רסיבר חיבור רסיבר ק"ב

gabi99

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם!

התחדשתי במערכת ק"ב בסיסית למדי הכוללת רסיבר פיוניר VSX420 ומכשיר DVD פיוניר
DV2012 (רמקולים SPARK של Pure acoustics).
טלויזיה LCD פיליפס 42 וממיר הוט (לא HD).
בעקרון פעלתי לפי ההנחיות החיבור במדריך משתמש שהגיע עם הרסיבר.
(צילום חלקי של ההסבר מצ"ב בתמונה: חיבור רסיבר TV DVD)
חיברתי את הדי.וי.די בחיבור קומפוננט לרסיבר, אך כבר בשלב הזה נתקלתי במה שנראה כמו סתירה בין ההנחיה לחיבור ה-DVD לבין ההנחיה לחיבור הממיר הדיגיטלי. לפי ההסברים במדריך הכבל אודיו
משניהם (מהדי.וידי ומהממיר) מגיע לאותם שקעים בפאנל הרסיבר (DVD/SAT IN), או שיש
משהו שלא הבנתי נכון. מסומן באדום בתמונה.
בכל מקרה, חיברתי את האודיו מהממיר לשקעי DVR/VCR IN וזה לפי עצת איש המכירות, הוא אמר שזה יעשה את העבודה.
בכל אופן, המצב כרגע הוא שאני רואה ושומע שידורי טלוויזיה (סבבה באמת) אבל ה-DVD נותן
רק צלילים ללא תמונה וחוץ מזה הרמקולים האחוריים לא מגיבים.

:מבולבל:אשמח לעצה מה עושים שה-DVD יתן גם תמונה ושהרמקולים האחוריים ייפעלו?

תודה מראש:)

תמונות מצורפות

• חיבור01 רסיבר TV DVD.jpg
    חיבור01 רסיבר TV DVD.jpg
    KB 159.9 · צפיות: 456
  • VSX420-K + DV2012.jpg
    VSX420-K + DV2012.jpg
    KB 179 · צפיות: 413

shamoo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
יש לך שתי כניסות קומפוננט. אתה בכיף יכול לחבר אל אחת את ה-DVD ולשניה את הממיר. זה לא משנה, כל עוד אתה זוכר לאן חיברת כל אחד ובוחר בערוצים המתאימים. הרי בכל מקרה את הטלוויזיה אתה מחבר רק בחיבור אחד מהרסיבר.

אתה יכול לחבר כך:
את הקומפוננט של ה-DVD ל-IN1 BDTV ואת האודיו שלו חבר ל CD IN.
את הקוןמפוננט של הממיר חבר ל IN2 DVDSAT ואת האודיו שלו חבר ל-DVD/SAT IN.

בהצלחה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
שלום,
אתה יכול לפרט את היציאות שיש בממיר של הוט ואת הכניסות שיש במסך LCD ?
ארז

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
יש לך שתי כניסות קומפוננט. אתה בכיף יכול לחבר אל אחת את ה-DVD ולשניה את הממיר. זה לא משנה, כל עוד אתה זוכר לאן חיברת כל אחד ובוחר בערוצים המתאימים. הרי בכל מקרה את הטלוויזיה אתה מחבר רק בחיבור אחד מהרסיבר.

בצורת החיבור הזו הוא יצטרך להפעיל את הרסיבר בכל פעם שירצה לראות טלויזיה.
האם התכוונת לזה?

אני לא בטוח שזו הכוונה שלו...
ארז

shamoo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
כן, זו בדיוק הכוונה שלי.

gabi99

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,
אתה יכול לפרט את היציאות שיש בממיר של הוט ואת הכניסות שיש במסך LCD ?
ארז

אז ככה, לממיר יש יציאת שמע אופטית s/pdif, שני חיבורי SCART (אחד TV והשני VCR), ושתי יציאות קומפוזיט. מצ"ב צילום.
לגבי המסך מצ"ב גם כן צילום.
בכל אופן יש שם חיבור קומפוננט, אודיו, SCART, שני HDMI, יש גם שני שקעים עגולים לאודיו על אחד רשום Digital audio out והשני Audio IN DVI/VGA. אני מקווה שההסבר יועיל.
Hot_magic panel.jpgLCD_Back pannel.jpg

תמונות מצורפות

• Hot_magic panel.jpg
    Hot_magic panel.jpg
    KB 15.6 · צפיות: 531
  • LCD_Back pannel.jpg
    LCD_Back pannel.jpg
    KB 161.5 · צפיות: 420

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
שלום,

אני מציע את החיבורים הבאים:
ממיר למסך - חבר את יציאת SCART TV מהממיר לכניסה המאימה במסך. יש לשים לב לשימוש בכבל SCART (21 פינים) שמסוגל להעביר אות RGB . יש לוודא שהממיר מוגדר להוציא אות RGB . צריך להכנס להגדרות הממיר.
ממיר לרסיבר - חבר את יציאת השמע האופטית לרסיבר על מנת שתהיה לך את האופציה לשמע דרך המערכת. יכול להיות מצוין אם השידור יהיה דולבי דיגיטל רב ערוצי. במקרה הזה פשוט תנמיך את עוצמת הווליום של המסך לאפס ותשמע דרך המערכת.

DVD למסך - חבר את יציאת הקומפוננט לכניסה הזאת במסך באמצעות כבל קומפוננט (כבל עם 3 מחברי RCA בצבעים כחול,ירוק ואדום).
DVD לרסיבר - יציאת האודיו הדיגיטלית שיש ב DVD שלך היא יציאה קואקסיאלית (אני לא רואה בתמונה שיש יציאה אופטית) לכן אתה צריך לחבר את היציאה הזאת לכניסה הקואקסיאלית ברסיבר באמצעות כבל קואקסיאלי (כבל דיגיטלי בעל עכבה 75 אוהם).
בהצלחה,
ארז

נערך לאחרונה ב:

gabi99

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על העזרה

אתמול נפתרה התעלומה סופסוף והצלחתי לגרום למערכת לתפקד ולהראות תמונה עם קול ואפילו הסראונד מגיב כמו שצריך...
כל הזמן התעקשתי על חיבור ה-DVD לפי ההוראות במדריך של הרסיבר ולא רציתי להתפשר למרות שיעצו לי מכמה כיוונים לשנות. ההנחה שלי היא שאם פיוניר מוציאה מערכת ק"ב היא גם יודעת מה החיבור הכי מתאים, לא ככה??
תזכורת: מה-DVD חיבור קומפוננט + אודיו לרסיבר ומשם חיבור זהה ל-LCD , וחיבור SCART מהממיר ל-LCD. אמור היה הכל לעבוד פשוט, נכון?
כלום לא קרה עד ששמתי סרט ב-DVD והפעלתי את הכל, אז נכנסתי למסך ההגדרות של ה-LCD והגדרתי את ה- Home Theater Device תחת החיבור המתאים (קומפוננט) לחצתי אישור נוסף בזמן שהסרט פועל (!!!) ואז התרחש הפלא והכל עבד...
עדין בעיה, הטלויזיה המופלאה (פיליפס 42) לא זוכרת את ההגדרות ובכל פעם שאני שם סרט אני צריך לחזור על הפעולה המפגרת (טוב סליחה על הלשון הבוטה...) להכנס להגדרות וללחוץ על אישור החיבור מחדש. חיפשתי איזה כפתור פונקציונלי בשלט ה-LCD או אולי בהגדרות של הרסיבר, שיתנו קיצור דרך לתהליך, ולא מצאתי.
אבל, מה זה לעומת צפיה מענגת בשר הטבעות במערכת החדשה...

תודה רבה לכל המגיבים ושבת שלום!!
:O:O:גאה::מאזין:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור