חשמל למערכת

amiramk

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
שלום לכולם
אני עכשיו רוצה להחליף בארון חשמל מ-10 אמפר ל-16 אמפר שלא יקפוץ לי החשמל בחדר העבודה שלי,
מה מומלץ לי לעשות, אין לי נסיון בזה בכלל, מה בארון מה בכבילה ומה בשקעים, כדי שיהיה לי חשמל נקי יותר?
ואשמח אם תכתבו ברחל ביתך הקטנה, דהיינו במושגים שמובנים לכל אחד

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
לא בטוח שאני מבין מה אתה שואל בדיוק.
המלצה לחשמל טוב יותר למערכת? או הגדלת חיבור חשמל בחדר העבודה לעמידה בצריכה כי היום החשמל קופץ.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
אגב, קפיצת החשמל לא בהכרח בגלל צריכה ייתרה. יש עוד סיבות שיכולות לגרום לזה.
ממליץ לך להזמין חשמלאי מוסמך לאיתור הבעיה אחרי שבדקת בעצמך שכל הצרכנים בחדר תקינים.

amiramk

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
יש לי עומס בחדר ואני כבר חייב להגדיל את האמפר

השאלה שלי איך כדאי לי לעשות זאת, ולהרויח כבר חשמל יותר טוב למערכת
להגדיל ל16 או 25 או תלת פאזה מה עדיף?
ואם אני מגדיל אז אני צריך כבר חוטים יותר עבים בחשמל אז איזה כדאי?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
בוא נעשה קצת סדר בדברים.
1. נתחיל מהסוף: תלת פאזי. אם אין לך תלת פאזי בראשי בבית אז לא יהיה לך גם בחדר. הגדלה מחד לתלת פאזי זו פעולה בארון הראשי של הבית. לא בטוח שתרצה להיכנס לזה.

2. 16 אמפר או 25 אמפר לא ישנו לך דבר בביצועי המערכת.
בציוד ביתי אני מאוווווד מתקשה להאמין שאתה צורך מעל 16 אמפר. אלא אם כן אתה עם ציוד מתחום ההגברה מקצועית ואז זה סיפור אחר.

3. אם אכן יש לך עומס בחדר (לא ברור לי מה כבר יש לך שם בחדר ש-16 אמפר לא מספק אותו) אז אפשר להגדיל את המאמ״ת של החדר בארון חשמל ל-20 אמפר.

4. הגדלת המאמ״ת בחדר לעולם לא תעלה על הפחת הראשי של הבית. כלומר לצורך הדוגמה: אם מפסק התלת או החד פאזי של הבית הוא 25 אמפר, אז הפחת יהיה 20 אמפר ואז כל ייתר הצרכנים יכולים להיות מקסימום 20 אמפר. אממה, זה לא מומלץ כי זה גבולי בהיבט הבטיחותי. אז אחרי הפחת כל הצרכנים הם מדרגה אחת למטה שהיא 16 אמפר. יש יוצאים מן הכלל אבל אז באמת מומלץ לערב מהנדס חשמל או חשמלאי מנוסה שיבוא ויבצע בדיקה יסודית. על הדרך גם יבדוק האם נדרש להחליף את חוטי החשמל מהארון לחדר המדובר.

5. טיב איכות הביצועים של המערכת מול רמת כבל החשמל מארון לשקע המזין בקיר בחדר:
שמע, אני לא בטוח שאתה שם. לא כלכלית ולא מעשית. מה גם, שאתה מסתמך פה על תשתית דירתית קיימת. משמע צינור סטנדרטי 19 מ״מ במקרה הטוב. שום כבל חשמל ששווה את מחירו לא יעבור בתשתית הזו. מניסיון רב!!!! רב מאוד!!
לכן, מה שכן ממליץ לך זה אם כבר אתה רוצה להתעסק עם זה אז לך על משהו פשוט, זול מאוד ועם תמורה שעולה על ההשקעה הכספית המינורית יחסית וזה להחליף את 3 הגידים הסטנדרטיים מהארון לחדר בכבל חשמל ירוק בחתך קצת גדול יותר.
כל דבר מעבר יגרור אותך להוצאות לא מבוטלות מהר מאוד ומיותר מאוד.

שורה תחתונה, תנסה להפריד בין הזנת חשמל שלא עומדת בעומס הצרכנים לבין שיפור ביצועי המערכת ע״י שיפור תשתית החשמל.
הראשונה פשוטה יחסית לפתרון. תביא חשמלאי מוסמך מומלץ וסגור עניין.
השנייה זו כבר אופרציה לא קטנה ועולה לא מעט כסף (לא מתאים לכל אחד. אומר לך את זה כאחד שהלך עם זה רחוק בצורה קיצונית).

בהצלחה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בוא נעשה קצת סדר בדברים.
1. נתחיל מהסוף: תלת פאזי. אם אין לך תלת פאזי בראשי בבית אז לא יהיה לך גם בחדר. הגדלה מחד לתלת פאזי זו פעולה בארון הראשי של הבית. לא בטוח שתרצה להיכנס לזה.

2. 16 אמפר או 25 אמפר לא ישנו לך דבר בביצועי המערכת.
בציוד ביתי אני מאוווווד מתקשה להאמין שאתה צורך מעל 16 אמפר. אלא אם כן אתה עם ציוד מתחום ההגברה מקצועית ואז זה סיפור אחר.

3. אם אכן יש לך עומס בחדר (לא ברור לי מה כבר יש לך שם בחדר ש-16 אמפר לא מספק אותו) אז אפשר להגדיל את המאמ״ת של החדר בארון חשמל ל-20 אמפר.

4. הגדלת המאמ״ת בחדר לעולם לא תעלה על הפחת הראשי של הבית. כלומר לצורך הדוגמה: אם מפסק התלת או החד פאזי של הבית הוא 25 אמפר, אז הפחת יהיה 20 אמפר ואז כל ייתר הצרכנים יכולים להיות מקסימום 20 אמפר. אממה, זה לא מומלץ כי זה גבולי בהיבט הבטיחותי. אז אחרי הפחת כל הצרכנים הם מדרגה אחת למטה שהיא 16 אמפר. יש יוצאים מן הכלל אבל אז באמת מומלץ לערב מהנדס חשמל או חשמלאי מנוסה שיבוא ויבצע בדיקה יסודית. על הדרך גם יבדוק האם נדרש להחליף את חוטי החשמל מהארון לחדר המדובר.

5. טיב איכות הביצועים של המערכת מול רמת כבל החשמל מארון לשקע המזין בקיר בחדר:
שמע, אני לא בטוח שאתה שם. לא כלכלית ולא מעשית. מה גם, שאתה מסתמך פה על תשתית דירתית קיימת. משמע צינור סטנדרטי 19 מ״מ במקרה הטוב. שום כבל חשמל ששווה את מחירו לא יעבור בתשתית הזו. מניסיון רב!!!! רב מאוד!!
לכן, מה שכן ממליץ לך זה אם כבר אתה רוצה להתעסק עם זה אז לך על משהו פשוט, זול מאוד ועם תמורה שעולה על ההשקעה הכספית המינורית יחסית וזה להחליף את 3 הגידים הסטנדרטיים מהארון לחדר בכבל חשמל ירוק בחתך קצת גדול יותר.
כל דבר מעבר יגרור אותך להוצאות לא מבוטלות מהר מאוד ומיותר מאוד.

שורה תחתונה, תנסה להפריד בין הזנת חשמל שלא עומדת בעומס הצרכנים לבין שיפור ביצועי המערכת ע״י שיפור תשתית החשמל.
הראשונה פשוטה יחסית לפתרון. תביא חשמלאי מוסמך מומלץ וסגור עניין.
השנייה זו כבר אופרציה לא קטנה ועולה לא מעט כסף (לא מתאים לכל אחד. אומר לך את זה כאחד שהלך עם זה רחוק בצורה קיצונית).

בהצלחה.
הערה קטנה, החלפת המאמ״ת לחדר מ16 אמפר ל20 אמפר מחייבת ששטח החתך של חוטי החשמל של אותו מאמ״ת (קוודראד) יהיה מינימום 4 ממ״ר ורוב הסיכוי שזה לא המצב.

נערך לאחרונה ב:

amiramk

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
תודה רבה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור