חדש בפורום, אשמח למעט הכוונה

• פותח הנושא Efioa
  • פורסם בתאריך

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
כפי שהכותרת מציינת, אני חדש בפורום (ובכלל בעולם הצילום).
מזה שנים שאני מעוניין ללמוד לצלם אך לצערי מעולם לא מצאתי לכך זמן, החלטתי שאם לא אקפוץ למים כעת זה לעולם לא יקרה. מצאתי את האתר במהלך שיטוט בגוגל, קיבלתי את הרושם שהקהילה כאן תומכת וקשובה, ולכן בחרתי להירשם.
לפני כחודש התחלתי להתנסות במצלמה דיגיטלית פשוטה שעומדת לרשותי (מצלמת אולימפוס ישנה מאוד, אי שם משנת 2005), וקראתי לא מעט מאמרים בסגנון 'צילום למתחילים'. אני מרגיש שאני מוכן לשלב הבא, שהוא לקנות מצלמה רצינית יותר (רפלקס) ולהתחיל לתנסות בה. הידע הטכני / מקצועי שלי מינימלי מאוד, אבל אני מעוניין לקנות מצלמה ברמה גבוה יחסית. אני לומד מהר למדי ומתכוון לקחת את העיסוק הזה ברצינות, אני לא רוצה לקנות מצלמה פשוטה כעת ובעוד שנה להשקיע סכום נוסף במצלמה חדשה, אני מעדיף כבר עכשיו לקנות מצלמה שמעבר לרמה שלי ולאט לאט להשלים את הפער. אני מעוניין לצלם צילומי נוף, חיות, פורטרטים ותקריב, כלומר תמונות סטטיות יחסית.

אשמח מאוד להכוונה בנוגע לקניית מצלמה, התקציב שעומד לרשותי הוא 4,000 ש"ח לערך, אני יכול 'לדחוף' קצת יותר למעלה, אבל לא בהרבה מעבר לסכום שנקבתי. נאמר לי ממספר צלמים מקצועיים שקאנון היא חברה מובילה בשוק, וגם המליצו לי על דגם ספציפי: EOS 700D. מביקורות שקראתי קיבלתי את הרושם שעדיף להשקיע סכום כסף נוסף ולרכוש 750D, שזה דגם טוב יותר. אשמח לשמוע את אתם חושבים על הדגם הזה, וכמובן גם על דגמים אחרים. אגב, שמתי לב שמספר הספרות של הדגמים יורד (700D, 70D, 7D), אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על מה זה מעיד. כמו כן, מהביקורות שקראתי הבנתי שכדאי היום לרכוש מצלמות 'פול פריים' ולא קרופ. האם זה נכון, ובכלל, מה ההבדל?

תודה מראש לעונים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוך הבא,

קנון היא באמת החברה שמוכרת הכי הרבה מצלמות, אבל זה לא אומר שמצלמות שלה הן טובות מאחרות
בתחום ה DSLR יש שתי חברות קנון כמובן וגם ניקון

הסדרות של קנון מסודרות שככל שיש פחות מספרים המצלמה מסדרה יקרה יותר
כך שבסדרת הכניסה יש את 1200D בסדרה הבאה יש כעת את ה 750D שהחליפה את ה 700D שהחליפה את ה 650D ו.
בסדרה הבאה ה 70D החליפה את ה 60D ובסדרה קרופ הבכירה ה 7D MII החליפה את ה 7D (כן קצת שונה המספור הסדרות הבכירות :) )

הסדרות של ניקון מסומנות שסדרת הכניסה יש את ה D3300 שהחליפה את D3200, סדרה מעל ה D5500 שהחליפה את ה D5300 (ליפנים יש בעיה עם המספר 4), סדרת הקרופ הבכירה יש את ה D7200 שהחליפה את ה D7100

אישית אני חושב שלא תמיד חייבים לרכוש מצלמה החדשה ביותר מהסדרה, עדיף לפעמיים לרוכש דור קודם - יותר מכך בעוד שנה יוצא דגם חדש ואז המחיר של מצלמה החדשה כעת יורד ואז שה אומר שהיא פחות טובה?

כך שה 700D עולה פחות מה 750D שמספקת יכולות מאוד דומות, כאשר ל 750D יש יתרונות בנושא בפוקוס בוידאו וכן בפוקוס בצילום דרך המסך (רוב משתמשי ה DSLR מצלמים דרך העיניית ואז יתרון של פוקוס מהיר יוותר דרך המסך פחות חשוב).

בגזרת הניקון אתה יכול לבדוק את ה D7100 שהיא כבר רמה אחרת (מקבילה ל 70D או ל 7D הבכירות יותר של קנון), יש לך חיישן מוצלח יותר מזה של הקנון ביכולת הטווח הדינמי ו ISO גבוהה.

למצלמות אלו הייתי מוסיף עדשה של טמרון אן סגימא 17-50 עם צמצם F2.8 עבור ניקון או קנון בהתאם למצלמה שבחרת. מדובר על עדשה עם צמצם גדול לכל אורך הטווח, עם איכות אופטית מוצלחת ומחיר סביר העדשות המקבילות של קנון או ניקון טובות מאוד אך גם יקרות - כצלם שחושב להעמיק בתחום אני לא חושב שאתה יכול לבחור עדשה ללא צמצם גדול.

אופציה אחרת זו רכישה של עדשה כמו קנון 18-135 או ניקון 18-140 ואז רכישת עדשה קבוע של 50ממ עם צמצם F1.8 כדי לקבל יכולת של צמצם גדול - אני פחות ממליץ על הכיוון הזה, אבל רבים לא יכולים לחיות ללא טווח זום גדול (למרות שאני מבין את הגישה אני היום ללא עדשה עם טווח זום גדול כעת לצרכים שלי, אבל אני לא יכול לחיות ללא התחום הרחב וללא עדשה עם צמצם גדול), אני הייתי מוסיף את טווח הזום הגדול אם יש צורך בהמשך עם עדשה נסופת.

כאמור אם ניתן לעשות זאת הייתי הולך על ניקון D7100 עם עדשת 17-50 F2.8 של סיגמא או טמרון עבור ניקון - זה יוצא קצת מעל התקציב שלך וחשוב להבין שבטח יהיה צרוך הסכום כסף נוסף, כרטיסי זיכרון, תיק, פילטר לעדשה ...

אני מקווה שזה נותן לך כיוון, ובטח תחזור עם שאלות נוספות :)

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
כרמי,
תודה רבה על הרצינות והיחס.
האם אלה המוצרים שאתה ממליץ עליהם:
מצלמה, עדשה.

ישנה שאלה אחת שפוספסה בפוסט המקורי. רשמתי שלאור ביקורות שקראתי, הבנתי שכדאי היום לרכוש מצלמות 'פול פריים' ולא קרופ (רוב המבקרים ממליצים, לדוגמא, על 5D ולא על 7D) . האם זה נכון, ובכלל, מה ההבדל? האם מצלמה זו היא פול פריים?
שאלה נוספת - רשום שהעדשה היא EX, מה זה בדיוק אומר? האם לדעתך עלי להשקיע סכום כסף נוסף ולהתעקש שהעדשה תהיה של ניקיון, או אפשר להסתפק בעדשה של חברה אחרת בלב שלם?
כתבת שהדגם הזה של ניקון מקביל ל70D, אם כך מדוע פשוט לא לרכוש קנון 70D (שעולה 200 ש"ח יותר)? האם לא שווה להוסיף סכום קטן יחסית בכדי לקנות קנון, או שגם ניקון היא חברה טובה מאוד, ובאותה הרמה.
שאלה אחרונה - האם תוכל להסביר בכמה מילים מהו פילטר לעדשה?

מעריך מאוד את הרצינות שלך. זה תחום זר לי ובלי הכוונה, בכינות, אני לא בטוח שהייתי מסוגל לקבל שום סוג של החלטה.
תודה שוב.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לקישורים כן על זה דיברתי, וקמרה מיה גם מקום טוב לרכישה.

בקשר למצלמות FF, אלו מצלמות עם חיישן עוד יותר גדול ממצלמות ה DSLR שדיברנו עליהן ולדעתי הן מסוגלות לספק איכות תמונה טובה יותר, אבל (וזה אבל יקר) מצלמות אלו יקרות יותר וגם דורשות עדשות איכותית יותר - היות ושטח החיישן גדול יותר נדרשת עדשה שמספקת חדות טובה לאזור גדול יותר וזה בא בתוספת משקל ומחיר בדרך כלל.
לדוגמה סט התחלתי ל FF מצלמת קנון 6D כ 5500 ש"ח עם עדשת 24-105 F4 כ 2700 ש"ח
לדוגמה סט התחלתי ל FF מצלמת ניקון D610 כ 5400 ש"ח עם עדשת G ED 24-85 כ 2000 ש"ח
- לדעתי יופי של סט להתחלה, אבל מעבר לתקציב

אפשרות אחרת זו מצלמה ללא מראה של סוני A7 עם עדשת קיט 28-70 בעלות של 7000 ש"ח יופי של חיישן בגוף קטן
עדיין מעבר לתקציב :)

אם וידאו הוא לא חשוב, מי אמר שקנון 70D מוצלחת יותר מניקון D7100?
להסיר ספק מדובר על שתי מצלמות נהדרות כל אחת עם היכולות שלה, יש מלחמת עולם מאוד גדולה ב DSLR קנון נגד ניקון ויש לכל אחת את היתרונות החסרונות שלה עם קהל מערצים משלה.

ואתה מוזמן לשאול עוד כמה שאלות שאתה רוצה

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
תודה שוב.
מצאתי סרטון שמבצע השוואה מקיפה בין הדגמים. מסקנתו של הצלם (דקה 30:40) היא שהניקון טובה יותר מבחינת איכות התמונה, אך בכל זאת הוא ממליץ לרכוש את הקנון בגלל אלמנטים כמו פוקוס, מסך מגע, מהירות צילום, וידאו וכד'. אין ספק שאקנה אחת משתי המצלמות, אצרך להקדיש לכך מחשבה. מצאתי בflickr מגוון תמונות שצולמו עם הD7100 ועם ה70D (עם עדשה 17 - 50), התמונות מרשימות מאוד בשתי המצלמות, קשה להחליט. קצת מאכזב לשמוע שבכל זאת מדובר במצלמה שנופלת לקטגוריה 'פחותה' (קרופ ולא פול פריים), אבל מצלמות פול פריים בהחלט לא בתקציב.
1. הזכרת מצלמה ללא מראה (סוני A7). למה מראה משמשת, ומה ההשלכות לשימוש במצלמה ללא מראה?
2. האם תוכל להסביר בכמה מילים מהו פילטר לעדשה? הזכרת שבנוסף למצלמה ולעדשה אצטרך לקנות גם פילטר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הוידאו הזה הוא מבחור רציני - יש לקחת בחשבון שה 70D מקבלת הרבה נקודות זכות בגלל יכולת הפוקוס במצב צילום דרך המסך וכן בנושא הוידאו מול ה D7100

היות ורוב משתמשי ה DSLR לא משתמשים בפוקוס דרך המסך אלה עובדים דרך העינית נקודה זאת פחות חשובה להם.
יש להבין שצילום דרך המסך של מצלמת DSLR כבדה הוא לא נוח כמו צילום דרך העינית ושמור לנושא הוידאו או לצילום עם חצובה - אז בדרך כלל מצלמים חפצים דוממים ואז מהירות הפוקוס פחות חשובה.

אני רק מעלה כאן את הנקודה, אני לא אומר שזה סיבה לא לבחור ב 70D שהיא מצלצה טובה - היתרון של ה D7100 הוא בטווח דינמי יותר טוב וביכולות ISO גבוהה, כך שתמונות שנקודות אלו לא מושפעות יהיה לציין איזו של מצלמה בעלת תמונה טובה יותר.

אתה אוהב לבדוק כנס לאתר הבא תבחר את המצלמות שאתה רוצה ותשווה תמונות ב ISO קצת יותר גבוהה מ 1600 או 3200 ותראה מה מתאים לך יותר (לא להתיחס לגווני התמונה זה ניתן לשינוי)

מצלמות DSLR הן מצלמות שרואים בהן בעינית אופטית דרך העדשה התמונה מגיעה לעינית דרך מראה ופריזמה, במצלמות ללא מראה אין אופטית (לחלקן יש עינית אלקטרונית), היות ואין עינית אין צרוך במראה לעלות את התמונה לעינית ומקבלים מצלמה יותר קטנה פיזית, גם המרחק של העדשה לחיישן קטן דבר שמקין את הפוקל של העדשה שעוזר לקבל עדשות יותק קטנות. כך שהיתרון של מצלמות ללא מראה זה הגדול הפיזי שלהן.

לסוני כמו גם לפוג'י יש מצלמות ללא מראה עם חיישן בגדול של מצלמות DSLR, כאשר סדרה A7 של סוני אפילו יש חיישן FF -שוב לא בתקציב שלך, אבל יש את סוני A6000 עם מהירות תגובה מעולה וחיישן זהה לזה שיש בניקון D7100 (ניקון משתמשת בחיישן של סוני). החיסרון של מצלמות סוני זה מבחר עדשות יחסית צנוע, אך אכותי ולא תמיד זול.

לפג'י יש גם כן מספק מצלמות מעניינות (כמו X-T10), עם מבחר עדשות שנחשב גם כן צנוע, אבל נחשבות טובות.

חברות פנסוניק ואולימפוס מספקות מצלמות ללא מראה עם חיישן קצת יותר קטן בגדול 4/3 '' (אינצ' ושליש) וחולקות עדשות בין החברות עם מחבר עדשות לא רע שניתן ללהשתמש בעדשות של שתי החברות. מצלמות אלו מספקות בדרך כלל איכות תמונה מוצלחת לגדול החיישן. מצלמות מסדרת ה OMD של אלימפוס או G7 ו GX7 של פנסוניק מאוד פופולאריות.

רבים מחובבי ה DSLR עוברים למצלמות כאלו בגלל המשקל הקל יותר.

קלחה הקידמי של עדשת המצלמה יכול לקבל מכות או שריטות ואז אין הרבה מה לעשות
פילטר UV בא להגן על העדשה מכך

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
כרמי, האם אתה יכול להמליץ לי על פילטר ספציפי? בדיקה העלתה שיש הרבה סוגים: UV, Polarizing, ND, וכד'.

כמו כן, אשמח לשמוע את דעתך האישית. אני נוטה לבחור בניקון מפני שהd7100 אמור להיות מוצלח יותר כשזה מגיע לתמונות, אבל המסך מגע שקיים ב70D נראה מאוד נוח. מה דעתך, האם מוצדק לוותר על הניקון רק בגלל היעדר מסך מגע?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כמו שציינתי צילום במצלמת DSLR מתבצע דרך העינית ובחירת ערכי צילום דרך לחצנים וחוגות המסך לא קשור לנושא הצילום עצמו ורבה צלים מגדירים אותו להיות שחור בזמן הצילום. מסך מגע נוח לתצוגת תמונות שינוי הגדרות כללי במערכת וכן בצילום דרך המסך - כך שלדעתי מסך מגע זה חשוב, אבל לא הנקודה שבגללה הייתי בוחר מצלמה או לא.

יש הרבה סוגי פילטרים לספק פתרונות למצבי צילום כאלו ואחרים - יכול להיות שהעתיד תרכוש כאלו, אני מדבר רק על פילטר הגנה על העדשה ואז משתמשים בפילטר UV, לא צריך אחד יקר כדי לרכוש פילטר בחנות מוכרת היות ויש זיופים של מוצר זה

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
בסדר, אז d7100 זו הבחירה המוצלחת.
אני לא בטוח בנוגע לעדשה, אולי שווה להשקיע סכום נוסף בעדשה קצת יותר רצינית? מצאתי באתר קאמרה מיה את הדגם הבא: Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC, בסכום כמעט זהה לSigma 17-50mm F2.8 EX DC. לכאורה עדשה 18-200 אמורה לאפשר לי לצלם תמונות תקריב מוצלחות יותר, לא? כרגע אין לי אפשרות לרכוש עדשה נוספת, כך שהפתרון זה לקנות עדשה אחת טובה, שתאפשר לצלם גם תמונות תקריב וגם תמונות סטנדרטיות. מה דעתך?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תרשה לי להיות קצת חצוף - עבור מי שמחפש עדשות עם טווח גדול כזה, אני מראש אומר לך לרכוש מצלמה זולה ואפילו לא DSLR פשוט חבל על הכסף - אבל אתה חבר הפורום, אז לך אני לא אומר זאת :)

טווח זום גדול בעיקר בעדשה זולה בא על חשבון איכות אופטית בנונית (במילים עדינות), אם אתה לא יכול לחיות עם טווח זום קצר של 17-50 עדשה מוצלחת, עם צמצם גדול לכל אורך הטווח, לדעתי צמצם גדול זה מאוד חשוב (צמצם גדול כבר אמרתי?)
אז אפשר בכיוון של ניקון ללכת על עדשת 18-140 שאומנם ללא צמצם גדול, אבל מספקת טווח זום יפה מאוד, עם איכות אופטית לא רעה.

כעת אתה בטח שואל את עצמך, למה צמצם גדול כל כך חשוב שבשבילו שווה לותר על טווח הזום?
אז זו שאלה נהדרת, צמצם גדול מאפשר לצלם לקבל עומק שדה רדוד, כלומר האוביקט המצולם בולט בפוקוס משאר התמונה שלא בפוקוס (יש שקוראים לך תמונה הקולנועית, היות ובסרטים נותים לעשות זאת כדי להדגיש אוביקטים), אין אפשרות לצלם אפקט זה ללא צמצם גדול. יותר מכך צמצם גדול גם מאפשר לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר היות וצמצם גדול מכניס יותר אור ואז ניתן לקבל מספיק אור לתמונה עם זמן חשיפה מהיר.

עבור מי שמחפש להתקדם ביכולות הצילום, לדעתי צמצם גדול זה נקודה חשובה בעדשה - לדעתי יותר מאשר טווח גדול, אבל זו דעתי

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
תודה על ההבהרה, לא ידעתי את זה. אשאר עם טווח 17-50m. השאלה היחידי שנותרה בהקשר הזה היא האם להישאר עם Sigma או להשקיע עוד סכום כסף בכדי לרכוש עדשה מקורית של ניקון. מה דעתך? האם התוצאה מצדיקה את המחיר?

שאלה נוספת - על איזה כרטיס זיכרון תמליץ? אם הבנתי נכון החברות המובילות הן Sandisk, Sony, אך יש כל כך הרבה דגמים. אני מניח שבשלב ראשון 16GB די והותר לצרכי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשת 17-55 של ניקון עולה מעל 5000 ש"ח אם אני זוכר נכון, כך שעד כמה שהיא טובה זה הפרש גדול מידי לדעתי, היות והסיגמא נחשבת עדשה טובה מאוד.

חברות ידועות של כרטיסי זיכרון הן Lexar, Sandisk, Transcend, silicon power, kingston, toshiba ועוד אבל יש הרבה מאוד זיופים של כרטיסי זיכרון, כך שכדי לרכוש ממקום אמין שיודעים מי מספק את האחריות - אחריות של חנות קטנה יכולה להיות נקודה חשודה. 16GM יכול להספיק (אם ההפרש לא גדול 32GB עדיף :) ) וכדי לרכוש כרטיס יחסית מהיר לפחות CLASS 6 (אבל אני לא חושב שיש פחות מהיר מכך היום) ועדיף גם יותר מהיר

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
כרמי,
מה דעתך על הכרטיס הזה? אני מניח שאקנה את כל הציוד במקום אחד, כנראה קארמה מיה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נראה יופי של כרטיס LEXAR חברה מאוד מומלצת וזה כרטיס CLASS 10
קמרה מיה מקום מוצלח - נראה שאתה בונה יופי של סט

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
תודה רבה על עזרתך. כמעט שם.
הסט כרגע כולל:
Nikon D7100
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC
Lexar Professional 32GB SDHC UHS-II X1000

שוחחתי אגב היום עם נציג של קאמרה מיה בכדי לוודא שהמצלמה זמינה במלאי. הוא המליץ לרכוש את Nikon D7100 DSLR Kit 18-140 VR, במקום או בנוסף ל Sigma 17-50mm F2.8 EX DC. לטענתו טווח הזום של הSigma יפגם בחווית הצילום, ולכן הוא המליץ לי לרכוש מצלמה עם קיט שיאפשר טווח זום רחב. לאור ההסבר שלך אני חושב שאשאר עם הSigma וצמצם גדול. אפקט bokeh זה משהו שאני רוצה להתנסות אתו.

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
כרמי,
צפיתי בלא מעט תמונות שנלקחו עם עדשת Sigma 17-50mm F2.8. התמונות כמובן לא גרועות, אבל בולט לעין שהעדשה לא כל כך חדה, ושאפקט ה'בוקה' לא מרשים במיוחד.

מה דעתך על Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM ART for Nikon?
טווח הזום אומנם קטן יותר, אבל מבקרים אומרים שהמצלמה חדה מאוד (והצמצמם גדול יותר). האם אתה חושב שכדאי לרכוש את העדשה הזו, או להישאר עם ה17-50mm?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע שלך, על חוסר החדות - אתה יכול להציג קישורים
אני רק רוצה לציין שגם אני יודע לצלם גרוע עם כל ציוד אם נדרש :)

בכל מקרה הסיגמה 18-35 F1.8 באמת עדשה מעולה לכל הדעות, השאלה האם היא נכנסת לך בתקציב והאם היא לא מספקת טווח זום קצר מידי

Efioa

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
אני פשוט קורא / צופה בביקורות. מספיק להזין בגוגל את דגם העדשה בצירוף המילה 'Review',ומקבלים לא מעט ביקורות (גם ביוטיוב).
אף מבקר לא אמר שSigma 17-50mm F2.8 זו עדשה גרועה, אך צפייה בתמונות לדוגמא שהמבקרים מצלמים (לעיתים גם עם הd7100) עם שתי העדשות מראה שיש הבדלים לטובת ה18-35mm (התמונות נראות הרבה יותר חדות, צבעים, פוקוס). אבל כמו שאמרת, טווח הזום קצר מאוד. אני אחשוב על זה.

מכל מקום, יש לי כיוון כללי תודות לך, וזה הכי חשוב. זה עניין של כמה שבועות ואני מאמין שארכוש את הd7100, עם עדשה כזו או אחרת.

שנה טובה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור