חפירות ניסורים ו.. קרמיקה

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אחרי כל החפירות שרצו פה לאחרונה.. .

קפצתי לזיו אודיוזיפ. בקטנה.
מנגנים מרטן דג'נגו xl עם האינגרייטד החדש של קונסטלשן.
מילים שקפצו לי לראש לסאונד ששמעתי :
חמים
אורגני
טבעי
נעים
לא מעייף

להמשיך?
טוויטר ומיד קרמיים. וופרים אלו-קרמיים.
מגבר שהיו שהגדירו כ"אנליטי".
אין שמץ ל"ניסור", "קידוח" או עייפות-שמיעה
(listening fatigue)

המסקנה? לא מסובך: לא להכליל. לא להתפס להגדרות. תמיד ללכת לשמוע. הרבה פעמים נהיה... מופתעים.

התלבטתי אם לכתוב... אבל אחרי הפוסטים האחרונים בנושא הרגשתי צורך לשתף. מקווה שתבינו אותי. ותהנו.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
816
נקודות
113
תמיד טוב ונכון לשמוע ועוד יוצר טוב ונכון בסט אפ בבית - לא תמיד ניתן... :(
אבל אם כבר יש מצב - בהחלט חובה!

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,143
נקודות
113
אחרי כל החפירות שרצו פה לאחרונה.. .

קפצתי לזיו אודיוזיפ. בקטנה.
מנגנים מרטן דג'נגו xl עם האינגרייטד החדש של קונסטלשן.
מילים שקפצו לי לראש לסאונד ששמעתי :
חמים
אורגני
טבעי
נעים
לא מעייף

להמשיך?
טוויטר ומיד קרמיים. וופרים אלו-קרמיים.
מגבר שהיו שהגדירו כ"אנליטי".
אין שמץ ל"ניסור", "קידוח" או עייפות-שמיעה
(listening fatigue)

המסקנה? לא מסובך: לא להכליל. לא להתפס להגדרות. תמיד ללכת לשמוע. הרבה פעמים נהיה... מופתעים.

התלבטתי אם לכתוב... אבל אחרי הפוסטים האחרונים בנושא הרגשתי צורך לשתף. מקווה שתבינו אותי. ותהנו.

שמח לשמוע שהחוויה שלך שונה משלי, התחביב כולו הוא עניין של טעם אישי, אין כאן רע או טוב.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
שמח לשמוע שהחוויה שלך שונה משלי, התחביב כולו הוא עניין של טעם אישי, אין כאן רע או טוב.

תקפוץ.. . תשמע.... אני מת לדעת מה תגיד.
קשה לי להאמין שתגיד שזה סטאפ חופר ומנסר. בכנות. אפילו עם האוזניים הכי רגישות בעולם. לא סביר.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
מה מעניין במה שהוא יגיד ?
אתה רוצה לשכנע את עצמך שאתה אהבת ?
ושאתה יודע מה זה באמת טוב ואחרים לא.
שהייתי בתערוכה בפולין כולם המליצו על מסעדת קרפלייך-אכלתי שם ובא לי להקיא מהשומניות הספוגה
אחרים נהנו.
כל אדם וטעמו שלו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,143
נקודות
113
תקפוץ.. . תשמע.... אני מת לדעת מה תגיד.
קשה לי להאמין שתגיד שזה סטאפ חופר ומנסר. בכנות. אפילו עם האוזניים הכי רגישות בעולם. לא סביר.

שמעתי את הג'נגו אצל זיו מספר פעמים (מחוברים לפרה ומגבר של קונסטילישין), הסאונד בהתחלה מגניב ודינמי, אחרי זמן קצר מתחיל להציק לי באוזניים.

שמעתי רמקולים קרמיים יקרים פי כמה מחוברים להגברה יקרה יותר... למעט סט אפ אחד (של אלדר) בכל הפעמים חזרה אותה התופעה.
אתה אהבת, ברכותי, רכוש ותהנה.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
א. לא באתי לתקוף או לפגוע.. וגם לא לזלזל. את השילוב מג'יקו ולקסמן מכיר והוא נשמע נפלא באזניי.
ב. לא באתי לרכוש בעצמי.. ובטח לא "לשכנע" אותך להחליף רמקולים והגברה רגע אחרי שרכשת.
ג. מה שהפליא אותי זה שאתה ואחרים יכולים להרגיש שרמקולים כמו מרטן עם הגברה כמו קונסטליישן הם קרים, אנליטיים, "מנסרים".
ד. לי שני השילובים (מג'יקו ולקסמן ומרטן עם קונסטליישן) מרגישים יותר דומים מאשר שונים. אם בשלב כלשהו (זה לא המצב.. ) הייתי צריך להחליט ביניהם הייתי בדילמה רצינית... רק נדמה לי שהמרטן/קונסטליישן זולים יותר, אם היו פה שיקולי רכישה.
ה. אישית אני אוהב גם את הצליל היותר אנליטי וגם את הצליל היותר חם. לכן יש לי היום שתי מערכות שונות מאד באופיין :cool:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
א. לא באתי לתקוף או לפגוע.. וגם לא לזלזל. את השילוב מג'יקו ולקסמן מכיר והוא נשמע נפלא באזניי.
ב. לא באתי לרכוש בעצמי.. ובטח לא "לשכנע" אותך להחליף רמקולים והגברה רגע אחרי שרכשת.
ג. מה שהפליא אותי זה שאתה ואחרים יכולים להרגיש שרמקולים כמו מרטן עם הגברה כמו קונסטליישן הם קרים, אנליטיים, "מנסרים".
ד. לי שני השילובים (מג'יקו ולקסמן ומרטן עם קונסטליישן) מרגישים יותר דומים מאשר שונים. אם בשלב כלשהו (זה לא המצב.. ) הייתי צריך להחליט ביניהם הייתי בדילמה רצינית... רק נדמה לי שהמרטן/קונסטליישן זולים יותר, אם היו פה שיקולי רכישה.
ה. אישית אני אוהב גם את הצליל היותר אנליטי וגם את הצליל היותר חם. לכן יש לי היום שתי מערכות שונות מאד באופיין :cool:
גיא מעולם לא תיאר את הצליל שהוא שומע ברמקולים קרמיים מנסר, הוא רק אמר שכמעט תמיד היה שם משהו שהציק לו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,143
נקודות
113
@ברקצ תבדוק שוב מה רשמתי, המילה "מנסר" מעולם לא הופיע מכיוון שאף אחד מהסטפים ששמעתי לא "ניסר" חלילה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
1. הדג'נגו האלה לא נשמעו לי כמו אף קרמי אחר ששמעתי. מה שמלמד כי לא כל קרמי נשמע אותו הדבר.

2. לטעמי מגברי קונסטליישן לגמרי לא נשמעים כמו מגבר טרנזיסטורי "טיפוסי", אם יש כזה דבר, והם שונים מהרבה מאוד מגברים טרנזיסטוריים שהכרתי: הם לא "יבשים" כמו רבים אחרים, הם לא "איטיים" כמו אחרים, הם בטח לא "חריפים" ובוודאי לא "נפוחים". הם גם לא מעייפים..... במידה רבה הם עומדים בפני עצמם: מהירים, פאנצ'ים, אווריריים, דינאמיים ( אחול שלוקי דינאמיים!), נעימים לאוזן ומאוד מאוד מפורטים. יכול להאזין להם בלי הפסקה והם לא יעייפו אותי. מי ששמע בולדר למשל, יבין על מה אני מדבר.

מסקנה? לא כדאי להכליל. אין דבר כזה "כל הרמקולים ה...." או " כל המגברים ה....". אין אמת אחת ובטח שאין טופולוגיה נכונה יותר, מה גם שבכל טופולוגיה יש כ"כ הרבה אפשרויות ושונויות..... כל אחד ואחד לגופו.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
מסכים לפחות לגבי חצי המשפט: שתי הגברות שונות לגמרי באופי, לטעמי.
והרמקולים לא?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
"מנסר" זו מילה שלי ולא ציטוט...

בסך הכל אחרי כל הדיבורים על רמקולים קרמיים, והגברות מסויימות, שיתפתי בחוויה שלי.

לגבי הדומה או השונה במערכות - הכי טוב היה להשוות זה מול זה באותו חלל, מה שלצערי לא התאפשר. ולכן הכל מזיכרון. אבל אם אשים בצד אחד נגיד קרל עם ווילסונים (מסויימים. לא כולם) ומצד שני סונוס פאבר עם הגברת מנורות איטלקית (כמו אחד הסטאפים שלי) - אז שני השילובים שציינתי יתמקמו יפה באמצע, עם צליל מפורט, טבעי, עם טיפה חמימות שלטעמי נמצאת ב מוסיקה עצמה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור