חומרים ברמקולים לא דינמיים

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
ראיתי פה יותר משרשור אחד שנכנס לדיונים בנושא בחירת החומרים לתיבות כמו גם לאלמנטים ברמקולים דינמיים, יתרונות וחסרונות, משקל, קשיות וכך הלאה. ברור לי שרמקולים דינמיים הם הנתח המכריע בשוק אבל מתוך סקרנות, האם היו דיונים לגבי חומרים ברמקולים מסוגים אחרים? לצורך העניין שופרות, ריבונים וכו'?

הסיבה שאני שואל היא שמצאתי את הדיונים לגבי חומרים ברמקולים דינמיים מאד מעניינים גם אם (או בעיקר כי) לא היה לי מה לתרום שם (אפילו שאלות) ומאחר והם נתנו לי קצה חוט לחפש מידע נוסף במקומות אחרים.

למען הסר ספק, אני לא מתכוון להשתדרג לרמקול אקזוטי כזה או אחר, הסקרנות היא אקדמית בהחלט.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
גם אני לא מבין גדול בעניין , ולא בטוח בכלל שקופסה מתה זה נכון , היה לי בזמנו סונוס פאבר עם קופסה מנגנת שנשמע טוב ,
היום יש לי רמקול אחר שהוא עם קופסה מתה , שנשמע עוד יותר טוב ,
לגבי החומרים - מכל צד של הרמקול הנוכחי שלי יש פלטת ברזל מצופה עור באורך מטר וחצי ובעובי סנטימטר ברוחב 50 סמ, שתי הפלטות משמאל ומימים מהודקות ביניהם עם 4 מוטות הברגה מנירוסטה בעובי 2 סמ שמהדקות הקופסה לרוחב , גוף הרמקול בנוי מ MDF , בעובי 6 סמ בפנל הקידמי ו4 סמ בצידיו , המשקל הכולל כ 200 ק"ג , זהו !
לגבי הדרייברים , זהו רמקול קרמי ,כל הדרייברים של אקוטון , לא פשוט לבלוע הצליל הזה , אלא באם אתה אודיופיל קרוע ואז לא תחליף הכוון , אין ליטופים ויש צלילות גבוהה ,עניין של טעם .

נערך לאחרונה ב:

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
החומר האידיאלי התאורתי לממברנה יהיה אפס משקל סגולי וקשיות אין סופית. (גם הסליל צריך להיות אפס משקל) התיבה צריכה להיות "מתה" עם חומר מילוי שיבלע את כל הגל האחורי הנוצר בתוך התיבה...
המזל של היצרנים שיש היום כלי תכנה לסימולציות שנותנות תוצאות די טובות למציאות. בזה משתמשים יצרנים גדולים.
הבוטיקים מן הסתם מנסים חמרים שהם חושבים אינטואיטיבית שמתאים, עושים ניסיונות "ביד" ושומעים באוזן, כי אין להם היכולות והכלים שיש לקורפורטים הגדולים.
הבאסה שאין בעולם חומרים עם תכונות כאלה של אפס משקל וכו'.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
התיבה צריכה להיות "מתה" עם חומר מילוי שיבלע את כל הגל האחורי הנוצר בתוך התיבה....
אבל זאת תפיסה אחת בלבד, לא? יש אינספור רמקולים שבתיכנון שלם השתמשו בויברוץ של התיבה. פרואק, ליבינג וויס, WLM ובטח עוד מליון. והם נשמעים לא רע, אתה יודע.

אבל הבחור שאל על רמקולים לא דינמיים. ממה עשויה ממברנה של אלקטרוסטטי, נניח?

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
אבל זאת תפיסה אחת בלבד, לא? יש אינספור רמקולים שבתיכנון שלם השתמשו בויברוץ של התיבה. פרואק, ליבינג וויס, WLM ובטח עוד מליון. והם נשמעים לא רע, אתה יודע.

אבל הבחור שאל על רמקולים לא דינמיים. ממה עשויה ממברנה של אלקטרוסטטי, נניח?

צודק, יש רמקולים מווברצים. אני חושב שזו לא הגישה הנכונה (ואם זאת יש הרבה שאוהבים אותם). זו גישה של יצרני בוטיק מסוימים.
גם לא דינמיים בעצם צריכים את אותן תכונות של ממברנה אפס משקל וכו'. ולמנוע את הגל האחורי במופע הפוך שהורס את הגל הקידמי בעיקר בתדרים נמוכים, מה שלא כל כך קורה עם רמקולי פנל למיניהם בגלל המבנה שלהם (ואני אוהב צליל של רמקולים כמו מגנפלנר ואלקטרוסטטיים).

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
הממברנה באלקטרוסטטיים עשוייה מחומר פלסטי דקיק (מיקרונים - שאיפה לאפס משקל) מיילר, פולייסטר וכו.
בריבונים הרוב משתמש באלומיניום, (במשקל ממוצע 10% מכיפה של דום טויטר).

אם מישהו חושב שרמקול הוא כלי נגינה אז תיבה מווברצת היא הכיוון הנכון.
מי שיודע (חושב שיודע) מבין שרמקול הוא ממיר זרם חשמלי לתנועה מכנית, אם יוסיף או יגרע - לא ימלא את
תפקידו כראוי.
גם אם יצרן מציג את היצירה שלו כ"תיבה מנגנת" לא אומר בהכרח שהדבר נכון אם כי
זה עוזר למכירות.

R
(ורד)

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
מה לגבי שופרות? מערכות כ(ק)ריזה משתמשות לרוב בשופרות מתכת, רמקולים ישנים משתמשים בעץ בין אם בשופר בודד או כוורת, אני מניח שהמודרניים משתמשים בחומרים קרמיים? האם שופר "מנגן" או בעיקר מנווט את הצליל דרכו?

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
......למנוע את הגל האחורי במופע הפוך שהורס את הגל הקידמי בעיקר בתדרים נמוכים....
אתה מתכוון להתאבכויות ?
אכן צריך לשכך את הגל האחורי,
מתחת לתדר מסויים (אורך גל) לא נוצרות התאבכויות, אם תחשב גודל תיבה ממוצעת תראה שמדובר במאות הרץ ומעלה, אז תדרי ביניים ומעלה

R
(ורד)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור