שלהם על הקיר.

גם לגבי הגודל אני מסכים. חבל להתפשר על פחות מ 50" , במיוחד בחדר כלכך גדול. הבעיה היא שההפרש במחיר הוא עצום (ההבדל בין הפיוניר 508XD ל428XD הוא 7000 ש"ח - כמעט אלפיה לאינטש!).
*וכן, ראיתי את התמונות בטרד שלך, וכן, יצא לי ריר.....ברצינות.
הייתי קונה אותה היום אם-לא המחיר. לאחד שהוא לא פריק של קולנוע ביתי, קשה לי מאוד לעכל את הרעיון של להוציא 20 אלף על טלוויזיה. זה פשוט יותר מידי.

רן - איפה ראית את המסכים?
האם קפצת לראות בחנויות שמתחות בתחום ולא רק ברשתות חשמל?
באיזה אזור אתה גר? אני בטוח שחברי הפורום יוכלו להמליץ לך על חנוית טובות לראות בהן מסכים באזור שלך

בינתיים הייתי ב:
שקם אלקטריק, אלם, מחסני חשמל, בסט ביי, אופיס דיפו (בזבוז זמן, אני יודע) ויכול להיות שבעוד חנות/שתיים ששכחתי.
אז לא, עוד לא הייתי בחנות "מתמחה".
אני גר בראשון ואני אשמח שמוע על חנויות קצת יותר רציניות (או לפחות יותר רציניות מבסטה בשוק).

נערך לאחרונה ב:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
ראשית כול אתה חייב לראות את המסכים האלה בפעולה

508XD 5080XD
XD-XA-XG-HD

גם לגבי הגודל אני מסכים. חבל להתפשר על פחות מ 50" , במיוחד בחדר כלכך גדול. הבעיה היא שההפרש במחיר הוא עצום (ההבדל בין הפיוניר 508XD ל428XD הוא 7000 ש"ח - כמעט אלפיה לאינטש!).
*וכן, ראיתי את התמונות בטרד שלך, וכן, יצא לי ריר.....ברצינות.
הייתי קונה אותה היום אם-לא המחיר. לאחד שהוא לא פריק של קולנוע ביתי, קשה לי מאוד לעכל את הרעיון של להוציא 20 אלף על טלוויזיה. זה פשוט יותר מידי.

.

דבר שני הדגמים עם הסיומת XD הם ביבוא של היבואן הרשמי. שאר הדגמים פרללי. דבר אחרון אם תעדיף את פיוניר תוכל להסתפק ב 5080 מעט זול יותר {זהה ל 508,רק שאין לו כיוון אוטומטי/חיישן לתאורה{לא שימושי} ושלט עדכני יותר, ועוד משהו...} אם בכלל תמצא אותו. כמובן שישנם דגמים מחליפים,אבל יקרים יותר.

אפשרות נוספת,המסך של פנסוניק שהוא זול יותר, אבל מצוין. {TH50PV700}

בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור