זוית צפיה (אנכית) וכבל SCART מחברה לא מוכרת

Leorio

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקיי, קניתי, שילמתי, תיאמתי התקנה עם ניופאן.
הטכנאי הגיע, בזמן ואדיב, ושאלתי אותו לגבי מיקום ההתקנה על הקיר. החדר דיי קטן (2.5 על 2.8) , המסך יהיה בדיוק מול המיטה במרחב הצר יותר של החדר (2.5).
הוא אמר שכדאי להתקין באיזה גובה תקני 1.45 או משהו כזה. אמרתי לו שאני אהיה לרוב בישיבה על המיטה עם הגב צמוד לקיר, ולפני שאני נרדם אז כבר על הכרית עם קצת זוית לקיר... אמר שזה הגובה שצריך.
התקין, התווכחנו טיפה על הגובה והוא אמר שאני אתרגל.
אגב, מבחינת התצוגה עצמה- אין לי שום בעיה, ושום תלונה, רואים מצוין.
כשאני לפני השינה, על הכרית עם קצת זוית, בסדר גמור, קצת גבוה, אבל אין לי דאגות בחמש הדקות האחרונות של הערנות ביום.
כשאני יושב עם הגב למיטה, אני עדיין צריך להרים את הראש איזה 10~15 מעלות למעלה כדי להסתכל על המסך בלי לאמץ את העיניים.
אני דיי בטוח שזה אומר שהמסך מותקן גבוה מדי, אבל אשמח לקבל אישור נוסף ממישהו עם אותה בעיה\שסבל מאותה בעיה בעבר.

המתקין המשיך, שאל לגבי הכבל שאחבר בין הממיר למסך, ואמרתי לו שאני מתכנן על איזה כבל MONSTER של סביבות 200 שקל. כן, אני יודע שזה טיפשי להצהיר מראש כמה אני הולך להוציא על זה... תסמכו עלי שאני שונא את עצמי על זה כבר עכשיו. המתקין אמר שיש לו כבל גם (במקרה!) במחיר הזה, של חברת PURECABLE , אמריקאית, מובילה, מתחרה ישירה של MONSTER, איכות מאוד גבוהה, מומלץ ע"י ניופאן!

שוב תסמכו עלי שאני מאשים רק את עצמי, אבל הסכמתי. התקין, נראה בסדר, שום בעיות. מאוחר יותר באותו היום בזמני החופשי שיטטתי ברשת. PURECABLE... אין. לא בארה"ב. PURECABLE (ניסיתי גם להפריד את המילים, ואם אתם חושבים שזה הוביל למיליארדי תוצאות, אז לא, ממש הפתיע גם אותי) בחיפוש לדפים מהארץ או לדפים בעברית הוביל ל0 תוצאות. PURECABLE באתר של ניופאן אין. (אגב, הכבל מגיע ארוז מאוד יפה בקופסה של ניופאן... אבל אין שם שום מידע עליו, שום נתונים, הרבה סימני אזהרה שלא ראיתי).
תוצאה חצי נורמלית הייתה בקוריאה... אבל את שפת העמוד לא טרחתי לנסות להבין, זה הספיק לי.
אני כרגע מחכה לתשובה של ניופאן לגבי הכבל, כי אני ממש ממש רוצה להחזיר אותו. רק תגידו לי... אף אחד לא שמע אף פעם על PURECABLE, נכון?

פשוט, במחשבות מאוחרות יותר ביום הבנתי שזה בדיוק הקטע שעשינו כשעבדתי בארה"ב... היינו לוקחים מוצר אמריקאי מוביל (בעסקי הפרקטים...) , שולחים לכמה יצרנים סינים זולים שיחקו אותו, קיבלנו, ארזנו באריזה של החברה האמריקאית, ומכרנו במחיר רגיל... כמובן שהאיכות הייתה מחרידה.

aviram_1

אוהב את התחום
מעורבות
8
נקודות
18
PURE מה?....
האמת היא שאיך לנו כל כך מה לעשות בענין, אין מה לייעץ לך כאן, אני לא שמעתי עליהם.

Leorio

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בדיוק מה שציפיתי לשמוע. אולי זה עוד יקרה, אבל זה יפתיע אותי אם מישהו יגיד "אההה, PURECABLE זה המודלים הממש ממש טובים של... "
נראה אם מישהו בכלל שמע על זה ... ובקשר לזוית צפיה. אולי אני בכיין, אבל אני כבר מתחיל להרגיש כאבי צוואר...
תודה על התשובה!

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
הטלויזיה הותקנה על מתקן עם יכולות תזוזה או על כזה שמחבר אותה אל הקיר כמו תמונה? לא הייתי בטוח.
ישנו מדריך לגבי מיקום המסך http://www.dtown.co.il/articles/518.html . המדריך אומר בגדול שהעיניים שלך אמורות להיות בקו ישר אל בין שני השלישים התחתונים של המסך מה שאומר שאתה אמור להרים את הראש מעט בצפיה.
התקנת טלויזיה בחדר שינה היא בעייתית כיוון שבניגוד להתקנה בסלון שבה אתה יודע להגדיר שתצפה בעיקר בנקודה אחת או אחרת בחדר השינה נקודת הצפיה היא לרוב יותר דינמית(מיטה בישיבה, מיטה בשכיבה, כיסא מחשב וכו'). במידה ואין לך מתקן עם יכולות תזוזה חשבת על לקנות אחד? זה אמנם פחות יפה ממתקן "תמונה" אבל משרת הרבה יותר מצבים.
כאחד שהתקין לאחרונה מסך אני יודע שאין מיקום מושלם. אני מרוצה בנקודה אחת ובאחרת אני מרגיש שאני מרים את הראש מעט יותר מדי. מתרגלים לזה בסוף.

OmriZamir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי. אני אנסה לתת לך את חוות דעתי על שני הנושאים שנגעת בהם.

1. מתקינים רבים מנסים למכור מוצרים בעת ההתקנה. הלקוח , שמתרגש מקבלת המוצר החדש, במקרה זה מסך LCD, הוא טרף קל. וכך הם מוכרים כבלים, מעמדים, זרועות וכו' בלהט הרגע. אבל אתה לא צריך להרגיש רע, יכול מאוד להיות שהכבל שמכרו לך הוא קבל שמספק אותך..לא נגעת בכל הפוסט שלך באיך תכלס רואים..רק אמרת שהכבל מחברה לא ידועה. אמנם יש חשיבות בכבלים האנלוגיים לאיכות אבל לך תדע. עם תמונה יפה במסך אי אפשר להתווכח.
2. גובה הצפייה - מסכים עם Roi232. אצלי מותקן מתקן שהוא הכלאה בין זרוע מלאה שנותנת לך עלרוד וצידוד, לבין קיבוע מלא לקיר. המתקן הזה מאוד נפוץ ונקרא מתקן זוית, בד"כ בתוספת הזוית שניתנת מהמתקן.
מתקן כזה עלה לי 230 שקל כולל הרכבה והובלה של המסך שלי ומאפשר לך ע"י שני ברזים לכוון את הטלויזיה שלך כלפי מטה. אני מבסוט על המתקן ואצלי המיטה בגובה 55 ס"מ (גובה השכיבה), והמסך מותקן בגובה 143 ס"מ (תחתית המסך).
בהצלחה, ותעדכן...
אגב אם אתה רוצה את המספר של המתקין, שלח מייל או הודעה פרטית.

נערך לאחרונה ב:

Leorio

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לצערי, הטלויזיה הותקנה בצורה שאי אפשר להזיז או להטות אותה. עוד משהו שאמרתי לניופאן שאני לא מרוצה ממנו. קונים מסך איכותי, חברה ידועה, יבואן והכל... משלמים גם 250 שקל על המתקן וההתקנה... ומקבלים "מתקן גנרי למסכים 20"-32" " של... אף חברה. ואוו, יוצא כאילו אני איש מותגים בלבד. אבל באמת, זה קצת מבאס.
בכל מקרה, המסך קבוע, ואני באמת מרים קצת קצת קצת מדי את הצוואר בשביל לראות בצורה נורמלית. אני רוצה להגיד שרואים מצוין, אבל עוד יש לי בעיות התאמה מCRT רוב החיים שלי, ואני עדיין מנסה לכוון. יש לי עוד כיול לעשות , ולהחליט אם אני אראה 4:3 או שאני אמתח קצת בקצוות... מעצבן אותי שמשקרים לי (מותג אמריקאי מוביל) ומעצבן אותי שנפלתי לזה... דווקא למגן מתח החיוני לא לקחתי. הזכרתי לו שהם הבטיחו אחריות מלאה ל7 שנים, שכוללת הכל חוץ משבר פיזי.
טוב, בינתיים אני מחכה לתשובה מניופאן לגבי שני הנושאים, נראה מה יפתר בסוף.
תודה לכולם על התשובות! תמיד שמח לשמוע עוד דעות.

OmriZamir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שמע...יש ברשותי רסיבר של Harman/Kardon (אחת הפירמות שמיובאות ע"י ניופאן) ומנסיוני עם ניופאן, פנה רק למנהלים. כל פעם ופעם שהלכתי אליהם עם תקלה ברסיבר (והיו המון), עשו לי בעיות. איבדו טפסים, עברו למערכת ממוחשבת חדשה אז אין להם את התורף של האחריות, וכו.
בכל מקרה רק כשפניתי למנהל זה עזר.
אם התייאשת, נסה את הטקטיקה הזו. בסופו של דבר ניופאן היא חברה טובה שנותנת תמיכה ותיקונים ברמה גבוהה, צריך רק לדעת איך להוציא את זה מהם לאחר תקופת האחריות ואם אתה עדיין באחריות, אדרבא.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור