התלבטות ברכישת מצלמה- ניקון D5500 או פנסוניק FZ1000

misgavv

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
שלום
בקרוב אני טס לטיול ספארי באפריקה והייתי רוצה לקנות לטיול מצלמה יותר איכותית מהמצלמת כיס שיש לי כיום...
המצלמות ששמתי עליהן את העין הם הניקון d5500 כנראה עם עדשה 18 - 300 שגם כנראה דיי תתאים לספארי
והפנסוניק FZ1000 שהיא אומנם לא DSLR אבל היא מצלמת בריג' מעולה...
ואני לא מצליח להחליט בין השתיים...
דרך אגב חשוב לי מסך מסתובב מעדיף שיהיה גם מגע...
אני אתייחס בעיקר לחסרונות שמפריעים לי בכל אחת מהמצלמות...
חסרונות של הניקון על פני הפנסוניק:
יקרה יותר ומסורבלת יותר עקב הצורך בהחלפת עדשות
מצלמת בקצב של מקסימום 5FPS לעומת 50FPS!! בפנסוניק
אין מייצב תמונה במצלמה.

חסרונות של הפנסוניק על הניקון:
מפתח צמצם הכי קטן שאפשרי במצלמה הוא F/8 מדאיג אותי שזה לא יגביל קצת את ה DOF
חיישן קטן יותר משעותית 1 אינץ מול ASP-C של הניקון.
יש מסך מסתובב אבל אין מגע

בקיצור אני באמת לא יודע מה להחליט...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ההבדל הגדול בין המצלמות הינו גודל החיישן - כדי להבין זאת בבקשה הגדול (להתיחסות למין ניקון 1 שזה גדול החיישן של הפנסוניק מול חיישן הניקון DX) להסיר ספק לגדול יש חשיבות גדולה מאוד באיכות התמונה.

dimensione-sensore.jpg

ההבדל הזה יבוא בעיקר בטווח הדינמי ושעולים בערכי ISO בערך ISO גבוהים מה 1600 ההבדל יהיה מורגש ויגדול ש ISO גדל

ניקון ב ISO 1600
https://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d5500/FULLRES/D5500INBI01600.HTM

פנסוניק ב ISO 1600
https://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-fz1000/FULLRES/FZ1000INBI01600.HTM

מצד שני למרות שעדשת הפנסוניק נחשבת לא רעה ועדשת 18-300 נחשבת לא מדהימה, היות והסטנדרטים כאן של הבדיקה שונים אני לא בטוח שעדשת ניקון לא טובה יותר.

למצלמת ניקון אין מייצב בגוף המצלמה, אבל לעדשה יש מייצב ומיקום שלו בגוף או בעדשה זו לא הנקודה החשובה.

חושב להבין שתפיסת העולם של מצלמת DSLR מול דמוי היא שונה לחלוטין במחינת צורך הצילום מערכת הפוקוס של ה DSLR היא כמה רמות מעל מה שהפנסוניק מסוגלת לספק, מבחינת מהירות פוקוס, פוקוס עוקב ויכול להתפקס על נקודה מאוד קטנה. לכן שאומרים FZ1000 עושה 12 תמונות בשנייה (בצילום סטיללס זה הנתון בוידאו זה נותן אחר לא לבלבל)
היא לא עושה פוקוס בין תמונה לתמונה ואם בעל החיים זז אז יש לי 12 תמונות שאולי 1 בפוקוס (וגם לא בטוח) מצד שני 5 תמונות בשנייה של DSLR זה עם פוקוס בין צילום לצילום ואז יש סיכוי שרוב התמונות יהיו בפוקוס.

יותר מכך צילום ב DSLR הינו דרך העינית ולא דרך המסך (יש אפשרות לצילום דרך המסך, אבל אז מהירות הפוקוס היא כמו של דמוי וגם איטית יותר לכן נהוג לצלם כך רק על חצובה תמונות של גוף סטטי) ולכן מסך מפרקי או מגע במצלמות DSLR פחות חשוב.

מסך מפרקי חשוב בצילום וידאו וכאן מהירות הפוקוס האיטית של ה DSLR היא חיסרון ופוקוס אוטומטי וידאו לא מוצלח ברוב מצלמות ה DSLR (יש דגמים של קנון עם פוקוס מהיר דרך המסך - האם זו אופציה שאתה רותה לבדוק? קנון 750D לדוגמה)

בקשר להחלפת עדשות אם יש לך רק עדשה אחת - אז למה צריך להחליף עדשות?
בקשר לסירבול - אז כן DSLR גדול יותר וכבדה יותר וכך גם העדשה שלה (אופיטיקה טובה זה לא דבר קל), ולא כל אחד רוצה לקחת איתו מצלמה גדולה וכבדה , מצד שני היכולת שלה לפוקוס מהיר מאוד ולהגדרות צילום טובות יותר הן ברמה שונה האם זה שווה לך - זה מאוד אישי ואין תשובה נכונה יש מה שמתאים לך

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור