מגבר התלבטות עם קדם טרנזיסטורי

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
ערב טוב חברים,

אבקש את התייחסותכם לנושא, בימים אלו נמצא אצלי אצלי הקדם של תדי המהווה רפרנס עבורי, השוויתי אליו קדם מסוים..... שמחירו הרגיל הוא כמעט פי 4 !

בשקלול התוצאה על המערכת שלי (ממיר AMR, מגבר הספק PASS 30.5, רמקולים DUEVEL בלה לונה) ולאוזניי - הוא לא עבר את תדי ביכולת הסאונד שלו.

אמנם הקדם של תדי פשוט מאוד - אין בו פונקציות, שלט מוגבל, לא מרשים חיצונית, אבל בשורה התחתונה: הצליל. הקופסה השחורה והצנועה של תדי שוות ערך לגדולים ויקרים ממנה במחיר ובמשקל :)

(בזמנו היה לי גם את המונו של תדי אבל ה- 30.5 של פאס מצא חן בעיני כי הוא יותר בשרני מתדי.
אגב, גם את הקדם של תדי היה לי אבל מכרתי אותו, והנה כעת הוא נמצא אצלי שוב :))

בקיצור, מחפש המלצה על קדם מהנה (המערכת בחדר העבודה כך שאני שומע הרבהההה) שיתן 'נוק אאוט' לתדי (נשמע אכזרי... ).

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
מה השאלה?
קנה לפי האוזניים ולא העיניים

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
גם אני לא הבנתי את השאלה.....
אם אתה רוצה לדעת האם מי מאיתנו נתקל בציוד יקר משמעותית שנשמע לאוזנינו פחות טוב בהאזנה כלשהי, אז התשובה שלי היא כן. כן. כן. והרבה פעמים.
זה עדיין לא אומר כלום לגבי תנאים אחרים ובסט אחר.
אם אהבת את הטדי ובכל המבחנים והשוואות שלך (ותעשה לעצמך טובה גדולה, תשווה אותו ליותר מקדם אחד ) הוא נשמע טוב יותר, אז היכן בדיוק ההתלבטות?

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
ערכתי את שורת הסיום.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
א. אם ההשוואה היא לא למכשיר שעולה לפחות פי 10 - זאת לא השוואה רצינית ...
ב. אני ניסיתי כל מיני כולל קדם מנורות וגם טרנזיסטורים ונשארתי בסוף עם קדם של נורת' סטאר. פשוט התחבר לי טוב עם כל היתר. נדמה לי שראיתי כאלה בלוחות. לא השוויתי לקדם של תדי אבל אם תשווה אשמח לשמוע חוויות.
ג. יום אחד הייתי רוצה לנסות קדם ממש "רציני" ויקר אצלי - ועם עדיפות למנורות דווקא. יכול להיות שייתן קונטרה למונובלוקים קלאס D שלי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה התקציב, מוטי?

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
לאיש של פרטים קשה מעט עם שאלה כוללנית :)

סוחר - טרייד / פרטי ?
תשלום / תשלומים ?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
יש ל AMR ווליום דיגיטלי? אם כן, שווה לך לנסות חיבור ישיר לפאס.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אכן יש לו ווליום דיגיטלי, בזמנו ניסיתי ולא אהבתי.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
מציע לך לחבר אותו 3 ימים רצוף (למרות שאתה לא אוהב, מה יש? תסבול קצת :)), ואז לחזור לקדם האנלוגי. יש סיכוי שתשנה את דעתך.
את ה amr אני לא מכיר, אבל אצלי (אנחנו עם אותו מגבר), לטעמי, עד עכשיו, חיבור ישיר דרך xlr ניצח הכל!

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מוטי,
יש לי שלושה קדם מגברים להציע לך,
במיוחד השני ייחודי ומיוחד :שתוי:

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
השני הייחודי מענין אותי אבל גם הראשון והשלישי :)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
רגע, עכשיו קראתי שהווליום קונטרול של ה 777 הוא אנלוגי... מוטי, שכח מה שכתבתי למעלה.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אתה צודק אכן ווליום אנלוגי.
אגב, מה ההבדל בין אנלוגי לדיגיטלי ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אני הייתי הולך על שפופרתי .

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
שפופרתי ?
אני שומע מעל 10 שעות מוזיקה ביממה !

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אתה צודק אכן ווליום אנלוגי.
אגב, מה ההבדל בין אנלוגי לדיגיטלי ?

על קצה המזלג:

דיגיטלי: מכפיל את ערכי הסיגנל הדיגיטלי בקבוע (קטן מ 1 על מנת להוריד עוצמה) לפני שהאות מומר לאנלוג. המימוש בגדול מתבצע על ידי הכפלת מספרים באמצעות יחידת חישוב דיגיטלית. חסרונה העיקרי של השיטה הוא חוסר דיוק בתוצאה כאשר אין מספיק ביטים לשמור את כל הספרות העשרוניות של תוצאת החישוב (מה שבתאוריה מעוות את הצליל ומכניס רעש). מה שכן השיטה זולה למימוש ומקצרת את מסלול הסיגנל האנלוגי.

אנלוגי: מבצע הנחתה ו/או הגברה של האות האנלוגי (פטיפון או יציאה אנלוגית של דאק) על ידי אטניואטורים (בכניסה) ומגברים (ביציאה). ז"א קדם אנלוגי בשלב ראשון מנחית את הסיגנל ואז מגביר אותו (כן, בקדם יש יחידת הגברה). הרעש (שנובע מהמימוש האנלוגי, אין מימוש עם אפס רעש/צבע) בעקרון קבוע ולא תלוי בעוצמת הווליום. קדם אנלוגי טוב, הרבה יותר יקר למימוש מאחיו הדיגיטלי.

בעקרון קדמים דיגיטלים דיי מוקצים בקהילת האודיופילים מהסיבה שהרעש/עוות תלוי בעצמת הווליום (ככל שנמוך יותר הפגיעה קשה יותר). בנוסף לא ניתן לחבר פטיפון. אך ווליום דיגיטלי שממומש בעזרת מספיק ביטים (נניח מעל 24 ברד בוק מה שנותן מעל 8 ביטים ספר לחישוב) יהיה מדוייק מספיק ביחס לאחיו האנלוגי. יש חברות (נניח ps audio) הממשות ווליום דיגיטלי איכותי בממירים שלהם וממליצות גם על חיבור הממיר ישירות למגבר הכח (עוד פעם זה טיפה יותר מורכב, צריך התאמה סבירה למגבר, שלך 26db מה שאומר שאתה לא צריך להנמיך לרמות מאוד נמוכות וזה טוב). חיבור כזה (בדומה לקדם פסיבי אם יושב טוב) מקצר משמעותית את הסיגנל האנלוגי ומשפר משמעותית את השקיפות ביחס לקדמים אנלוגים בטווח המחיר הבינוני (מנסיוני הצנוע אצלי במערכת)

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מוטי, גם waze נקנתה בסכום שיש לו ערך מספרי ברור.

כמה אתה רוצה להשקיע בקדם? זאת שאלה פשוטה עם תשובה פשוטה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
היי מוטי,
מתן צודק, אם אתה רוצה המלצות ספציפיות או דעות של החברים כאן, כדאי שתתחום תקציב, אחרת השמיים הם הגבול.
גם אם המערכת עובדת אצלך 10 שעות ויותר ביום, אני ממליץ לך חד משמעית על קדם שפופרות! יכניס לך חיים ואופי למערכת. וזה חשוב על אחת כמה וכמה אם אתה "מאזין כבד". כל כך הרבה שעות האזנה, ולא תפנק את עצמך?
מעבר לזה, הכל הרי תלויי טעם. מה שאני אוהב לא בהכרח דומה למה שאתה אוהב. עם הסייג החשוב הזה, אני אמליץ כמעט תמיד לבחון בין היתר קדם של EAR כי זו דוגמא מייצגת למה שקולע לטעם האישי שלי - צליל מפורט, אוורירי, דינאמי, טבעי ומאוד חי. אבל יש עוד המון אפשרויות שצריך לחפש בלוחות. באוריינטציה הזו שווה לבדוק קדמים של אודיו ריסרץ, וסוניק פרונטיר, והיו כמה דגמים של קארי ששווים בדיקה, אם אתה אוהב צליל קצת "גדול" או כמו שאתה כתבת "בשרני" יותר. לאמיר ארמה יש איזה קונארד שאולי כדאי לך לחבר אצלך ולהשוות לקדם של תדי (ואני פחות מתחבר בטעם להגברה של קונארד).
אני במקומך הייתי מנסה לארגן כמה קדמים שפופרות מהלוחות (בתקציב שלך.....) להשוואה ראש בראש מול התדי. מי יודע, אולי בסוף תשאיר אותו אצלך (אני בספק).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור