חדש בתחום הצילום, צריך המלצה למצלמה + עדשה

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

אני חדש בתחום הצילום.
מחפש לקנות את המצלמה המקצועית הראשונה שלי.
השימושים שלי יהיו צילום עצמים דוממים לצורך קידום מוצרים, צילומי משפחה ונופים וגם אשמח לאופציה של צילומי וידאו שאני מאמין שיהיו במידה פחותה מהסטילס.

התקציב יהיה באזור ה 4000 שקל (גמיש).
אשמח להמלצות.

תודה לעוזרים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כאשר מדברים על רצון לוידאו צריך להבין שרוב מצלמות ה DSLR לא טובות לכך מכמה סיבות
מצלמות ניקון ממש לא טובות באוטופוקוס בוידאו, קנון מאפשרת זאת בדגמים מסויימים, אבל צריך עדשות מתאימות (שעובדות עם פוקוס STM או NANO) כדי שהפוקוס יראה חלק. מעבר לכך להחזיק מצלמה DSLR עם עדשה ביד לצילום וידאו זה לא הכי נוח.

היות וכך אני כול להמליץ לבדוק מצלמות ללא מראה - אופציות אפשריות הן

פוג'י X-T20 עם עדשת קיט 16-50 או 15-45 - מדובר על מצלמה עם חיישן מעולה, אבל עדשת קיט (שהיא לא רעה) אבל עדשות נוספות יהיו יקרות
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=936587

מצלמות סוני A6000 עם עדשת סוני 18-105 - עדשה נהדרת מצלמה קצת ישנה, אבל עדיין חיישו גדול כמו של DSLR
אנשים פחות אוהבים את הדגם הזה בגלל תפעול פחות נוח, אבל עדיין סט שמוציא תמונת נהדרות

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869797

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886684

פנסוניק G85 עם עדשת 12-60 - חיישן קצת יותר קטן, אבל עדיין סט מעולה ואיכות תמונה נהדרת
רכישה מחו"ל (מאמזון) הרבה יותר זולה במקרה הזה מרכיה בארץ (בדרך כלל המחיר בארץ משתלם)
https://www.amazon.com/gp/product/B06XHC5H9V/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AXCB29L39I26U&psc=1

Order Summary
Items: ILS 3,142.40
Shipping & handling: ILS 177.27
Total before tax: ILS 3,319.67
Estimated tax to be collected: ILS 0.00
Import Fees Deposit: ILS 719.70
Order total: ILS 4,039.37

בהקשר של DLSR אז מצלמת קנון 77D עם עדשת 18-135 STM יכול להיות סט חביב, איכות החיישן זהה לזה של פנוסניק (הקטן יותר).

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940009
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834670

איזה כיון נראה לך?

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על התגובה,

הכיוון נשמע לי טוב.
הנטייה היא שלי היא ללכת על מצלמות ללא מראה, מכיוון שכן חשוב לי איכות התמונה מי לדעתך מבין ה3 יתנו את איכות התמונה הטובה ביותר? ואיך איכות התמונה שלהם תיהיה בהשווה למשל לקנון D5600? שגם היא הייתה אופציה מבחינתי אבל בגלל משקל כולל עדשה ווידאו פחות איכותי ירד כרגע מהפרק.

בנוסף כדי לא לפגוע באיכות הוידאו חשבתי להוסיף למשוואה גם את sony a6300, למרות שפה תיהיה לזה קפיצה במחיר בגלל מחיר העדשות, מה דעתך?

לגבי ה פוג'י X-T20 איך תיהיה הקומבינציה שלה יחד עם עדשת w/XF18-55mmF2.8-4.0 R לעומת שאר העדשות שהצעת איתה? האם זה עונה לדרישות שלי?

תודה מראש לעוזרים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שאתה אומר קנון D5600 אתה מתכוןן לניקון, אז אני מאוד אוהב ניקון, אבל לוידאו לא הייתי לוקח אותה.

הייתי אתמול באמת שיחה על הנושא הזה עם חבר שמבין טוב בצילום: כל צלם חובב שרק מתחיל וחושב על מצלמה ראשונה שלו מתחיל שהוא רוצה מצלמה עם איכות התמונה הטובה ביותר ועד כמה הם מפספסים את העיקר.

לדעתי מצלמות ללא מראה כמו פנסוניק ואולימפוס הן יופי של מצלמות עם מבחר עדשות נהדר עם יכולות תפעול נוחה ופניסוניק ממש מובילה תחום נוחות המשתמש. החבר רכש לא מזמן מצלמת אולימפוס OMD-EM-1 II שהיא ממש לא דגם זול ועדיין יש לה חיישן שהוא קטן מזה שיש למצלמות ללא מראה של סוני או פוג'י וכן מול מצלמות DSLR. היות ולדעתו איכות תמונה של המצלמה מספקת אותו מעל הראש ויש מצלמה הרבה מאוד יתרונות שחשובים לו יותר מכך שהוא יכול לקבל עוד קצת איכוןת תמונה או יכולת לצלם בערכי ISO גבוהיים יותר.

סתם הערה למחשבה.

מצלמות פוג'י יש חיישן מעולה שמספק איכות תמונה מוצלחת ובדגם ה X-T20 יש הרבה יוכולות שליטה עם לחצנים רבים, המצלמה מרגישה קצת פלסטיק ותפעול קצת מוזר (לאחר זמן לימוד אפשר ללמוד לחיות איתה טוב מאד), הנושא שעדשות זום של פוג'י לא ממש זולות, טובות, אבל לא זולות (יש מבחר עדשת פריים ללא טווח זום יפה שרבים מחובבי פוג'י רכישם עדשות אלו). בהקשר של עדשת 18-55 F2.8-4 היא עדשה טובה וכן יש גם כן את עדשות 18-135 שגם טובה ויספקו איכות תמונה נהדרת, אבל הן לא עדשות זולות כלל.

בהקשר של סוני A6000 היא דגם ישן (עם חיישן קצת ישן, עדיין חיישן לא רע), ה A6300 היא דגם חדש עם מערכת פוקוס חדשה וחיישן חדש ומוצלח יותר וכן יש שיפור מאוד באיכת הוידאו מול A6000, היא גם יקרה יותר בהתאם.
עדיין מודבר על מצלמה קטנה (באמת קטנה למחרים) ועם מספק לחצים ויכולות שליטה לא מדהימים ויש שזה מרגיש להם לא נוח - עדשת סוני 18-105 F4 היא עדשה מוצלחת, לא זולה ולא קטנה וגם לא קלה, אבל עדשה טובה ויחד עם A6300 תספק באמת תמונות מעולות (גם בוידאו).

הבעיה עם סוני ועם פוג'י שמי שרוצה לרכוש עדשות זום נוספות צריך להבין שזה לא יהיה סיפוק זול (יש עדשות פריים במחיר שפוי וכן אפשר לבודק נושא של עדשות ידניות, אבל זה למכורים שרוצים לכוון פוקוס וגדול צמצם בצורה ידינית).

לא הייתי פוסל את הפנסוניק למרות שיש לה חיישן קטן והיא מספקת איכות תמונה קצת (כן, רק קצת) פחות טובה בעיקר שמעלים את ערכי ה ISO בגלל נוחות שימוש וידאו ברמה הגבוהה ביותר, מגון עדשות גדול.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני רוצה למציג הבדל בין אתה תמונה בכמה מצלמות שונות

בבקשה תמונה זהה ב ISO 3200 שזה יחסית גבוהה

פוג'י X-T20
https://www.imaging-resource.com/PRODS/fuji-x-t20/FULLRES/XT20hSLI03200NR5D.HTM

סוני A6000
https://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6000/FULLRES/A6000hSL03200NR2D.HTM

סוני A6300
https://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a6300/FULLRES/A6300hSLI03200NR2D.HTM

פנסוניק G85
https://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-g85/FULLRES/G85hSLI03200NR6D.HTM

ניקון D5600
https://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d5600/FULLRES/D5600hSLI03200NR2D.HTM

עד כמה ההבדלים ברעש אתה רואה בתמונות - אל תתיחס לגוונים או גודל התמונה.

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה והסבלנות.

נתחיל מהסוף, אני באמת שלא מצליח לראות הבדלים בתמונה ששלחת מכל מצלמה אולי הגוונים טיפה שונים במיוחד במצלמות של סוני אבל מבחינת רעש כמעט ולי לא מורגש הבדל.

מהרשימה הקיימת ציצמתי ל 3 אפשרויות מובילות מבחינתי
פוג'י X-T20 יחד עם עדשה 18-55 F2.8-4 - מחיר 4300
סוני A6300 יחד עם עדשה סוני 18-105 - מחיר 5600
סוני A6000 יחד עם עדשה סוני 18-105 - מחיר 4100

איזה מבין האפשרויות בתמורה למחיר היית בוחר? האם יש הצדקה להוסיף את הפער לסוני 6300?

אשמח בנוסף להבין את ההבדל בין העדשות 18-55 F2.8-4 ל 18-135 שהצעת של פוג'י, באיזה סוג צילום משתמשים בכל אחת מהן?

נ.ב.
מקריאה על X-T20 הבנתי שברבעון הראשון של השנה אמור לצאת ה X-T30 שאמור להיות הדגם המוקטן של X-T3 , לדעתך הוא שווה המתנה של חודשיים?

תודה לעוזרים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
באמת ה X-T20 כבר נמצאת איתנו תקופת זמן ובאמת X-T3 יצאה לא מזמן, כך שאני ההתיחסות ל X-T30 כ X-T3 קטנה.
לא בממת חייב להיות קשר בין הדגם הבכיר שיוצר X-T3 לדגם הזול יותר X-T30 לא כל תוספות שהגיעו ל X-T3 מול X-T2 יגיעו ל X-T30.

לאחר שאמרתי זאת כמה נקודות נוספות שיוצא דגם חדש המחיר של הקודם נהפך להיות אטרקטיבי יותר ויכול להיות שאם ההפרש ביכולות קטן, אז שווה לרכוש את הדגם הקודם.
חושב להבין שדגם חדש יוצא כל פרק זמן ולא משנה איזה דגם אתה קונה, תוך רק זמן מסוים או לא יהיה החדיש יותר - זה לא טלפון זו מצלמה ולא כל חידוש נדרש לפעמים מודבר על אותו חיישן - אז שווה להמתין? תמיד שווה, בעיקר שדגם חדש ממש מעבר לפינה. אבל שלא נהפוך לממתינים בלבד :)

מעניין שלמרות שלא ראית הבדלים גדולים אתה עדיין לא חושב על הפנסוניק.

בהקשר של פוג'י
עדשת 18-55 זו עדשה של זום כפול שלוש לפי חישוב 55/18=3.05
עדשת 18-135 זו עדשה של זום כפול שבע וחצי לי חישוב של 135/18=7.5
כך שיש יתרון ל 18-135 בטווח זום, זה בא במחיר גבוהה יותר קצת יותר משקל וכן ללא צמצם גדול בטווח זום הרחב - יש יתרון לכאן ולכאן אני חושב שהיית מתחיל עם 18-55 ובעתיד אם יהיה צורך בזום רוכש עדשה נוספות.

בהקשר של הסוני A6300 יותר טובה ברבה נושאים מה A600 (פרט לגוף שחסרים לו לחצנים וחוסר נוחות שימושף שאת רוב זה היא לא שיפרה) - אם יש את התקציב אז בהחלט היא טובה יותר. אני לא יכול להגיד לך מה התקציב שאתה צריך להשקיע, אבל אם יש את הכסף היא בהחלט טובה יותר.

עדשת סוני 18-105 F4 באמת עדשת טובה עם טווח זום יפה (108/18=5.8) זה אולי לא נראה הרבה, אבל זה רוב טווח הזום שרוב האנשים צרכים בשימוש רגיל וגם יותר מכך. והיא תעבוד נהדר עם A6000 ובטח שעם A6300

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התשובה.

עשית לי סדר בעניין העדשות.
נראה לי שהדבר הכי נכון בשבילי לעשות זה להמתין חודשיים עם הרכישה ולראות מה מציעה הפוג'י xt30 אם תיהיה קפיצת מדרגה אולי יהיה שווה ללכת עליה ואם לא אז אני מניח שהמחיר של xt20 ירד מעט ויהפוך אותה לאטרקטיבית יותר.
בהקשר ל סוני A6300 יש קפיצה במחיר שכרגע אני חושב שזה אולי לקפוץ מעל הפופיק בטח שיכול להיות שה xt20 תספיק לצרכים שלי. בכל מקרה אני אקח גם אותה בחשבון.

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אולי בגלל שאני חדש בתחום אני לא ממש מבין עדיין לעומק את הדברים ומנסה ללמוד תוך כדי תנועה.
מבדיקות השוואה שעשיתי באינטרנט וביקורות על המצלמה עצמה לעומת שאר האופציות היא קיבלה פחות המלצות משאר הדגמים בדגש לנושא הסטילס.
גם בגלל שהחיישן קטן יותר והיא "רק" 16MP ששאר המצלמות הן 24MP גם היה שיקול (למרות שאולי זה לא נראה לעין ולא באמת נכון לתת לזה כזה חשיבות).
ראיתי גם באחד השרשורים בפורום שהבאת קישור לאתר שמסקר מצלמות, אומנם הציון הכולל שלה טוב משל השאר אבל בקטגוריית איכות התמונה הציון היה יותר נמוך בהרבה משאר הדגמים.
https://cameradecision.com/review/Panasonic-Lumix-DMC-G85
ובמחיר זהה ל X-T20 ו A6000 היה נראה לי שהן מצלמות עדיפות עליה.

אשמח שתתקן אותי אם אני טועה או מפספס פה משהו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אשמח לדעת על איזה ביקורות ברשת אתה מדבר,
אשמח לקישורים, יש מקומות אמינים ויש פחות...

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מתכוון יותר לכל מיני מבחני השוואה ביוטיוב / פורומים שונים בחו"ל שעושים למצלמות.
פרט לביקורות לא התייחסת לשאר הדברים שרשמתי, אשמח לשמוע ממך
שוב אני אומר אני חסר ניסיון בתחום שמנסה ללמוד ושלאוב מידע מאיפה שאפשר.

אגב, לגבי הדיל שהצעת מאמזון, אני חייב לציין שמדובר במוכר צד שלישי ולא באמזון עצמו כמוכר, אומנם המוצר נשלח דרך אמזון אבל על כל בעיה שתצוץ עם העדשה או המצלמה תצטרך להתמודד מול המוכר ולא מול אמזון, ככה שהכדאיות יורדת לדעתי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מבין מה שאתה אומר על המוכר באמזון.

בכל מקרה יש הרבה אתרים שעושים השוואות שחלקן כאמור רציניים וחלקם הרבה פחות, בקשר לפורמיים בחו"ל זה פורום עם אשנים עלי ידע ואנשים עם פחות, כמו בכל מקרה גם בנושא הצילום יש רבים שכותבים בפורמים על צייוד ללא שהיה ברשותם וללא ידע אמיתי וחיים על סמך נתונים יבשים.

להסיר ספק גם אני אישית לא החזקתי את כל המצלמות ביד שלי ובטח לא עם כל העדשות :)

בהקשל של פוג'י, הם הצליחו לייצר קבוצת גרופיים של הציוד שלהם שממש נעולים על המצלמות שלהן, אז יש רבים ברשת שממש, אבל ממש אוהבים את כל מצלמות פוג'י, בדרך כלל אנשים אלו בעלי ניסון בצילום ובמבינים בתחום. מצלמות פוג'י הן מצלמות בעלות איכות תמונה מוצלחת וכן חברת פוג'י מאוד ידועה בכך שהיא מקשיבה לציבור ומתקנת נקודות מדגם לדגם ואפילו מוציאה עידכונים עם תיקונים רבים, אבל עדיין למצלמה יש תפעול שהוא קצת שונה (רק צריך להיכנס לראש שלהם, שהוא מזכיר עבודה של פעם שרבים ממש אוהבים את זה, בגלל נוסטליגה), אבל חובבי צילום אלו הם לא אתה שאין לך את הניסון בצילום של פעם וקשה לי להאמין שאתה תוכל לחיות עם עדשות פריים שרוב חובבים של פוג'יי לדעי מצלמים כך (טוב, אין לי מידע מדויק על כך) וכאמור עדשות הזום של פוג'י לא ממש זולות (טובות מאוד אבל לא זולות).
אני לחלוטין חושב שפוג'י הן מצלמות מעולות, אבל רק רוצה לספק לך מידע שתוכל לרכוש את המצלמה ממצב של ידע.

דרך אגב, זו דעתי על X-T10 (על ה XT20 לא כתבתי)
http://www.dtown.co.il/articles/3654.html

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה

תאמין לי שאני לא גרופ של פוג'י ולא של אף חברה, כשהחלטתי שאני רוצה וצריך מצלמה מקצועית הייתי בטוח שזה יהיה ניקון או קנון כי זה מה ששמעתי שהכי טוב.
בסוף ההתלבטויות שלי הן על שאר חברות שלא כוללות את ניקון או קנון.
קראתי את הסקירה שלך על X-T10 ועושה רושם שדעתך אז (לפני 5 וחצי שנים) הייתה חיובית למצלמה, ותקן אותי אם אני טועה אבל נראה שחלק מהחסרונות שהצגת בזמנו במצלמה תוקנו ב XT20.

ולענייננו , ממה שאני שם לב מחיר העדשות האיכותיות יקר ברוב החברות ככה שאין מנוס מזה.

מה שכן לפי התגובות שלך נראה שאתה לא חושב שהבחירה בפוג'י היא הנכונה עבורי, אשמח להבין למה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קראתי את הסקירה שלך על X-T10 ועושה רושם שדעתך אז (לפני 5 וחצי שנים) הייתה חיובית למצלמה, ותקן אותי אם אני טועה אבל נראה שחלק מהחסרונות שהצגת בזמנו במצלמה תוקנו ב XT20.

כמו שכתבתי חברת פוג'י מקשיבה ומתקנת את המצלמות שלה.
כמו כן אני חושב שהמצלמה טובה, ובטח שה X-T20 טובה יותר.

ולענייננו , ממה שאני שם לב מחיר העדשות האיכותיות יקר ברוב החברות ככה שאין מנוס מזה.

למצלמות פנסוניק ואולימפוס ובטח של ניקון וקנון יש מבחר עדשות זום כולל עם צמצם גדול במחירים קצת יותר שפויים מה שיש לסוני או לפוג'י. אבל, כן, אתה צודק, עדשות איכותית לא יהיו זולות עבור שום מצלמה.

מה שכן לפי התגובות שלך נראה שאתה לא חושב שהבחירה בפוג'י היא הנכונה עבורי, אשמח להבין למה?

אני ממש לא נגד פוג'י - אני חושב שהן מצלמות טובות מאוד, אבל כמו שכבר כתבתי, אני רוצה לספק לך את רוב המידע שתוכל לקבל החלטה עם הידע.

להסיר ספק לכל מצלמה יש חסרונות בטח גל לפנסוניק וסוני, כמו גם ניקון וקנון
לדגמא:
חיישנים של קנון לא ברמה של המתחרים ומערכת הפוקוס שלהן ברמה נמוכה מול מה שהמקבילם המתחרים במצלמות הכניסה
שלהן, ניקון ממש לא עושות אוטופוקס בוידאו ....

אם הייתה בוחר דגם אחר אני חושב שהייתי צריך לספק לך את המידע גם על החסרונות שלו - לא כדי למנוע ממך לרכוש אותו כיד שתוכל לרכוש אותו לאחר שאתה ידוע את החסרונות שלו.

ובאמת אני חושב שאיכות התמונה של פוג'י מאוד מוצלחת ויש להם עדשות מוצלחות - מה גם שהמצלמות שלהן נראות נהדר ואני מכיר מספר חברים שעברו לצלם עם פוג'י ומאוד מאוד מרוצים.

roip27

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה

אני מעריך המידע שאתה מספק ואת החסרונות והייתרונות שאתה נותן עבור כל מצלמה.
כרגע אני חושב שה X-T20 הוא הדגם הטוב ביותר שאני יכול להשיג בטווח מחירים שלי ולצרכים שלי.
במיוחד טוב לשמוע שאתה מכיר אנשים שעברו לצלם בפוג'י והם מאוד מרוצים.

מבחינתי איכות העדשה לא פחות חשובה מאיכות המצלמה ואם אני מקבל מצלמה טובה עם עדשה איכותית ולא עדשה בסיסית או פשוטה, ושכל המכלול עומד בתקציב שלי ללא חרגיה זה מבחינתי הכי חשוב.
אני כרגע מחכה עם הרכישה כחודשיים עד שיצא הדגם החדש X-T30 כדי לבדוק את הכדאיות של X-T20 מול ה X-T30 במידה ויהיה פער שמצדיק את התוספת של הכמה מאות שקלים אעשה את זה ובמידה ולא אני מאמין שה X-T20 תיהיה זולה יותר מהמחיר שלה היום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור