חיבור רסיבר NAD T750 לרמקולים סטאליטים

danabi1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
שלום לכולם,
יש ברשותי רסיבר ישן NAD T750 (בן כ-10 שנים למיטב ידיעתי) אליו אני מעוניין לרכוש ולחבר רמקולים סטאליטים של מורל.
על האריזה של הרמקולים קיימת אזהרה שיש לחבר את הרמקולים רק כאשר מגדירים את הרמקולים ברסיבר על "SMALL" כדי לא להסב נזק בלתי הפיך לרמקולים.

ניסיתי לחפש בכל דרך איך להגדיר את הרמקולים כ-SMALL ולהוציא את כל התדרים הנמוכים רק לסאב, אבל לא מצאתי אף דרך לעשות זאת.

הנה המדריך המלא של הרסיבר.

האם יש סיכוי שהקרוסאובר והתדרים הנמוכים מופנים באופן אוטומטי ע"י הרסיבר אך ורק לסאב ולא לרמקולים האחרים, מרגע שיהיה מחובר סאב?
האם יש סיכוי שזה באמצעות הכפתורים המסתובבים בפאנל הקדמי מצד ימין למטה (BASS & TREBLE CONTROLS)?

אני לא רוצה לגרום נזק לרמקולים הסטאליטים החדשים של מורל ומשיחה עם המוכר בחנות נאמר לי שזה בסדר גמור ושאם הרמקולים יישרפו - זה יהיה על אחריותו.

תודה רבה!

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הקישור שלך למדריך, לא נפתח אבל מצאתי אותו ברשת.

תשובות:
1. אין סיכוי שהתדרים מופנים לסאב.
הרסיבר הזה הוא אנלוגי לחלוטין
אות רב ערוצי יש לחבר מנגן שיש לו יציאה אנלוגית רב ערוצית ל6 כניסות אנלוגיות ברסיבר. ואז ההגדרות עושים בנגן.
לכן גם אם תגדיר בנגן, בסטריאו אתה עלול לשרף את הרמקולים ימין ושמאל. לגבי סנטר ואחוריים ההגדרה של רמקולים קטנים בנגן תגן עליהם, אבל ברוב הנגנים הפשוטים ששורצים בשוק לא תקבל יציאה אנלוגית רב ערוצית.

הפתרון היחידי פרט להחלפת הרסיבר הוא רכישת סאב שתומך ברמקולים לוויני ומכיל קרוסאובר בתוכו. למשל סוגי סאב מסוימים של חבר קאבאס הצרפתית. מחברים אז את יציאות ימין ושמאל של הרמקולים ברסיבר לסאב, ובסאב יש יציאות ל רמקולים לוויניים.

פתרון אחר הוא רכישת מערכת רמקולים BOSE שהיא גם יקרה יותר וגם פחות טובה, אבל שם תקבל חבילת רמקולים וחוטים לחיבור כל ה- 6 לרסיבר.

danabi1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
תודה על התשובה המנומקת.
הרמקולים של מורל אותם אני מתכוון לרכוש הם:
http://www.pompa.co.il/pl_product~PRIMO~64~196.htm

למיטב ידיעתי, גם ברמקולים אלה כל השישה מתחברים לרסיבר ולכן לא ברור לי היתרון של BOSE .
אגב, אין לי כוונה לחבר את הרסיבר לנגן, אלא למחשב. לכן להבנתי אני חיייב להגדיר את הרמקולים כקטנים ברסיבר עצמו, וכפי שציינתי, אני לא מוצא את האפשרות לכך.

תודה..

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על התשובה המנומקת.
הרמקולים של מורל אותם אני מתכוון לרכוש הם:
http://www.pompa.co.il/pl_product~PRIMO~64~196.htm

למיטב ידיעתי, גם ברמקולים אלה כל השישה מתחברים לרסיבר ולכן לא ברור לי היתרון של BOSE .
אגב, אין לי כוונה לחבר את הרסיבר לנגן, אלא למחשב. לכן להבנתי אני חיייב להגדיר את הרמקולים כקטנים ברסיבר עצמו, וכפי שציינתי, אני לא מוצא את האפשרות לכך.

תודה..

כמו שציינתי אין לרסיבר זו שום יכולת להגדיר גודל של רמקולים.

ההבדל בין מערכת BOSE למערכת "מורל" שאתה מציג כאן, הוא שבמערכת BOSE מחברים את כל 6 היציאות לסאב של BOSE,
ואז מחברים 5 סטליטים אל הסאב ולא לרסיבר.

בתוך הסאב של בוז יש מערכת קרוסאובר.

מערכת המורל שאתה מביא כאן אינה מופיעה באתר היצרן, מההנחיות שאמרו לך אני מבין שמערכת זו מיועדת לרסיבר מודרני שיש לו אפשרות להגדיר את הרמקולים כקטנים.
ההבדל יהיה בכך שבסאב של המורל בשביל לפעול כמו BOSE דרוש שיהיו לו 6 כניסות של חוטים מהרסיבר (12 בננות)

ועוד 5 יציאות של רמקולים ימין סנטר שמאל ואחוריים.

אם אין את זה - אל תחבר בשום פנים ואופן את הרמקולים הקטנים ישירות לרסיבר, פשוט תחליף רסיבר.

danabi1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
כמו שציינתי אין לרסיבר זו שום יכולת להגדיר גודל של רמקולים.

ההבדל בין מערכת BOSE למערכת "מורל" שאתה מציג כאן, הוא שבמערכת BOSE מחברים את כל 6 היציאות לסאב של BOSE,
ואז מחברים 5 סטליטים אל הסאב ולא לרסיבר.

בתוך הסאב של בוז יש מערכת קרוסאובר.

מערכת המורל שאתה מביא כאן אינה מופיעה באתר היצרן, מההנחיות שאמרו לך אני מבין שמערכת זו מיועדת לרסיבר מודרני שיש לו אפשרות להגדיר את הרמקולים כקטנים.
ההבדל יהיה בכך שבסאב של המורל בשביל לפעול כמו BOSE דרוש שיהיו לו 6 כניסות של חוטים מהרסיבר (12 בננות)

ועוד 5 יציאות של רמקולים ימין סנטר שמאל ואחוריים.

אם אין את זה - אל תחבר בשום פנים ואופן את הרמקולים הקטנים ישירות לרסיבר, פשוט תחליף רסיבר.

תודה ספי.. טוב לקבל ייעוץ אובייקטיבי במקום ההבטחה של המוכר.

אבל הבעיה היא שאמרו לי שהרסיבר שלי הוא של חברה מקצועית מאוד (NAD) ושיהיה חבל להחליף אותו לרסיבר רגיל, שייתן איכות סאונד נמוכה יותר. מה דעתך על זה? האם אפשר למצוא רסיבר שייתן איכות סאונד זהה במחיר סביר ולא יקר מידי?

אגב, על איזה רמקולים של BOSE אתה מדבר?

שוב תודה!

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה ספי.. טוב לקבל ייעוץ אובייקטיבי במקום ההבטחה של המוכר.

אבל הבעיה היא שאמרו לי שהרסיבר שלי הוא של חברה מקצועית מאוד (NAD) ושיהיה חבל להחליף אותו לרסיבר רגיל, שייתן איכות סאונד נמוכה יותר. מה דעתך על זה? האם אפשר למצוא רסיבר שייתן איכות סאונד זהה במחיר סביר ולא יקר מידי?

אגב, על איזה רמקולים של BOSE אתה מדבר?

שוב תודה!

למצוא רסיבר שיתחרה באיכות של הנאד הישן בתקציב נמוך - לדעתי רק יד שנייה.

רסיבר ראשון שעולה בדעתי חדש שיוכל להחליף את הרסיבר שלך זה מה שנמר סקר זה עתה.

חשוב על כך כמה עלה בשעתו ה NAD שלך כחדש. אז תתחיל לחסוך.

danabi1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
לצערי אין לי אפשרות לשלם אלפי ש"ח רבים עבור רסיבר חדש.
לכן, חשבתי על אפשרות הפוכה והיא לרכוש רמקולים אחרים.
מכיוון שהשימוש הוא לחדר שינה (מוסיקה וסרטים) מה אתה אומר על לרכוש 2 רמקולים מדפיים קטנים (ללא סאב) במקום סטאליטים שפחות טובים במוזיקה ואין לי בהם ממש צורך.

מצאתי כמה כאלה:
http://www.pompa.co.il/pl_product~V10~64~196.htm
http://www.pompa.co.il/pl_product~SOLANMADAF~64~196.htm

תודה רבה!

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
המגבר שלך ישן מאוד ואני לא חושב שבשום מערכת סטליטים הוא יתן לך שום יתרון.
הפתרון הפשוט הוא לרכוש מגבר חדיש יותר, גם בן שנתיים שלוש, שיש לו כבר חיבורי HDMI וכל הדברים.
היום ב 1700 ש"ח כבר אפשר למצוא מספיק שיתנו לך את המבוקש.
קנה בחבילה עם הרמקולים שאתה רוצה, וזהו.

danabi1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
המגבר שלך ישן מאוד ואני לא חושב שבשום מערכת סטליטים הוא יתן לך שום יתרון.
הפתרון הפשוט הוא לרכוש מגבר חדיש יותר, גם בן שנתיים שלוש, שיש לו כבר חיבורי HDMI וכל הדברים.
היום ב 1700 ש"ח כבר אפשר למצוא מספיק שיתנו לך את המבוקש.
קנה בחבילה עם הרמקולים שאתה רוצה, וזהו.

כשאתה אומר מגבר בן שנתיים שלוש ב-1,700 ש"ח, אתה מתכוון למגבר יד שנייה או לחדש שיצורו לפני שנתיים שלוש?

תודה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור