זקוק לעזרה עם רעש חשמלי במערכת - נפתר!

amir_h

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
שלום לכולם,

החלפתי לאחרונה מקור ממקלט בלותות׳ פשוט ל-Naim ND5 XS2, ומאז המערכת סובלת מרעש של שריקה\צפצוף בתדר גבוה בלתי נסבל, שמופיע ונעלם מדי כמה דקות. אני די בטוח שהבעיה היא רעש חשמלי כלשהו, אבל אין לי מושג מה לעשות.
כמה פרטים:
- הסטאפ הוא Naim nd5xs2->naim xs2->spendor a7. לרסיבר מחובר גם vdac ישן בשביל הכבל האופטי שמגיע מהטלויזיה, אבל לא נראה שהוא קשור.
- הרעש מושפע מהווליום של המערכת, ונעלם כשהווליום על אפס או על מיוט. הוא נוכח בשני הרמקולים.
- כשהצפצוף נמצא הוא נשמע בכל האינפוטים של המגבר, לא רק בערוץ של הסטרימר.
- לפני שהסטרימר הגיע, היה אצלי NDX זמני לכמה שבועות ואותו צפצוף היה נוכח, אבל חשבתי שהסטרימר תקול. הצפצוף הופיע גם אם הסטרימר היה כבוי, כל עוד הוא היה מחובר לחשמל (לNDX היה מתג הדלקה\כיבוי מאחורה, בסטרימר החדש אין).
- ניסיתי להחליף את הכבל קומקום של הרסיבר לכבל אירופאי שבפועל לא מוארק, אבל זה לא השפיע.
- ניסיתי לחבר את הרסיבר והסטרימר למפצל נפרד שיוצא משקע במקום אחר בחדר, אבל זה לא השפיע...

אשמח ממש לכל עזרה או עצה,

תודה וחג שמח!

אמיר.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
קרה לי פעם, צפצוף מעצבן כל כמה דקות.
נסה להרחיק כבלי סיגנל (rca/xlr) מכבלי חשמל, שלא ירוצו אחד ליד השני, ותבדוק שאתה משתמש באינטרקונקטים מסוככים, אם לא אז תחליף למסוככים.
בנוסף נסה לחבר את טלוויזיה ומכשירים שאינם קשורים למערכת לקו חשמל/תקע אחר (שלא יושב בטור לשקע של המערכת)

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
קרה לי גם משהו דומה.
אני חושב שחיברתי לשקע חשמל נפרד לגמרי אבל לבסוף פשוט ניתקתי את המכשיר.

הייתי שולח מייל לתמיכה של Naim , אם יש משהו לעשות עם זה

amir_h

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
תודה על התגובות, נראה שהבעיה נפתרה (טפו טפו טפו )!
האמת שאני ממש בהלם, אולי למישהו פה יהיה הסבר:
העברתי את החשמל של הסטרימר והמגבר לצד אחד של המערכת וניסיתי להרחיק עד כמה שיכולתי. את כל האינפוטים משכתי לצד השני (יש רק שניים - כבל DIN שמחובר לסטרימר, ואינטרקונט RCA לdac), הוספתי כבל aux בין שני המכשירים שמאפשר לסטרימר לשלוט בווליום של המגבר, וגם גיליתי שאחד מהכבלי קומקום היה בלי הארקה אז החלפתי לכבל סטנדרטי.
בהתחלה היה נראה שאין השפעה ועדיין היה צפצוף. ניתקתי את הסטרימר ועדיין היה צפצוף, ואז המשכתי לנתק דברים, וגם כשלא היה מחובר כלום למגבר עדיין היה אפשר לשמוע את הצפצוף (אם כי אני חושב שהוא היה חלש יותר).
אז התייאשתי וחיברתי הכל מחדש ואחרי כמה זמן שמתי לב שאין שום צפצוף, ולא רק זה - מאז ומעולם היה אפשר לשמוע רעש של תדרים נמוכים מהרמקולים כשהווליום גבוה יחסית ושום דבר לא מתנגן. זה לא מאד הפריע לי והיה מורגש רק אם אני קרוב לרמקולים, אז לא התייחסתי, אבל עכשיו גם זה לא קיים. המערכת שקטה לחלוטין גם בווליום מקסימלי!
הגיוני שהכל נבע מהשראה שהגיעה מהכבלי חשמל, אבל איך זה שהתופעות נמשכו גם אחרי שהזזתי את החשמל ונעלמו רק שעה אחר כך?

בכל מקרה, שוב תודה! :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור