התלבטות לגבי מצלמה

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
היי אני מתלבטת כרגע בין ניקון D5500 לבין ניקוןD5300 או דגם מירורלס (התייעצתי בכל מיני חנויות ואמרו לי ששל סוני לא ממש מומלץ למרות שהאיכות מעולה)
רציתי לדעת למי מתאים המירורלס ואם מירורלס אז איזה?
הבנתי גם שאמור לצאת דגם ניקון די 5400 בקרוב...
ההתלבטות היא בניקון היא האם עדיף להשקיע בעדשה טובה יותר בדגם טיפה פחות מתקדם או להשקיע גם במצלמה וגם בעדשה

קריטריונים חשובים עבורי הם משקל בגלל שאני מטיילת הרבה
ונוסף כמובן התקציב

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוכה הבאה לפורום, כדי לתת לך המלצה נכונה הייתי שמח לדעת כמה נקודות - יותר מידע יעזור לי להיות מדויק יותר עבורך
כמו שציינת חשוב התקציב, אז אשמח לדעת מה התקציב שלך?
אני מבין שהגדול והמשקל חשובים לך, אם כך מה עוד חושב לך?
מה את הולכת לצלם? ובאיזה סוגי תאורה מדובר?
חושב להבין שאין מצלמה מושלמת וכול השהצרכים דורשניים יותר - כך צריך לעלות בתקציב :)
האם את חושבת להבתקדם בתחום (לרכוש עדשות נוספות, מערכת תאורה ו...), או שאת רק רוצה מצלמה אכותית לטיולים ולצילומים אחרים?

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
התקציב הוא עד איזור ה 3500 לגבי עדשות אני רוצה להתחיל עם 18-140 ומשם להתקדם ל 50 ממ קבועה
מצלמת בעיקר נופים ומנסה לתפוס תמונות של הירח ובעח חיים קטנים , גלים ,שקיעות, זריחות, וקצת אומנותי אך לא מתאפשר עם המצלמה שכרגע יש לי,אך הייעוד העיקרי הוא לרוב לטיולים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בסדר אני מבין:
את רוצה מצלמות ניקון עם עדשת 18-140 ובעתיד לרכוש עדשת 50 ממ - אין לי בעיה עם הכיוון שלך, מאוד יכול להיות שזה מתאים לך. אבל את לא מגדירה צרכים את מגדירה ציוד.
זה כיוון יפה עם סט מוצלח, אבל זה לא סט קטן וקל - כדי לקבל סט קל צריך לעבור למצלמה ללא מראה או מצלמה קומפקטית מתקדמת, הנקודה שאת צריכה שלב ראשון לקחת אותה ללא עדשה עם טווח זום גדול - אבל אני לא רואה הגיון להתת לך דוגמאות היות ונרא שכאמור יש לך כבר כיון ואת רק צריכה לבחור איזה גוף נכנס לת בתקציב עם העדשה (וכל אחד מהגופים של ניקון שציינת יתאים לך כמובן לפי התקציב שנשאר לך - להסיר ספק גם דגם קודם וקודם קודם של ניקון כמו ה D5300 יספק אותך לדעתי)

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
לאחר שחיפשתי באינטרנט ההתלבטות כרגע היא בין הניקון כאמור לבין מירורלס של פוג'י XA-2 (לגבי הסוני אמרו לי שהיא לא כדאית ) ההתלבטות היא מירורלס או DSLR

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אין לי מושג מי אומר לך שהסוני לא כדאית - אשמח לשמוע למה? לסוני יש חיישנים מעולים ואולי הטובים ביותר היום בשוק (זה לא אומר שאין לה חסרונות לכל מצלמה יש)
הפוג'י המדוברת היא דגם ללא עינית ואני אישית חושב שעינית היא נקודה חשובה במצלמה ולא הייתי חושב לרכוש אחת בטווח מחיר הזה ללא עיניית.
מעבר לכך יש מצלמות ללא מראה מוצלחות מאוד של פנסוניק ואולימפוס, אבל את שוב רצה לבחור ציוד לפי מה שרשום ברשת או הסברים של אנשים שאני לא מכיר ואני לא רואה שאת בוחרת ציוד שמתאים לצורך שלך - אין מצלמה שמתאימה לכל דרישה ואין מצלמה ללא חסרונות, לכן אני לא מבין את הגישה שלך

אני חושב שצריך להתאים את המצלמה לצרכים שלך ולא לחפש מצלמה שאומרים לך שהיא הכי טובה לטווח מחיר מסוים.

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
כרגע מירורלס ירד מהפרק יכול להיות שאני אתקדם בהמשך למירורלס,, השאלה היא כרגע בין NIKON D5300 NIKON D5500 או CANON 70D החלטתי בכל זאת ללכת על הDSLR

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם הגודל הפיזי והמשקל לא מפריע לך, אז dslr הן יופי של מצלמות עם יכולת התקדמות זולה במגוון רחב של עדשות וציוד נוסף.

לקנון 70d יש יתרון במערכת פוקוס טובה יותר עבור וידאו. לדעתי בשאר הפרמטרים ניקון מוצלחת יותר עם חיישן מוצלח יותר ביכולת הטווח הדינמי וצילום בערכי iso גבוהה. וכן במערכת פוקוס עבור סטיילס. ברור שהדגם d5500 יהיה מוצלח יותר ויקר יותר בגלל שהוא חדש יותר. אבל לדעתי בנושא איכות התמונה יהיה לך קשה לראות את ההבדל אם בכלל. כך שאם התקציב לחוץ ה d5500 בהחלט תספק אותך.

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
מעולה שאלה נוספת היא האם יש הבדל ניכר בין D5500 לבין דגם אחד קודם (כלומר האם עדיף להשקיע יותר בעדשה מאשר במצלמה) ובנוסף האם ניתן לצלם איתן במזג אוויר גשום?(במידה ולא האם יש פיתרון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חברות מוציאות דגמים חדשים פעם בכמה זמן ולא תמיד ההבדל הוא גדול לפעמים ממש קטן
את מוזמנת לראות את ההשוואה הבאה ולנסות להבין מה באמת שונה
http://cameradecision.com/compare/Nikon-D5500-vs-Nikon-D5300

אני מאמין שיהיה לך קשה - אז יש כמובן הבדל של מוצר חדש מול מוצר ישן יותר, אבל לדעתי ההבדל לא יהיה ממש גדול. לדעתי איכות העדשה חשובה מאוד מאוד ואם אין הבדל גדול במצלמות אז ברור שמומלץ להשקיע בעדשות (עדשות נשארות הרבה מאוד זמו מצלמה לפעמים מחליפים לחדשה), יותר מכך מצלמה טובה יותר עם עדשה פחות טובה זה לא פתרון שעובד טוב היות והעדשה לא תאפשר לקבל את מה שהמצלמה מסוגלת להפיק.

אני מקווה שזה עוזר

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
ברור השאלה היא האם עדיף לחסוך טיפה על הבדלים שהם פחות קריטיים כמו מסך מגע והבדל של 60 גרם לטובת עדשה?
או העדיפות להשקיע טיפה יותר (המחיר עבור הD5300 הכי זול שמצאתי עם האחריות של הדר הוא 3488) ללא אחריות בארליך-3070?

מסף מגע פחות קריטי לי כי אפשר לעשות גם ידנית מיקוד,
קריטי משקל

שתי שאלות נוספות שנורא חשובות לי הן
היכן מומלץ לקנות מצלמה?(בארליך או במקום שמגיע עם האחריות המקורית?)
האם קיים פיתרון למצלמה לצילום בגשם?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ארליך מקום אמין והאחריות שלהם טובה - הם גם המעבדה
צילום סטיילס במצלמת DSLR הינה הינו רק בדרך העינית (פרט לצילום על חצובה שאז מצלמים דרך המסך)
כך שגם אם היה אפשר לעשות פוקוס דרך המסך זה לא היה עוזר היות ולא מצלמים דרך המסך - אני שוב רוצה לציין שאני חושש שאת רצה לרכוש מצלמת DSLR ללא הבנה מה את רוכשת.

יש פתרון לצילום בגשם - כמה טיפות גשם לא יפריעו למצלמה כך שעדיף לשמור עליה בגשם מתחת למטריה או בכל צורה אחרת (יש פתרונות של כיסוים למצלמה נגד גשם - הטובים שבכך כלל לא זולים, אבל זה לא תחום שאני מכיר וקשה לי לעזור בזה)

יש מצלמות DSLR עמידות לגשם, אבל זה כבר תקציב אחר

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
לאחר הרבה התלבטויות החלטתי לחסוך קצת ולקנות דגם ישן יותר ולהשקיע בעדשות
השאלה הנותרת היא איזה מקום מומלץ ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ניקון D5300 היא מצלמה מעולה, אפשר לרדת לדגם יותר זול כמו D3300, איכות תמונה תיהיה באותה רמה נוחות התפעול תיהיה פחות נוחה, וכן מקבלים מצלמה יותר קטנה ויותר קלה - אבל לא בטוח שהייתי יורד לדגם הזה אם יש את התקציב ל D5300.

עדשת ניקון 18-140 הינה עדשה לא רעה בכלל עם טווח זום מוצלח ויכולה להיות השמלה מוצלחת למצלמה.

אפשרות אחרת היא עדשת טמרון או סגמא 17-50 עם צמצם גדול F2.8 עבור ניקון מקבלים אומנם טווח זום קטן יותר, אבל מקבלים יכולת לעומק שדה רדוד (שבו האוביקט בפוקוס בולט מהרקע שכבר לא בפוקוס, בגלל עומק שדה רדוד) שמספק צמצם גדול וכן יכולת לצלם במהירות חשיפה מהירה יותר בגלל שצמצם גדול מכניס יותר אור - אלו יכולות שרק עדשה עם צמצם גדול יכולה לספק.

אני לא בטוח מה יהיה יותר מתאים לך בתור עדשה ראשונה - אני אישית מתחבר מאוד לצמצם גדול, אבל לרוב האנשים טווח הזום מאד חשוב, כך שאין לי תשובה מוחלטת כאן

liora luz

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
מעולה:) לגבי עדשה ההבדל בינהם הוא רק מבחינת זום?
אני מאוד אוהבת לצלם בע"ח נופים טבע פרחים ירח וכו' על איזו עדשה תמליץ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור