יבוא מוצרי סטראו כתושב חוזר

• פותח הנושא dupo
  • פורסם בתאריך

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
שלום חברים,

לפי מיטב הבנתי תושב חוזר הוא מי ששהה בחו"ל למשך שנתיים לפחות ולא חזר לארץ יותר מארבע חודשים במשך שנה אחת.

לא הצלחתי להבין בדיוק מה היא החוקיות לגבי הבאת מוצר סטראו כזה או אחר, האם תחילה אהיה מחויב במיסים ולאחר הגשת מסמכים במשרד הקליטה אקבל החזר כספי במידה ומצאו אותי תושב חוזר? , האם ניתן להביא את מכשיר האודיו בתיק גב ולעלותו למטוס או שהוא חייב להיות מאוחסן במזוודה?, האם ישנם עוד נתונים שאני צריך לדעת לפני שאני מחליט לייבא מכשיר שארכוש בחול?

תודה,

דופו

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
אף פעם לא פגשת למשל דאק , שזה מעלה לך חיוך?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
תשאל בשגרירות ישראל בארץ המוצא.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
תודה על התגובה YB-7 , ניסתי ליצור איתם קשר בעזרת דואר אלקטורני, אבל הניסיון לא צלח לכן חשבתי לפנות בפורום לבדוק אם יש כאלה בעלי ניסיון בתחום.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
להבנתי זה לא עובד ככה סתם עולים על מטוס ומקבלים הזכויות.
על ה"תושב החוזר" לפנות תחילה לרכז תיעוד וזכאות / תושבים חוזרים, בלשכת המשרד לקליטת העלייה הקרובה למקום המגורים לקבלת "אישור תושב חוזר".
לאחר האישור, אתה אמור לקבל סל הטבות, שזוהי רק א-ח-ת מהן.

בהצלחה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
האם אני מבין מזה שאתה חוזר לארץ?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני היתי תושב חוזר ב-98
בזמנו יכולתי להביא מערכת 5.1 עם כל המסביב ללא מיסים .אף אחד לא שאל עם מדובר ברמקול של 50000 $ או 1000$
מה קורא היום אני לא ממש יודע . עם יש שינוי בחוקים סביר שלא לטובתך .
תנסה לבדוק בחנויות שמתמחות במכירת מוצרי חשמל ביתיים לישראלים . הם יושבים על הנישה של תושב חוזר ויודעים יותר פרטים.
אני זוכר זאני פשוט שלחתי מחולה ובארץ סידרתי ניירת , בדרך לארץ שינו את החוק של גודל הטלויזיה שהיה מותר ליבא ובארץ רצוא לקחת ממני מכס על הטלויזיה .
אני גם זוכר שלא מדובר על מוצרים שתיקח אתך למטוס . בשדה תעופה לא תוכל לומר שאתה תושב חוזר .
בכל מיקרה אני לא היתי עושה כלום מבלי לבדוק בקונסוליה

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
נמר, חוזר בקרוב.. יותר טוב תענה להודעות פייסבוק שלך!

תודה לשאר המשיבים, הנושא קצת מעורפל בעיניי, אנסה לבדוק בשגרירות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יאללה. תחזור יאחביבי. מדינת ישראל לא יכולה בלעדייך.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
אני מקסימום חוזר לבת ים

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יש כאלה שזה סוג של חו״ל בשבילם...:cool:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
בעבר הלא כ"כ רחוק ההגדרה של תושב חוזר התייחסה למי שחיו תקופה קצרה יחסית בחו"ל וחזרו ארצה.
תקופת הזמן שהוגדרה בתקנות דאז הייתה כ"כ קצרה כך שנכללו בה גם שליחי המדינה למיניהם, ולא רק ישראלים שחיפשו את מזלם בניכר והחליטו לחזור (ולהם במקור נועדה התקנה הזו).
כך יצא שמי ששהה כשלוש שנים בחו"ל כנציג המדינה, יכול היה לחזור באופן פורמלי עם הטבות של תושב חוזר.
אנחנו חזרנו כך ארצה (משליחות), ואני זוכר שלקראת החזרה החבר'ה ששרתו בשגרירות בוושינגטון התארגנו כקבוצה וערכו מכרז על מנת לקבל את התנאים הכי טובים מחנויות החשמל השונות. כך גם היה אצל חברי המשלחות בניו יורק שהתארגנו במסגרת הקונסוליה. לכל מכרז כזה הצטרפו גם הסטודנטים הישראלים שסיימו לימודים וחזרו ארצה והחגיגה הייתה בשיאה. התופעה של חבר'ה שחזרו עם מכולה מלאה בכל טוב (בימים שמקרר אמנה היה בגדר חלום בארץ, וטלוויזיה נחשבה למוצר יוקרתי ויקר), הפכה לשיגרה ממש.
למיטב ידעתי היום המצב שונה לגמרי. התקנות שונו, משך התקופה הנחשבת לצורך קבלת הטבות תושב חוזר התארכה משמעותית, ואני חושב שגם ההטבות הן כבר לא שוס גדול. תוסיף לכך שכיום באמת אפשר למצוא הרבה יותר מבחר של מוצרים בארץ ובמחירים תחרותיים, ותקבל תמונה שונה לחלוטין מהעבר.
ועדיין, כדאי לך לבדוק בשגרירות מהן זכויותיך.
בהצלחה ונחיתה רכה (ורד)

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
אינפורמטיבי ופשוט לעניין, תודה רבה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אינפורמטיבי ופשוט לעניין, תודה רבה.

כן,
אבל זכור שעבור ציוד אודיו משלמים 45 אחוז מס ואם תרצה לייבא מחו"ל המשלוח בדואר כבר לא זול כבעבר, אז עדיין כדאי לך יותר להביא אתך את הדברים.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
למיטב הבנתי אני אמור להיות בסטטוס של תושב חוזר, כל העניין הוא לא לשלם את המס.. וזה התכנון.. , אולי לא הבנתי את כוונתך. לגבי התכנון, הוא להביא את הדברים איתי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ואני חושב שגם ההטבות הן כבר לא שוס גדול. תוסיף לכך שכיום באמת אפשר למצוא הרבה יותר מבחר של מוצרים בארץ ובמחירים תחרותיים, ותקבל תמונה שונה לחלוטין מהעבר.
ועדיין, כדאי לך לבדוק בשגרירות מהן זכויותיך.
בהצלחה ונחיתה רכה (ורד)

מתן צודק ,בעבר מוצרי חשמל APPLIANCES היו יקרים משמעותית ממחירי חו"ל. כיום המצב שונה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור