חשיבות ה PRE לעומת ההגברה

niguy

אוהב את התחום
מעורבות
8
נקודות
18
היי
כמה גדולה ההשפעה של ה PRE לעומת השפעת ההגברה? אני אחדד את השאלה לגבי המקרה הספציפי שלי:
כיום יש לי רסיבר ק"ב (yamaha RX-A6A) שהוא דגם אחד מתחת לדגם הדגל של ימאהה.
הרמקולים הם svs ultra evolution pinnacle. אני מאוד מרוצה מהתוצאה היום אבל יודע שאוכל למקסם אותה עוד יותר (במיוחד בשמיעת דו ערוצי) ע"י שדרוג ההגברה.

במידה ואשקול לשדרג את יכולות הדו ערוצי אצלי ע"י הוספה(שרשור) של הגברה דו ערוצית ייעודית, עולה השאלה מה עדיף:
  • להוסיף מגבר כוח טוב (דו או רב ערוצי) ולהמשיך להסתמך על ה PRE של הימאהה
  • להוסיף מגבר משולב עם יכולות HT BYPASS וע"י כך לנטרל לגמרי את הימאהה בשמיעת דו ערוצי.
אני מניח שמבחינת העלות, בהינתן תקציב מסוים, הגברה משולבת תעלה יותר יקר ממגבר כוח זהה באיכות ההגברה וכאן נכנסת השאלה איפה להתפשר - על ה PRE או על ההגברה - איפה הפשרה קטנה יותר ובאיזו מהאופציות ארגיש שינוי גדול יותר באותו סכום.

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
היי
כמה גדולה ההשפעה של ה PRE לעומת השפעת ההגברה? אני אחדד את השאלה לגבי המקרה הספציפי שלי:
כיום יש לי רסיבר ק"ב (yamaha RX-A6A) שהוא דגם אחד מתחת לדגם הדגל של ימאהה.
הרמקולים הם svs ultra evolution pinnacle. אני מאוד מרוצה מהתוצאה היום אבל יודע שאוכל למקסם אותה עוד יותר (במיוחד בשמיעת דו ערוצי) ע"י שדרוג ההגברה.

במידה ואשקול לשדרג את יכולות הדו ערוצי אצלי ע"י הוספה(שרשור) של הגברה דו ערוצית ייעודית, עולה השאלה מה עדיף:
  • להוסיף מגבר כוח טוב (דו או רב ערוצי) ולהמשיך להסתמך על ה PRE של הימאהה
  • להוסיף מגבר משולב עם יכולות HT BYPASS וע"י כך לנטרל לגמרי את הימאהה בשמיעת דו ערוצי.
אני מניח שמבחינת העלות, בהינתן תקציב מסוים, הגברה משולבת תעלה יותר יקר ממגבר כוח זהה באיכות ההגברה וכאן נכנסת השאלה איפה להתפשר - על ה PRE או על ההגברה - איפה הפשרה קטנה יותר ובאיזו מהאופציות ארגיש שינוי גדול יותר
קנה מגבר וקדם מאותו יצרן, אל תעשה קסמים.

Yoscheck

חבר אתר
מעורבות
17
נקודות
3
אם ברצונך למקסם את התוצאה בגיזרת הדו ערוצי אז חד משמעית אל תתפשר על הPre, קשה לי מאוד להאמין שעם הPre של הימאהה אתה תחוש בשינוי דרמטי. כן תוודא שקיימת התאמה בין רגישות היציאה של הPre לכניסה של הPower המיועדים או כמו שרשמו לפניי פשוט וקל יותר(גם עדיף לטעמי) ללכת על Pre ו Power מאותו יצרן, חוסך הרבה כאבי ראש. לחילופין אתה לגמרי יכול ללכת על מגבר משולב, יש היום לא מעט מגברים משולבים מצוינים עם כניסת ht bypass שישתלבו נהדר בסט הקולנוע שלך. כמו כן מציע לך לבחון מגברים רלוונטיים אצלך בבית בשילוב עם הרמקולים שברשותך, לדעתי חלק מהמשווקים מאפשרים זאת עם מגברים מהתצוגה תחת תנאי כזה או אחר. בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,784
נקודות
113
בקיצור , המגבר והפרה שלך לא מתאימים לדו ערוצי

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
ברסיברים ק"ב מאז ומתמיד (גם בדגמי "דגל" למינהם)
איכות הקדם היייתה נחותה,
דווקה איכות ההגברה - הייתה סבירה, יחסית לרמקולים שהרסיבר היה צריך להניע.

רוב המקרים בהחלפת ההגברה השינוי יחסית היה מינורי, והיה תלוי הרבה על ההתאמה בין המגבר החיצוני לרגישות בפרה הקיים ברסיבר.

במקרה שלך
הייתי משלב משולב טוב ומספק ולא יקר יחסית סטייל לקסמן, הגל ועוד...פה כבר נכנס הטעם האישי שלך.

חשוב לוודא שיש לו HT BYPASS כך שאתה מבטיח את איכות *ההגברה* גם בקולנוע לזוג הקדמיים,
ובסטיראו נטו המשולב רק יעבוד.

בהצלחה.

niguy

אוהב את התחום
מעורבות
8
נקודות
18
תודה רבה חברים.
נתתם לי כיוון לרכישה הבאה

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,257
נקודות
113
itay123 סיכם לך יפה את העניין. שמע לו.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
524
נקודות
113
פרה\פאוור תחבר בנפרד סט לסטריאו, גם סט פשוט יישמע טוב יותר מהרסיבר הנ"ל, את הרמקולים ניתן לחבר עם קופסת מיתוג הגברה כך שלא תצטרך זוג רמקולים נוסף. עשיתי זאת עם קופסת מיתוג בעבר וזה עובד פגז (עד ששיעמם לי אז מכרתי וזו הייתה טעות), בסוף סיימתי עם שני סטים נפרדים לחלוטין, אין מנוס.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מגבר משולב עם HT BYPASS ואתה מסודר בלי קופסת מיתוג ובלי ללכלך את האזנה בסטריאו עם רכיב הקשור לרב ערוצי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור