חוויה מטורפת של ניסיונות עם ציוד

claudia5

אוהב את התחום
מעורבות
43
נקודות
28
קיימת קבוצת ווטסאפ בלי לעשות פרסום של חברים שרובם כנראה גם בפורום המצויין הזה של אוהבי התחום.
יום חמישי הגיעו אליי 2 חברים מהקבוצה לשפר את המצב של הסאונד אצלי.
חשוב לי להגיד שהסאונד בביתי טוב פלוס פלוס.
בחור הראשון שמו ליאור והבחור השני זה רועי שגרר איתו ציוד רב מאוד כדי לשחק ולשלב עם הציוד שלי .
בשלב זה נדבר על הסטראו ,יש לי מגבר קמברידג ,רמקולים מדפיים של חברת neat סטרימר של אונקיו, וחיוות זול מאוד.
תחילה שמענו שירים קבועים במערכת הקיימת...

ואז הוספנו משכחים שלא ברור אם לי אישית שינו או לא אבל נתנו תחושה שכן שינו משהו לטובה.
חיברנו במקום הrca הסיני הקיים ,כבל של חברת chord דגם קוברה פלוס, מיד קפיצה באיכות .
חיברנו כבל חשמל של פורמן למגבר ...אני ורועי הרגשנו שוני קטן ,כמו נקי יותר,ליאור לא חש את השינוי.
החלפנו rca לכבל כסף יקר יותר ,סאונד חוזר אחורה לרמה של הכבל הסיני.
מחברים לרמקולים monster z1r שמיד מקפיץ את האיכות בשילוב עם rca chord cibra plus.
עולים ברמת הכבל רמקולים לכבל של חברת oehlbach סאונד חוזר לאיכות של הכבל הסיני.
עושים משחקים עם כבלים rca של חברת טלריום סאונד לא מרגש .
מחליפים כבלים של רמקולים במחירים של 7000 זוג כבלים....מוסיפים כבל חשמל גם לסטרימר ועוד מלא משחקים.
בסוף אחרי 4 שעות של משחקים ושילובים השילוב הטוב ביותר היה בציוד הפחות יקר,שמענו כבלים של 7000 שקלים,2500 גם rca וגם כבלי רמקולים ,חלקם נשמעו כמו הכבלים הסינים שרכשתי בזול יחסית.

חשוב לציין שרועי לא עובד בתחום אבל הוא פאנט כמו רוב חברי הפורום,ויש לו אוזן רגישה מאוד.
בסוף הגענו למה ששלושתנו אהבנו, צמרמורת,שקט,הפרדה עומק...חלום של סאונד.
תודה ענקית לליאור ורועי שבזבזו חצי יום של ויכוחים ,ניסיונות ,גרירת ציוד רב ועוד...

עכשיו אני מנסה להשיג את הציוד השונה כי רובו כבר לא מיוצר.
בקולנוע ביתי הקפיצה הייתה גדולה יותר

חזרה למעלה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ככה לא בודקים...
אין שום משמעות למה ששמעתם.
צריך זמן לבדוק רכיב או כבל. לפחות יום מרגע החיבור שלו

claudia5

אוהב את התחום
מעורבות
43
נקודות
28
ככה לא בודקים...
אין שום משמעות למה ששמעתם.
צריך זמן לבדוק רכיב או כבל. לפחות יום מרגע החיבור שלו

4 שעות רצופות של סטראו ...3 דעות שונות לשירים זהים תחילה...כמעט תמיד הרשמים היו אצל כל השלוש זהים...כמעט
המסקנה האישית שלי הייתה שברגע שיש שידוך טוב בין מגבר ורמקולים אז יש משקל משמעותי מאוד לאביזרים הנוספים כמו כבלי חשמל,רמקולים ,משכחים ,RCA.
כאשר הציוד הוא טוב השינויים של כל רכיב מאוד מורגשים ,ובהחלט רכיב טוב של 100 שקלים יכול להישמע טוב יותר מרכיב של פי 10 ממנו ויותר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רכיב או כבל אינו נשמע (גם אם עבר ברייק אין) בשעות הראשונות לאחר החיבור כמו שיישמע אחרי יום יומיים שבועיים מהחיבור.
לא קשור לכמה עולה וכמה יקר או כמה זול

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
רכיב או כבל אינו נשמע (גם אם עבר ברייק אין) בשעות הראשונות לאחר החיבור כמו שיישמע אחרי יום יומיים שבועיים מהחיבור.
לא קשור לכמה עולה וכמה יקר או כמה זול
זה נכון ולפי ניסיוני זה רק משתפר עם הזמן.
לא נתקלתי (או שאני לא זוכר...) בכבל שתחילה נשמע פצצה ואחרי יום או כמה ימים נשמע רע.
מה שכן, יש כבלים שבהאזנה ראשונית עושים אפקט וואו אבל אחרי זמן מבינים שזה לא נכון, שזה לא צריך להישמע ככה ולאפקט הוואו יש מחיר.
ארז

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
זה נכון ולפי ניסיוני זה רק משתפר עם הזמן.
לא נתקלתי (או שאני לא זוכר...) בכבל שתחילה נשמע פצצה ואחרי יום או כמה ימים נשמע רע.
מה שכן, יש כבלים שבהאזנה ראשונית עושים אפקט וואו אבל אחרי זמן מבינים שזה לא נכון, שזה לא צריך להישמע ככה ולאפקט הוואו יש מחיר.
ארז
שיפור הוא תלוי מערכת. אותו כבל עשוי עם הזמן לתת שיפור במערכת מסויימת ודירדור במערכת אחרת.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
כמה מילים לגבי הסשן הזה:
זה נחמד וזה כיף אבל צריך להיזהר לא להסיק מסקנות נמהרות...
מה שחוויתם נכון לגבי אלה ששמעו בסטאפ הנתון הזה ובאקוסטיקה הנתונה.
גם לי היה כבל רמקול מכסף של vdh שקיבלתי אותו יחד עם רכישה של פאואר ביד 2 והוא פשוט לא ישב טוב עם הסטאפ שהיה לי בזמנו.
כאשר הוחלפו כמה רכיבים אותו כבל מכסף השתלב מצוין.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לפי ניסיוני הגברה של קמברידג' מתיימרת להיות ניטראלית אבל התוצאה שאני שמעתי עם הגברה שלהם זה סאונד רזה ואפילו שטוח.
לכן אני לא מופתע שכבל רמקולים של מונסטר דגם z1 (שהיה לי פעם) עושה טוב לסטאפ כי הוא נוטה לנפח הסאונד, מדגיש בעיקר באס ומיד.
יש לי תחושה שאפשר להוציא הרבה יותר מהרמקולים neat (זה הדגם עם הטוויטר בחלק העליון של הרמקול ?) עם הגברה איכותית יותר.
אם תשדרג את ההגברה אני מניח שתשמע שהכבל z1 מנפח את הסאונד ותרצה להחליף גם אותו.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שיפור הוא תלוי מערכת. אותו כבל עשוי עם הזמן לתת שיפור במערכת מסויימת ודירדור במערכת אחרת.

מודה שטרם נתקלתי אצלי בתופעה הזאת אבל אני זוקף את זה לזכותו של מי שמלווה אותי בתחום כמה שנים טובות והעצות וההכוונה שלו כנראה מנעו ממני מלעשות טעויות כאלו....
ארז

claudia5

אוהב את התחום
מעורבות
43
נקודות
28
הרמקול הוא neat momentum sx3i

claudia5

אוהב את התחום
מעורבות
43
נקודות
28
אין צורך לחפש כל הזמן. למזלי השילוב טוב מאוד לאוזניי ועכשיו ננסה לרכוש את האביזרים הנוספים שהביאו את הציוד שלי לסאונד מושלם לאוזניי.
אתה יותר ממוזמן לקפה להתרשם ולתת נקודות לשיפור או פשוט לשמוע מוסיקת סטראו בכיף

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
האמת
מגניב....

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אין צורך לחפש כל הזמן. למזלי השילוב טוב מאוד לאוזניי ועכשיו ננסה לרכוש את האביזרים הנוספים שהביאו את הציוד שלי לסאונד מושלם לאוזניי.
אתה יותר ממוזמן לקפה להתרשם ולתת נקודות לשיפור או פשוט לשמוע מוסיקת סטראו בכיף

מה שטוב לך זה מה שחשוב.
רק הצעתי לך לבדוק שילוב אחר לפני שאתה רוכש אביזרים נוספים שישלימו עבורך את חווית האזנה בסטאפ הנוכחי כי אתה עשוי לגלות שאותם אביזרים משלימים (כמו גם הכבל מונסטר...) מנסים לחפות או לפצות על שילוב לא כל כך מוצלח.
אני גיליתי את זה אצלי כאשר האזנתי למערכות אחרות וזה נתן לי רפרנס להשוואה.
ארז

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
עזוב אותך מכבלים ומשככים כרגע
שדרג את המקור וההגברה
אין טעם להשקיע באלקטרוניקה שלך

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור