חיבור מסך פיליפס ל DVD

winner100

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קניתי מסך LCD של פיליפס שיש לו כניסות קומפוננט,חיברתי את ה DVD (לפי הצבעים אדום כחול ירוק )ע"י כבל קומפוננט מהיציאה של ה DVD לכניסה של המסך (גם שם לפי הצבעים)הגדרתי ב DVD יציאת קומפוננט אבל אין תמונה בשום ערוץ,לא AV1 לא AV2 ולא בשום ערוץ,אני שם תקליטורים ואין קול ואין תמונה בשום ערוץ,רק שאני מוציא את הכבל הירוק מה DVD ומחבר אותו ביציאה אחרת (צבע צהוב)אז רואים ושומעים אבל התמונה ורודה וכל המסך ורוד(שומעים טוב).כלומר מאחורי ה DVD מחובר ביציאה כבל קומפוננט אדום לאדום ,כחול לכחול אבל הירוק מחובר לצהוב (כי לרגיל לא רואים כלום)מדוע אני לא רואה שהחיבורים רגילים ? מבקש עזרה דחוף.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אין קשר בין הצהוב לשאר הקומפוננט, זו כניסה נפרדת (קומפוזיט).
תבדוק ב- DVD האם ישנן הגדרות מתקדמות לקומפוננט, אולי גם צריך להזיז איזשהו מתג באחורי המכשיר.

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
איזה מסך של פיליפס. איזה DVD

קניתי מסך LCD של פיליפס שיש לו כניסות קומפוננט,חיברתי את ה DVD (לפי הצבעים אדום כחול ירוק )ע"י כבל קומפוננט מהיציאה של ה DVD לכניסה של המסך (גם שם לפי הצבעים)הגדרתי ב DVD יציאת קומפוננט אבל אין תמונה בשום ערוץ,לא AV1 לא AV2 ולא בשום ערוץ,אני שם תקליטורים ואין קול ואין תמונה בשום ערוץ,רק שאני מוציא את הכבל הירוק מה DVD ומחבר אותו ביציאה אחרת (צבע צהוב)אז רואים ושומעים אבל התמונה ורודה וכל המסך ורוד(שומעים טוב). כלומר מאחורי ה DVD מחובר ביציאה כבל קומפוננט אדום לאדום ,כחול לכחול אבל הירוק מחובר לצהוב (כי לרגיל לא רואים כלום)מדוע אני לא רואה שהחיבורים רגילים ? מבקש עזרה דחוף.

דבר ראשון תנסה לחבר את ה- DVD מהחיבור הצהוב ב- DVD לחיבור הצהוב במסך.

זהו חיבור הנקרא קומפוזיט, הוא באיכות החלשה ביותר והוא תמיד עובד. תבדוק איזה כניסה במסך עובדת מול הצהוב. (AV1 או מה?)

עליך להפעיל את סטאפ של ה- DVD ולראות איזה הגדרות אפשר להגדיר. צריך לקרוא את חוברת המשתמש (RTFM) ולוודא איזו כניסה במסך היא עבור קומפוננט, ויש לבדוק אם מוגדר עבור קומפוננט מצב Progresive or Interlace. יש לבדוק האם המסך תומך בפרוגרסיב, ואם צריך להגדיר גם בו משהו. אם אין תאימות בהגדרות בין המסך ל- DVD לא תראה תמונה.

חשוב מאוד לקרוא בחוברות למשתמש שם כתוב בדיוק מה לעשות, איך לחבר ומה להגדיר.

winner100

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכם,

שיחקתי שוב בהגדרות של ה DVD וכיוונתי שוב ליציאת קומפוננט אבל לא RGB ,בהתחלה כיוונתי את ההגדרות לקומפוננט ואז RGB (חשבתי שכך בגלל הכבלים אדום ירוק כחול)אבל ששיניתי ל YUV אז פתאום רואים DVD באיכות סבירה, מה זה YUV ? ולמה אני צריך לחבר לשם כדי לראות סרטים ולא ל RGB ?
דרך אגב ה DVD של APEX - מקליט
וה LCD של פיליפס דגם 3403 , ''37

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
יפה מאוד שמצאת לבד

שיחקתי שוב בהגדרות של ה DVD וכיוונתי שוב ליציאת קומפוננט אבל לא RGB ,בהתחלה כיוונתי את ההגדרות לקומפוננט ואז RGB (חשבתי שכך בגלל הכבלים אדום ירוק כחול)אבל ששיניתי ל YUV אז פתאום רואים DVD באיכות סבירה, מה זה YUV ? ולמה אני צריך לחבר לשם כדי לראות סרטים ולא ל RGB ?
דרך אגב ה DVD של APEX - מקליט
וה LCD של פיליפס דגם 3403 , ''37
כמו שאמרו חזלנו יגעת ומצאת תאמין.

אם תסתכל הפורום של נגנים יש שם שאלה ותשובה על RGB.
בקצרה RGB וקומפוננט הם שתי דרכים להעברת תמונה ב3 כבלים. כאשר הייצוג הוא שונה.
קומפוננט נקרא גם
YUV
Y, Cr, Cb
Y, Pr 'Pb

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור