חיבור סאבוופר אקטיבי למגבר משולב (סטריאו)

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
למגבר יש אפשרות לחיבור 2 זוגות של רמקולים (A+B) ללא יציאת פרהאמפ.
לסאב יש אפשרות לחיבור ליין אין (באינטרקונקט) ולחיבור נוסף של כניסת רמקולים ויציאת רמקולים (כפי שמופיע בתמונות המצורפות).
1. האם אפשר לחבר את הסאב מיציאת רמקולים B מהמגבר אל כניסת הרמקולים בסאב (כמובן בכבל רמקול) ? (ביציאת רמקולים A מהמגבר יחוברו רמקולים מדפיים).
2. האם החיבור הנ"ל נותן לי לי אפשרות שכשאני רוצה לשמוע עם הסאב אני לוחץ על הכפתור במגבר A+B וכשאני רוצה לשמוע בלי הסאב אני לוחץ רק על כפתורA
3. אם אני מפעיל A+B האם זה משפיע על עוצמת הווליום של המגבר.
4. האם החיבור בדרך זו יכול להזיק למגבר או לסאב.
5. האם יש דרך אחרת לחבר את הסאב למגבר הנ"ל?
תודה מראש לכל היועצים!

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם אתה משתמש ביציאה B של המגבר אתה מחלק את העוצמה שלו בין שתי הכניסות.לא ניסיתי לשמוע באמצעות A+ B .
באיזה מצב תרצה להאזין רק למדפיים כאשר אתה יודע שבמצב כזה אין לך כיסוי לתחום הנמוך?

אני השתמשתי בעבר בפתרון אחר:
ליציאה A של המגבר חיברתי את הסאב. את המדפיים חיברתי ליציאות של הסאב וכיוונתי את הקרוס בסאב שיהיה קצת יותר גבוה מהתדר התחתון שהמדפיים מסוגלים להשמיע ללא הנחתה (מעבר ל 3 dB ).ככה קיבלתי כיסוי תדרים מלא.
ארז

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
אני השתמשתי בעבר בפתרון אחר:
ליציאה A של המגבר חיברתי את הסאב. את המדפיים חיברתי ליציאות של הסאב וכיוונתי את הקרוס בסאב שיהיה קצת יותר גבוה מהתדר התחתון שהמדפיים מסוגלים להשמיע ללא הנחתה (מעבר ל 3 dB ).ככה קיבלתי כיסוי תדרים מלא.
ארז
תודה רבה.
ומאיפה הייתה שולט על הווליום? מהמגבר או מהסאב

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מהמגבר.
עושים תיאום עוצמות לפי העוצמה שבדרך כלל אתה שומע ואז שולטים מהמגבר.
אם אתה שומע במגוון עוצמות, החל מעוצמה נמוכה מאוד וכלה בעוצמה גבוהה מאוד אז ייתכן שתצטרך מידי פעם לשנות את העוצמה גם בסאב.
אבל זה נכון גם אם היית משתמש באופציה השניה של A+B כי העוצמה לא זהה בשתיהם. במקור זה מיודע לעוד זוג רמקולים נוסף בחדר אחר.
ארז

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
ארז. לפי שיטתך יוצא שהרמקולים המדפיים מקבלים את ההגברה מהמגבר של הסאב. האם זה לא פוגע באיכות הסאונד שיוצאת מהם. הרי למיטב הבנתי המגבר של הסאב הוא פחות איכותי מהמגבר המשולב . האם יהיה הבדל באיכות הסאונד בין שיטתך לבין השיטה של A+B? ולפי שיטתך האם עדיין תהיה השפעה של שאר האפשריות מהמשולב על המדפיים כגון כפתור באס וטרבל או שזה מבטל אותם?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
למיטב הבנתי - לא.
המדפיים לא יוגברו מהמגבר של הסאב אלא מהמגבר המשולב. על מנת לבדוק שזה אכן כך , תחבר לפי השיטה הזאת, תגביר את העוצמה במגבר של הסאב ותשמע האם זה הגביר גם את המדפיים.

החיבור הזה מאפשר להשתמש בקרוסאובר של הסאב לחלוקת התדרים בין הסאב למדפיים.
ארז.

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
תודה רבה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור