חנויות מוזיקה

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
כל מי שחי בתקופה בה היו חנויות תקליטים מכיר את ההרגשה הנפלאה הזו של לדפדף בין תקליטים. כשהגיעו הדיסקים, הדפדוף השתנה קצת, אבל עדיין נותר דפדוף.

ואז הגיעו ה ITUNES ודומיהן וקילקלו את החווייה. אני לא קונה הורדות - אני רוצה להחזיק את מה שאני קונה. פרימיטיבסקי.

מה לעשות, שזה עולם הולך ונעלם - כבר אין חנויות דיסקים כמעט, והמעט שישנן בסוף יעלמו, זה ברור. זה מעצבן. לכן - במכוון ובמודע נשאבתי היום לתוך חנות הדיסקים שבסינימה סיטי. נדבקו לי 9 דיסקים בלי ששמתי לב - לא בטוח שזה היה קורה בחנות אונליין בה כל כך קל ללחוץ על delete לאלבום שיש ספק לגבין - בעוד שאותו אלבום מקבל את ההזדמנות להתחנן על חייו כשמחזיקים אותו ביד בחנות.

הערב - אני מטריד את מנוחת השכנים. מצידי שיקראו למשטרה ויזרקו אותי מהבניין.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
המוזיקה היא הסיבה העיקרית שבגללה אנחנו כאן ואני רוכש הרבה דיסקים רובם דרך הרשת
תתחדש ואם אפשר לשאול מה רכשת?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
מזכיר לי ימים נפלאים שהייתי נוסע (ממש ילד קטן) לסטודיו 1 באלנבי תל אביב
(חנות אחת המרשימות שהיו בשנות השבעים) רק בשביל "לדפדף" תקליטים בהנאה מרובה
ומחכה לאסוף לירה ועוד לירה מדמי הכיס בשביל לרכוש תקליט נוצץ (במיוחד רוק כבד)
ובהתרשות מניח אותו על הפטפון...היום הכל נעשה בלחיצת כפתור.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
המוזיקה היא הסיבה העיקרית שבגללה אנחנו כאן ואני רוכש הרבה דיסקים רובם דרך הרשת
תתחדש ואם אפשר לשאול מה רכשת?

3 Placebo,
2 גרין דיי (אני לא מאמין שלא קניתי את american idiot מזמן. פשוט אלבום פופ רועש מעולה ואת השני עוד לא שמעתי),
1 ספרינגסטין (darkness at the edge of town), 1 בייבישאמבלס, 1 בראין פרי (Dylanesque), ו 1 רוקסי מיוזיק רימאסטרד (Siren).

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מזכיר לי ימים נפלאים שהייתי נוסע (ממש ילד קטן) לסטודיו 1 באלנבי תל אביב
(חנות אחת המרשימות שהיו בשנות השבעים) רק בשביל "לדפדף" תקליטים בהנאה מרובה
ומחכה לאסוף לירה ועוד לירה מדמי הכיס בשביל לרכוש תקליט נוצץ (במיוחד רוק כבד)
ובהתרשות מניח אותו על הפטפון...היום הכל נעשה בלחיצת כפתור.

איך קראו לחנות שהיתה בכיכר מסריק? יוווו כמה שרצתי שם. איזה כיף.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
3 Placebo,
2 גרין דיי (אני לא מאמין שלא קניתי את american idiot מזמן. פשוט אלבום פופ רועש מעולה ואת השני עוד לא שמעתי),
1 ספרינגסטין (darkness at the edge of town), 1 בייבישאמבלס, 1 בראין פרי (Dylanesque), ו 1 רוקסי מיוזיק רימאסטרד (Siren).

תודה
יופי של בחירות ונותן לי כמה רעיונות

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני נזכר בימים ההם הרבה לפני הזמן הזה שמידי פעם הייתי מקדיש יום שלם לענייני תקליטים -- נוסע במיוחד מחיפה לתל-אביב, מתחיל ב"אלגרו" האגדית באלנבי 94 במרתף, משם ל"סקאלה" עם התקליטים הנדירים אבל יקרים מדי, ודומני שגם הייה משהו כמו "התקליט" בפינסקר.. כבר לא זוכר.

גם בחיפה היו כמה חנויות שמהן אני זוכר בשם רק את "ברגר" באיזה חור נידח בין בניינים ברח' החלוץ, לייד חנויות הפלאפל, הייתה אחת ברח' הרצל, ועוד אחת... נעזוב זה.

אבל משם מה הכי התבאסתי דווקא מסגירת רוב החנויות בניו-יורק, במיוחד הסניפים הגדולים של Tower Records בברודווי, אחת כמה בלוקים דרומית ללינקולן סנטר ---ענקית -- הייתי שורץ בה שעות -- והאחרת על רחוב 4, כשליידה גם Tower Annex עם תקליטי cut-out.

אלה היו ימים! :)
עמיר

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אוי חברים יקרים עשיתם לי כאב לב ופרץ נוסטלגיה. גם אני שרצתי באלגרו במרתף באלנבי 94 והיו עוד ששכחתי את שמותיהם.

גם המבחר היה הרבה יותר מגוון מהמעשה המגונה שנקרא חניות דיסקים שיש היום, הם מחזיקים רק מה שנמכר לכל זב חוטם והמבחר לא משהו בלשון המעטה.

פעם פקדתי את המרתף באלנבי 94 וחיפשתי (עבור מישהי) תקליט ובו קנטטת הקפה של באך בביצוע מאוד מסוים (שכחתי את שמו זה היה לפני הרבה עשורים כבר :( ) במרתף היה יהודי מבוגר שהיה אחראי על הסקציה הקלאסית (ואולי היה מבעלי החנות לא יודע) הוא לקח אותי לקומת המרתף חיטט במדפים ושלף את התקליט ושאל אותי עשר פעמים אם אכפת לי לא לקנות אותו כי זה ביצוע מאוד מיוחד וקשה להשגה. לא התרצתי. התקליט יחד עם בעליו נמצאים היום,לצערי, בשיקגו ארה"ב.

אוי איפה הימים האלה ולמה המצאי כל כך בנאלי ועני.
לפני כמה שנים טובות הייתי בלונדון ונכנסתי ל HMV ברחוב אוקספורד. כבר אז היו שם תקליטים ולא רק CD. כמעט קיבלתי
גט בגלל זה....

ואם אתם מכירים,באזור המרכז, חנויות דיסקים שהמצאי חורג מחרא שמושמע ברדיו ונמכר במשקל לזבי החוטם אשמח להמלצות.

נזכרתי בעוד: היה אלחוט באבן גבירול והחנות של הילל אברמוב בכיכר מסאריק.

באלגרו במרתף ואצל אברמוב אפשר היה להזמין מחו"ל תקליט אם לא היה בארץ אפילו כמה לבנים ולא שחטו המחיר להיפך... איפה הימים האלה.... ?

למעט קנטטת הקפה של באך כל התקליטים מאז עדיין איתי... :)

תודה על השרשור הזה :)

מנחם

נערך לאחרונה ב:

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
ואם כבר נוסטלגיה:

אצל קוטנר בשנות ה 70 80 הייתה תוכנית שבועית ובה השמעות בכורה של תקליטי רוק מתקדם שיצאו באותו השבוע -שכחתי את שמה. ובאותה תקופה אורלי מורג עם קצת אחרת ברשת ג המתחרה.

קוטנר ב 90 הוציא את מצעד האלבומים הנבחרים של שנות ה 80 וכמעט "רצחו" אותו כי למקום גבוהה במצעד נכנס החומה של הפינק פלויד שיצא ב... 1979.

לאורלי מורג הייתה עוד תכנית לילה ברשת ג שבה השמיעה רוק מתקדם - לא זוכר את שמה. ב 30 במרס 1980 מיד עם סיום מהדורת החדשות של חצות היינו 1 באפריל 1980 וכמה דקות היא פתחה את התוכנית שלה,מיד עם סיום המהדורה ובלי פרסומות, באפריל של Deep Purple אולי נדוש אבל נחרט בזיכרוני גם בגלל דברים אחרים שלא יפה לספר פה....

מנחם.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ואם כבר נוסטלגיה:

אצל קוטנר בשנות ה 70 80 הייתה תוכנית שבועית ובה השמעות בכורה של תקליטי רוק מתקדם שיצאו באותו השבוע -שכחתי את שמה. ובאותה תקופה אורלי מורג עם קצת אחרת ברשת ג המתחרה.

קוטנר ב 90 הוציא את מצעד האלבומים הנבחרים של שנות ה 80 וכמעט "רצחו" אותו כי למקום גבוהה במצעד נכנס החומה של הפינק פלויד שיצא ב... 1979.

לאורלי מורג הייתה עוד תכנית לילה ברשת ג שבה השמיעה רוק מתקדם - לא זוכר את שמה. ב 30 במרס 1980 מיד עם סיום מהדורת החדשות של חצות היינו 1 באפריל 1980 וכמה דקות היא פתחה את התוכנית שלה,מיד עם סיום המהדורה ובלי פרסומות, באפריל של Deep Purple אולי נדוש אבל נחרט בזיכרוני גם בגלל דברים אחרים שלא יפה לספר פה....

מנחם.

"קצת אחרת" - זה היה שם התכנית :כל-הכבוד:

ואצל אייבי נתן בין 22:00 ל 24:00 שודרה "This is rock file". מה לא הייתי נותן בשביל האות של התכנית הזו בתור רינגטון.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
נזכרתי -- לחנות שבככר מסריק קראו "אנטנה" :)

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
ואם כבר נוסטלגיה:

אצל קוטנר בשנות ה 70 80 הייתה תוכנית שבועית ובה השמעות בכורה של תקליטי רוק מתקדם שיצאו באותו השבוע -שכחתי את שמה.

....

מנחם.

"מופע הרדיו והטרנזיסטור"

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור