התלבטות והבהרות.

snap687

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן,
אני רוצה להתחדש במצלמה והכוונה היא יד שנייה.
קודם כל הבהרות:
ממה נובע ההבדל באיכות התמונה בין דמוי SLR לקומפקטיות כגון G15, והאם הוא משמועתי?
מה ההבדל מבחינת איכות בין עיינית אופטית לדיגיטלית?

ועכשיו ליעוץ,
תקציב (יד שנייה) 1000-1500 עם חריגות קטנות
עיינית
איכות תמונה
אפשרות לידני מלא
*עדיפות לזום גבוה, לא על פני איכות תמונה

האופציות שחשבתי עליהם (אם יש תוספות תגידו)
G15 G1 X10

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למצלמת DSLR יש מספק יתרונות על מצלמה קומפקטית שאיכות התמונה היא רק אחת מהן, מדובר על היכולת להחליף עדשות, על מערכת פוקוס מהירה יותר, יכולת שליטה טובה יותר על הגדרות הצילום ועוד.

מבחינת איכות התמונה מצלמת DSLR מגיעה עם חיישן הרבה יותר גדול מאלו שיש במצלמות קומפקטיות רגילות וגם ממצלמות קומפקטיות מתקדמות כמו ה G15 או X10.

יש גם מצלמות שהן מצלמות ללא מראה שספקות יכולת להחליף עדשות, כמו G1, אך ללא עינית אופטית, חלק ללא עינית כלל וחלקן עם עינית אלקטרונית. בדרך כלל מצלמות אלו מגיעות עם חיישן גדול, אך קטן יותר מזה שיש ב DSLR (לחלקן חיישן בגדןל של ה DSLR) - איכות התמונה שלהן בדרך כלל קרובה לזו שיש במצלמות DSLR (אבל זה תלוי בכך דגם ודגם)

עינית אלקורונית זה בעצם מסך קטן שמורכב במקום העינית האופטית, איכות התמונה שיש במסך הקטן הזה (נכון להיום) לא קרובה לעינית האופטית, אבל הטכנולוגיה משתפרת ויש מצלמות עם עינית אלקטרוניות לא רעות בכלל.

המצלמות G15 G1 X10 הן מגוון שונה של מצלמות כל אחת הן מקטגוריה שונה - כל אחת עם יתרונות וחסרונות שונים, לנ הדגמים האלו?
ב 1800 ש"ח ניתן לרכוש מצלמת DSLR חדשה קנון 1100D עם עדשת קיט 18-55 האם זו אופציה?
בקשר גודל המצלמה וסוג המצלמה האם יש כיון מועדף?
מעב לכך מה גודל

snap687

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה על התשובה המפורטת. כוונתי לא הייתה DSLR אלא מצלמת אולטרא זום (דמוי SLR?) מול קומפקטית איכותית. חשבתי על DSLR, אבל בגלל מחיר העדשות והמלצות לא לקנות DSLR יד שנייה, שללתי קנייה של DSLR (תקן אותי אם אני טועה).
המצלמות שהבאתי לדוגמא הן בעיקר מהתרשמות מביקורות ואין סיבות ברורות. כמו שאמרתי, מה שחשוב לי במלצמה זה: איכות תמונה (גם בתנאי תאורה פחות טובים), אפשרות לידני מלא ולהתפתח איתה, עיינית. גם הזום חשוב לי, אך פחות.
אני עם canon sx150, האם השדרוג לקומפקטית יותר איכותית הוא שדרוג משמעותי, או שעדיף לשדרג כבר לDSLR?.
כמו שאתה מבין, אני קצת מבולבל מכל האופציות בשוק המצלמות ומהמלצות שונות :) הרבה תודה על העזרה ושיהיה יום נפלא.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
א. אין שום בעיה לקנות DSLR מיד שניה. יש כמה כללים שמומלץ לבדוק אבל בגדול אין שום בעיה בכלל. אני מצלם כבר שנתיים עם אחת כזו וטפו טפו מרוצה מכל רגע.
ב.מצלמות דמו SLR הן פשוט מצלמות עם חיישן קטן כמו של מצלמות קומפקטיות בעלות מערכת עדשות שנותנות זום מאוד גדול. לדעתי התמונה שלהן לרוב לא טובה יותר מדיי, ובעיקר מאוד לא אמיתית. כמו כן לצלם עם זום צריך לדעת. אנשים חושבים שזה סה"כ לעשות זום והנה קיבלתי תמונה טובה. אבל זה לא. כמו כן לדעתי הן נורא כבדות.
ג. יש מצלמות זום מעולות של 14, 16, 18 גם קופקטיות בעלות איכות תמונה מעולה.
למשל canon sx260 עם זום של X20 .
איכות תמונה בתנאי תאורה קשים להוציא גם במצלמות DSLR צריך לדעת וזה גם לא תמיד עובד. אני מאוד אוהב את ההגדרה הזו אבל אנשים לא מבינים שאי אפשר להוציא יותר אור מאין אור. האור הוא הדבר שאנו מצלמים . כשאין אותו אי אפשר לצלם אותו.
ד.האפשרות לידני היא במצלמות החצי מקצועיות של החברות, כדוגמת סדרת ה G של קנון, S110 של קנון ויש כאלו גם לניקון, סוני וכו...
ה.לדעתי אין לך מה לעשות עם DSLR מכיוון שמה שבתכלס חשוב לך זה הזום. אתה משתדל לא להגיד את זה כי זה נשמע לך לא מקצועי להגיד את זה על דפי הפורום. אבל זה תכלס מה שחשוב לך.
אני לא יודע איפה מוכרים מצלמות קומפקטיות יד שניה.

המצלמה שלך היא מצלמה דיי פשוטה.

הייתי הלך על SX260 . אין לה אופציות ידניות אבל אני חושב שהיא תעמוד בדרישות שלך.
אתה יכול לחפש מציאות פה:

http://d-spot.co.il/forum/index.php?showforum=4

הנה דברים טובים:
http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=304924

נערך לאחרונה ב:

snap687

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על התשובה.

הזום באמת לא כל כך חשוב לי;
א. מקריאה הבנתי שזה כרגיל בא על איכות התמונה.
ב. שמתי לב שאני מצלם בזום גבוה מדי התמונות יוצאות מכוערות מבחינת איכות ומבחינת קומפוזיציה.
ג. אני פחות נהנה מזה.

נראה לי שאני אקנה DSLR בסוף, 1100D או D3100 (יש המלצות?), ולכן נוספו כמה שאלות;
מה מומלץ לבדוק במצלמת DSLR יד שנייה?
האם במחיר הזה כדאי לקחת את המצלמה לבדיקה? ואם כן איפה מומלץ בת"א?

אם יש עוד טיפים, הערות והארות אני אשמח לשמוע.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ב 1800 ש"ח ניתן לרכוש את ה D3100 עם עדשת קיט או את 1100D עם עדשת קיט - העדפה למי מה שנוח לשימוש ביד

בכול אופן במחיר הזה היד שנייה ניתן גם לרכוש מגוון מצלמות כמו את הניקון D90, D5100,D500, קנון D500, D550, D600 אפילו D50
אבל צריך סבלנות ומזל - אם רוצים לבדוק מצלמה, אפשר בארליך

snap687

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
יש לי עכשיו הזדמנות לקבל מצלמה מארה"ב אז חשבתי על מצלמה משוחזרת. מה הדעות שלכם בנושא והאם אתם מכירים מקום מומלץ?
*כמובן שמי שיביא לי את זה לא מבין במצלמות ולא יהיה לו זמן להתברבר שם עם בדיקות וכאלה....
יום נפלא....

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם הרכישה היא בחנות רצינית כמו Amazon ,B&H או Adorama אז לא צריך לחשוש

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש לא מעט 40D של קנון למכירה ברשת בישראל.
זו + עדשת זום מספיקות לך מעל הראש.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני אישית חושב של 40D יש גוף מוצלח מאוד, אבל אני פחות אוהב את החיישן של המצלמה שהוא לא ברמה של המצלמות החדשות היום

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ועדיין הוא יתן לצלם חובב את כל מבוקשו.
לי יש אותו חיישן במצלמה שלי ולא שמעתי מעולם תלונה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור