התקנת שקעים אמריקאים, איך לא חשבנו על זה.

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
כל מי שמתקין דופלקס אמריקאי בקיר מן הסתם עושה זאת בצורה אנכית ותמיד הפלאגים בורחים קצת החוצה ונדרשת התערבות של מחזיקי כבלים או מתקן תליה מאולתר.
חברת SINE ממליצה להתקין את שקעיה בצורה אופקית מה שמקטין את בריחתם של הפלאגים, כל כך פשוט שאף אחד לא חשב על זה, וזה באמת מחזיק יותר טוב.

https://ibb.co/dZ1Eka

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כל מי שמתקין דופלקס אמריקאי בקיר מן הסתם עושה זאת בצורה אנכית ותמיד הפלאגים בורחים קצת החוצה ונדרשת התערבות של מחזיקי כבלים או מתקן תליה מאולתר.
חברת SINE ממליצה להתקין את שקעיה בצורה אופקית מה שמקטין את בריחתם של הפלאגים, כל כך פשוט שאף אחד לא חשב על זה, וזה באמת מחזיק יותר טוב.

איני מבין את הסיבה להתקנת שקעים אמריקאים (התפיסה/חיבור שלהם נחות בהשוואה לתקן האירופאי), אין בעיה להשיג כמעט כל כבל חשמל בחיבור shuko שלטעמי עדיף.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
איני מבין את הסיבה להתקנת שקעים אמריקאים (התפיסה/חיבור שלהם נחות בהשוואה לתקן האירופאי), אין בעיה להשיג כמעט כל כבל חשמל בחיבור shuko שלטעמי עדיף.

זה נכון שחיבור השוקו הוא היציב ביותר אך יצרני הכבלים\שקעים לאודיו די מתעלמים מהשוק האירופאי והמבחר מצומצם.
ראה את 'אויאידה' שבניגוד לאפשרויות הרבות של שקעים ופלאגים אמריקאים יש להם רק סוג אחד של שקע שוקו שמבוסס על המתכת שיש ב SWO-XXX המוגזם בצבע שהוא מוסיף לסאונד, ניסיתי ופירקתי מהר, וסינרג'טיק ריסרץ' שאת שקעיה אני הכי אוהב בכלל לא מייצרת שוקו.
ככלל רוב יצרני הפלאגים והשקעים לאודיו הם אמריקאים ויפנים מה שומר שהייצור המקומי הוא בחיבור האמריקאי.

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לדעתי יש ייתרון בשקעים אמריקאים. גיאומטרית כאשר הפין עגול המגע בין השקע לתקע הוא בשני קוים די דקים. בפין שטוח יש יותר שטח מגע בין התקע לשקע. נראה לי שהסיבה לתקן שונה היא מתח נמוך יותר אצל האמריקאים מה שמחייב זרם גבוה ועל מנת להעביר זרם גבוה צריך שטח מגע גדול...

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לדעתי יש ייתרון בשקעים אמריקאים. גיאומטרית כאשר הפין עגול המגע בין השקע לתקע הוא בשני קוים די דקים. בפין שטוח יש יותר שטח מגע בין התקע לשקע. נראה לי שהסיבה לתקן שונה היא מתח נמוך יותר אצל האמריקאים מה שמחייב זרם גבוה ועל מנת להעביר זרם גבוה צריך שטח מגע גדול...

תסתכל ב blades שמחזיקים את הפינים בשקע אמריקאי ותראה שנקודת המגע היא קטנה ונוצרת ע"י קמט קטן לרוחב ולא לכל האורך כמו בשוקו כיוון שכך מתקבל החוזק המכני והדיוק במגע, הסיבה שנתת לא היא.
אותו הדבר קורה גם בפלאגים נקבה המאסיביים בניגוד לפלאג קומקום ששם יש blade בצורת U.

images

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
תסתכל ב blades שמחזיקים את הפינים בשקע אמריקאי ותראה שנקודת המגע היא קטנה ונוצרת ע"י קמט קטן לרוחב ולא לכל האורך כמו בשוקו כיוון שכך מתקבל החוזק המכני והדיוק במגע, הסיבה שנתת לא היא.
אותו הדבר קורה גם בפלאגים נקבה המאסיביים בניגוד לפלאג קומקום ששם יש blade בצורת U.

images
לפי התמונות שצירפת אני רואה שאתה צודק, שואל את עצמי אם זה נכון גם במפצלים אודיופילים יקרים.
בכל מקרה אני חושב שעדיף שאחזור לשמוע מוזיקה...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

אם שטח המגע היה גדול יותר והתפיסה של הפינים היתה טובה הם לא היו מתנדנדים ונראים חצי נופלים,

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
זה נכון שחיבור השוקו הוא היציב ביותר אך יצרני הכבלים\שקעים לאודיו די מתעלמים מהשוק האירופאי והמבחר מצומצם.
ראה את 'אויאידה' שבניגוד לאפשרויות הרבות של שקעים ופלאגים אמריקאים יש להם רק סוג אחד של שקע שוקו שמבוסס על המתכת שיש ב SWO-XXX המוגזם בצבע שהוא מוסיף לסאונד, ניסיתי ופירקתי מהר, וסינרג'טיק ריסרץ' שאת שקעיה אני הכי אוהב בכלל לא מייצרת שוקו.
ככלל רוב יצרני הפלאגים והשקעים לאודיו הם אמריקאים ויפנים מה שומר שהייצור המקומי הוא בחיבור האמריקאי.

לא מכיר את אויאידה אבל לא חסרות חלופות טובות לשקעים או כבלי חשמל, מבחינתי ולניסיוני עם חיבור אמריקאי - מעדיף להתרחק ככול האפשר.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לפי התמונות שצירפת אני רואה שאתה צודק, שואל את עצמי אם זה נכון גם במפצלים אודיופילים יקרים.
בכל מקרה אני חושב שעדיף שאחזור לשמוע מוזיקה...

אנחנו פה ללמוד וללמד אחד מהשני :)
במפצלים אודיופילים יקרים יש את אותם שקעי דופלקס אודיופילים יקרים שיש בקיר, תהנה מהמוזיקה.

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
אני מאוד חושש להתקין שקעים אודיופילים, קניתי והם עומדים ללא שימוש. במקרה של קצר ושריפה חלילה אני מניח שחברת הביטוח תנצל את השקע הלא תקני לטעון שאינה מחוייבת לשפות אותי.
מישהו מבין בזה וחושב אחרת או יכול להציע פתרון שכן יהיה תקני ?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
802
נקודות
113
אני מאוד חושש להתקין שקעים אודיופילים, קניתי והם עומדים ללא שימוש. במקרה של קצר ושריפה חלילה אני מניח שחברת הביטוח תנצל את השקע הלא תקני לטעון שאינה מחוייבת לשפות אותי.
זה נכון, אך כול השקעים (לדעתי) אלו עמידים לזרמים יותר גבוהים ממה שנקוב...
מצד שני - אין תקן - עסור להשתמש... שאלה איך דברים אלו נמכרים כאן, מה יבואנים מביאים דברים שאינם חוקיים? אגב שוקו לדעתי כן חוקי להכניס לארץ,אמריקאי לא - אך הם הכי נפוצים ונמכרים.
לדעתי עם יש כזה חשש אך יש רצון להשתמש בכבילה אמריקאי - אפשר להתקין תקע ראשי שוקו עם כבל אחד תואם ולחבר את כול זה לפילטר עם שקעים אמריקאים - כאן לדעתי אין יכולת חברת ביטוח לבוא בטענות מענות כי זה לא ״מחובר״ לבית.

ולגבי חיזוק תקע אמריקאי בשקע ראשי דווקא לsine יש אחלה פתרון - מחזיק שקע כבל.
אני הרכבתי כזה ופתרתי את כול הבעיות של חולשת אחיזה בשקע ראשי.
אומנם במקרה שלי נאלצתי קצת לטפל בחיבור שקע לקיר - לא נורא - היום זה לא זז.
מצד שני יש בזה סוג של חיסרון - במקרה חרום - לא תוכלו לנתק מהר מהשקע אלע רק מצד המכשיר...

תמונות מצורפות

• image.jpg
    image.jpg
    KB 66.6 · צפיות: 129

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לדעתי אפשר להוסיף נספח תרים טלפון לסוכן הביטוח ותבקש ממנו, לא צריכה להיות בעיה מכיוון שאתה משתמש בשקעים איכותיים יותר מהרגילים.

YORAMGROS

אוהב את התחום
מעורבות
157
נקודות
43
כל השקעים/תקעים של המערכת שלי אמריקאים כולל השקעים בקיר, פניתי לחברת הבטוח (מנורה) ובקשתי לציין זאת בפוליסה אך הם סירבו מהסיבה שזה לא תיקני .
לאחר מספר ויכוחים עם נציגת קשרי לקוחות תוך ציון שאשקול לבטל את הבטוח (מבוטח במנורה מעל 40 שנה) הסכימו להוסיף בפוליסה את השינוי לשקעי קיר אמריקאים לאחר שמערכת החשמל תבדק ע"י חשמלאי מוסמך,ואכן בוצע והפוליסה שונתה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
802
נקודות
113
יפה! טוב לדעת, שאלה האם כול חשמלאי מוסמך יסכים...

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113

לא יכול כרגע לשלוח תמונה...אבל מיד הבנתי שהתקנה אופקית מטיבה עם המשקל של הכבל תקע....וגם כמה שיותר נמוך..
.

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
כל השקעים/תקעים של המערכת שלי אמריקאים כולל השקעים בקיר, פניתי לחברת הבטוח (מנורה) ובקשתי לציין זאת בפוליסה אך הם סירבו מהסיבה שזה לא תיקני .
לאחר מספר ויכוחים עם נציגת קשרי לקוחות תוך ציון שאשקול לבטל את הבטוח (מבוטח במנורה מעל 40 שנה) הסכימו להוסיף בפוליסה את השינוי לשקעי קיר אמריקאים לאחר שמערכת החשמל תבדק ע"י חשמלאי מוסמך,ואכן בוצע והפוליסה שונתה.
תודה על התגובה, אם תוכל לשלוח טלפון של החשמלאי בפרטי, זה בכלל יעזור.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אם שטח המגע היה גדול יותר והתפיסה של הפינים היתה טובה הם לא היו מתנדנדים ונראים חצי נופלים,

הסיבה היחידה ששקע שוקו נתפס טוב יותר היא שהוא עם מגרעת. אחרת היה מתנדנד כמו כל היתר. יחד עם זאת, ראשים אמריקאים איכותיים לא מתנדנדים. אני משתמש בכבילה של סטילת׳ - תפוס כאילו השתמשתי במברגת אימפקט.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הסיבה היחידה ששקע שוקו נתפס טוב יותר היא שהוא עם מגרעת. אחרת היה מתנדנד כמו כל היתר. יחד עם זאת, ראשים אמריקאים איכותיים לא מתנדנדים. אני משתמש בכבילה של סטילת׳ - תפוס כאילו השתמשתי במברגת אימפקט.[/QUOTE

העובדה שגם אצל חברים המחזיקים בכבילת חשמל יקרה להחריד חיבור החשמל לרוב נראה כמי שצנח לו זלזל.
הסיבה ששקע שוקו נתפס טוב, מהנדס שחשב בצורה נכונה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113

אז מחליפים ראש.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור