התלבטות לגבי רכישת מצלמה קומפקטית

ramonsito

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

אתחיל ואומר שאני לא עוסק הרבה בצילום ואין לי כוונה להיכנס לעולם של מצלמות גדולות ומתוחכמות והחלפת עדשות.
המטרה העיקרית שלי היא צילום כללי של המשפחה ונופים יפים בטיולים עם אפשרות לפעמים לשליטה ידנית שתאפשר לשפר את התמונות (שליטה ב-ISO, זמן חשיפה וכד').

עד היום בעיקר צילמתי דרך הסלולרי, יש לי LG G4 ולדעתי יש לו מצלמה מצויינת שמוציאה תמונות יחסית מרשימות (הכל יחסי כמובן).
חשבתי לנסות לקחת את זה קצת קדימה ואני בדילמה.

חשבתי על מצלמה קומפקטית כמו Panasonic Lumix DMC-ZS50 שניתן לרכוש בסכום של 1000-1200 ש"ח ויחסית למחיר אני רואה שיש לה ציונים טובים בקטגוריה, אפילו יותר טובים ממצלמות שעולות פי שניים. יש לה זום X30 אבל את החיישן הקטן בקטגוריה ו"רק" 12 מגהפיקסל.
https://cameradecision.com/review/Pa...Lumix-DMC-ZS50

האם המצלמה הנ"ל תפיק לי תמונות יותר טובות מהסלולרי ושווה את ההשקעה?

ואם אני רוצה להתקדם לחיישן גדול יותר כמו ב- Panasonic Lumix DMC-ZS100 שניתן לרכוש בסכום של 2400 ש"ח, האם גודל החיישן יביא לשיפור בתמונות שמצדיק את המחיר הכפול?
https://cameradecision.com/review/Pa...umix-DMC-ZS100

אשמח לחוות דעתכם.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי גודל החיישן חושב מאוד לאיכות התמונה ולאחר מכן איכות העדשה משפיעה.
כמו בהרבה דברים גם כן מצלמות טובות יותר עולות יותר כסף וכן יהיה ניתן להרגיש בהבדל בעיקר שתאורה לא אופטימלית.
כך שהחיישן הגדול יותר יחד עם עדשה טובה יותר יספקו ב ZS100 תמונה טובה יותר - אבל השאלה האם זה שווה את ההפרש.

לדעתי ה ZS100 לא שווה את המחיר, לדעתי במחיר שלה יש את קנון G1X II עם חיישן יותר גדול שמספקת איכות תמונה טובה יותר

כעת נשאלה השאלה שוב האם זה שווה את ההפרש במחיר מול ZS50 וזו שאלה מאוד מעניינת ואין כאן תושבה מחולטת, זה עניין של תקציב וסדר עדיפיות - בכל מקרה ZS50 התחלפה ב ZS60 ואם אתה חושב בכיוון הזה היא בטוח עדיפה.

כמו כן יש מצלמות כמו קנון G9X II שעולות פחות מ 2000 ש"ח ועם חיישן ש 1'' - זו גם אופציה מעניינת

ramonsito

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה כרמי.

הכנתי טבלה שתרכז קצת מידע על כל המצלמות שהזכרנו:
Untitled.jpg

שמתי כמה נתונים והשוואה של ציונים משני אתרים ומחיר.

בהשוואה בין zs100 ל-G1X II הציונים של פנסוניק יותר גבוהים ונראה שאיכות התמונה יותר טובה, וזאת למרות החיישן היותר גדול. למה לדעתך הקנון יותר טובה? אציין שהיא גם שוקלת משמעותית יותר מהפנסוניק (530 גרם).

וגם בהשוואה בין ZS50 ל-ZS60 יש ציונים יותר טובים ל-ZS50 אז למה לדעתך ה-ZS60 עדיפה?

אבל ייתכן שה-G9X II היא אופציית ביניים מעניינת כי הציונים יחסית טובים והמחיר הוא באמצע. אבל הזום הקטן קצת מאכזב.

ומעניין אותי מה דעתך לגבי השאלה שלי בקשר לסלולרי, בהנחה שתנאי התאורה טובים, האם מצלמה כמו ה-ZS50 או ZS60 יפיקו תמונות יותר טובות ממנה?
ל-LG G4 יש ציון יחסית גבוהה במדד של DXOMARK.
מעניין אותי לדעת האם בעידן שיש מצלמות סלולריות כל כך טובות יש טעם לקנות מצלמות ברמת ה-ZS50 עם חיישן קטן?

תמונות מצורפות

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    KB 43 · צפיות: 383
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    KB 43 · צפיות: 203

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מעריך את ההשואות של cameradecision לא ברור לי לפי מה הם מספקים את הציונים לתמונות המצלמה.
אני מקבל את נתוני DXOMARK שהםלדעתי הסטנדרט בדיקות חיישנים (כן הם בודקים את איכות החיישן ללא קשר לעדשה לדעתי) מעבר לכך הם מספקים תמיד ציון גבוהה יותר למצלמות עם יותר MP, גם לא ברור לי למה.

היות ואתה אוהב לבדוק נתונים שזה מאוד יפה לדעתי, נסה לראות איכות תמונה של המצלמות באתר https://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

ראה להשוואה איך קנון G1X II ב ISO 1600 מציגה את המניפה האדומה מול פנסוניק ZS100 באותו ISO

G1XII
https://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-g1x-ii/FULLRES/G1X2hSL01600NR2D.HTM

ZS100
https://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-zs100/FULLRES/ZS100hSLI01600NR6D.HTM

אם נראה לך שה G1X II היא פתרון בניים מוצלח, אז יכול להיות באמת אופציה טובה, אבל ראה שוב את אותה תמונה ב ISO 1600 איתה

G9XII
https://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-g9x-ii/FULLRES/G9X2hSLI01600NR2D.HTM

בהקשר של מצלמות טלפונים אין לי מידע על LG אבל בבשקה תמונה של איפון 8PLUS ב ISO 1250 שזה קצת יותר נמוך, אבל עדיין ראה את התוצאה

IPHONE 8 PULUS
https://www.imaging-resource.com/PR...us/FULLRES/IPHON8PLUShSLI1250NRD-IMG_0234.HTM

כאשר התאורה לא אופטימלית וה ISO עולה כדי לספק יותר רגישות לחיישן ולהכניס יותר אור, אז חיישן גדול יותר מספק כאן יתרונות שאני חושב שקל לך לראות.

יש לקחת בחשבון שחיישני קנון גם הגדולים שלהם לא מובילים מול המתחירים, אבל עדיין טובים מול חיישנים קטנים יותר.

יש לקחת בחשבון שבצילום בבית וכן שיוצאים בערב לבלות התאורה לא אופטימילית, כמו כן באור יום בקיץ עם הרבה אור וצל זו גם לא תאורה אופטימלית שהחיישן צריך טווח דינמי גדול כדי לספק תמונה טובה.

כך שבהרבה מקרים המצב לא אופטימלי ואם אני חוזר לטלפון או למצלמה עם חיישן קטן שירגישו נחיתות מול חיישן גדול יותר. מעבר לכך עדשות עם טווח זום גדול פחות צלולות ופחות חדות ובדרך כלל מספקות תמונה פחות טובה מול עם טווח זום קטן יותר (כן לטלפון צריך להיות יתרון עם עדשה ללא טווח זם כלל :), כך שזה לא אומר שעדשות עם טווח זום קטן תמיד טובות).

אני מקווה שמידע נוסף זה עוזר לך - ואני חושש שאם תמשיך לבדוק את הנושא תסיים אותו עם מצלמה טובה, אך לא זולה :)

ramonsito

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה המפורטת כרמי.

אכן הבאת לי חומר למחשבה וזה מאוד מפתה להוסיף עוד קצת ולהתקדם למצלמות יקרות מאוד אבל אני נמנע מזה.
חקרתי עוד קצת באתרים וביקורות שונות ובהשוואת תמונות וכרגע אני חושב על שני מועמדים סופיים:
panasonic ZS100 או canon G7X II.
שניהם ברמת מחיר דומה של 2300-2400 ש"ח.

החלטתי לוותר על ה-G9X II כי למרות שהיא זולה יותר וכנראה מספקת תמורה טובה למחיר, בהשוואה של תמונות לעומת מצלמות אחרות זה נראה פחות טוב ופחות חד.
על סדרת RX של סוני אני מוותר כי היא פשוט יקרה מידיי לדעתי.

מבחינת השוואות של איכות תמונה בין ה-ZS100 ל-G7XII תמיד נראה לי שהקנון מספקת תמונה יותר טובה עם צבעים יותר חיים והפנסוניק קצת יותר אפרורית. האם לדעתך זה קשור למפתח צמצם שבקנון הוא 1.8-2.8 ובפנסוניק הוא 2.8-5.9 או שזה בגלל הגדרות התוכנה של היצרן?

יש לך היכרות עם שתי האופציות וחוות דעת עליהן?

בכל אחת מהמצלמות יש פיצ'רים אחרים שאין בשניה,
בפנסוניק יש זום X10, וידאו 4K (שאני גם ככה פחות משתמש בו), עינית, צילום רציף איכותי יותר.
בקנון יש מסך מסתובב (נוח לסלפי), מפתח צמצם טוב יותר ובגדול התמונה נראית יותר טוב.

בגדול אני נוטה ללכת לכיוון ה- G7XII.

האם ידוע לך על זה שבמצלמות קנון אין אפשרות לצלם תמונת פנורמה? זאת אופציה שאני משתמש בה לעיתים ומאוד מוזר לי שאין כזה דבר במצלמה חדשה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נתחיל מהסוף אלו מצלמות טובות לא טלפון לכן הן בדרך כלל לא משקיעות בסלפי ובפנורמה - נכון זה מוזר, אבל כל חברה בוחרת מה מעניין אוצה להכניס למצלמה וכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה.
נמשיך אם זה של G7X II אין עיניית ולדעתי זה באמת חיסרון (אבל מה שיש, שבוחרים גוף קטן) ונכון אין לה פנורמה.

בהקשר לאיכות התמונה או הצבעיים - במצלמות יש מעבד תמונה שלוקח את התמונה שצולמה ועושה עיבוד על חדות, גוונים ועוד מספר יכולות (כל חברה בוחרת איך לדעתה יותר נכון להציג את התמונה) , ניתן בעזרת הגדרות לשנות יכולות או בצורה מסוימת ולספק צבעים קצת יותר חיים, או יותר נטרליים או .... בתאם להעדפה האישית - חשוב להבין שזה לא שינוי ביכולות המצלמה אלו שינויים קלים, אבל מורגשים - מצד שני אם התמונה של הקנון נראת לך יותר ...

לא יצא לי אישית לצלם עם המצלמות האלו ולכן קשה לי לספק לך מידע אישי - מה שאני מוצא ברשת באתרי החברות או בביקורות זה מה שאני יכול לספק לך - גם אין לי חברים עם המצלמות האלו לשאול אותם, אבל יש לי חברים עם RX100 ופנוסניק LX100 (דרך אגב דגם קצת ישן, אבל מצלמה מעולה).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור