חזרתו של ה - DARTZEEL והמבחן האולטימטיבי למסנן חשמל DC

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
היום חזר ה - DARTZEEL CTH-8550 לסשן האזנה והדגמות. את השבת אני מנצל למיקסום יכולותיו ולשמיעה אינטנסיבית של תקליטים.

המכשירים של DARTZEEL כוללים ייצוב והשקעה רבים בשלב ספק הכח ומערכת החשמל הפנימית, אי לכך היצרן ממליץ לא להשתמש אתם במייצבי מתח, שנאים מבדלים, רג'נרטורים וכ"ו.

ואכן, מניסיון של השנתיים האחרונות, חיבור ישיר לחשמל של ה - CTH-8550 היה הטוב ביותר. חיבורו דרך מייצבים ושנאים מעולים, לכשעצמם, הוריד את הדינמיות, עימם קצת את הצליל, ולא נתן שום אפקט חיובי.

אבל מאז השנתיים האחרונות נוסף למערכת ההדגמה שלי מוצר ייחודי של ISOL-8 המסנן אך ורק DC. לא מסנן רעשים, לא כולל שנאי מבדל, לא מייצר זרם - רק מסנן DC.

היצרן, ניק פולסון, מסביר שזרם DC הנמצא על הקו (והוא תמיד שם, גם כחלק מהספקת החשמל, וגם כתוצאה מהפעולה של המערכת עצמה), גורם רוויה בשנאים ומזיק לצליל. לכן, בניגוד לכל מייצב או מסנן אחר, הוא ממליץ לחבר אותו, בטור,גם לפני מייצבים ומסננים, כדי לשפר את פעולתם.

המסנן הנמצא במערכת נקרא ISOL-8 SUBSTATION AXIS. טכנולוגיית ה - AXIS היא השם המסחרי של מעגל סינון ה - DC ומעגל זה גם "מושתל" בחלק ממוצרי הסינון האחרים של החברה כחלק אינטגרלי מהפילטרציה. עד היום שיפר מוצר זה כל מכשיר שחיברתי אליו - כולל, להפתעתי, את הביצועים של הרג'נרטור ( המייצר זרם נקי על ידי הפיכת זרם ה - AC מהקיר לזרם DC וסינתוז זרם AC חדש בצורת גל מושלמת) , דגם ISOL-8 POWERSTATION.

ה - DARTZEEL CTH-8550 חובר למקור אנאלוגי מצוין (פטיפון FLETCHER AUDIO עם זרוע GRAHAM וראש SHELTER), פונו סטייג' ASR BASIS EXCLUSIVE ורמקולים HANSEN THE KNIGHT. כל הכבילה היא מסידרת ORIGO של JORMA, כולל כבל החשמל.

ההשוואה היתה קלה ופשוטה - שליפת כבל החשמל והעברתו מה - SUBSTATION AXIS לתקע הייעודי בקיר.

התוצאות הן חד משמעיות - טכנולוגיית ה - AXIS עובדת, זאת גם במוצר של DARTZEEL' הכולל השקעה בלתי מתפשרת בייצוב חשמל בתוך ספק הכח הפנימי שלו.

הצליל קיבל תוספת נפח ואנרגיה בבאס, ה- LIQUIDITY השתפרה והטווח הדינמי השתפר. ההבדלים אינם דרמטיים, אבל ברורים, וזאת ללא שום פגיעה בשום פרמטר של הצליל.

לאחר לא מעט בדיקות של טכנולוגיית ה - AXIS, הבדיקה היום מוכיחה לי כי היא חסרת מגבלות ותשפיע בכל מצב ובכל קונפיגורציה של המערכת.

תמונות מצורפות

• DSCN5101.jpg
    DSCN5101.jpg
    KB 156.1 · צפיות: 445
נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור