חיבור לפטופ ישן למסך LCD חדש

dardar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם.
אני שוקל לקנות TOSHIBA 37RV377 אך היא ללא כניסת USB שמאפשרת לראות סרטים (רק תמונות).
לטלוויזה יש יציאת VGA (בנוסף ל-HDMI , SCART).
בלפטופ הענתיקה שלי יש יציאת VGA (וגם S-VIDEO).
(הלפטופ הוא HP DV5000 שנקנה לפני כ-4 שנים)

ועכשיו לפואנטה,
מה בדיוק אני צריך כדי לחבר את הלפטופ לטלוויזיה כך שאני אוכל לראות סרטים באיכות HD?
האם החיבור הוא מ-VGA ל-VGA? או צריך מ-VGA ל-HADMI?
איזה כבלים אני צריך לקנות?

אשמח לכל עזרה כי אני ממש לא מבין בדברים האלו....
:)

עריכה:
קראתי את המדריך באתר , ויותר מפורט שם על כניסת DVI , אשר אין לי בלפטופ. ולכן יותר חשוב לי להבין לגבי כניסת VGA.

כמו כן, הבנתי ש-VGA לא מעביר סאונד. אז איך אני עושה זאת? לצערי אני לא רואה יציאה כלשהיא בלפטופ שמתאימה לכך.

נערך לאחרונה ב:

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
קודם כל ברוכים הבאים לפורום DTOWN, מקווה שתהנה פה.
אכן לפי איך שתיארת את המצב, הדרך היחידה לחבר זה כבל VGA ל VGA , אתה מחבר את זה מיציאת ה VGA במחשב לכניסת הVGA בטליוויזיה (בטליוויזיה זאת כניסה ולא יציאה). וכך אתה יכול לראות באיכות HD.

בקשר לסאונד אתה יכול לקנות כבל כזה, http://www.daganm.co.il/rec/302-כבל-PL-סטריאו-זכר-2xRCA-זכר,-1-5-מטר
שמתחבר ליציאת האוזניות במחשב, ומצד שני אתה יכול לחבר את זה לרסיבר

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
קודם כל ברוכים הבאים לפורום DTOWN, מקווה שתהנה פה.
אכן לפי איך שתיארת את המצב, הדרך היחידה לחבר זה כבל VGA ל VGA , אתה מחבר את זה מיציאת ה VGA במחשב לכניסת הVGA בטליוויזיה (בטליוויזיה זאת כניסה ולא יציאה). וכך אתה יכול לראות באיכות HD.

בקשר לסאונד אתה יכול לקנות כבל כזה, http://www.daganm.co.il/rec/302-כבל-PL-סטריאו-זכר-2xRCA-זכר,-1-5-מטר
שמתחבר ליציאת האוזניות במחשב, ומצד שני אתה יכול לחבר את זה לרסיבר

רק תיקון קטן, לא איכות HD אלא רזולוצייה HD

ב50 ש"ח אפשר לרכוש כבל VGA 1.8 מטר וכבל אודיו.

dardar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה. עוד שאלה....

סליחה על הבורות אבל לאיפה מתחבר הכבל של האודיו בטלוויזיה? יש לכניסה הזאת שם כדי שאני אבדוק במפרט של הטלווזיה? או שזאת כניסה סטנדרטית?

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
מדובר בכניסה סטנדרטית, או מה שנקרא "בננות" בטליוויזיה זה יהיה אדום ולבן במקום אדום ושחור. אבל אתה צריך לבדוק שלכניסת הVGA יש גם כניסה לאודיו (למרות שאני בספק שיהיה קיים)

dardar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
מדובר בכניסה סטנדרטית, או מה שנקרא "בננות" בטליוויזיה זה יהיה אדום ולבן במקום אדום ושחור. אבל אתה צריך לבדוק שלכניסת הVGA יש גם כניסה לאודיו (למרות שאני בספק שיהיה קיים)

לא כ"כ הבנתי.
מצד אחד אתה אומר שזה כניסה סטנדרטית, מצד שני אתה אומר שבספק שיהיה כניסה לאודיו.

מה אני מחמיץ?

ודבר שני , מה ההבדל בין שידור HD לרזולוציית HD? (אם כבר פתחתם את הנושא... :) )

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
סליחה, בכל כניסה בטליוויזיה יש כניסה שהיא כניסה לאות וידאו ויש כניסה לאודיו, נניח לכניסת AVI1 יש לך את החיבור הצהוב לוידאו ויש לך את החיבורים האדום והלבן לאודיו, בגלל זה אם אתה שם על AV1 אתה תראה תמונה וגם תשמע. אתה לא יכול לחבר כבל וידאו לכניסה אחת והאודיו לכניסה אחרת, כי במצב הזה אתה תראה ולא תשמע או תשמע ולא תראה. ולכן צריך שיהיה לך בנוסף לכניסת ה VGA , כניסת אודיו לערוץ הVGA . אני מקווה שהצלחתי איכשהו להסביר לך למה הכוונה (למרות שרוב הסיכויים שעכשיו אתה יותר מבולבל ממה שהיית קודם)

ובקשר להבדל, HD זה לא רק רזלוצייה, כלומר כשאומרים איכות HD יש פרמטרים נוספים שנכנסים לתמונה (תרתי משמע) כמו איכות הצבעים.

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
לכניסת VGA יש גם כניסת שמע ייעודית בצורת PL3.5 נקבה (כמו היציאה במחשב)...

dardar

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
דווקא די הבנתי....

אבל איך אני יודע אם יש כניסת אודיו ל-VGA? זה אמור להיות כניסה ליד? יש איזהשהוא סימן מזהה?

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
נכון זה אמור להיות ליד, אבל תבדוק גם את שאר החיבורים, הרי בכל כניסה כתובת לאיזה ערוץ היא מתייחסת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור