LCD חיבור מחשב נישא ל-LCD בעזרת כבל VGA-VGA

shayben28

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,

במחשב נישא שברשות קיים כ.מסך מסוג Mobile intel 945GM הכולל יציאת VGA בלבד. רציתי לברר האם ניתן לשדר בעזרתו ל-LCD באיכות של FHD/HD בחיבור של כבל VGA ?
מה הרזולוציה המקס' שניתן להגיע בעזרת חיבור VGA ל-LCD?

:)

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
זה תלוי יותר במסך הטלויזיה או מסך המחשב שאליו אתה מעוניין לחבר את המחשב הנישא.
באופן כללי אם מדובר על טלויזית LCD יש כיום שתי רזולוציות אופטימליות: 1360X768 למסכי HDReady ו 1920X1080 למסכי HDFull. את שתיהן ניתן לקבל דרך כבל VGA בהתאם למסך. קריטריון נוסף שאמור להיות באותם מסכי טלויזיה הוא האפשרות להציג את הרזולוציה המקורית של המסך ולבטל את עיבוד התמונה המיותר דרך אותה כניסת VGA כדי שיהיה ניתן לקרוא טקסט(NR-Native Resolution), אחרת תוכל לצפות בסרטים ובכל מה שקשור להצגת תמונה אך הטקסט יהיה מרוח ולא קריא. במסכים של החברות הגדולות לרוב אין בעיה כזאת.
לגבי מסכי מחשב זה קצת יותר מורכב מבחינת הרזולוציה האפשרית כיוון שיש מספר לא מבוטל של מסכים "מרובעים" ביחס 5:4 וגם מסכים רחבים בכל מיני יחסים(16:9 16:10) כאשר לכל אחד רזולוציה מקסימלית שונה. גם במקרה הזה כיוון שכניסת VGA היא דבר בסיסי במסך מחשב ניתן לקבל את הרזולוציה המקסימלית דרך הכניסה ובמקרה הזה עניין הNative Resolution אינו רלוונטי כיוון שמסך מחשב נוצר בין השאר כדי להציג טקסט.

shayben28

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
קודם כל תודה על העזרה.
יש לי מסך חדש מסוג LG42-80FR - Full HD. בדקתי בתכונות של המסך באתר היצרן ולא מצוין אם יש תמיכה ב-NR. במחשב ניתן להציג ברזולציה של 1920X1080.
בכל מקרה, המטרה שלי להפעיל סרטים באיכות FHD/HD (קבצי MKV) באמצעות חיבור המחשב למסך בכבל VGA - בהנחה שהמסך כולל NR, ניתן לבצע את זה?

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
סביר להניח שניתן. נסה להשיג כמה שפחות תכנים ב720P ויותר תכנים ב1080P כדי שתוכל להנות מכל היכולת של הטלויזיה.
אני מאמין שהטלויזיה כן תומכת בNR דרך הVGA אבל בכל מקרה גם אם לא זה לא מפריע לצפיה בסרטים, רק בקריאת טקסט.
אתה אמור לחבר בין המחשב לטלויזיה בכבל VGA ואז להגדיר בתכנת הבקרה של כרטיס המסך במחשב הנישר שהטלויזיה תראה פלט מהמחשב. זה יכול להיות בכל מיני צורות תצוגה כמו DUAL VIEW או EXTENDED. אז אתה אמור פשוט לנגן את הסרט כאילו זה היה במחשב. אני מקווה שעניתי על השאלה.
אתה מוזמן לעדכן

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור