התלבטות לפני רכישת רמקולים שקועים בתקרה עם סאבים...

dakos

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מתכנן את המערכת בסלון של הורי, לאמא כמובן יש דרישה שלא יראו את הרמקולים, גודל הסלון הוא 5X9, הספה תהייה בערך 4-5 מטר מהטלוויזיה ולפעמים יותר, השאלות שלי הם ככה, אני קורא בפורומים בחו״ל על החשיבות של כיווניות הרמקולים, האם אפשרי לקנות רמקולים זולים יחסית כמו JBL L228C בערך 100$ באמזון ולהתקין אותם בזווית הרצוייה למרות שאין להם הטייה מובנית? דבר שני הוא שלרמקולים הללו יש זווית פיזור די רחבה של 110 מעלות, זה לא מספיק כדי לתת כיסוי גם בלי להתקין אותם בזווית?

עכשיו לעניין הסאב, האם יש בעייתיות להשתמש בסאבים של רכב כמו JL Audio או רוקפורד עם מגבר של אודיו מקצועי כמו Crown XTI 4002 חוץ מעניין הרמות של הסיגנל שנפתרות די בקלות?

יש לי די הרבה נסיון עם מערכות סטריאו לרכב ועם סאונד מקצועי אבל סאונד ביתי לא יצא לי להתעסק ברמה כזו לכן כל השאלות :)

תודה לכולם

onoff

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
לפני הכל מה התקציב ?

הרמקולים הנ"ל מיועדים יותר למוזיקת רקע במוסדות כגון :מסעדות,חנויות וכ"ו
המגבר הזה לא שייך , אלא אם אולי ישמש כפאוור מחובר ליציאת פרה פאוור כלשהו.
מה שאתה מנסה ליצור זו תערובת בלתי נתפשת,פשוט ייצא לך "סלט" שלם ללא שום סינכרוניזציה
ואל תשכח גם שזה שטח די גדול .
עצתי לך היא שתנסה למצוא רמקולים שקועים יעודיים לנושא.

בהצלחה

dakos

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לא ידעתי את זה על ה-JBL אז תודה :)

הקונספט של להשתמש בסאבים שייעודיים לרכב במערכת ביתית הוא ממש לא חדש, אם מקפידים על העקרונות הנכונים של מיקום, בניית ארגז תהודה מתאים ולא סתם לנחש או לעשות מה שנראה טוב, זה אמור לעבוד כהלכה. בנושא של המגבר הוא יהיה מחובר ליציאה של הסאב וייתן את כל מה שצריך ומעבר. להשתמש בהגברה מקצועית באודיו ביתי זה די מקובל שוב בהרבה פורומים בחו״ל, זה אחד מהפתרונות המקובלים אם רוצים להגיע לתוצאות טובות בעוצמה חזקה ואין הרבה מרשרשים בכיס.

בקשר לתקציב אז בערך 100-150$ ליחידה כאשר המחיר הוא בארה״ב ואוטוטו זה Black Friday כך שיש די הרבה אופציות אבל אני לא מכיר את התחום, יש למישהו הצעות לדגמים או חברות טובות?

אם מישהו רוצה לעשות השוואה בין מגבר ביתי למגבר מקצועי אז יש לי את אחד מהמגברים הטובים והחזקים בעולם, Crown i-Tech 8000, אני אשמח להביא אותו ולשמוע... יכול להיות מעניין :)

נערך לאחרונה ב:

onoff

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
מה המטרה? קולנוע ביתי או מוזיקת רקע? תסביר את עצמך.

onoff

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
האם יש לך מקור כלשהו כמו רסיבר ק"ב?
כך בחשבון שאי אפשר לעשות יש מאין.
לכן אתה חייב סכום מינימלי נורמלי.
וכמו בתשובתי הראשונה מערכת ק"ב חייבת להיות מסונכרנת עם הרמקולים והרמקולים
חייבים להיות מאוזנים, במילים פשוטות יהיו לך בומים של תדרים נמוכים בשעה שהרמקולים השקועים
או אפילו לא שקועים לא מתאימים לסאבוופר בעוצמות גודל וכ"ו.

בהצלחה

dakos

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כן המקור הוא רסיבר מחובר למחשב מדיה סנטר ואולי גם לנגן בלו ריי, המגבר יזין את הרמקולים (7.1) ישירות ויתן סיגנל למגבר הגדול יותר שיזין את הסאבים. אני לא רואה סיבה שכל המערכת לא תהייה "מסונכרנת", אתה לא יודע את הנצילות של הרמקולים כי אפילו אני לא יודע איזה רמקולים אני הולך לקנות, אתה לא יודע איזה עוצמה יהיה הסאב ומה הנצילות שלו כי גם אני עדיין לא יודע, בקשר לרסיבר, העוצמה שמגיעה לכל רמקול היא די דומה בכל הרסיברים כי הרסיברים של היום נותנים עוצמה די שווה (בטווח של 3dB) בין אם הוא יקר מאד ובין אם הוא די זול אז זה בערך הדבר היחיד שאנחנו כן יודעים, ובאופן טבעי התוכן שמגיע לסאבים דורש הרבה יותר עוצמה כך שזה לא נראה לי בעייתי כל כך מקסימום נוריד להם קצת את העוצמה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור