חדש: lavardin הגברה אקזוטית במחירים מפתיעים

מאסטרו אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
338
נקודות
83
logo.jpg

לברדין, יצרנית הגברה טרנזיסטורית האקזוטית מצרפת
מגיעה סוף סוף לישראל

מכירים את הקלישאה "המגבר שווה כפול מחירו" ? בטוח שמכירים. ובכן, במקרה של לברדין
זה פשוט נכון. וגם יותר מזה.

בשקט בשקט חברת הבוטיק הצרפתית הותיקה מייצרת ליין הגברה הי אנד מהמשובחים
והאקזוטיים ביותר על הפלנטה. כל זאת במחירים הייתי אומר ממש מוזרים!

כבר כמה שנים אני בקשר עם לברדין, בודק מתי יוסיפו שלט רחוק למגברים המשולבים
ולקדם מגברים. לפני כשנה וחצי נפגשתי אנשי החברה בתערוכה מינכן והתרשמתי. לעזאזל
השלט. מגברים שנשמעים ככה ובמחירים כאלה צריך לחטוף. יהיו גם לא מעט חסידי שלטים
שיחשבו פעמיים ושלש אחרי שישמעו. חוצמזה, יש גם מגברים ומונו בלוקים עבורם כמובן השלט
לא רלוונטי (ללא קדם). אז מה יש לפחד ? אף פעם לא הבאתי ציוד בגלל עיצוב או נוחות שימוש.
סאונד בלבד. חוצמזה, במערכת מאוזנת בקושי נוגעים בווליום. אם כבר אז לוחצים pause.
במערכת הפרטית שלי אין שלט כבר עשר שנים משיקולי סאונד. האלגרי של טאונשנד נמכר כאן
יפה מאוד ומחליף מכשירים עם שלט בלי בעיה.

בראשית ברא...

פרק א: הבטחה גדולה שנגדעה באיבה
לפני כעשרים שנה, בכפר קטן בצרפת, ישב לו מהנדס אלקטרוניקה גאוני ותכנן מגבר טרנזיסטורי
חדש ומהפכני. המגבר היה מבוסס על ספק כח מיוחד במינו (התמחות צרפתית ידועה) וטכנולוגיה
חדשנית לביטול החתימה האלקטרונית ("זכרון") מרכיבי ההגברה (זרם אלקטרונים מותיר מעין נתיב
בחומר המוליך).

המגבר החדש Model IT יצא לשוק ועורר רעש גדול. אולם מה שהתחיל בצורה כה מבטיחה נגדע
עד מהרה באופן טרגי. המהנדס הגאוני מצא את מותו בתאונת דרכים ולקח את הסודות המקצועיים
אל הקבר. דבר לא תועד והחברה נותרה עם מגבר מדהים אך יתום ובלי עתיד. או ככה לפחות חשבה...

פרק ב: רסטורציה ופריחה מחודשת
המפיץ האנגלי של לברדין סירב לוותר על היהלום שהיה ברשותו. בעזרת המון עקשנות ומוטיבציה
הביא לבסוף לשחזור מושלם של הטכנולוגיה ע"י תהליך מייגע של reverse engineering. מאז אותו
רגע הסיפור באמת הפך לאגדה. המגבר חזר לשוק ועד מהרה יצאו מודלים חדשים ומשופרים. החברה
התמקמה בקצה האקוזטי של ההי אנד ויש לה חסידים מושבעים רבים ברחבי העולם. החברה עובדת
ולא מברברת. מעט מאוד שיווק. בעיקר מפה לאוזן.

אז מהי בעצם ההגברה של לברדין?

לברדין מציעה שני דגמים של מגבר משולב IS ו IT ולשניהם יש גם גירסת רפרנס. שני דגמים של
קדם מגבר, שלשה מגברי סטריאו ומונו בלוקים. הספקי המגברים נע בין 45 ל 55 וואט ל 8 אוהם. נשמע
מעט אבל אל תתנו לנתון הזה להטעות אתכם. מדובר בעוצמה גדולה מאוד שמסוגלת להניע רמקולים
גדולים בשליטה נהדרת ובדינמיקה מדהימה (מנסיון שלי על Brodmann VC7, VSA VR-7 ו Isophon
Arabba).

המגברים קלי משקל ובעלי מראה מינימליסטי אך מוקפד ביותר. על הפנל הקדמי תמצאו כפתור ווליום ובורר
ערוצים. מתג ההפעלה מלפנים או מאחור (תלוי במודל). פנים המכשיר הוא ההיפך הגמור של החוץ. מדובר
בטכנולוגיה מתקדמת, יחודית ובלעדית, בחלקה אף סודית.

1. Memory Free - ביטול החתימה האלקטרונית ברכיבים.
התוצאה - צליל זורם, חלק ועשיר מאוד.

2. ספקי כח אולטרה נקיים, חזקים ויציבים.
התוצאה - א. יכולת להחזיק רמקולים קשים ב. צלילות ודינמיקה יוצאי דופן.

איך זה נשמע?

שילוב נהדר של ההגברה הטרנזיסטורית והמנורתית הטובות ביותר ששמעתם. נקיון צליל ופירוט ברמה
גבוהה ביותר, רקע שחור והמון אוויר בין הכלים. והחשוב מכל: דינמיקה נהדרת וצליל עשיר מאוד.
מכל אלה מתקבלת חוייה אותנטית ומשכנעת מאוד של מוסיקה חיה (במובן הזה מזכיר מאוד את Lamm).
עושר טונלי משכנע בלי שמנוניות ועיבוי "מוסיקליים" שבעצם צובעים ומסתירים פרטים.

נסיון ראשון עם עם IS REFERENCE

is_ref.jpg

ה IS REFERENCE הוא מגבר משולב בן 45 וואט, גירסת הרפרנס של ה IS. בערך 17000 ש״ח בצרפת.
כשהגיע חיברתי אותו מיד לרמקולים Brodmann VC2. כמה דקות האזנה והלסת החלה להישמט...
השילוב הטוב ביותר ששמעתי לרמקול עד כה. באמת חלום. מדקה לדקה ומדיסק לדיסק החווייה רק הלכה
והתעצמה. מעל כל המעלות האודיופיליות הרמקולים ניגנו בנינוחות מטורפת. הכל יצא דינמי וברור לחלוטין
בכל רמת ווליום. ושוב, העושר הטונלי והזרימה פשוט נפלאים. שוב התחוור לי מדוע אני כל כך אוהב את
הרמקולים האלה. אין עליהם.

VC7 - מבחן שרירים או "וואו מה זה הדבר הזה" ?

לפני שנתיים כשחקרתי את JC איש לברדין במינכן על המגברים הוא התעקש שה IS הקטן, (7 ק"ג,
45 וואט להזכירכם), מסוגל להניע את הרמקולים הקשים ביותר של B&W. כמובן שזה נשמע לי תמוה ואפילו
שחצני. לפני כמה ימים כשהאזנתי לו עם ה VC2 נזכרתי בהכרזה הזו ולקחתי את המגבר הביתה אל ה VC7.
רמקול גדול עם שש יחידות, יורד ל 2.6 אוהם. כבר בצליל הראשון התחוור לי שעד כה שמעתי רק רמז ליכולותיו
של המגבר. את ה VC7 הפעלתי כבר עם מגברים עד 800 וואט ל 4 אוהם. תוצאה כמו עם ה 45 וואט של
הלברדין עדיין לא שמעתי. המגבר נתן תחושה של אינסוף כח. לא רואה בכלל את הרמקול. הבס התחתון יצא
הדוק וברור באופן שמעולם לא שמעתי קודם. והצליל, אוי הצליל! למות מיופי! מימי לא שמעתי את הרמקול שלי
מנגן ככה. דבר ראשון רציתי לשים את המגבר בכיס ולטוס לפרופ' האנס דויטש בזלצבורג כדי להשמיע לו את
הפלא הזה. הוא בטח לא יכיר את הרמקול שלו! זאת היתה המחשבה הראשונה שלי. אם ככה זה נשמע אם
ה IS, איך זה ישמע עם ה IT ועם ה IT-15 המהולל?
עיקר שכחתי. וואו מה זה הדבר הזה? צעקה זוגתי מהחדר השני חמש שניות אחרי שהפעלתי את המערכת.

חלפו כמה שבועות ואני שומע ומשמיע קצת את ה IS REFERENCE בחדר התצוגה. כל מי ששמע נפעם.
מחכים בסבלנות. לפני כמה ימים הגיעו סופסוף שלשה דגמים נוספים לתצוגה:
Model IS - מודל הכניסה של ליין המגברים המשולבים.
Model IT - המגבר המשולב הקלסי של לברדין.
Model AP250 - מגבר דו ערוצי הבכיר בליין.

ההבטחה קוימה - התרשמות מהמודלים החדשים

it.jpg

Model IT עושה כל מה שעושה ה IS REFERENCE אבל בעוד יותר שליטה ואוטוריטה. עשרה
וואט של לברדין שקולים למאה. לפחות כך זה נשמע. מומלץ לרמקולים תובעניים.
זהו כאמור המגבר הראשון שהוציאה לברדין והוא ברמה כזאת שאפשר לחברו לרמקולים הי אנד
קצה ללא שום בעיה. לא תרגישו פשרה בהיותו מגבר משולב.
מחיר לצרכן: 31000 ש״ח

AP150.jpg

את ה AP150 מגבר דו ערוצי בחנו על שתי מערכות מעולות. בראשונה לעומת מונו בלוקים בעלות $34000
ובשניה מול מגבר אחר בעלות $17000. ההשוואות לא היו מאוד ארוכות ומעמיקות אבל בכל זאת משמעותיות.
הייתי מוכן לשלם כדי שכל מי שקורא כאן יהיה נוכח. צריך להדגיש במיוחד את איכות הצליל הנהדרת
שהציג הלברדין. שמענו אותו גם בשילוב עם האלגרי (הקדם הפסיבי של טאונשנד - מה שהביא לעוד
הזמנה אחרי השוואה מתסכלת לקדם נורות של $16000). מדובר באמת בחבילת הגברה יוצאת דופן.
מחיר לצרכן: 31500 ש״ח

is.jpg

Model IS קטן אבל ממזר גדול. ב 13000 ש״ח אין לי ספק שאין בנמצא מגבר שמתקרב אליו.
הי אנד נהדר במחיר מצחיק. שלבו אותו עם רמקול מדפי או רצפתי במחיר דומה ויש לכם מערכת
מענגת במחיר שכל אחד יכול לעמוד בו.

קראו עוד על הטכנולוגיה המיוחדת של לברדין.

פרטים נוספים על היצרן וקו המוצרים באתר מאסטרו אודיו.

group.jpg

נערך לאחרונה ב:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
עופר כל הכבוד
עוד מוצר איכותי מבית שחורי
בהצלחה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור