התלבטות קשה: Nikon D5300 מול Sony Alpha A6000

חגית123

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום, אשמח מאוד לעצה.
אני מתלבטת מאוד. רוצה לקנות אחת משתי אלו. כעיקרון ה-sony קורצת לי בגלל המשקל, הפוקוס המהיר אבל הפחד הגדול היא שאיני בטוחה לגבי איכות התמונות שלה. כי קראתי בכמה מקומות שאיכות התמונה נופלת כבר מ- iso800 ושהצילום האוטומטי לא משהו...וכן חיי סוללה קצרים. יש טענות שסוני נוטה לצלם עם גוון כחול באוטומט.
מול Nikon D5300, שאיכות התמונה כנראה מעולה מהירה יותר בהפעלה... אך היא כבדה יותר (וזה עוד בלי העדשה) הפוקוס מעט בעייתי...
אני מחפשת מצלמה מעולה בשביל לקחת אותה לטיולים ארוכים ורוצה להפחית את עניין המשקל אבל לא מוכנה להתפשר על איכות התמונה בשום אופן!
אשמח מאוד לעזרה!
תודה רבה מראש.
חגית

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
את עושה קצת סלט :)
ניקון משתמשת בחיישן של סוני וכך שאיכות התמונה ויכולות ה ISO של שני המצלמות ממש קרובות
היתרון של מצלמת ניקון היא מבחר גדול יותר של עדשות וגם בטווח מחיר זול יותר.

ה D5300 בעלת מערכת פוקוס מעולה עובדת שונה מזו של ה A6000 ומהירות הפוקוס טובה יותר מזו של ה A6000 שגם היא מאוד מהירה - אבל סוני מסוגלת לצלם יותר תמונות בשנייה (זה לא קשור ליכולת פוקוס)

עם עדשת קיט 16-50 ה A6000 עולה כ 3000 ש"ח וריכשת עדשה נוספת כמו 55-210 תעלה עוד כ 1500 ש"ח
את הניקון אפשר לרכוש עם עדשת 18-140 בכ 1400 ש"ח ולא צריך את עדשת הקיט ואם רוצים לרדת בתקציב קצת ה D5200 (הדגם הקודם), גם תספק אותך מעל הראש והיא קצת יותר זולה.

מה עדייף - A6000 משקל וגודל, ניקון מבחר עדשות גדול יותר וטווח מחיר זול
אין בחירה רעה כאן ולדעתי ה A6000 יותר נוחה לטיולים

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כרמי,

גם אני חשבתי לרכוש אותה (6000), אבל אין בה מייצב תמונה.

תומר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוב המצלמות אין מייצב תמונה בגוף - יש בעדשות
עד כמה חושב לך מצייב התמונה - מה אתה הולך לצלם שאתה צריך מייצב תמונה?
לצילומי אנשים מייצב לא ממש עוזר - זה לא גורם להם לעצור :)
לצילומים שבהם זמן החשיפה מהיר זה גם לא חשוב

יש לי עדשה 100 F2 ללא מייצב ומצלמה ללא מייצב ועבור הרבה מאוד מצבים - אני לא מרגיש חוסר בכך
עבור מצבים בהם אני צריך מייצב יש לי עדשות עם מייצב

כך אני לא מרגיש חוסר במייצב בגוף המצלמה

חגית123

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
כרמי - המון תודה על התגובה המהירה!!
בינתיים עשיתי קצת חושבים וחישובים. הבנתי שעדשת הקיט של ה- A6000 היא רק בתחום של 16-50mm. מאחר ואני צריכה את המצלמה לטיולים נראה לי שאני לא מוכנה להתפשר על זום מינימלי של לפחות פי 3-4. האם הטענה שלי הגיונית? (עד היום צילמתי בדמוי SLR שהדבר היחידי הטוב בה היה זום עצום ורב), ואולי לצילום נוף עדשת הקיט 18-50 נותנת תמורה טובה? - מה דעתך?
בכל מקרה - עם עדשת 16-50 ה- A6000 קלה בכ- 200 גרם מהD5300+עדשת 18-55. השוואה הוגנת יותר תהייה A6000+עדשת 18-55 אל מול ה- D5300 + עדשת 18-55, אבל אז הפער במשקל צונח רק ל- 100 גרם, אז מה עשינו בזה...?
לאור זאת, נראה לי שאני נוטה יותר לכיוון ה- D5300 כי ברגע שהתחלתי לבחון עדשות חלופיות, התבהרה התמונה האמיתית...
אני אשמח לקבל המלצה כעת על עדשת ניקון רלוונטית :). אני מתלבטת עכשיו בין ה- 18-140mm (צמצמם 3.5-5.6) או 17-70mm (מפתח 2.8-4.5). מביקורות שקראתי אני מבינה שהמפתח של ה- 2.8 הוא רלוונטי רק ב- 17mm. האם הבנתי נכון? מה המשמעות של זה? המפתח נסגר אוטומטית כשמגדילים את הזום? האם הגבול העליון של הצמצם (4) לא מוגבל באיזה שהוא אופן (בהשוואה לכך שרוב העדשות בעלות צמצם של לפחות 5.5)?
מה לדעתך יותר יתאים כעדשה בודדת לצלמת משתדרגת, כאשר אני רוצה להנות מכל העולמות - גם צילומי נוף מרהיבים וגם צילומים בתוך הבית וגם פזילה קלה לאופציית מאקרו מוגבלת?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
OK יש כיוון למצלמה ונשראה דילמת העדשה למצלמה - את לא הראשונה שחושבת על כך :)
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

המאמר יש הסבר על סוגי עדשות

מעבר לכך את צודקת בכל מה שרשמת היתרון של 18-140 זה טווח זום יפה עם איכות אופטית לא ראה כלל - חיסרון החוסר בצמצם גדול 17-10 מספקת קצת יותר בנושא הזה אבל כמו שרשמת רק בתחום הרחב באזור ה 17

צמצם גדול זה נהדר לאפשר צילום עם זמן חשיפה מהיר יותר וכל לקבלת עומק שדה רדוד (שבו באוביקט בפוקס ובולט מהרע שחא פוקוס). יש עדשות כמו טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 לכל האורך שהיא גם עדשה טובה אופטית - אבל שוב מקבלים טווח זום קצר
הפתרון שאפשר לחשוב עליו זה לרכוש בנוסף לעדשת ה 18-140 גם עדשת 50 F1.8 שמספקת צמצם גדול ותמורה טובה לכסף.

ובכלל לא דיברנו על מקרו כלל :)
היות ואין עדשה מושלמת, כי עדשה שעושה מספר דברים היא לא יכולה להיות טובה בכל דבר - ואולי צריך לחשוב על מספר עדשות, כאשר לא חייבים לרכוש את כולן כעת ולראות בעתי דמה חסר ומה רוצים שיהיה יותר ניסיון עם המצלמה.
חשוב לי לציין שרבים טוענים שעדשות טובות חשובות יותר מגוף לכן אני חושב שאולי להשקיע בגוף כמו D5200 הזול יותר יספק לך יותר כסף לעדשות :)

אני יודע שאני לא מביא כאן תשובה מוחלטת - אבל אין :)

חגית123

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רהב! עזרת לי מאוד! :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בכיף

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור