לא מבחינת שמיעה, מבחינת נזק חשמלי שיכול להיות למגברממש לא......התנגדות הכניסה של פאוור היא עשרות קילואוהם והתנגדות היציאה של פאוור טרנזיסטורי היא חלקיקי האום.
לפי חישוב שעשיתי לחברים בשחור כאן תהיה נפילה בעוצמה של כ 33 מיליוניות הdB !!! .....אם אתה חושב שתשמע זאת.
אבל הוא לא מדבר על אותה יציאהפאוור בנוי להזיז רמקול שזה "קשה לו" פי אלפים לעומת כניסה של פאוור נוסף שהיא ממש "קלה לדחיפה".
התנגדות רמקול היא נניח 8 אוהם והתנגדות כניסה של פאוור היא כ 20,000-50,000 אוהם......צא וחשב פי כמה קל לו לדחוף את הפאוור......ככל שההתנגדות יותר גבוהה יותר קל לדחוף.......
יש לי ברמקולים מגשר
אם אני מוציא אותו, את המגבר class a מחבר לרמקול בגבוהים ואת ה pre out מוציא לפאוור class D ומשם לרמקולים לתחום התחתון
יעבוד?
אסבירראשית צלם את המגבר שלך מאחור.
שנית... איך בדיוק אתה רוצה לחבר?
תסביר יותר מדויק.
אני הבנתי שברצונך לחבר מגבר פוואר נוסף ליציאת PRE של רסיבר או מגבר אינטגרייטד.
השאלה שנשאלת, האם יש שם ג'מפרים שעליך לנתק, או מתג שעליך להזיז כדי לבטל את המגבר הפנימי שבתוך המכשיר.
חייב יותר פרטים על הציוד.
עקרונית כן, אך עלולים להיות סייגים. תציג את הציוד.
אסביר
מה שאני רוצה לעשות זה בעצם חיבור bi amp
כלומר לנתק את המגשרים ברמקולים ולחבר לכל רמקול שני מגברים
אחד יחובר רגיל ליציאות הרמקולים של האינטגרייטד
השני יחובר בצורה הבאה:
מהאינטגרייטד יציאות pre out ל power נוסף וממנו לרמקולים לחיבור השני
רמקולים living voice ibx r3או קיי.
יפה הסברת.. אבל מה עם הציוד? האם אפשר בכלל לחבר אותו בצורה שאתה רוצה.
כמו שאמרתי לך, עקרונית כן, אך אני מסייג את הדברים, ליתר בטחון, כי לא ברור מה אתה הולך לחבר.
רמקולים living voice ibx r3
מגבר משולב luxman 590axii
פאוור class D לא מוכר
לרמקולים יש שני חיבורים מגושרים ביניהם
אנתק את המגשר ברמקולים
אחבר את יציאות הרמקולים מהלקסמן לרמקולים לחיבור של הגבוהים
אחבר מיציאת pre out של הלקסמן לכניסה של הפאוור ומהפאוור לרמקולים לחיבור של הנמוכים
עלול להיות חוסר סינכרון בתזמון משום שההגבר לתחום התחתון יעבור מסלול ארוך יותר דרך פאואר חיצוני. מה שזה עלול לעשות זה איחור של הבאס.
נקודות חשובותנזק זה לא יעשה אבל :
עלול להיות חוסר סינכרון בתזמון משום שההגבר לתחום התחתון יעבור מסלול ארוך יותר דרך פאואר חיצוני. מה שזה עלול לעשות זה איחור של הבאס.
כמו כן, היות ותשתמש באותו מעגל קדם עבור ההגברה הפנימית של הלקסמן ועבור ההגברה החיצונית אז עלול גם להיות מצב של חוסר תיאום בווליום.
ארז
אני לא חושב שזה קשור למהירות האור או הקולכן ממש......הפרשים בזמן בתחום האודיו (כ 1,200 קמ"ש) עקב סיגנאל שמתפשט במהירות האור (300,000 ק"מ בשניה!!!) ......אחלה תובנה.
רמקולים living voice ibx r3
מגבר משולב luxman 590axii
פאוור class D לא מוכר
לרמקולים יש שני חיבורים מגושרים ביניהם
אנתק את המגשר ברמקולים
אחבר את יציאות הרמקולים מהלקסמן לרמקולים לחיבור של הגבוהים
אחבר מיציאת pre out של הלקסמן לכניסה של הפאוור ומהפאוור לרמקולים לחיבור של הנמוכים
זה סתם לניסוילמעשה אתה רוצה לשדך את הרמקולים האלה, שהם למעשה 2.5 WAY עם מגבר דיגיטלי (חסר שם) לוופר/מידריינג', ואת הטוויטר עם הלקסמן.
למעשה בקונפיגורציה שאתה מציע, המגבר הדיגיטלי יהיה דומיננטי, כי הוופרים האלה מנגנים עד המידריינג', ולמעשה הם שולטים על רוב הספקטרום.
כמובן שאתה חופשי לנסות...
דווח לנו על התובנות שלך מהניסיון.
צפה בקובץ המצורף 49562
צפה בקובץ המצורף 49563
בדרך הכלל שמחלקים רמקול באופן כזה, משתמשים במגבר דיגיטלי לתדרים הנמוכים ביותר, לפחות שהרמקול הוא 3 WAY או 4WAY... עם נקודת חיתוך נמוכה, מתחת ל 300 HZ.
היה יותר נכון אילו היית משתמש בלקסמן לוופרים ובמגבר אנלוגי קטן, 15W FULL CLASS A לטוויטר.