התלבטות לעניין רכישת מסך - sony מול philips

• פותח הנושא ysc
  • פורסם בתאריך

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
מעוניין לרכוש מסך LCD בגודל 40" שמיועדת לתלייה על הקיר בלבד.
איכות התמונה ב- SD חשובה, HD גם כן.

מתלבט בין KDL40EX710 של sony
ו- 40PFL8605H של Philips (אמנם מסוגלת לטפל ב- 3D אבל זה לא חשוב לי, התוצר של היכולת אמורה להיות הצגת 2D באיכות גבוהה)

את ה- sony ראיתי בשלושה מקומות, ובכל מקום זה נראה אחרת. במקום אחד גרוע, בשני בינוני ובשלישי בסדר.
את ה- Philips לא ראיתי. ראיתי דגמים "מקבילים" מסדרות נמוכות יותר, סדרת ה- 3000 וה- 5000. בכל מקרה בשני המקרים, החיבורים מאחורה הם כאלו שקשה אם בכלל להצמיד את המסך לקיר במידה ורוצים להשתמש בחיבור SCART.
למיטב הבנתי אין להם בכלל חיבורים בצדדים....

מה תהיה המלצתכם ? מישהו רכש את אחד הדגמים ויכול להמליץ לחיוב או לא?

המחירים דומים? כי בחנויות, Philips מסדרה נמוכה יותר, ה- 5000 עולה כ- 1,000 ש"ח יותר מה- Sony. באתר Zap המחירים פלוס מינוס דומים.

תודה לעונים.

niguy

אוהב את התחום
מעורבות
8
נקודות
18
אני מבין שחשובה לך הימצאות של יציאת scart.
שקלת גם לבדוק את דגם הקוואטרון של sharp?
קניתי לפני שבועיים את דגם ה 810 שלה ואני ממש מרוצה. יש לה גם יציאת scart צידית (דרך מתאם שמסופק עם המסך) לצורך תלייה על הקיר.

jjwz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לידעתך,הפיליפס 40PFL8605 לא מתאימה לסלון מואר.
היא סובלת מאוד מהשתקפויות בגלל פנל מבריק ולא מט.
עדיף לראות אותה בסלון חשוך.

לעומת זאת לסוני הפנל שלה הוא מט ולכן עדיפה בסלון מואר
וגם מתאימה לסלון חשוך.

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
Sharp 810

אכן ראיתי גם את ה- Quatron של Sharp.
אני חייב לומר שבשני מקומות שראיתי את המסך, התמונה נראתה פחות טוב מאשר ב- Philips, ובמקום אחד נראתה מצויין בהשוואה ל- Sony.

העדפתי היא לחיבורים אחוריים, ובעיה נוספת של ה- Quatron היא שלפי המפרט, יש החרגה לעניין היותה Multisystem. מתברר שה- NTSC אפשר לקבל אותו רק בחלק מן החיבורים. לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות מן המוכרים - הם לא מבינים בזה.
האם אתה יכול לומר שאם אני מחבר את הטלוויזיה ל- DVD שמשדר כותר ב- NTSC וזאת באמצעות כבל HDMI, הטלוויזיה תקבל את השידור כמו שצריך?

לעניין ההשתקפות של Philips, תודה על ההערה. אקח זאת בחשבון.
מה לגבי 40PFL7605, הפנל שלה לא קריסטלי - האם הדגם הזה מפיק תמוכה איכותית ברמה דומה לזו של 40PFL8605?

מחירים - מישהו יכול לעזור?

niguy

אוהב את התחום
מעורבות
8
נקודות
18
לגבי היציאה הצידית,כנראה לא הסברתי את עצמי טוב: היציאה היא בגב המסך,אך פונה הצידה על מנת לאפשר תלייה כמה שיותר צמודה לקיר.

לגבי NTSC,אצטרך לבדוק את זה בבית.
ואני מבין את התסכול שלך מהמוכרים,עברתי בדיוק את אותה חוויה..למעשה אפשר לאמר שבקנייה הסתמכתי יותר על ביקורות שנעשו לה מאשר על מראה עיניים בחנות.

אפי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אכן הפיליפס 8605 סובל מהשתקפות חזקה.לדעתי מכשיר איכותי מאוד.17 bit המעבד. לדגם השני 7605 14 bit

uri_r

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
סדרה 8 של פיליפס היא מעולה.
לגבי 810 האיכות שלה בHD היא מעבר למצופה תמונה מדהימה אני לא ראיתי אף טלויזיה שמשתווה לאיכות תמונה שלה בHD ב-SD המצב פחות טוב בהרבה לעומת הפיליפס, דר"כ אגב כבר יצא דגם 814 שיש לו מקלט DVB-S2.
משהו שיכול להיות בעייתי אולי שזה תאורת לד היקפית, שיכולה לגרום לזליגות אור לאורך המסגרת.

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
מישהו יודע לומר האם סדרת 8 של פיליפס מבוססת על פנל IPS?
מישהו יודע לומר האם סדרת 8 המיובאת לארץ תומכת בקליטת שידורי HD דרך טיונר דיגיטלי - שכן לפי הביקורות באינטרנט, הפיצ'ר הזה חסר ופיליפס מכה על חטא ומורידה באירופה את המחיר בגלל זה. מודים שלא העריכו נכונה את הדרישה.

לגבי ה- SONY, דגם ה- EX710, מישהו יכול לומר לי מנסיון איך הביצועים בקליטת שידורי SD?
בחנויות לא הצלחתי לראות משהו מייצג - חנות אחת, גרוע מאוד, חנות שניה סביר, חנות שלישית מצויין

יותר מזה, למישהו יש מושג מתי ה- SONY EX720 תגיע לארץ?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
קליטת שידורי HD דרך טיונר? עדיין לא רלוונטי בארץ...

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
תודה לכל העונים.

בסופו של דבר רכשתי Philips 8605H.
ההשתקפות אכן חסרון מסויים אך הטלוויזיה תמוקם במקום שאין בו מקורות אור חזקים שיכולים להפריע עד כדי כך, ומרבית הצפיה היא בשעות הערב ממילא, בחדר עם תאורה נעימה. לעומת ה- CRT שאותה היא הולכת להחליף, לא תהיה לי הרעה לעניין זה.

אחרי בחינה של EX710 בארבע מקומות שונים, משחק עם הכיוונים, הגעתי למסקנה שהאיכות של ה- Philips בשידורי SD טובה בהרבה משל ה- SONY. כנראה שהמעגלים החשמליים של ה- EX710 מתמודדים פחות טוב עם שידורי ה- SD. ב- HD האיכות סבירה.

בכלל, למרות המראה החיצוני האסטתי והעיצוב הנקי, המפרט העשיר של החיבורים, ה- EX710 די מאכזבת בדבר הכי חשוב - איכות התמונה בכלל ושידורי SD בפרט, אפילו ביחס לדגמים ללא תאורת LED של SONY.

בהשווה לסדרות ה- W של Sony שקדמו לפס החדש הזה של ה- EX, למצער - חלה הרעה במקום שיפור. אולי ה- EX720 שנמכרת בחו"ל כבר מחודש שעבר, תשפר את הנושא שכן ה- Bravia Engine 3 פרש שם לפנסיה והכניסו משהו אחר, על פניו טוב יותר ושפותר חלק ניכר מחסרונות ה- EX710 כיום. בשבילי היא כבר תגיע מאוחר מידי.

אפי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ycs

תתחדש אחי...גם אני מתעניין בפיליפס (יש לי דגם 8404 37-אינטש...) ולסלון אני זקוק לגודל 46.
8605 ראיתי שיש לו השתקפות רצינית בחנות.....כעת מה דעתך לגבי ההשתקפות אם יש לי חלון גדול בצידו הימני של הטלויזיה??? או שנתפשר ונלך על 7605 שכן הוא פחות משקף???

.בברכה..

ysc

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
לעניין ההשתקפות:
הדגמים עם הגימור זכוכית בחזית, יש להם בעיית השתקפות.
לא מדובר רק באור ישיר על הפנל אלא העובדה שאם אתה מאיר באור חזק פריטים בחדר וגם קירות, זה משתקף בפנל וזה עשוי להפריע. פנלים כאלו, כמו של ה- 8605, מתאימים לחדר שמאורגן מבחינת התאורה - כך שתהיה תאורה נעימה ולא חזקה. חלון שמכניס הרבה אור הבייתה, צריך תריס טוב - אחרת אני חושש שזה יפריע לך.

הנקודה היא כזו, סדרת ה- 7 של Philips אין לה את הפנל זכוכית הנ"ל, אבל מבחינת הביצועים היא פחות טובה מסדרת ה- 8 לפי הביקורות וגם לפי התצוגה שראיתי, נדמה לי שזה המצב. אני אישית ממליץ לך לראות זאת במציאות ולבחון האם התמונה של סדרת ה- 7 מוצאת חן בעינך. יכול להיות שמול הסדרה הנ"ל, Sharp עם ה- 810 נותנת תוצאות טובות יותר.
יכול להיות שגם הכיוון של המסכים שראיתי לא היה מוצלח וסדרה 7 תתאים לך.

דרך אגב, אני לא מצליח למצוא מידע כמו שצריך על כיול מסכים. אחד החסרונות של ה- Philips הוא שהכיול מהמפעל לא כל כך מוצלח. כדי לשנות את זה באופן מקצועי צריך לבצע קליברציה למסך. יש למישהו מושג איך הכי כדאי בעלות סבירה לעשות זאת?

אפי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על המשוב אחי....לא יודע בימים האחרונים כבר התחלתי להפנים שאולי אשתהה עוד קצת עד שיגיעו הדגמים החדשים,ואז יפול הפור על מסך איכותי כל שהוא.....אמרת "קליברציה"....את המושג הזה פעם ראשונה אני שומע...מעניין מי באמת מכייל דברים כאלו בצורה מיקצועית....תשאל אולי בעוד מקומות יתכן שיפתיעו אותך.
תתחדש ובהצלחה אחי....

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור