זה אני או שבמסכי LCD הצבעים באופן כללי לא ממש מדויקים?

• פותח הנושא yanco
  • פורסם בתאריך

yanco

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,

לאחרונה נכנסתי לשוק מחפשי מסכי הטלוויזיה הדקים (עדיין בתחילת המסע).
קראתי והשכלתי לא מעט מהמאמרים המצויינים בפורום הזה המשווים בין מסכי פלזמה ו- LCD.
די מהר הבנתי שהעובדה שבקיר הסלון שלי (זה שממול לטלויזיה), יש 2 חלונות ענקיים + 2 דלתות שקופות (יציאה למרפסת), היא סיבה מספיק טובה למקד את החיפוש במסך LCD.

היום עשיתי סיפתח - סיבוב ראשון. כמובן שקודם כל עניין אותי לבדוק אם באמת נושא השתקפויות בפלזמה חמור כל כך.
עדיין אין לי תשובה חד-משמעית בעניין הזה, אבל תוך כדי ההשוואות משהו אחר משך את תשומת לבי:

באופן די עקבי, הצבעים במסכי פלזמה היו הרבה יותר טבעיים ונעימים מהצבעים במסכי LCD.
כלומר, זה שהחליפות של לונדון קירשנבאום במסכי LCD נראו כחולות כהות עם כתמים (במקום שחורות), לא ממש הפתיע אותי.
הבנתי כבר שרמות השחור בעייתיות ברוב מסכי ה-LCD.
מה שכן הפתיע אותי היתה העובדה, שברוב מסכי ה-LCD הפנים של המנחים קיבלו גוון של עגבניה שכבר ממזמן עבר זמנה...

כאמור זה משהו שחזר על עצמו ממסך למסך וגם בין חברות שונות. הבעיה הגדולה ביותר היתה בגווני עור, עם נטיה ברורה לרמות אדום מוגזמות.
המוכר בחנות נשבע לי שהם לא שיחקו עם המסכים, ואפילו טרח לידע אותי שלפני שהגעתי לחנות, ביקר שם טכנאי של סוני כדי לכוון את ה- W5500 שלהם.
זה לא ממש עזר לה. למעשה בדגם הזה התופעה היתה חריפה במיוחד.

בקיצור -האם באמת באופן כללי הצבעים במסכי LCD הרבה פחות מדויקים בהשוואה למסכי פלזמה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איזה דגמים ראית?

yanco

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
איזה דגמים ראית?

כאמור זה היה רק סבב ראשוני...
המסכים בחנות היו מתוצרת pioneer / panasonic / sony / LG.

התופעה היתה משותפת לרוב מסכי ה- LCD בחנות, מה שגרם לי לתהות עם מדובר בנטיה
מוכרת של הטכנולוגיה הזאת...

הזכרתי את ה-Sony W5500 מאחר וזה דגם שעניין אותי באופן ספציפי,
וכפי שציינתי, באופן מוזר דווקא שם הבעיה היתה בולטת במיוחד...

byrdparis

עוסק בתחום
מעורבות
59
נקודות
28
מנסיוני (הדל מאד יש לציין) .. מסכי פלזמה הם בעלי עומק , שחורים טובים יותר וצבעים טיבעיים הרבה יותר מכל LCD .
אבל - ראיתי לא מעט מסכי LCD שיודעים לבצע את העבודה על הצד המאד טוב של הסקאלה , תאורה חזקה, צבעים חדים יותר ותחושה של "WOW" בהרבה מקרים .

כמה זוויות כדי ש LCD תעבוד טוב

1 - כיוונים וכיולים נכונים !
מסך LCD (וגם פלסמה!) שלא מכוונים,או מכוונים לא ברגישות. יתנו *** של תמונה !
כוון כמו שצריך (יש באתר מדריך מעולה של ליאור על הנושא !) וגם ב LCD יראו טוב .

2 - מקור טוב - מז"א(?) - ממיר של חברת כבלים או לווין ברמה גבוה כמה שידך משגת , HD עם חיבורים נאותים
קומפוננט , HDMI וכו יתנו לך את האות האיכותי ביותר שאפשר לקבל מהם וכך המסך יוכל לקבל כבר מבראשית אות טוב יותר .

3 - חיבורים - דיברתי על זה ב 2 .

בכל מקרה..אם השימוש במסך יהיה באחוזים ניכרים לכיוון תוכניות טלוויזיה מהלווין או מכבלים בשידורי SD
פלסמה עדיפה בהחלט (השתקפויות זה בעיה , אך אם רב הצפיה היא בערב כמו שאר האנשים העבודים בדרך כלל , אזי - אין בעיה)

אם המסך אמור לשמש אותך כפי שרשמת לעוד דברים והחלוקה בפונקציונאליות היא כמעט שווה ,
מחשב , טלוויזיה וסרטים ממקור טוב ..
אז LCD טובה תהיה אופציה לא רעה ..כמובן שלקחת את הטובה ביותר שידך משגת .

שיהיה לך בהצלחה .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור