בוא נעשה קצת סדר בדברים.
1. נתחיל מהסוף: תלת פאזי. אם אין לך תלת פאזי בראשי בבית אז לא יהיה לך גם בחדר. הגדלה מחד לתלת פאזי זו פעולה בארון הראשי של הבית. לא בטוח שתרצה להיכנס לזה.
2. 16 אמפר או 25 אמפר לא ישנו לך דבר בביצועי המערכת.
בציוד ביתי אני מאוווווד מתקשה להאמין שאתה צורך מעל 16 אמפר. אלא אם כן אתה עם ציוד מתחום ההגברה מקצועית ואז זה סיפור אחר.
3. אם אכן יש לך עומס בחדר (לא ברור לי מה כבר יש לך שם בחדר ש-16 אמפר לא מספק אותו) אז אפשר להגדיל את המאמ״ת של החדר בארון חשמל ל-20 אמפר.
4. הגדלת המאמ״ת בחדר לעולם לא תעלה על הפחת הראשי של הבית. כלומר לצורך הדוגמה: אם מפסק התלת או החד פאזי של הבית הוא 25 אמפר, אז הפחת יהיה 20 אמפר ואז כל ייתר הצרכנים יכולים להיות מקסימום 20 אמפר. אממה, זה לא מומלץ כי זה גבולי בהיבט הבטיחותי. אז אחרי הפחת כל הצרכנים הם מדרגה אחת למטה שהיא 16 אמפר. יש יוצאים מן הכלל אבל אז באמת מומלץ לערב מהנדס חשמל או חשמלאי מנוסה שיבוא ויבצע בדיקה יסודית. על הדרך גם יבדוק האם נדרש להחליף את חוטי החשמל מהארון לחדר המדובר.
5. טיב איכות הביצועים של המערכת מול רמת כבל החשמל מארון לשקע המזין בקיר בחדר:
שמע, אני לא בטוח שאתה שם. לא כלכלית ולא מעשית. מה גם, שאתה מסתמך פה על תשתית דירתית קיימת. משמע צינור סטנדרטי 19 מ״מ במקרה הטוב. שום כבל חשמל ששווה את מחירו לא יעבור בתשתית הזו. מניסיון רב!!!! רב מאוד!!
לכן, מה שכן ממליץ לך זה אם כבר אתה רוצה להתעסק עם זה אז לך על משהו פשוט, זול מאוד ועם תמורה שעולה על ההשקעה הכספית המינורית יחסית וזה להחליף את 3 הגידים הסטנדרטיים מהארון לחדר בכבל חשמל ירוק בחתך קצת גדול יותר.
כל דבר מעבר יגרור אותך להוצאות לא מבוטלות מהר מאוד ומיותר מאוד.
שורה תחתונה, תנסה להפריד בין הזנת חשמל שלא עומדת בעומס הצרכנים לבין שיפור ביצועי המערכת ע״י שיפור תשתית החשמל.
הראשונה פשוטה יחסית לפתרון. תביא חשמלאי מוסמך מומלץ וסגור עניין.
השנייה זו כבר אופרציה לא קטנה ועולה לא מעט כסף (לא מתאים לכל אחד. אומר לך את זה כאחד שהלך עם זה רחוק בצורה קיצונית).
בהצלחה.