באמת ה X-T20 כבר נמצאת איתנו תקופת זמן ובאמת X-T3 יצאה לא מזמן, כך שאני ההתיחסות ל X-T30 כ X-T3 קטנה.
לא בממת חייב להיות קשר בין הדגם הבכיר שיוצר X-T3 לדגם הזול יותר X-T30 לא כל תוספות שהגיעו ל X-T3 מול X-T2 יגיעו ל X-T30.
לאחר שאמרתי זאת כמה נקודות נוספות שיוצא דגם חדש המחיר של הקודם נהפך להיות אטרקטיבי יותר ויכול להיות שאם ההפרש ביכולות קטן, אז שווה לרכוש את הדגם הקודם.
חושב להבין שדגם חדש יוצא כל פרק זמן ולא משנה איזה דגם אתה קונה, תוך רק זמן מסוים או לא יהיה החדיש יותר - זה לא טלפון זו מצלמה ולא כל חידוש נדרש לפעמים מודבר על אותו חיישן - אז שווה להמתין? תמיד שווה, בעיקר שדגם חדש ממש מעבר לפינה. אבל שלא נהפוך לממתינים בלבד
מעניין שלמרות שלא ראית הבדלים גדולים אתה עדיין לא חושב על הפנסוניק.
בהקשר של פוג'י
עדשת 18-55 זו עדשה של זום כפול שלוש לפי חישוב 55/18=3.05
עדשת 18-135 זו עדשה של זום כפול שבע וחצי לי חישוב של 135/18=7.5
כך שיש יתרון ל 18-135 בטווח זום, זה בא במחיר גבוהה יותר קצת יותר משקל וכן ללא צמצם גדול בטווח זום הרחב - יש יתרון לכאן ולכאן אני חושב שהיית מתחיל עם 18-55 ובעתיד אם יהיה צורך בזום רוכש עדשה נוספות.
בהקשר של הסוני A6300 יותר טובה ברבה נושאים מה A600 (פרט לגוף שחסרים לו לחצנים וחוסר נוחות שימושף שאת רוב זה היא לא שיפרה) - אם יש את התקציב אז בהחלט היא טובה יותר. אני לא יכול להגיד לך מה התקציב שאתה צריך להשקיע, אבל אם יש את הכסף היא בהחלט טובה יותר.
עדשת סוני 18-105 F4 באמת עדשת טובה עם טווח זום יפה (108/18=5.8) זה אולי לא נראה הרבה, אבל זה רוב טווח הזום שרוב האנשים צרכים בשימוש רגיל וגם יותר מכך. והיא תעבוד נהדר עם A6000 ובטח שעם A6300