חשמל מסונן ,טוב או לא ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מזה שנים שהחשמל של המערכת שלי מגיע ב3 קוים כשלכל אחד שנאי מבדל משלו ,וככה אני מפסוט וחושב שאני מפריד בין דיגיטל לאנלוג בצורה מיטבית ,שאף שנאי לא נכנס לרוויה כי לכל מגבר שנאי משלו ,ואז קרה לרוע מזלי (או למזלי ) ,ואחד השנאים נשרף ,
בחוסר ברירה הפכתי את אחד הקוים לקו "טבעי " ללא שנאי מבדל ,סתם בכדי שיהיה זרם גם בקו השלישי אפילו שאיננו בשימוש ,
ואז קרה יום אחד שהחלטתי להעביר את התקעים של המונובלוקים של לקסמן שלי לקו הערום ,וקיבלתי חום ,המונובלוקים התעופפו באנרגיה התפרצת ,בהפרדה משופרת ,בקיצור הכל יותר טוב לאחר כמה נסיונות הלוך וחזור ,ולא שחיברתי אותם לשנאי קטן ומגביל ,אני חיברתי אותם לזוג שנאים 5 KVA כ"א ,
בקיצור המגברים שלי לא אוהבים שנאי מבדל ,את הפרונטאנד השארתי מחובר לשנאים בכדי להפריד רעשים דיגיטלים ,
אבל אני מציע לא לקחת כמובן מאיליו איזה אמצעי סינון חשמל ולא לבדוק באם הוא מוסיף או פוגע ,לחבר וסלאמאט ,
יש מצב שהחשמל הרגיל יותר טוב מחשמל מפולטר במכשיר מסוים,
ועוד כמה מילים על כבלי חשמל ,
לנגן שלי היו מחוברים במהלך השנים מספר כבלי חשמל סופר נחשבים ,מן ענקיים כאלו ,שהם פילטר בפני עצמם ,השבוע בניתי לעצמי כבל חשמל ללא כל מיני חוכמות של פיתולים ,גיאומטריות ,שום חוכמות ,ואז נתגלתה לאוזני גודל הזוועה של הכבלים הלכאורה מושקעים ויקרים פחד ,הם פשוט סתמו את הוורידים לנגן שלי שנשמע בגללם כבוש ,סגור ,לא דינמי מספיק ,נכון ! אין שפיצים ,אבל אנחנו דווקא כן רוצים התרחשות במוזיקה ,אז אולי האנקונדדות הללו טובים למגברים עצומים ,אבל לנגן שהוא צרכן קטן צריך מאוד להזהר לא לשים מיפלצת כבדה וגדולה ,כי הוא יהרוג לכם הנגן!

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני מזמן הגעתי למסכנה שכל מה שמפלטר פוגע .
אנשים נכנסים למלכודת הזאת של סאונד חם ועגול כי קל יותר להתגבר על חסרונות .
אבל ברגע שבונים מערכת סביב שקיפות דינאמיות צלילות פירוט וכל מני מילים לתאר סאונד שהוא פחות חם או לא חם בעליל .
אבל ברגע שמתגברים על הדיגיטליות שיש במערכת ( שבאה מכיוון המקור בדרך כלל ) וקונים ציודים שמסוגלים להתמודד עם שקיפות דינמיות ופירוט מבלי להתעבד נוצר הקסם האמיתי של תחושת חיים .
הדרך לא פשוטה ולרוב לא זולה . אבל בשבילי הפרץ אנרגייה הזה השקוף והאוורירי זה הדבר האמיתי.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
שניץ
למסקנה הזו כבר היגעתי לפני 5 שנים כשחזרתי לתחום.
השאלה מחברים של מספר פריטים מפצלים עם פילטרים השכיבה את הסאונד לקרשים.
מאז למעשה לא רכשתי ולא ארכוש,פילטר,שנאי,או כל עמה אחר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
image.jpg

image.jpg

תמונות מצורפות

• image.jpg
    image.jpg
    KB 161.5 · צפיות: 478
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 165.1 · צפיות: 472

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ואצלי הנסיון הראה קצת אחרת.
הנגן ,ספק חשמל של הפט' מחוברים ל ISoL 8 שהוא למעשה "מישר סינוס פסבי" והתוצאה ,יותר שקט במע ללא פגיעה בשום פרמטר אחר.
סליחה סליחה גם הפרה מחובר ל ISOL .
וניסתי בלי....הפאוור מאז ומתמיד היה ישירות לקיר.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ואני גם דיברתי על הפאוור ,

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הכי טוב רמקולים, מגבר משולב ( אם צריך הרבה כוח אז הגברה וpre נפרד), מקור וכבלים.
כל השאר זה בגדול פלסטרים לכסות על בעיות אקוסטיקה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ואני גם דיברתי על הפאוור ,

אתה כן אחרים לא.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
אלדר לקחת אותך ברצינות הפעם ? אני שואל ברצינות.
בוא נעזוב כרגע שנאים מבדלים, כל הJPS אלומינטה, כל האנליסיס פלוס Ultimate הקובלות סוסנות אליישנים הכל חרטא ?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אני ניסתי כמה סוגים של פילטרים... חלקם עשו טוב למקור ולפרה חלקם לא.
אך כולם (פרט למיני סאב) עשו לא טוב למגברים.
הרעיבו אותם. הכל התעייף ונשמע חלש.
שנאי טרם ניסתי. תמיד עניין אותי לבדוק מה זה יעשה אצלי.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אני ניסתי כמה סוגים של פילטרים... חלקם עשו טוב למקור ולפרה חלקם לא.
אך כולם (פרט למיני סאב) עשו לא טוב למגברים.
הרעיבו אותם. הכל התעייף ונשמע חלש.
שנאי טרם ניסתי. תמיד עניין אותי לבדוק מה זה יעשה אצלי.

סבבה שיש עוד מישהוא שחושב כמוני לגבי ה ISOL8 M:ini Sub.
פאוור הייתי ממליץ לחבר לקיר או מפצל איכותי ללא פילטר .(אויידה ,פיורוטק , איזוטק...)

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
קצת Off Topic אבל מניסיון מר מהסופה הנכחית:

גשו לחנות כלי העבודה הקרובה וקנו מברג שטוח מוגן חשמל (הוא תמיד בעל ידית פלסטיק ובידוד אדום על צוואר המברג העלות כ 20 עד 30 ש"ח). לכו הביתה ופתחו את לוח החשמל - לא לפני שתנעלו נעלים עם סוליה מגומי.

פתחו את הלוח וודאו שהוא יבש וא"כ הדקו את את ברגי המעמ"טים (פקקים אוטומטיים) - לא להתבייש להפעיל כוח.

אפשר לעשות את זה כשהחשמל חי ולבעלי לב חלש לנתק את ממסר הזינה (בד"כ הוא מעמ"ט משולש) וכן,להוריד את הפקקים כולם. זה לוקח כמה דקות. והשיפור עצום.

ודרך אגב: צריך לעשות הפעולה הזו אחת לשנה לפחות - ולפני החורף.

אם "מצאת" מי גשם בלוח החשמל (לא נעים לא נורא ומסוכן רצח) את האטימה יש לבצע עם חומרים מעכבי בעירה בלבד...

למען הסר ספק ועיצות אכיתופל: טיפול בלוח החשמל הדירתי חייב חהיעשות על ידי חשמלאי מוסמך.

סופ"ש חם ונעים.

מנחם.

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מנחם, למה לפני החורף?
אני עושה זאת באופן קבוע לכל המכשירים "הכבדים" בבית שבעצם עבודתם הם גורמים לרטט ולהחלשות של החיבורים.
אני מהדק גם את חיבורי השקע.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אלדר.
זוכר על מה דיברנו לפני חודש בערך?
אמרתי לך שחרר את המגברים מהפלטרים האלה ותן להם לשאוב את הקיר.

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
הנסיון שלי הוא כזה:

כדי להנות משנאים ופילטרים עליהם להיות בעלי הספק עצום. רוב הצרכנים משתמשים ברכיבים חלשים מדי
שיחד עם התועלת גורמים גם נזק לא מבוטל (דינמיקה, שקיפות). מכאן הסטיגמה המוטעית שפילטרים, לדוגמה,
מזיקים. הם פשוט חלשים מדי.

כדי שפילטר חשמל יעשה את מלאכתו נאמנה עליו להיות בהספק של בערך פי 14 מהספק הצרכנים המחוברים
אליו. לא פחות. (אצלי בעסק יש פילטר של 12000 וואט והוכחתי כבר עשרות פעמים ללקוחות שהוא הכרחי).

עבור מגברים עם שנאים גדולים צריך שנאי מבדל מפלצתי וגם אז לא ודאי שיואיל במשהו. לכן נכון, הוא
כנראה מיותר. לרכיבים קטנים יותר שנאי מבדל בד"כ עושה נפלאות.

עופר.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
הנסיון שלי הוא כזה:

כדי להנות משנאים ופילטרים עליהם להיות בעלי הספק עצום. רוב הצרכנים משתמשים ברכיבים חלשים מדי
שיחד עם התועלת גורמים גם נזק לא מבוטל (דינמיקה, שקיפות). מכאן הסטיגמה המוטעית שפילטרים, לדוגמה,
מזיקים. הם פשוט חלשים מדי.

כדי שפילטר חשמל יעשה את מלאכתו נאמנה עליו להיות בהספק של בערך פי 14 מהספק הצרכנים המחוברים
אליו. לא פחות. (אצלי בעסק יש פילטר של 12000 וואט והוכחתי כבר עשרות פעמים ללקוחות שהוא הכרחי).

עבור מגברים עם שנאים גדולים צריך שנאי מבדל מפלצתי וגם אז לא ודאי שיואיל במשהו. לכן נכון, הוא
כנראה מיותר. לרכיבים קטנים יותר שנאי מבדל בד"כ עושה נפלאות.

עופר.
עופר
נראה לך שאנחנו האודיופילים נשקיע בשנאי של 12,000W :בהלם:
אם רק שנאים בסדר גודל כזה עוזרים,שישאירו אותם לחח״י.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
מפצל חשמל מצויין לא פוגע בכלום . השאלה איזה מפצל/פילטר בוחרים .
רוב המפצלים המפולטרים כן פוגעים בדינמיות כי מעגלי הפלטרזיציה אול מעגלי הגנה מחוברים בתור עם אותו קו הזנה לרכיב שזולל הרבה זרם במצבים רגעיים וקריטיים לכן מרגישים שהמגבר די מסורס .

טוב כולם באתר רואים מותגים בעיניים , כולם עם TEK בסוף השאלה האם באמת הם עושים את העבודה . כמו שהציע גיא אולי שעת המבחן תוכיח מה כל מכשיר מסוגל לעשות .

יש לי את ה AUDIO MAGIC , מפצל פשוט , רואים הכל בפנים , חיווט עבה כמעט 4MM של כסף טהור, שקעי נחושת , הכל רגיל אולי כמו כל מפצל/פילטר אחר בשוק , אבל מה שחשוב שיש בו פילטרים , יש בו מעגל שמייצר פולסים בתדר מסויים , אבל כל אלה מחוברים במקביל ולא בתור , הם משמשים כרגשים ל RFI ופשוט מאוד מושכים את אותו זבל בתוך קופסאות שחורות ושם נספג עם חומר בולע RFI/EMF .

אין פגיעה בדינמיות , אין פגיעה בשופ פרמטר אחר , מקבלים מה שמפצל/פילטר אמור לעשות .

לכן אני לא חושש לחבר את ה XXX לשני מונובלוקים בלי למצמץ .

מישל .

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מפצל חשמל מצויין לא פוגע בכלום . השאלה איזה מפצל/פילטר בוחרים .
רוב המפצלים המפולטרים כן פוגעים בדינמיות כי מעגלי הפלטרזיציה אול מעגלי הגנה מחוברים בתור עם אותו קו הזנה לרכיב שזולל הרבה זרם במצבים רגעיים וקריטיים לכן מרגישים שהמגבר די מסורס .

טוב כולם באתר רואים מותגים בעיניים , כולם עם TEK בסוף השאלה האם באמת הם עושים את העבודה . כמו שהציע גיא אולי שעת המבחן תוכיח מה כל מכשיר מסוגל לעשות .

יש לי את ה AUDIO MAGIC , מפצל פשוט , רואים הכל בפנים , חיווט עבה כמעט 4MM של כסף טהור, שקעי נחושת , הכל רגיל אולי כמו כל מפצל/פילטר אחר בשוק , אבל מה שחשוב שיש בו פילטרים , יש בו מעגל שמייצר פולסים בתדר מסויים , אבל כל אלה מחוברים במקביל ולא בתור , הם משמשים כרגשים ל RFI ופשוט מאוד מושכים את אותו זבל בתוך קופסאות שחורות ושם נספג עם חומר בולע RFI/EMF .

אין פגיעה בדינמיות , אין פגיעה בשופ פרמטר אחר , מקבלים מה שמפצל/פילטר אמור לעשות .

לכן אני לא חושש לחבר את ה XXX לשני מונובלוקים בלי למצמץ .

מישל .

יאללה תביא!
אני מוכן לעשות מבחן אצלי בצורה מסודרת ורצינית.
לא בשביל להראות של מי הכי גדול ולא מבחן של איזה ערב שעתיים שלוש.
מבחן אמיתי עם סקירה רצינית.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור